Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 23.10.2004, 15:18
unknown

Standard Bütün insanlardan arzumuz vardir

Bütün insanlardan arzumuz
Insan birligne zor demesinler
Gercekler nerdedir haberimiz var
HAKK"TAN gayrisina yar demesinler

Isevi, Musevi, Muhammediler,
Dogu, Bati, Kuzey, hem Güneyliler
Gercekler öncüsü bunca Veliler
Daglar buzlu yollar KAR demesinler

Bu dünya doludur dolu nigmeti
Insanligin huzur baris cenneti
Insanliga hizmet bunca serveti
SILAHLAR yaparak kar demesinler
Alt 23.10.2004, 15:21
eniskaya

Standard Uffff seninle sohbet bayagi zor

her zaman konuyu saptiriyorsun..... bir seferde bir konuda kalip bitirsek... fena olmayacak...

Tezbihten dervise taktin kafayi...... ben sana tezbih Hurafetinin Kuranda nerde yazdigini sordum sen bana Dervislerin tezbihine dil uzatma diyorsun.....
Alt 23.10.2004, 15:23
eniskaya

Standard Sende ancak

hakeret edebilirsin.... aldigin efenlik egitimi bunu gösteriyor....

Insan assagilamayi sana kim ögretti....

Adam gibi sohbet edeceksen et, etmiyeceksen git baska Forumda girgirini gec....
Alt 23.10.2004, 15:33
eniskaya

Standard Wie du schon sagtest

Kampf der Kulturen, aber nicht Kampf der religionen....

Tayip ne diyor..."Medeniyetler catismasi"

Dinler arasinda fark yoktur..... dinlerin hepsi barisi sevgiyi ve güzelligi asilarlar..... digeri insanin yaratilisindan dolayi var olan siddet, ancak din ile tedavi edilebilir.... baska türlü degil.....

Su an tüm dünyada Islam dini yada Hiristiyanlik ve diger dinleri hic biri yasanmiyor....

Üeki yasanan nedir... yasanan ise Ideolojilerdir...... savasta bu yüzden zuhur ediyor......

Böyle bir durumda elbette bastakiler insanlari mobile etmek icin dini kullanacaklar.....
Hatirla.... Rabiler Israilede dini kullanarak Araplara karsi savas ilan ediyorlar..... Araplar dini kullanarak dünyada Trör estiriyorlar..... Humeyni orosbusu hatta cennetten arsa bile satarak cocuklari savasa yolladi....

Insanlarin tümü dini ve hisleri kullanarak savas acarlar...... bu her zaman böyledir....
Amac baskalarina hükümdarlik etmek baska bir sey degil....

Bunu Süleyman Handa ayni yapmistir, Hitlerde ayni yapmistir, Rusyada ayni yapmistir, ABde ayni yapmak üzere....... amac baskalrinin mali mülkü hakkinda söz sahibi olmak....

Baska bir sey degil.....

Ben kendi cevremde ve piyasada görüyorum.... öyle Kuranin ruhunu anlamis olan bir insana dogru dürüst rastlamadim..... bu Forumda bile....

Herkes hisleriyle gördükleriyle hareket ediyor... oysa dinlerin tümünün ruhu aynidir.... sevgi sevkat ve hösgörü....

Allah Müslümanlarida seviyor, Hiristiyanlarida seviyor ve digerlerinide....
Alt 23.10.2004, 15:38
eniskaya

Standard Dam olan acikca kosusur

benim ismim var ve ismimle hitap et... üstelik Ahmak falalnda degilim......

Ne sana nede baskasina kalmis baskalrinin sex durumu veya zina durumu.... sen sade ve sade seninkinden sorumlusun...... Allah Kuranda belirtigi gibi Resulü bile baskalarinin üzerine vekil kilmamis.......

Herkes hürdür ve istedigini yapmakta serbesttir.....

Sen hangi kaynaga dayanarak baskalarina bu yönde kendi din anlayisini dayatacaksin ?????

Ben ise kaynaksiz konustugum hic görüldümü.....

