| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() sen de alman gereken cevabi alacaksin . öncelikle sunu bil ,ulen ,koyarim türünden cümlelerin arasina noktalama isareti koyan birisinden ögrenecegim hic birsey yok bu böyle biline.ne söylediysem arkasindayim. özür dilenecek hicbirsey yok. söylenenlerde amac ve maksat asma diye birsey sözkonusu degil . zaten amac ve maksatli idi.hatta söylediklerime yenisinide katiyorum. 40 yildir burdasiniz 3 genaration tükettiniz hala aynisiniz. ister kendinizi asagilanmis hissedin ister kücümsenmis kabul edin beni irgalamaz . yaraniza nasil dokunuyorsa öyle kabul edin. adam gibi tartisacaksaniz tartisin . yoksa muhattab olmayin benimle . eger hirliyarak konusacaksaniz verecegim cevaplarda dosajli olacak .siniriniz tepemi yapiyor ,zirvemi yapiyor ,ayami cikiyor ilgilendirmez beni.birde deutschtürk diye bir milletmi varki milliyetcilik yapim ayrim yapim . siz zaten deutschtürk olarak kendinizi baskalarindan farkli görüyorsunuz .benim görmeme hic gerek bile yok .sapina kadar milliyetciyim ama irkci degilim bundan hicbir zaman gocunmam . bence zirve yapacaginiza oturunda biraz selbstkritik yapin . kalin saglicakla
|
|
||||
|
||||
![]() bakiyorum imana geldin ve nokta, virgül olayina girdin. -eywallah eywallah!
demogoji ve ajitasyon olaylarini bir kenara birak. git kendini nerde islah ettiriyorsan ettir...adam gibi tartismayan birileri varsa o sensin! sana son cümle; BENDE, SANA YETECEK KADAR BEN KALMADI! cagdas/frankfurt am main |
|
||||
|
||||
![]() hayirdir ne is böyle sizdemi insanlardan bir sekilde muzdaripsiniz? senin bahsettigin o cesaret inan bana herkesde var. ama önemli olan sadece insanin tüm cesaretini kusanip kendisini elestirmesi degil, ayni zamanda da kendisinde elestirdigi noktalari tedavi etmesidir, ya da tedavi etmesini bir sekilde bilmesi gerektigidir. ve tedivi etmek bazen kisilerin tek basina üstesinden gelecegi bir durum degildir! burda topluma, yani toplumda daha önce kendilerinde otokritik görevini üstlenmis kisilere büyük görev düser. evet evet herkes kendisini elestirir! burda bir sorun yok! önemli olan dedigim gibi o kisinin kendisini bir sekilde tedavi etmesi, ya da ettirmesi isidir. tamam kisiligi karekteri oturmamis kisilerle muhatap olma! bu senin bilecegin bir isdir. eger sen baskasinin da kendisini tedavi etmesine yardimci olamiyorsan, o zaman senin kendinde yaptigin otokritiklerin ne önemi olur ki!!! unutma, toplumun otokritik beni, kisilerin otokritik benleri toplami kadardir! ve diger kisiler olmadan pek az insan kendisini, kendi basina tedavi edebilir!! o yüzden ben vakit harcamayacagim gibi saplantilara düsmemen toplumun otokitik beni toplamina yarar-fayda verir, tabiki kisiliginde, toplumlara duyarli olmak yatiyorsa! aksi takdirde senin yapmis oldugun sadece marjinal bir kacis olur. tabiki genede senin bilecegin isdir, kiminle muhatap olup olmayacagina karar vermek dogru senin bilecegin isdir! canin nasil istiyorsa öyle yap... ha ayrica yazinin sonuna "
![]() sana iyi beklemeler... cagdas/frankfurt am main |
|
||||
|
||||
![]() size katiliyorum. pek mantikli ve gercekcil yazmissiniz.
Atalarimiz dahi ne demis? on tane akilsiz dostum olacagina, bir akilli düsmanim olsun Saygilar DueslerinKadini |
|
||||
|
||||
![]() Cagdas, yazdiklariniz felsefeye dayaniyor.
Görev? Sahsin kendi görevidir kendisini gelistirmek ve olgunlastirmak. Hangi sebeple insan kendisine saygi duymayan, arti zarar veren birine birseyler vermek ihtiyacini duysun? Aciz insanlar tembel insanlardir. Ne kafalarini, nede dengesiz kisiliklerini yorarlar. Tüm sorumluluklarini baskalarina yüklerler. Ben DueslerinKadinina katiliyorum. Daha gercekcil ve daha mantikli geldi bana. Saygilarimla |
|
||||
|
||||
![]() asil34w, insan hic bir yan etkenler ve yan kisiler olmadigi sürece ne kendisini gelistire bilir ne de olgunlastira bilir! bu böyledir ve böyle bilinmelidir. gelisimde muhakkak baska nesler vardir, örnegin bir kitap vardir. bir sevgili vardir. bir ögretmen vardir. bir koku vardir. bir dost vardir. bir düsman vardir. hic bir sekilde, hic bir kisi, kendisini kendi kendisine ne yetistire bilir, ne de olgunlastira bilir. yoksa okullarin, ögretmenlerin, dostlarin, ect. ne önemi olurdu! ama bak su da var; olgunlasma ve kendisini gelistirme eylemleri kisinin kendisiylede ilgilidir, bu dogru. siz belki daha cok bunu demek istiyorsunuz. ama ben baska bir sey demek istiyorum. galiba siz benim ne demek istedigimi pek kavrayamadiniz.
