Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Aktuelles

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 28.09.2014, 09:19
___EZEL___

Standard Tartısma Kültürü

Herhangi bir konu hakkinda fikir yürütmek,yürütülen tartismalara ortak olmak,burada bulunan her üyenin en dogal hakki!Fakat;sirf karsindaki insanlar,senden farkli düsünüyor diye,o insanlari kücümsemek,onlara hakaret etmek,hic kimseye taninan bir hak degil!Bazen tartismalarda,insanlar sizin sabrinizi sinayip,düseceginiz durumu görmeye calisabilir,bunu yaparak sizi kötü biri gibi de gösterebilir!Her kosulda,kisinin ailesi veya kisilik haklari korunmali,inancina saygi gösterilmelidir!Aksi taktirde,kimse fikir alisverisi yürütemez,aksine kisir döngüde kavga eder durursunuz...Bu acidan arkadaslari sag duyulu davranmaya,daha ehli konusmaya,sirf,fikirleri farkli diye,karsisindakini düsman görmemeye davet ediyorum!
Alt 28.09.2014, 11:45
Benutzerbild von turkogluturkiye
turkogluturkiye turkogluturkiye ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Davetiniz icin TSK ediyorum
Alt 28.09.2014, 12:45
___EZEL___

Standard Rica ederim!

Bazen bizlerde,yanlislar yapariz?Ne olursa olsun,ne yaparsak yapalim,dönüp dolasip dogruyu buluruz!Kimseyi yaptigi hatadan dolayi kinamayiz!Cünkü Mevlana`nin dogdugu topraklarin insaniyiz!

Geändert von ___EZEL___ (28.09.2014 um 13:57 Uhr).
Alt 28.09.2014, 15:22
Benutzerbild von turkogluturkiye
turkogluturkiye turkogluturkiye ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Haklisin

Insan gercekten tartisma kültürüne sahipsa önyargisiz olmali.

Sanal alemin verdigi rahatliklami bilemiyorum Sanal alemdeki tartismacilar fikirlerini dikta etmeye ugrasiyorlar.

Insan her fikre acik olmali gerektiginde sahsina va sahsi fikirlerine karsi yapilan hakaretleri, aff edebilmeli toleransli davranabilmeli..

Fakat sevdigi ücüncü sahislara Veya Din ve inanca yapilan hakaretler tartismacilarin kirmizi cizgileri olmalidir.Cünkü bunlar insanlarin kutsallari veya degerleridir.Bunlara karsi yapilan hakaretleri aff etme hakki bizi asar.Genelde tartismalarda burda kopuyor.
Alt 28.09.2014, 15:42
___EZEL___

Standard Katılıyorum!

Zitat:
Zitat von turkogluturkiye Beitrag anzeigen
Haklisin

Sanal alemin verdigi rahatliklami bilemiyorum Sanal alemdeki tartismacilar fikirlerini dikta etmeye ugrasiyorlar.

Insan her fikre acik olmali gerektiginde sahsina va sahsi fikirlerine karsi yapilan hakaretleri, aff edebilmeli toleransli davranabilmeli..

Fakat sevdigi ücüncü sahislara Veya Din ve inanca yapilan hakaretler tartismacilarin kirmizi cizgileri olmalidir.Cünkü bunlar insanlarin kutsallari veya degerleridir.Bunlara karsi yapilan hakaretleri aff etme hakki bizi asar.Genelde tartismalarda burda kopuyor.
Bu yazıya olduğu gibi katılıyorum!
Alt 28.09.2014, 17:17
Beyazguel60

Daumen hoch

Zitat:
Haklisin

.................................................. .......................................

COK DOGRU DIYORSUNUZ BENDE KATILIYORUM !!!

TOLERANS OLMALI ve ÖNYARGI OLMAMALI BUNA KATILIYORUM

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Alt 28.09.2014, 21:47
Benutzerbild von Lara_
Lara_ Lara_ ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Haklisin

Gercekten tarti$ma kültürüne sahip bir insan ki$inin $ahsina zaten saldirmaz,sorgulayabilir evet.
Birinin onunla ayni fikir olmamasi,ona hakaret etme ,saldirgan davrani$larda bulunma hakkini vermez....kesinlikle aff edilmemeli,asla toleransli davranmamali...

Gitsin oturdugu semt'de yapsin mahalle kavgasini....
Alt 28.09.2014, 21:57
___EZEL___

Standard

Zitat:
Zitat von Lara_ Beitrag anzeigen
Gercekten tarti$ma kültürüne sahip bir insan ki$inin $ahsina zaten saldirmaz,sorgulayabilir evet.
Birinin onunla ayni fikir olmamasi,ona hakaret etme ,saldirgan davrani$larda bulunma hakkini vermez....kesinlikle aff edilmemeli,asla toleransli davranmamali...

