| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() KArdesim Enis! Bana nasil namaz kildigini anlatirmisin? Sen 3 vakitmi kiliyorsun? Beni biraz aydinlatsana..
|
|
||||
|
||||
![]() Ne ERbakani ne Suleymancisi kardesim. Kotu ruyami gordun. Ne isim var benim .. cilarla
|
|
|||
|
|||
![]() ama cogu zaman cem olayini uygulamak zorunda kaliyorum....
Kuranda üc vakit vardir... ama Resul uygulamasiyla 5 Vakit Islam dininde sabittir... Kuranda degil dikkatini cekerim |
|
|||
|
|||
![]() tartisalim und nichts anderes.....
Asil dinde budur... ve sadece Kurana basli olmali... |
|
|||
|
|||
![]() gösterdigin kaynak iyi güzel de maalesef senin iddialarini hicbir sekilde desteklemiyor. degisik faiz türleri oldugunu, veda hutbesi hakkinda farkli versiyonlarin mevcut oldugunu söylüyor, ama faiz helal olsun diye hicbir ifade bulunmuyor. bir konuda degisik rivayetler veya hadisler bulunursa elbette din bilginlerine yorum getirme hakki ve payi düsüyor, buna kimsenin itiraz ettigi yok.
süleyman bey bu konuda söyledigimden farkli birsey söylemiyor. farkli rivayetler olunca kuranda ne yaziyorsa ona bakarim diyor. kuran da faiz haramdir diyor, öyleyse no problem! simdide sana bir süprizim var. gösterdigin kaynak nasil benim ifadelerimi destekliyorsa, simdi gösterecegim kaynakda aynisini yapacak; hemde senin üstadim, hocam, aydinim dedigin kisiden, evet yine süleyman beyden, üstelikte senin burada tavsiye ettigin kaynaktan. cok ilginc, siradaki (insan din hükmü koyabilir mi?) basligi altindaki alintilari dikkatlice oku! Insan Din Hükmü Koyabilir mi? [...] “Hüküm yalniz Allah"a âittir.” (Yusuf: 53/40, En‘âm: 55/5) [...] Insanlarin, kendi akil yürütmeleriyle helâl ve harâm hükmü koyma hak ve yetkileri yoktur: “Dillerinizin yalan yere nitelendirmesinden ötürü ‘Su helâldir, su harâmdir,’ demeyin, sonra Allah"a karsi yalan uydurmus olursunuz. Allah"a karsi yalan uyduranlar ise iflâh olmazlar.” (Nahl: 110/116 [...] “O (Peygamber), kendilerine iyiligi emreder, kendilerini kötülükten meneder; onlara güzel seyleri helâl, çirkin seyleri harâm kilar, üzerlerindeki agirliklari, sirtlarindaki zincirleri kaldirip atar.” (A‘raf: 39/157) [...] Dinde helâl ve harâm hükmü koymak, yalniz Allah’a âittir. Insanlar arasinda hüküm verme yetkisi yalniz Allah’indir. Ancak O’nun hükmüne uyma zorunlugu vardir: “Bu size Allâh"in hükmüdür. Aranizda (böyle) hükmediyor. Allâh bilendir, hüküm ve hikmet sâhibidir.” (Mümtehine: 111/10) [...] Âyetlerin sonunda da Allah’in Kitâbindan baska hüküm verenlerin kâfir, zâlim ve fâsik olduklari belirtilmektedir. "Allah"in indirdigiyle hükmetmeyenler kâfirlerdir.", "Allah"in indirdigiyle hükmetmeyenler zâlimlerdir.", "Allah"in indirdigiyle hükmetmeyenler fâsiklardir." cümlelerinden ilk ikisi yahûdîler, üçüncüsü de hiristiyanlar hakkinda olmakla beraber bütün insanlar için de genel kuraldir. Âyetlerde Allah"in indirdigiyle hükmetmeyenler kâfir, zâlim ve fâsik sayilmaktadir. [...] <a href="redirect.jsp?url=http://www.suleyman-ates.com/Soru/so4.htm üstadim" target="_blank">http://www.suleyman-ates.com/Soru/so4.htm üstadim</a> diye hitap ettigin birinin sitesini ziyaret edip yazilarini okumadan nasil baskalarina tavsiye edebiliyorsun? yahu sen anlamadigin birini, anlamadigin makaleleri ve siteleri nasil baskalarina tavsiye edebiliyorsun? hayret ya, belki simdi yukaridaki notlari da anlamamissindir. bak tercüme edeyim: senin hocan veya üstadin, eger halen ayni seyleri savunuyorsan, sana asla iflah olmiyacak kafir, zalim ve fasik diyor. haa sakin yanlis anlama, bunu ben degil, hocan sana diyor. begenmediysen eposta yoluyla kendi aranizda halledin bunu; ben seyh ile müridin arasina girmen ![]() artik daima kocakari dirdiriyle karsilanan cevap beklentilerimde tükendi, vesselam |
|
||||
|
||||
![]() Sen degilmiydin Peygamberin yaptiklari yani sunneti guvenilir degildir diyen. Peki is namaza gelince neden cark ediyorsun, rivayetle gelen namazi kiliyorsun? Demekki hersey yani bazi ibadet sekilleri Kuranda yokmus. O zaman ne yapacagiz? ALLAH Resuluna danisacagiz. Her isimizde oldugu gibi..
