Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Aktuelles

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 05.08.2009, 07:56
AydanIlayda79

Standard Insan ayrimciligi üzeri ne düsünüyorsunuz?

Türk-Kürt-Alevi-Sünli-Laz-Çerkez-Dinci-Dinsiz ler hakkindaki düsünceleriniz bekliyorum?
Alt 05.08.2009, 08:18
albirt

Standard

ne düsünülünebilinir ki?
almanya'da büyümüs türklerin acisindan bakarsam, aslinda biz burda bu ayrimciligi cok yakin izleyebiliriz. kendimizde olsun, yada baskalarina yapilan ayrimciliga sahit oldugumuz zaman, yada medya'dan aldigimiz bilgilere göre. Ama ne yazik ki, cogu zaman, dislananlar kendileri de dislamakta hic geri kalmiyor.
Ben sahsen kimin ne oldugunu bastan bilmek istemiyorum, sormam, ve 'senin memleket neresi?' sorusunu sevmeyelerdenim. Kürt, mürt ne olursa olsun, beni ilgilendirmez. Dincileri saygi ile karsilamaya calisirim. Amaaaaaa......malesef, hep ayni olayi sürekli yasarim..mesela.

Benim burda yakinimda bir Kürt-Marketi var (baya büyük ve her ne gerekirse bulunur, taze ekmek ve pide bile firinlarindan cikiyor, corbaci bile acmislar) ilk gidenlerden oldugum icin, baya bi reklaminida yaptim tanidiklara...ama kasaya geldigim zaman para ödemeye, inat edip benimle almanca konusuyorlar, bende türkce devam ediyorum, cünkü almanca onusmak bi garip geliyor o an...ve herseferinde beni sap gibi öyle burakiyorlar. sonra bunu düsünüyorum "ulan gerizekalilar, benim size karsi negatif düsüncelerim olsa, ne mok isim olur burdan alisveris yaparim ki???".

yada...baska ortamda...biri gelir yanima.."sen hangi camide namazini kiliyon?" diye sorar. belki ben bu insanla 15 dakika sohbet etmisimdir, havadan sudan. "ben öyle yerlere takilmiyorum" dedigim zaman, beni ikna etmeye calisip konusmaya devam ettiler mi, busefer kuscak gibi oluyorum, cayimi icmeden mekani terk etmek zorunda kaliyorum.

ve buna benzer olaylari, politika konusunda da yasamisimdir ve ne olursa olsun.
insanlar sürekli karsisindakini kategorize etmeye calisiyor. yani sen hic irkci yada ayirimci olmamaya ugras dur, busefer gene üstüne geliyorlar. Haliyle insan basliyor sacma sapan düsünceler yürütmeye...kürtler busefer ayirimci oluyor, dinciler yobaz, politikacilar fanatik.

Ama ne olursa olsun, ben artik hic birini ciddiye alamiyorum. Dünyayi burak, insanin ufak aile cevresinde sorunlari cözemeyen insanlar masalara cikip dünyayi degistirmeye calisiyorlar...en cok gicik kaptigim bunlardir....
Alt 07.08.2009, 00:12
damia

Standard

Ich halte solche Kategorisierungen für einen natürlichen Mechanismus, denn er dient nur dazu, sich erstmal vor dem Fremden beschützen zu wollen.

Nur: Obwohl der Mensch ein Tier ist, was an Vorurteilen leidet, sollten sich diese aufheben können, wenn man sich an das Fremde rantastet.
D.h. hier, daß wenn ich Menschen mit anderer Nationalität, anderer Religion, oder sei es auch nur ein gwöhnungsbedürftiges Erscheinungsbild kennenlerne (z.B. sichtbare Krebsgeschwüre, hatte ich kürzlich halben Fuball groß am Hals von jemandem gesehen),
dann sollten sich diese Vorurteile aufheben.
Wenn es das nicht tut, dann ist man ein Fascho, denn in jedem Volk und jeder Religion gibt es schwarze Schafe. Wird daran liegen, daß wir doch alle nur Menschen sind.