Hep ayni Sex Sex Sex Sex Sex.....
baska bir sey bilmiyorsunuz..... baskalarinin donundada söz sahibi olma pesindesiniz.......

Sen dogrulari yap adam ol efendi ol, Salih Amel isle.... gerisi seni ilgilendirmez..... gerisinden Allah seni sorumlu kilmiyorki......

Dedigim gibi aydin olmayan cehaletten kurtulmayalar dini anlayamazlar
Alt 23.10.2004, 15:52
eniskaya

Standard Isin püf noktasi Bill Gates"e yemek

vermek degil.... amac yardimdir....

Eskiden paranin fazla bulunmadigindan, yemek yedirme olayi daha yaygindi..... bunuda fakir olanlara yemek verilirdi....

Ama simdi bana yemek versen veya vermesen ne olur..... NIX olur..... cünkü cok sükür hali vakti yerindeyiz ac degiliz.... bundan daha büyük nimet benim acimdan olmamaz...

Ama ac olanlar var... acliktan ölenler varken sen kalkmis camiide din adina karni bir karis oyana olan kara cahil müridlere yemek ver, birde Allahtan sevap dilen.....

Allah senin ancak belni verir sevap vermez.....

Binbir tane vakif var.... git adam gibi yardim yap.... Unesco, Welthungerhilfe.... usw... usw...

Bu yardimlar yerini buluyor.... Afrikadaki veya dünyanin baska yerindeki bir insana ulasiyor.....

Ben simdiye kadar hemen hemen hic kimseyi görmedim bizim camiideki müritlerdenki buralara yardim yapsinlar.....

Yat kalk yat kalk... baska bir sey yok..... ve onbdan sonra Allah versin.... cünkü yatip kalkiyorum.. üstelik ne dedigimide anlamadan.....

Böyle topluluklarin üzerine Allah pislik yagdirir..... bakin Araplarin haline, bakin Israillilerin haline.... bakin Cuba ve diger diktatörlerin haline.....

NURAFEZ ERKEKN KALKAR...... eger kalmazsa baskalari kaldirir.... ve ot gibi ortada kalirsin......

Selamlar
Enis
Alt 23.10.2004, 15:54
unknown

Standard Kerl du bist ein stupides Subjekt

Die westlichen Medien haben eine Eigenart an sich, ohne die Bedeutung zu hinterfragen, voneinander abzuschauen. In den Zeitungen wurde das Kürzel "Apo" für Abdullah Öcalan benutzt, und alle Zeitungen haben die Bedeutung des Kürzels als Onkel übersetzt. Daraus wird doch ersichtlich, westliche Medien den Zusammenhang der Dinge nicht einmal oberflächlich überfliegen, geschweige in die Einzelheiten zu gehen. Apo bedeutet nicht ONKEL, im Türkischen sagt man zu Onkel je nachdem, amca, dayi, emmi.

Dein Alevitenhass wird Dir irgendwann mal zum Verhängnis werden. Das sei Dir gesagt
Alt 23.10.2004, 15:59
Benutzerbild von ahmetdursun
ahmetdursun ahmetdursun ist offline
Neuer Benutzer

Standard Biraz Düsün öyle konus bence...

düsünmeden konusulunca senin dedigin cümleler ortaya cikiyor...

yada kitap oku... biraz bilgilen...

daha cok calisman lazimki dogrulari ve iyilikleri görersin...

caliski iyi bir insan olasin !!!

Insanlari kücültmek ve hakeret etmekle simdiki bulundugun seviyeden ayrilamasin !!!

hadi basarilar !!!
Alt 23.10.2004, 16:02
Neuer Benutzer

Standard gercekden cok güzel konusdun !!! o.T.

ohne Text
Alt 23.10.2004, 16:06
Neuer Benutzer

Standard xPancaro <-- 1. ve Son UYARI

Burda Terbiyesizlik yaparsin insanlara küfür edersen...

bu Forumdan seni mahrur etmek zorunda kalirim...

ya terbiyen ile yazarsin yada cikarsin burda...

iyi düsün tasin, ve ona göre topiclerinde yazacagin icerikleri düsün !!!

A.D.
Antwort