| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() Bir insan hatalarini kabul etmez ise hayatinda ne yükselir nede Allahi tam anlamiyla anlar....
Bu ve bunun gibi Hocalar durmadan degisim icindler... hatalarini her zaman kabul edip mükemmelligin pesini kovalarlar.... Ben Yasae Hocaninda ne kadar hatalarini düzelttigini canli canli gördüm.... adam diyorki o hatamdan yanlis anlamamdan döndüm.... Iste Müslümanlikta budur.... O üleyman Hocanin eski Mekalesi önceden yazilmis... su Kuran Ansiklopedisi calismasini yapmadan önce..... o calismyai yptiktan sonra biraz daha genis bilgilenip yeni aciklamalar yapti.... Üstelik bu gibi aciklamalari tüm Ilahiyatcilarda yapiyor...... Bende bir aydin kisi olaran mecburen, devletimizin en kidemli üstadlarin faydalanmak durumundayim.... Iyi geceler.... |
|
||||
|
||||
![]() Estagfurullah, Allahin kuluna ne garezim olabilirki?!
Neyse, senin dedigin gibi olsun... sifatlari karistirmak hakkinda yani ![]() Not: Senin uslubunu okuya okuya bana da gecti galiba kusuruma bakma ![]() Sistem nasil calisir bilirmisin?! Ne verirsen onu alirsin. Ha bugün burda, ha yarin baska yerde.. Gittigini bittigini sandigin sey gelir seni bulur... Neyse, konudan ciktik... Biz yine dönelim Tanri´nin Peygamberine! Pardon Allah Resulü Hz. Muhammed´e.... |
|
|||
|
|||
![]() Bak Allah ve Tanri kelimelerini karistirdim.... ama Ahmed Hulusinin aciklamalariyla ve ayni zamanda Elmalili Hamdi Yazirin aciklamalariyla düzelttim... diger Hocalarda ayni sekilde.....
Peygamber Kelimesini Kuranda var dedigimi bak gercekten hatirlamiyorum.... ve söylemedimde.... Piyasada gecen kelime Peygamberdir... aynisi omasa bile... Resüllere hitap olrak algilaniyor.... Hatam nerde..... uslüpse..... hos göreceksin, bende ikide bir yazilarimi yanlis anlamani hos görüyorum.... |
|
|||
|
|||
![]() Resullere mahsustur.....
Resul disinda hic bir kimse fetva veremez..... devlet dahil hic bir zat kalkip din adina, yani Allahin adina ve ayni zamanda Resülün yerine konusamaz ve fetva veremez... Allah bu hakki sadece Resüllere vermistir ve onlari o cercevede yetistirmistir... HZ. Muhammed Islam dininin sistemini yani cercevesini cizmistir... buda Kurani aciklamayla olmustur... olay burda bitmistir. Bizler "sadece benim bilgilerime göre bu konudaki yorumum sudur" diyebiliriz. Din adina konusacak kisi sadece Resulullahtir, ondan sonra hic kimse din adina konusamaz, hükmedemz, yargilayamaz.... Maide Suresi 92. Ayet Allah"a itaat edin, resule itaat edin, sakının. Eğer yüz çevirirseniz şunu bilin: Bizim resulümüze düşen sadece apaçık bir tebliğdir. Maide Suresi 99. Ayet Resule düşen, tebliğden başka bir şey değildir. Allah sizin açığa vurduklarınızı da gizlediklerinizi de bilir. Buna benzer bir sürü Ayette var.... Bu gercekleri bilmemiz lagzim..... "Sen insanlari zorlayi degilsin" deniliyor HZ. Resule...... Böyle bir durumda din adina ne devlet ne baska bir insan yani bir nevi Halife...... hic bir kimse din adina fetva veremez... kimseyi zorlamaya yada dayatmaya hakki yok.... Yani din evrenseldir.... devletle