"Türk-Kürt-Alevi-Sünli-Laz-Çerkez-Dinci-Dinsiz ler hakkindaki düsünceleriniz bekliyorum? "

Speziell unter Türken: Ich werde niemals verstehen, warum die verschiedenen Völker und GLaubensrichtungen in der Türkei oft nur mäßig bis teilweise gar nicht miteinander auskommen.
Ich führ´s bei den Konflikt mit den Kurden auf die Politik und die Vergangenheit, sowie ja auch aktuelle Gegenwart zurück. Politik hat schon immer Völker voneinander distaziert, bestes Bespiel dafür ist das ehemalige Jugoslawien.
Bei den Trennung der verschiedenen muslimischen Glaubenrichtungen bin ich komplett überfragt. Aslinda herkes müslüman, ya da hristiyan bile olsa - bu nedenen olmamasi lazim. Gericiliktir bu tür yapilan ayirimlar, insanligi yutuyor...

Wie stark diese Trennugen im türkischen Volk vertreten sind merkt man z.B., wenn eine sunnitische Frau, einen alevitischen Mann heiraten möchte, es aber trotz Liebe nicht tut.
Hab ich mehrmals in meinem Bekanntenkreis erlebt und war nur erstaunt darber...
Alt 07.08.2009, 02:52
Benutzerbild von Motzki
Motzki Motzki ist offline
Erfahrener Benutzer

Beitrag Her ağacın kurdu kendinden olur. İnsanda, insanın kurdudur

Hangi biçimde ve görünümde olursa olsun, bu tür hoşgörüsüzlüklerin süratle tasfiye edilmesi ve din veya inanç sebebiyle " ayrımcılık " yapılmasının önlenmesi ve bununla mücadele edilmesi insanın en aslı görevi olması lazım !
Alt 07.08.2009, 11:31
AydanIlayda79

Standard

Zitat:
Zitat von Motzki Beitrag anzeigen
Hangi biçimde ve görünümde olursa olsun, bu tür hoşgörüsüzlüklerin süratle tasfiye edilmesi ve din veya inanç sebebiyle " ayrımcılık " yapılmasının önlenmesi ve bununla mücadele edilmesi insanın en aslı görevi olması lazım !
Ama cogu milletimiz bu ayrimciligi yapiyor nedense?
Alt 07.08.2009, 11:59
albirt

Standard

aklima bi olay daha geldi..
seneler önce annemin amerikan askeri üssünde bir terzi dükkani var. bende arasira oraya gelip jobben yapiorum, cep harsligimi cikarmak icin. askerlerin cogu senci, ve ozamana kadar benim gözümde bu senciler hepsi birbirine benziyordu. nezaman daha yakindan tanimaya basladigimda, tek tek ayirdedebiliyordum, ve isimlerini bile aklimda tutmaya baslamistim.
ama aralarinda baya pislik ve gicik tipler de vardi. simdi aklimdan söyle düsünceler geciyor "yaw, adama simdi satascam, beni irkci filan sancak, rassismusdan baslicak, gelde bu isin icinden cik cikabilirsen" ve hep böyle tiplerle isim oldugu zaman, susuyordum.
birgün annem izine gitti, dükkanda yalnizim...bir senci asker geldi, koskocaman ve iri yari, ve islerini almak istiyor.
adama islerini veriyorum, fiati sukadar diyorum. islerin üstündeki etikete bakiyor. 'hayir, burda baska birsey yaziyor " diyor. "yok, diyorum, o fiyati zaten kendim yazdim, bu benim elyazim...kusuruma bakma, belki iyi okunamiyor, ama fiyat budur" .
"hayir, sen bana kazik atmaya calisiyorsun" diyor. "yok canim" diyorum, ve tek tek yapilan islerin fiyatlarini bildirip, adamin önünde tekrar hesap ediyorum, ve gene ayni fiat ortaya cikiyor. "Gecen sefer bukadar ödemedim ama" diyor. "ozaman, gecen sefer sana indirim yapilmistir" diyorum "sevin iste".
manageri soruyor. "manager benim" diyorum
adam dan gelen cevap kisa ve net
"Fuck you!!!" arkasini dönüp gitmek üzere
"efendim??"
"fuck youu!!!" diye tekrarliyor
busefer kendimi tutamadim ve ayni sekilde karsilik verdim "fuck yourself" dedim.
adam thekeye geldi, üstüne yaslandi, burunlarimiz nerdeyse birbirine degiyor.
artik daha yüksek sesle "FUCK YOUUU!!!" diye bana bagriyor bende ayni sekilde ona bagiriyorum....hahahahaha, aklima geldikce gülüyorum valla . bu böyle 2 dakika sürdü, elim ayagim titriyor, ama caktirmiyorum, adam silahi cekse isim bitik. kapini önünde insanlar toplanmis bizi izliyorlar...dedim tamam, beni burdan kovcaklar, annem tatilden döncek, dükkan elden gitmis, lol
adama islerini verdim, dedim al, paranda senin olsun...git basimdan.

