Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 13.09.2004, 20:22
eniskaya

Standard ZINA OLAYI

Cok sevdigim ve ayni zamaninda din azmani diye tasladigim Basbakanimiz Erdogan, yeni yasa ile Zina olayini cezaya cevirme pesinde, yani kadin ve erkegi esit sekilde hapise tikamak.

Kuran bu hususa ne diyor.

1.) Bir kisinin Zina yapti diye cezalandirma bilmek icin 4 sahit gereklidir, bu sahitler olayi cnli sekilde görmeleri gerek.

2.) Zina yaptigi kesinlesen kisiye sopa dayagi var, yani Musevilerin recm olayini Kuran dayaga cevirmistir.

Simdi Sayin degerli Basbakanimiz neyin pesinde, bir türlü anlayamadim dogrusu.

Birisi zina yaparken 4 kisi tarafindan nasil ayni anda görülebilecek...... evet bu Kuranin tabiri, 4 sahit gerek.

Diyanet isleri Baskani Üstad Bardakoglu bunu ayni sekilde acikladi.

Simdi sizce bu yeni kanun calismalari gecerlik kazanabilirmi..... ???

Sizler ne düsünüyorsunuz bu hususta.

Selamlar
ENis

Link

<a href="redirect.jsp?url=http://www.nethaber.com/haber/haberler/0,1082,129363_3,00.html" target="_blank">http://www.nethaber.com/haber/haberler/0,1082,129363_3,00.html</a>
Alt 14.09.2004, 13:42
unknown

Standard o.T.

ich möchte dich nur auf einige fehler hinweisen, die gegen die strikten beschlüsse des united_teowhied_congress_of_america verstossen. es muss moesliyym oder moesliyymahh anstatt muslim(a), und islahmm anstelle von islam lauten.

bemerkung: und das solange der islahmm, nebst massenvernichtungswaffen, immer noch exportschlager numero uno der amerikanischen pistolieros ist... comprende?!

4g4insT 1inGuistic c0MMuni5M - 5t0p G10b41 dict4t0rShip !

1a3D
Alt 14.09.2004, 14:48
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard cemlik namaz

dinin amaci hedefi insani kamillestirmek. oncun icin adem isimleri ögrenip meleklerden üstünlügünü ortaya koymustur. neydi bu isimler? melekler bunlari isitince secde ettiler.

insani kamil olabilmenin sirri. bu sirri cözen ancak insani kamil olmaya soyunabilir. ebu bekirler, aliler ve ömerler gibi örnek insan olabilir.

simdi sen gelmis cemden bahsediyorsun ve nadir olan vakialari örnek getiriyorsun. ama peygamberin genelde günde bes vakit, sabah, öglen ikindi aksam yatsi namazlarini kildigini zikretmiyorsun.

peygamber genelde günde bes vakit namaz kilmistir. istisnalar bu genel kaidei bozmaz.

peki sormak lazim niye simdi böyle namazi üce indirmeye soyunuyorlar bazi insanlar? sanki 1400 seneden fazladir ki müslümanlar kurani okuyamadilar, anliyamadilar.

dinde reform diye ortaya cikan aklin sira protestancilar, hikmetli bakistan mahsun olduklari icin hala sayilar ile ugrasmaktalar.

sayidan ziyade hikmetini arasan? günde kilinan bes vakit namaz sayisal olarak sana herhangi bir zarar vermez. yani vaktini gereginden fazla calmaz. ibadete böyle yüzeysel bakarsak sonucta bu cikar. ama derine inmenin zamani geldi artik. hikmetini aramak lazim.

kuranin tarif ettigi insani kamil olmaya kollari sivamak lazim.

kurani dogru okumak lazim.
Alt 14.09.2004, 15:07
Benutzerbild von kes
kes kes ist offline
Neuer Benutzer

Standard Yaya gerceklesmedi..SON DAKIKA :) o.T.

ohne Text
Alt 14.09.2004, 15:26
eniskaya

Standard Seni bir türlü anlayamiyorum

Ben sadece cem olayi var oldugununa degindim....

5 Vakit olan namazi 3 vaktemi indirdim...... hasa, hör auf mir Wöerter in den Mund zu legen.

Was die anderen sein 1400 Jahren gemacht haben ist eine Katastrophe.

4 veya 1000 tane Mezhep cikarmislar, dini kendi Ideolojisine uydurmuslar... kisacasi dinin anassini aglatmislar.

Sanki HZ. Muhammed, Hanefi vaya Hanbeli Mezhebindenmiydi..... Aleviligi katmiyorum, cünkü Alevilik bir nevi dinsizliktir, onlar Allah yerine bir insana tapiyorlar.