Not: Amacim seni incitmek veya kirmak degil, tarzim biraz dobra ve direk olabilir ama dedigim gibi.. Hakkini simdiden helal et. Fikirlere herzaman acigim ama sadece kufur kokmayan fikirlere. Kufur kokan fikirlerde babami bile dinlemem taviz vermem. |
|
|||
|
|||
![]() Su anki Faiz Ribayla karistirilmamali....
Senin Bankada aldigin faiz ancak Enflasyonu karsiliyor... Türkiyede onu bile kersilamamakta....... Resül zamaninda Enflasyon yiktuki...... Üstelik su anki Dünya sisteminde faizi almazsan 100 de 80 enflasyonda bir yilin icinde süper bir sekilde sefalete gidersin... Buda Kuranin anlamamaktan kaynaklanir.... So ist es aber.... |
|
|||
|
|||
![]() Namaz olayi Hadis olayinla es deger degildir....
Cünkü Resül zamanaindan beri ayni sekilde namaz uygulanmaktadir... yani ARap kaynaklarinda Resülün ölümünden cok az bir zaman farkiylada mevcuttur.... Ama Hadis olayi Resülün ölümünden 700 - 10000 yildan sonra Kitap haliyle derlenmistir... kaldiki bir cogunda HURAFET VARDIR.... bu Hurafetler cogul olarak disaridanda girmistir... yani Yahudilikten yada Hiristiyanliktan... O yüzden Kurandan baska hic bir kaynak Allaha tasimaz..... kaldiki namazin azi cogu yoktur...... Kanaatimce Resülün zamaninda uyguladigi namaz olayi kendisine ait olan bir ibadet seklide olabilirdi.... etrafindakilerde bu güzel olayi almis olabilirler...... Ibadetin azi cogu yoktur...... |
|
|||
|
|||
![]() kaynaklar tükendi, kocakari dirdirina devam. kaynak nedir bilirmisin? kaynak göster, sen haric hangi beyinsiz bu yorumu varmis, göster! üstadim dedigin biri bile suratina samar vurur derecesinde gütdügün fikirleri lanetliyor, sende so ist es aber diyorsun... euro, dolar, lira, ziraat bankasi yoktu ama enflasyon ve tefecilik peygamberimizin döneminde de vardi, hz. adem döneminde de. islamiyetin ve enflasyonun ruhu o günden bu güne hic degismedi; bu kesin ve kati! hadi biraz fantazimizi kullanip degisti desek bile, üstadim dedigin süleyman beyin cikardi ve yukarida saydigim su ölcüler balyoz gibi kafamiza, dogrusu senin kafana iniyor:
[...] “Hüküm yalniz Allah"a âittir.” (Yusuf: 53/40, En‘âm: 55/5) [...] Insanlarin, kendi akil yürütmeleriyle helâl ve harâm hükmü koyma hak ve yetkileri yoktur: “Dillerinizin yalan yere nitelendirmesinden ötürü ‘Su helâldir, su harâmdir,’ demeyin, sonra Allah"a karsi yalan uydurmus olursunuz. Allah"a karsi yalan uyduranlar ise iflâh olmazlar.” (Nahl: 110/116 [...] “O (Peygamber), kendilerine iyiligi emreder, kendilerini kötülükten meneder; onlara güzel seyleri helâl, çirkin seyleri harâm kilar, üzerlerindeki agirliklari, sirtlarindaki zincirleri kaldirip atar.” (A‘raf: 39/157) [...] Dinde helâl ve harâm hükmü koymak, yalniz Allah’a âittir. Insanlar arasinda hüküm verme yetkisi yalniz Allah’indir. Ancak O’nun hükmüne uyma zorunlugu vardir: “Bu size Allâh"in hükmüdür. Aranizda (böyle) hükmediyor. Allâh bilendir, hüküm ve hikmet sâhibidir.” (Mümtehine: 