Dicem, bu irkci mirkci düsünceleri bazen gecmek lazim...karsinda manyak biri durdugu zaman. ne irk olursa olsun...ona da rahat rahat kizabilmek gerekir. cünkü, senci diye kizamam düsünceleri bile bi nevi irkci düsüncesidir.
Alt 07.08.2009, 12:23
Serhatx1970

Blinzeln

Zitat:
Zitat von AydanIlayda79 Beitrag anzeigen
Türk-Kürt-Alevi-Sünli-Laz-Çerkez-Dinci-Dinsiz ler hakkindaki düsünceleriniz bekliyorum?
Engelchen sen bu soruyu R(K)otzlöffele sor en iyisi onun icin Kürtler KIRO ve ben Ahmet Kaya dinledigim icin Kirolasmisim

Benim icin egalde fasolar heryerde var bilirsin
Alt 07.08.2009, 12:24
Serhatx1970

Reden

Zitat:
Zitat von AydanIlayda79 Beitrag anzeigen
Ama cogu milletimiz bu ayrimciligi yapiyor nedense?
Aziz Nesin ne demisti ? Bizim milletimizin 100de80 apltaldir diye iste bunun belirtileri ! adami dogru konustu diye öldürmeye calistilar !
Alt 07.08.2009, 13:31
Serhatx1970

Reden

Zitat:
Zitat von Motzki Beitrag anzeigen
Evet ayni düsünceyi paylasiyorum ve sunu ekliyorum!

Bahcelerde maydanoz bu nebicim lacivert gel sen bana bagzi bagzi benimkisi seninkisinden kara !
Alt 08.08.2009, 09:22
Serhatx1970

Standard

Zitat:
Zitat von rotzloeffel Beitrag anzeigen
sexehernichthatx1970, jetzt schaffst du es nicht alleine gegen mich, und rufst um verstärkung, wie erbärmlich. muß echt erniedrigend für dich sein, mit einem rotzlöffel wie mir nicht klar zu kommen. und was macht man dann? klar, man schmeißt mit dreck, und zieht sich aus dem hintern eine story raus, nur weil man die musik eines typen nicht mag, der "basim belada tabancami unutmusum helada" trällert.

mit dieser aussage bestätigst du dein kirosein, danke.

;-)

Zitat:
Zitat von rotzloeffel Beitrag anzeigen
nee du, muß dich enttäuschen :-)
ich kenne nur diesen einen satz, was schon zuviel ist.

hahaha mein "nullhorizont",

du irrst dich, du meinst wohl, daß er deinen kirohorizont zeigt :-)
Kotzlöffelchen du geistiger Zwerg solltest dich von der größe deines Schattens nicht irritieren lassen, du bist und bleibst ein zwerg. Du solltest dir merken, wenn die Sonne tief steht werfen auch Zwerge große schatten. Also das bist nicht du, kleines würmchen.
Gegen dich spätpupärtierende Göre brauche ich sicher keine Hilfe du bist echt peinlich und jetzt ab an deine Barbie spielzeuge!

Kiro kelimesini kulaniyormusun kulanmiyormusun? Behaupte nicht das es umgangssprache sei!
Kiro kürt insanlarkmizi asalayan bir kelimemi degilmi?
Bu kelimeyi kulanan biri asalik öneyargili bir insanmi degilmi ?
Hadi simdi iftira atiyormusum diye birdaha söyle !
Senin gibi türk olmaktansa, kiro olmayi tercih ederim KOTZLÖFFEL.

Deine auslegung ist einfach nur arm!

Geändert von Serhatx1970 (08.08.2009 um 10:06 Uhr).
Antwort