Ben sadece insanin bazi durumlarda namazi cem edebilir dedim ve buda Islam fikihinda sabittir.

Sen ve senin gibiler kim oluyorsunuzda, bu ve benzeri gercekleri saklamaya gizlemeye calisiyorsunuz... olacak sey degil.

Namazin sart ve seklini Kuran vermis ve HZ. Muhammed bunlari en güzel sekliyle bizlere göstermistir, bunlarida incilden degil Kurandaki Vahyiden almistir.

Kuran 3 vakit namaz emrediyor Resul ilavesiyle 5 Vakit namaz Islam fikihinda sabittir, yani farzdir. Ayni zamanda Kuranda nazin rekatlari 2 diye verilmistir.
O yüzden 4 rekatlik farzlarda, imamla kilinan namazlarda son 2 rekatinda sesli dua okunmaz ve ayni zamanda yalniz kilinan namazlarda son 2 rekatinda zemüssüre okumayanlar var.

Zaten Resul ilavesi olan 2 rekatin zamani tam anlamiyla belli degil, insanlar bunlari saatlere baglayarak belirlemislerdir, yani Kurani Kuranin cercevesinde zamana göre yorumlamislardir.

Bu uygulamalar Resul uygulamasina dayali sekilde zamanla zamanla form almistir.

Umarim bu sefer birazda sen Kurani okursun..... daha dogrusu bir Kuran Tefsiri veya Kuran Ansiklopedisi, öyle Meal okumakla Kurani Kerim anlasilmaz.

Selamlar
Enis
Alt 14.09.2004, 15:31
eniskaya

Standard Evet bende okudum

yani geriligin ve geri zekaligin sonu böyle olacagi belliydi.

Bence cok medeni ve gercekci karar.

Ne demisler HURAFET ERKEN KALKAR ve ZAMANA UYMAYAN ZAMANLA KAYBOLUR.

Bunlarin hepsi Erdoganin bir Imam Hatip azmani olmasindan kaynaklanan seyler.....

Selam
ENIS
Alt 14.09.2004, 15:41
Benutzerbild von xpancaro
xpancaro xpancaro ist offline
Neuer Benutzer

Standard hangi Ayette yaziyor

aktarsana 4 kisinin görecegine dair bir ikincisi zina yapanlari TV lerde milyonlar görmüyormu.

ahlaksizlik senin heykelci rejiminde cirit atarken sen 4 sahitten bahsediyorsun.

bugün zina aciktan yapiliyor genel evlerinde sahit deyil herkesin bildigi bir sey.

rus natasalari istanbulda önüne gelene eitis bulastiriyor sen kim devletü makama akil vermek kim.

Tayip Ehli Sünnetin torunlarindan kel Nuri lerin heykelci natasaci takimindan deyil.

Allah zihninizi acik eylesin
Alt 14.09.2004, 15:45
Neuer Benutzer

Standard Televole Dincileri sizi

irkci fasist kemalin torunlari sizi yani zina yapacaksin kafayi cekeceksin sonrada kendine Müsliman diyeceksin.

ulan sendeki kafa bizim sipada bile yok bbeee

zamana ayak uyduracaksin demek yani Hocalar Diskolarda bile Islami nikah kiyabilirler
Alt 14.09.2004, 15:52
Neuer Benutzer

Standard Zinali Düyünler......

Kendini zamana göre ayarliyacakmissin yahu Islam dini ayarli bir dinmi :=)))

Dün alman tv sinde bir türk dügününü gösterdiler karilar acik secik erkekler gine öyle edep hasiyet yok.

Saci basi acik geline ne demeli iki de bir kocasiylan dans ederken dudaktan öpüsüyorlardi.

Simdiki düyünler Payonu arartmiyor parka cikip bir hava alayim dedim yahu arabalarin sallandigini gördüm dügünde büyükler onun bunun kicina baka dursun.

Kücüklerde partlarda bir birine atliyorlar zamana uyacaksin.

Zaten biranede sokakta tanismanin sonu bu olurya tirko yada modernizme özenenler bir iki gün yatib kalktiktan sonra Yüzüklerini bir birinin suratina atmiyorlarmi.

Japonlar ne kadar dünyada Teknolide ilerlemisselerde asla ve asla Avrupanin dansini kültürünü kendilerine secmemislerdir.

Bizim ahmaklarsa onun bunun Sabkasini giymeklen donunu giymeklen övüne dursun birde kendi kültürlerini ayaklarinin altina almislardir.

ne demis beton misto ne mutlu türküm diyene :=)))))))
Alt 14.09.2004, 16:02
Neuer Benutzer

Standard hani Ayetlerin nerde

.........
Antwort