Gitsin oturdugu semt'de yapsin mahalle kavgasini....
Bazi insanlar,egitim seviyesinden dolayi anlayamayabilir,onlari ötekilestirmek,biraz olsun aile terbiyesi almis,kendini yetistirmis insanlara yakismaz!Maksat;insanlari konulardan uzaklastirmak degil,aksine konulara cekip,dogru tartisma yetenegi kazandirmak olmali!Bu bizim toplumumuzu ilerletir!Bizler;bir nebzede olsa,belirli bir entellektüel birikime sahip olanlarin,toplumsal görevidir ayni zamanda!Hem bu chat sayfasi bir kisiye veya bir sirkete ait olabilir,ama toplumun malidir esasta,kullanan bizleriz!Türkiye toplumu böyle degil,tolarans gösteren bir toplumdur,sabirlidir!Bizlerde toplumumuza yakisir davranmaliyiz.....
Alt 28.09.2014, 22:53
Benutzerbild von Lara_
Lara_ Lara_ ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Zitat von ___EZEL___ Beitrag anzeigen
Bazi insanlar,egitim seviyesinden dolayi anlayamayabilir,onlari ötekilestirmek,biraz olsun aile terbiyesi almis,kendini yetistirmis insanlara yakismaz!Maksat;insanlari konulardan uzaklastirmak degil,aksine konulara cekip,dogru tartisma yetenegi kazandirmak olmali!Bu bizim toplumumuzu ilerletir!Bizler;bir nebzede olsa,belirli bir entellektüel birikime sahip olanlarin,toplumsal görevidir ayni zamanda!Hem bu chat sayfasi bir kisiye veya bir sirkete ait olabilir,ama toplumun malidir esasta,kullanan bizleriz!Türkiye toplumu böyle degil,tolarans gösteren bir toplumdur,sabirlidir!Bizlerde toplumumuza yakisir davranmaliyiz.....
Cevrelsel ko$ullardan toplumsal ko$ullardan ,ya'da Kültürel nedenlerden dolayi sabit bir dü$ünce edinmi$ olabilir,bu ona hakret etme hakkini vermez....belirli bir ya$a gelmi$
hakki olmadigi halde ,hakaret etmeyi kendine hak edinen sabit görüslü bir insanimi topluma kazandiracaksin...belki ya$i senden de büyük,peki sen gercekten inaniyormusun o insanin degisecegine....

küfür ,hakret ,saldirganlik...bunlarin yali$ davrani$ $ekli oldugu bizlere kücük ya$larda ailede ögretilir.....ögrenime acik bir yapiya sahip deyilse , pis agizli insanlardan,uzak durmamiz saglanirdi..
Alt 28.09.2014, 23:02
___EZEL___

Standard

Zitat:
Zitat von Lara_ Beitrag anzeigen
Cevrelsel ko$ullardan toplumsal ko$ullardan ,ya'da Kültürel nedenlerden dolayi sabit bir dü$ünce edinmi$ olabilir,bu ona hakret etme hakkini vermez....belirli bir ya$a gelmi$
hakki olmadigi halde ,hakaret etmeyi kendine hak edinen sabit görüslü bir insanimi topluma kazandiracaksin...belki ya$i senden de büyük,peki sen gercekten inaniyormusun o insanin degisecegine....

küfür ,hakret ,saldirganlik...bunlarin yali$ davrani$ $ekli oldugu bizlere kücük ya$larda ailede ögretilir.....ögrenime acik bir yapiya sahip deyilse , pis agizli insanlardan,uzak durmamiz saglanirdi..
Mesele yas degil,hangi yasta olursa olsun insanlar hep birseyler ögerenirler...Her insanin bir celiskisi ve anlayacagi bir tarz vardir!Karsindaki,insanlar yanlis bir tarzda tartisip,seviyeyi düsürmeye calistiginda,bizler eger o seviyeye inmezsek,bence dogru bulunur....Mesele sabretmek ve ikna etmeye calismak olmalidir!Kimse annesinin karnindan dogarken,küfürbaz veya saygisiz dogmaz,hicbir anne cocugunu kötü konusmasini istemez!Eger bu tür yerlerde tartismaya katilacaksa insanlar,karsisindakinin tavri kötülesmeye basladiginda,tartismadan cekilip onun seviyesine düsmemeli,bu olumsuz tavrindan dolayida karsindakini hor görmemeli kisaca....
Antwort