111/10) [...] Âyetlerin sonunda da Allah’in Kitâbindan baska hüküm verenlerin kâfir, zâlim ve fâsik olduklari belirtilmektedir. "Allah"in indirdigiyle hükmetmeyenler kâfirlerdir.", "Allah"in indirdigiyle hükmetmeyenler zâlimlerdir.", "Allah"in indirdigiyle hükmetmeyenler fâsiklardir." cümlelerinden ilk ikisi yahûdîler, üçüncüsü de hiristiyanlar hakkinda olmakla beraber bütün insanlar için de genel kuraldir. Âyetlerde Allah"in indirdigiyle hükmetmeyenler kâfir, zâlim ve fâsik sayilmaktadir. [...] eh, salaksin ama esek degilsinya, bukadar anlayisda gösterebilmen gerekiyor; insan oldugun icin. ha niyetin farkliysa, ki öyle oldugunu tahmin ediyorum, o zaman birsey diyemem ![]() |
|
|||
|
|||
![]() kaynaklar tükendi, kocakari dirdirina devam. kaynak nedir bilirmisin? kaynak göster, sen haric hangi beyinsiz bu yorumu varmis, göster! üstadim dedigin biri bile suratina samar vurur derecesinde gütdügün fikirleri lanetliyor, sende so ist es aber diyorsun... euro, dolar, lira, ziraat bankasi yoktu ama enflasyon ve tefecilik peygamberimizin döneminde de vardi, hz. adem döneminde de. islamiyetin ve enflasyonun ruhu o günden bu güne hic degismedi; bu kesin ve kati! hadi biraz fantazimizi kullanip degisti desek bile, üstadim dedigin süleyman beyin cikardi ve yukarida saydigim su ölcüler balyoz gibi kafamiza, dogrusu senin kafana iniyor:
[...] “Hüküm yalniz Allah"a âittir.” (Yusuf: 53/40, En‘âm: 55/5) [...] Insanlarin, kendi akil yürütmeleriyle helâl ve harâm hükmü koyma hak ve yetkileri yoktur: “Dillerinizin yalan yere nitelendirmesinden ötürü ‘Su helâldir, su harâmdir,’ demeyin, sonra Allah"a karsi yalan uydurmus olursunuz. Allah"a karsi yalan uyduranlar ise iflâh olmazlar.” (Nahl: 110/116 [...] “O (Peygamber), kendilerine iyiligi emreder, kendilerini kötülükten meneder; onlara güzel seyleri helâl, çirkin seyleri harâm kilar, üzerlerindeki agirliklari, sirtlarindaki zincirleri kaldirip atar.” (A‘raf: 39/157) [...] Dinde helâl ve harâm hükmü koymak, yalniz Allah’a âittir. Insanlar arasinda hüküm verme yetkisi yalniz Allah’indir. Ancak O’nun hükmüne uyma zorunlugu vardir: “Bu size Allâh"in hükmüdür. Aranizda (böyle) hükmediyor. Allâh bilendir, hüküm ve hikmet sâhibidir.” (Mümtehine: 111/10) [...] Âyetlerin sonunda da Allah’in Kitâbindan baska hüküm verenlerin kâfir, zâlim ve fâsik olduklari belirtilmektedir. "Allah"in indirdigiyle hükmetmeyenler kâfirlerdir.", "Allah"in indirdigiyle hükmetmeyenler zâlimlerdir.", "Allah"in indirdigiyle hükmetmeyenler fâsiklardir." cümlelerinden ilk ikisi yahûdîler, üçüncüsü de hiristiyanlar hakkinda olmakla beraber bütün insanlar için de genel kuraldir. Âyetlerde Allah"in indirdigiyle hükmetmeyenler kâfir, zâlim ve fâsik sayilmaktadir. [...] eh, salaksin ama esek degilsinya, bukadar anlayisda gösterebilmen gerekiyor; insan oldugun icin. ha niyetin farkliysa, ki öyle oldugunu tahmin ediyorum, o zaman birsey diyemem ![]() |