| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() Artık kimse “Karadeniz AKP’nin arka bahçesi” diyemez! Almanya’dan memlekete geldim, günlerce Trabzon ve Rize’de halkın arasında dolaştım. Kahvelerde oturdum, pazarda sohbet ettim, çay tarlasında ter döken insanlarımızla konuştum. Gördüklerim bana tek bir gerçeği haykırdı: Halkımız, muhafazakârlık ile siyasal İslamcılık arasındaki farkı nihayet kavramış. Siyasal İslamcıların din tüccarlığını muhafazakârlık sanmıyor; aksine bu maskeyi yırtıyor, sahtekârlığı teşhir ediyor ve lanetliyor.
Bu beni sıradan bir Müslüman olarak değil, bu ülkenin evladı olarak gururlandırıyor. Çünkü bu uyanış büyüdükçe, halkı fakirleştiren, cahilleştiren, köleleştiren ve dini kendi çıkarlarına alet eden siyasal İslamcı zihniyet, bu topraklardan ebediyen defolup gidecek. O gün geldiğinde, Hz. İmam Hüseyin’in canını verdiği adalet ve hakikat temelli gerçek İslam yeniden yerini alacak. Karadeniz’de gördüğüm bu silkiniş, sadece bölgesel bir değişim değil; Türkiye’yi yeniden özgür, adil ve onurlu bir ülke yapacak büyük bir toplumsal devrimin habercisidir. Halk artık sahte “vatem-millet-Sarkya, bayrak inmez ezan dinmez” edebiyatı ile koltuklarını koruyan, yolsuzluklarını örten, halkı korku ve biat içinde tutmaya çalışan din bezirgânlarının değil; gerçeğin, adaletin ve insan onurunun yanında duruyor. Ve bilinsin ki; bu topraklar sahte Cüppeli Ahmet gibi dinden gecinen din tüccarlarinin değil, gerçek yiğitlerin vatanıdır! Mercedeslere binen, milyonluk saatlerle poz veren, halkı “sabır”a çağırırken kendisi şatafat içinde yaşayan Mercedes Mehmet’lerin değil; alnının teriyle, onuruyla yaşayan dürüst insanların yurdudur! Bugün yeniden Almanya’ya döndüm ama Karadeniz’de gördüğüm bu umut, bu cesaret ve bu değişim inancı, benimle birlikte geldi. Artık biliyorum ki bu topraklar uyanıyor ve bu uyanış durdurulamaz! Atatürk ilke ve devrimlerinin doğan güneşi, Canik’lerin ufkunda parlıyor ve her geçen gün çoğalıyor. Not: Ekrem başkan yalniz degildir. Hepmizi Ekremiz Dilek İmamoğlu’ndan Çığlık Gibi Sözler: ‘140 Gündür Tutuklu, Suçlama Bile Yok!’" https://www.youtube.com/live/5yF7uiN...S5NjGDyT9kaEsj Geändert von Tabula_Rasa (Heute um 13:02 Uhr). |
|
||||
|
||||
![]() Bugün Saraçhane Parkı’nda Aile Dayanışma Ağı’nın üçüncü buluşması gerçekleşti. 19 Mart operasyonları sonrası bir araya gelen aileler ve destekçileri, adalet talebini yineledi. Dilek Kaya İmamoğlu, yaşanan haksızlıklara, hukuksuzluklara ve şafak operasyonlarına karşı korkmadan, yılmadan mücadele ettiklerini vurguladı. Aile Dayanışma Ağı’nın siyaset üstü, tamamen hak, hukuk ve adalet ihtiyacından doğduğu, tutuksuz yargılama hakkının herkes için sağlanması gerektiği dile getirildi.
![]() Toplantıda Gözde Bahçetepe, Huri Türkmen ve Irmak Uyan da yaşadıkları mağduriyetleri anlattı. Sağlığı kötü olan tutukluların evlerinde tedavi görmesi, uzak cezaevlerine sevklerin son bulması, savunma hakkının korunması gerektiği üzerinde duruldu. Cezaevinde bulunan 13 üniversite öğrencisinin isimleri tek tek anıldı. Katılımcılar, adalet talebinin yalnızca tutuklular için değil; onların aileleri, yakınları ve adalet isteyen herkes için ortak bir mücadele olduğunu vurgulayarak “Artık adalet konuşsun” çağrısında bulundu. Benim özetimi degil de haberin aslini okumak istenyenler icin link: https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...iyoruz-2426636 Geändert von Tabula_Rasa (Heute um 14:00 Uhr). |