| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() Sen herseyi böyle kictan anlamaya devam et... farkindaysan senden baskasi her seyi böyle kictan anlamiyor... tek sen varsin burda laflari eviren ceviren söylemedigim laflari söyledim gibi yapan...
Mit dir rede ich ab jetzt nicht mehr.... bu kadar Iftirayida kabul edemem... ne demek resülü falan kabul etmiyormusumda... Offffff Yusuf kafami acayip ütüledin durdun.... Lass mich einfach in ruhe und Unterhalte dich mit den anderen, wenn die sich mit dir unterhalten wollen...... Seninkisi artik bilerek ters anlamak vede kisisel olmaya basladin... bu benim cercevesmin disindadir... Iyi geceler... |
|
|||
|
|||
![]() onlarin yazdigi dogru diye sana vahyimi indi... ???
O halde eskilerin yaptigi hep dogruysa... Muhammedden önceki dine dönelim...... oda eskilerini redetti..... Was jetzt.... karar ver artik.... ya geriye ve orta caga dönecegiz, yada ileri dogru ilerliyecegiz.... Sen ancak kendi kararini verebilirsin... bizlerin adina degil |
|
|||
|
|||
![]() kullanirim, ama dindir diye kullanmam....
Ben daha cok Peygamber derim... ama elbet Kuranin tabiriyle Reulü kast ederim..... Demiste olabilirim.... ama hangi cercevede ona bakmak lagzim.... cimbizlamakla olmaz.... o zamnki yazdigimi bir bütün halinde kavramak gerek.... Eger hataydisa, hatamizdan döneriz kendimizi gelistirmis bir sekilde ilerleriz... Selamlar Enis |
|
|||
|
|||
![]() elbet kendi yolunda ilerleyeceksin... ama Üstadlar olmadan gidecegin yolu bilemezsin....
Bu son yazdigim hem Yasar Hocadan aldiklarim, hemde Ahmed Üstadtan aldiklarimla.... ve ayni zamandada politikada gözlemlerimel kombine ettim Yani yillerin birikimi... sonuc olarak kimse kimseye su böyledir diyemez... bu Resüle aitti... o Rahmetlik oldu ve ona döndürüldü..... ??? herneyse..... seninle bir anlasma yapalim... galiba aramizdaki sorun... kelimelere takilip kaliyoruz... kelimeleri birakalim ve yazdiklarimizi ve yazacaklarimizi... kendi Ideolojimizi dayatmadan Objektif bir sekilde degerlendirip yorumlayalim.... O azaman belki böyle kirginliklardan uzak oluruz... Selamlar, Sevgiler Enis |
|
||||
|
||||
![]() Senin bahsettigin yerden degil,cok dogru yerden anladigimi cok iyi biliyorum...
Kisisel olarak hickimseyede bu forumda bi itham da bulundugumuda zannetmiyorum. Hepinize hayirli geceler... |
|
|||
|
|||
![]() Allahin herhangi bir arabinin, Resülden 100 yil sonra yazdigi, herhangi bir Kitap degil....
Sanki Kuran yetmiyormus gibi... kalkip Taklitcilik yapiyorsun.... sen Resülü taklik edemezsinki... cünkü yaninda degil..... -------------------------------------- Hier nochmal.... mit Kommas damit du es besser verstehen kannst.... und auch Rechtschreibfehler Bereinigt.... Mehr kann ich nicht mehr tun..... Mach was du willst... herkes Hürdür ve demokratik sistemde sanada yer var banada |
|
||||
|
||||
![]() Nein tut es nicht...
Glaubst du, dass du existierst? Dann musst du bekennen, dass nicht irgendein Gott zwischen Milliarden Sternen, welchen die Menschheit anbetet, sondern dass einzig und allein Allah existiert! Gottesvorstellung muss abgeschafft werden, damit man die Interpretation von Allah verständlich und nachvollziehbar wird. "Ne ararsan kendinde ara!" "Allah sana sahdamarindan yakin!" "Basini ne yana döndürürsen, Allah´in vechini görürsün" "... her an tesbih ederler.." ...demisler! Wir alle sind wertvoll und Khalifen. Deshalb sollst du dieses wertvolle Schatz in Dir finden und nicht auf irgendwelche Erklärungen oder Beweise abwarten... Merkst du nicht, dass dein Körper, bzw. innerliche Welt nicht allein ist?!? Siehst du nicht, wie das gesamte Universum mit einem System aufgebaut ist und funktioniert?!? Stellst du nicht fest, dass alles Leben in sich hat? und und und... Man kann sich sein ganzes Leben lang mit dem Begriff "Allah" befassen... ... denn der Mensch wird immer wieder mit neuen Erkenntnissen konfrontiert werden. |
|
||||
|
||||
![]() ...schreiben!
Yanlis anladigim icin Özür Dilerim Beyefendi! Ben nede olsa bi bayana karsi terbiyemi bozupda ters tepkilerle, oranla buranla anla diye bulunmuyorum! Iyi geceler |
|
|||
|
|||
![]() kusura kalma.... ama gercekten ard niyetli bir sekilde anliyorsun.... bu kadarda tesadüf olmaz yani.....
Bunu birde Coach01 yapiyor.... oda isi kisisellestiriyor... oysa ben herkeste ortak yön arariyorum...... ters bir sey söylemedigim halde... sanki dünyayi yakip yikmisim gibi bir hal..... gelde bunu anla.... Ich versteh euch nicht..... yazdiklarimi düzeltin diyorum... yok sen söylesin böylesin... Ich kann das nicht mehr hören..... Sanada iyi geceler Enis |
|
|||
|
|||
![]() benden daha güzel anlattin...
Insanlarin tümü Halifedir.... Ademde bir Halifeydi..... gayet güzel...... Bir seferde ben bunlari veya benzeri gercekleri söylerken ayni seyi duysam.... ne güzel olacak.... |