alakasi yoktur...... Bizler Resulullahin tebligini insanlara ulastirmakla yükümlüyüz yani Diyanet ve Üniversiteler araciligiyla.... Herkes inandigi kadar dinin kurallarini yapar, yapmasada sonuclarina kendisi katlanacaktir, olay bitmistir..... bizim Resulullahida asarak bir takim dini kurallari baskasina fetva ile yaptirmaya kesinlikle hakkimiz yoktur, BUNU yaptirtacak kurumlarada böyle bir müsade yoktur, devletinde böyle bir hakki yoktur, devlet dinini uygulayanlara sagi göstermek zorundadir ve onlari Anayasa cercevesinde korumakla yükümlüdür...... SONUC OLARARK DIN BIREYSELDIR.... DINDE KIMSE UYGULATAM KURALI KOYAMAZ.... YANI FETVA VEREMEZ |
|
||||
|
||||
![]() Bugünlerde bir dizi sayesinde herkesin dillerinde olan "Hekimoglu" sarkisina deginmek istiyorum
Eevt bu sarki Kurtlar vadisi dizisine Cakirin ciktigi sahnelerde caliyordu ama malesef cogumuz bu sarkinin aslini bilmiyor. Bu sarki bizim Dogu Karadenizde cok meshurdur. Bir Aslan yürekli olan Türk yigidin aci hikayesini anlatiyor. Birinci Kurtulus savasindan sonra Rus Isgalcilar Dogu Karadenizin kentlerini ele gecirmisdi. Halkimiz korkudan karsilik veremiyordu ve Türk ordusunun gelmesini dört gözle bekliyordu. Yanliz Türk ordusu denen birsey kalmamisti. Dünyaya karsi savasiyordu Türkogullari. Halkin direnisi Hekimoglu denen bir genc yigitlen basladi. Rus ordusu nisanlisinin evine girip ailesine zarar verdi. nisanlisininda irzina gectiler.Hekimoglu nisanlisini koruyamadi diye kahr oldu. yikilmisdi ve kendinden gecmisdi. herkes akli dengesi bozuldugu zanederken nisanlisinin önüne diz cöktü ve Hakkini Helal etmesini istedi. Onu ebediyen sevecegini söyleyip Milleti ve nisanlisi icin ölüme gidecegini söyledi. Sonra Atina binip köy köy dolanip direnis icin Karadenizin genc yigitlerini savasa davet etti. Bu direnis Rizeden Ordu Fatsa ya kadar halki ayaklandirdi. Hekimoglu Aslanlar gibi savasip ortaliktan kaybuluyordu. Bu yigit aslan cocukluk arkadasi tarafindan pusuya düsürüp öldürüldü. Arkadasi para ugruna kiydi yigit Hekimogluna. Böyle yigitler unutulmamali... Rus ordusunun cekilmesinin onun cok büyük payi vardi |
|
||||
|
||||
![]() glaubt an gott,
es ist zu spät. |
|
||||
|
||||
![]() ... kendine sor, Allah niye seni beyinsiz yaratti?
Ein Gehirn hast, aber warum kein Hirn? |
|
|||
|
|||
![]() fikir orospulugunu, sadakatsizligi, kaypakligi da gercek müslümanlik diye tarif etmene hic sasirmadim. kendi yaptiklarinizdan ve söylediklerinizden bile hesaba cekilemiyorsunuz ki, neyden sorumlu tutulasiniz? bunlar ancak senin gibi kafasizlarla dalgasini gecerler.
öylebir himayelerindesin ki, bariz ve kesin ceza gerektiren hatalarini bile gülerek karsiliyorsun. tebrikler enis, kara cübbelilerden kacayim derken kaypaklarin eline attin kendini. konuya ait hicbir fikrin ve bilgin de yok zaten, öyleyse seninle bu tartismayi sürdürmenin anlami da kalmiyor. kal saglicakla, vesselam |
|
||||
|
||||
![]() seninde o olmasi gerekiyor
|
|
||||
|
||||
![]() realität saymiyormus acik konus onlari insandan bile saymiyorsunuz siz !
|