ya elbette insan kiminle muhatp olacagina kendisi karar verir, kiminle zamanini gecirecegine ya da kiminle zaman öldürecegine insan kendisi karar verir ve o kisileri kendisi secer. simdi burda sorun nerde?? bu böyledir zaten! burda mesele nerde ben pek onu algilayamadim. insanlar bunu neden dile getirirlerki. bu zaten böyledir. sevgi verdikce artan tek seydir. o yüzden vermekden korkmayalim! karsidaki zarar versede biz o kisi islah olasiya kadar verelim! ya da vermeyelim ama bunda tartisacak bir durum yok. bunda, ben zarar gördüm o kisiyle cok degerli vaktimi gecirmek istemiyorum v.s demek bilemiyorum yani pek normal bir durum degil! bunu neden belirtme gerekcesi duyuyorsunuzki! sonucunda bizler bireyiz, canimiz kimi istiyorsa onunla muhapat oluruz. burda gocunulacak bir durum yoktur. aciz insanlar tembel insanlar midir? walla ben bu konulara pek girmem, olayin disina cikmaya gerek yok, olaylari carptirmaya gerek yok! herkesin aciz insani kendisine aittir, ve kendi kriterleriyle bir insanin aciz olup olmadiga karar verir. mesala benim tanidigim aciz insanlar hicde tembel insanlar degil! hem öyle olsa ya da olmasa ne yazarki! tüm bunlarin konuyla alakasi ne??? bir kisi acizse ve siz toplum adina bir seyler yapmak istemiyorsaniz, acizlikleri yikmak icin caba sarf etmek istemiyorsaniz iliskiyi kesersiniz o kadar. ama bunu, orda burda dile getirmezsiniz. yok ortalikda aciz insan var, ben bu insanlara zaman harcamam, güzelim vaktimi telef etmem, yok bilmem ne! ya birakin bu isleri! kiminle ne yapacaksaniz yapin. bu herkesin kendisinin bilecegi islerdir. ben aslinda farkli birseyler söylemek istemistim ama size pek teorik gelmis, e zatan benim isim teori isi. teoriler olmadan gercek-asil gercekler olmaz! tüm bunlari derken ben, genede, hic bir insanin kaybedilmemesinden yanayim. ben daha cok onu demek istemistim. neyse, herkes kiminle mutap olacaksa, o güzel zamanini kiminle gecirekce gecirsin. konun bir hayli disina ciktik! -hic gerek yokken! |
|
||||
|
||||
![]() demek bir tane akilli düsmanin olsun! ya bak, birakin bu demegojileri. düsman düsmandir! düsmanin akillisi, delisi olmaz! hic degilse o bilmem kac tane olan pek deli ya da pek anormal doslariniz size zarar vermez. ama o akilli düsmaniniz sizi akliyla yer bitirir! sizi mahveder. ne demek bir tane akilli düsmanin olsun ya! ya bu nedir böyle... düsman düsmandir, akillisi delisi olmaz bu islerin! hem su da var dost dostur. dostun akillisi akilsizi olmaz! buda böyle bilinsin! zira benim akilli olmayan ama insan gibi insan olan bir sürü demeyeyimde bir kac tane dostum var! hm buna ne diyeceksiniz! hic degilse o akilsiz dostlar, akili düsman gibi bana zarar vermiyor! bilmem anlata bildim mi... simdi sen buda teorik dersin. evet pek teorik! teori isi cok muhtesem bir isdir, buda böyle biline!
|
|
||||
|
||||
![]() "on tane akilsiz dostum olacagina, bir akilli düsmanim olsun." sözü gecen bu atasözü, asil olarak dostulugun ne kadar önemli bir sey oldugunu anlatmaya calismaktadir!!! sadece dostlugun ne muhtesem bir sey oldugunu vurgulayan bir atasözüdür!
burda, bu atasözünde anlatilmak istenen, dostlarin akilli ya da akilsiz olup olmamalari ve de düsmanin akilli ya da akilsiz olup olmadigi degildir! dostun ve düsmanin akillisi-akilsizi olmaz! dost dosttur, düsmanda düsman!!! bir kere daha vurguluyorum; okudugumuzu iyi anlayalim, yanlis örnekler verip, kafalari bulandirmayalim ve de olaylari carptirip, görüngelerimizden cikmayalim! cagdas/frankfurt am main |
|
||||
|
||||
![]() herkes islah olur ama sen asla .cünkü sen islah olmaz bir vakaasin. kari kiza entellik satagacagina git degerli vaktini baska islerle gecir mesala bir tatil yap . kendini dusunmuyorsan ruh halini dusun . sonra onarilmaz yaralarla karsi karsiya kalabilirsin.belliki dönülmez aksamin ufkundasin.
|
|
||||
|
||||
![]() senin ne demek istedigini zaten kavrayan pek kimse yok . kendin de dahil
|