| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() Çocuklarınızın yarın söz sahibi olmasını istiyorsanız, daha bugünden onlara iyi kitaplar hediye ediniz. Hz. Ali |
|
|||
|
|||
![]() Askeri harekât, siyasi faaliyetlerin ümitsiz olduğu noktada başlar. Biz ne bolşevikiz, ne de komünist: ne biri, ne diğeri olamayız. Türkler milliyetperver ve dinlerine hürmetkar bir millettir. Bizim hükümet şeklimiz tam bir demokrat hükümetidir. Bizim başka milletlerden hiçbir eksiğimiz yok. Cesuruz, zekiyiz, çalışkanız, yüksek amaçlar uğrunda ölmesini biliriz. Bizim dinimiz en tabi ve makul dindir ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dine tabii olmasi için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lazımdır. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur. Basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilme vasıtası, yine basın hürriyetidir. Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre saygı duyarız. Dünya’da her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ılimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalâlettir. Eğitimdir ki bir milleti; ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder. Türk milleti dindar olmalıdır yani, bütün sadeliğiyle dindar olmalıdır demek istiyorum. Bizzat hakikate nasıl ınanıyorsam buna da öyle ınanıyorum. Din şuura muhalif, ilerlemeye engel hiçbir şey ihtiva etmiyor. Türk milletinin istidadı ve kesin kararı medeniyet yolunda, durmadan, yılmadan ilerlemektir. Laiklik, yalnız Din ve Dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Bütün yurttaşların vicdan, ibadet ve din hürriyeti demektir. Ne mutlu Türk’üm diyene! Laiklik, asla dinsizlik olmadığı gibi, sahte dindarlık ve büyücülükle mücadele kapısını açtığı için, gerçek dindarlığın gelişmesi imkanını temin etmiştir. Laik hükümet kavramından dinsizlik manası çıkarmaya çalışan fesatçılara fırsat vermeyiniz. Vatan sevgisi, ruhları kurtaran en kuvvetli rüzgardır. Mustafa Kemal/Kamal Atatürk |
|
|||
|
|||
![]() Bugün aglar, yarin susarim ...
gözümdeki her damla yasin, gün gelir HESABINI SORARIM ...!!! Kaynak: anonym |
|
|||
|
|||
![]() Cahilin yaptigi sohbetten sözden,alimin hayali düsü makbuldur!
|
|
|||
|
|||
![]() Mey biter saki kalir
her renk solar haki kalir diploma insanin cehlini alsa da hamurunda varsa eseklik baki kalir |
|
|||
|
|||
![]() Koyun'un olmadığı yerde, keçi'ye apturrahman çelebi derler!
|
|
|||
|
|||
![]() Tanımadığından değil, yanlış tanıdığından korkacaksın.
|
|
|||
|
|||
![]() "İnsan olamıyorsunuz demedim,
Değilsiniz dedim ... !" |
|
||||
|
||||
![]() ABD, AB ve PKK birlik icinde ISIDe karsi savasiyor.
bakalim kobani kime mezar olacak.... |
|
|||
|
|||
![]() Hevesleri icin kimse kimsenin gururu ve duygulari ile oynamasin....
Bu topragin üstü varsa bir de alti var UNUTULMASIN...!!! |