| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() Falsch.....
Ehli bir Müsklüman mutlaka Orijinal metni okuyup anlayabilmeli... yani Kuran Arapcasini ögrenmeli.... Ben ise Kuran Arapcasi bilmiyorum.... Leider Leider.... zannediyorum bundan sonrada ögrenecegim yok.... o yüzden en yüksek ilime sahip Hocalarin kitaplarina muhtacim ve vu durumlada hicde yalniz degilim..... Hangimiz Kuran Arapcasini biliyorki.... Dediginde dogru, Kuranin okuma sekli vardir... Ses, Musiki, Sti.... bunlar önemli seyler ve kulaga güzel geliyor....... o yönde gercekten, anlamasak bile bir degeri vardir..... ama asil amac onu o orijinal dilde anlayip yasayabilmek..... Mutabikiz.... |
|
|||
|
|||
![]() genau das ist es..... was in Iran praktiziert wird......
Die Iraner haben die Richtung komplett verloren.... die haben Wort wörtlich den Rad ab....... zumal jeder auf irgend einer Art Mehdi sein kann.... nur ist die Frage ob jemand auf einem hört...... Konu biraz degisti... ama olsun, onuda tartisalim.... Zamaninda Tevratta bulunan, zinada taslayarak öldürme olayi, yahudiler tarafindan bili uygulanmazken.... Kuranda böyle bir seyin asla yeri yokken, senin seria dedigin Iranlilar..... kadin ve erkekleri taslayarak öldürüyorlar....... Yahu arkadas, sana ne birinin ebirinin .... inden, yani..... Iranlar Islam dini yerine, bir multi katliam dini düzenlemislerdir, dinle alakasi yoktur..... Sen istesende istemesende, senin aklina ve ruhuna yatsa bile, bunlar gercektir...... Kurandaki bazi Ayetler ilk etbta bana bile yanlis geliyordu........ Belki günün birinde sende Kurandaki dinin zevkine varirsin..... |
|
|||
|
|||
![]() Sayin Üstad Prof. Dr. Süleyman Atesis"in bugünkü mekalesi ve sorulara verdigi cevaplar
-------- Vatan gazetesinden Alinti ---------- Soru: 1 - Milli Piyango, at yarışı, Sayısal Loto ve benzeri şans oyunlarından çıkan ikramiyeler dinimizce haram mı sayılmaktadır? Cevap: 1 - Milli Piyango haram değildir. Çünkü meysir denilen kumarda haram nedeni belirtilmiştir. Bunlar, insanlar arasında düşmanlık ve kavgalara sebep olmak, insanı meşgul edip Allah"ı anmaktan ve namazdan alıkoymak. Milli Piyango"da bu illetler yoktur. Ayrıca amaç da kamu yararına işler yapmaktır. Devlet, Milli Piyango gelirleriyle Çocuk Esirgeme Kurumu"na ve önemli kamu harcamalarına finansman sağlar. Bileti alan kişi, çekilişe kadar onunla meşgul olmaz. Ama sayısal loto ve at yarışı bence aynı kategoride değildir. Onlarda haramlık veya kerahet kuşkusu fazladır. Çünkü bunları oynayanlar önemli vakitlerini bu işlere harcadıkları gibi önemli miktarda da para sarfederler. Ben bunlardan gelen kazancın en azından günaha yakın mekruh olduğu kanısındayım. Soru: 2- Yılbaşı kutlaması alkol içilmeden yapılsa bile İslâm dinince caiz midir? Cevap: 2 -İslâm"da sadece bayramlar ve Kadir Gecesi kutlaması vardır. Ama alkol almamak veya herhangi bir haram iş yapmamak kaydıyla yılbaşı kutlaması haram değildir. Yalnız bu tür işlere bid"at denilir. Ancak bu kutlamanın dinle Hıristiyanlıkla da bir ilgisi yoktur. Bu kutlama, eski Avrupa ve Asya kültlerine dayanır. Bid"at, dinle ilgili hususlarda olur. Bu, dini bir gelenek olmadığından, haram iş yapmamak kaydıyla örfe, çağın uygulamasına bırakılmıştır. Soru: 3 - Allahımıza dua etmek yerine nazar boncuğu gibi bir eşya parçasından bizi koruması için medet ummak dinimizce caiz midir? Cevap: 3 - İslâm"da duadan ve normal bilimsel tedaviden başka nazar boncuğu gibi şeyler taşımak, onlardan medet ummak caiz değildir. Yalnız bazı ayetlerin yazıldığı muska taşımakta sakınca görmeyenler yanında bunu caiz görmeyenler de vardır. Mesela Abdullah ibn Mes"ud, hanımının boynundaki pazubendi koparıp atmıştır. Soru: 4 - İslâm dininin bütün şartlarını yerine getirip, ondan sonra ticaret hayatında müşterilere fahiş kârlarla sattığımız mallardan kazanacağımız para helâl midir? Cevap: 4 - Dinin en temel iki şartı, daha doğrusu olmazsa olmazı vardır. Biri Allah"a inanmak, biri de doğru olmaktır. Başkalarını aldatmak, imanla bağdaşmayacak kirli bir iştir. Namaz, ibadet insanı olgunlaştırmak içindir. Kişinin namazı, orucu, haccı kendisini olgunlaştırmıyor, ahlâkını yüceltmiyorsa onun yaptığı gerçek ibadet değil, sadece şekildir. "Allah kulunun şekline değil, gönlüne, niyetine bakar." Yunus"un dediği gibi: Bir kez gönül kıldın ise o kıldığın namaz değil, Yetmiş iki millet dahi elin yüzün yumaz değil. Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Süleyman Ateş Fax: 0212 356 26 81 E-Mail: suleymanates@gazetevatan.com Mekaleyi görmek isteyenler icin Link <a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29 " target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29 </a> |
|
|||
|
|||
![]() cok fazla...... ama ayni zamanda cok yuvarlak, durmadan baska Alimlerin cevaplarini verip, kendisi cevap cermekten kaciniyor.....
Iste benim Süleyman Hocada kizdigim hususta bu..... Yahu arkadas, bu ya yasak olur yada olmaz.... ALilen Velilen alakasi olmamasi lagzim.... cünkü onuda baglayidir..... Neyse das nur nebenbei...... bütün bunlar bana gösteriyorki, su an dünyada hic kimsenin tam anlamiyla Kurani anlamadigini gösteriyor.... sonuc olarak hepimiz birer insaniz, Resul degil..... |
|
|||
|
|||
![]() Cünkü ilk firsatta arabcaya kaciyorsun. Cünkü Sen"in Türkce ile bir bagin yok ki. Sen istedigin gibi yaz. Türkce"de cuma denilir.
|
|
|||
|
|||
![]() Du sollst Ihn verstehen und nicht ohne es verstanden zu haben, von einem Ohr ins Andere passieren lassen.
|
|
|||
|
|||
![]() ve ailesine sabir dillerim. Ne adi tipsiz mahlukatlar su Batman"li safii kürtleri. Kardeslerinin bir makineli tüfek ile nurcularin camisini bir cuma namazi vaktinde basip bu tipsiz cehennem yaratiklarini cehenemme boylatmadiklarina sasiryorum. Vallahi benim kardesim olacakti, 1000 tane nurcuyu iskence ederek gebertirdim ve gebertmeden önce ananlarina ve bacilarina muamele ederdim ve 100 tane nurcu camisini havaya ucururdum.
ALLAH SAFII KÜRTLERIN BELASINI VERSIN |
|
|||
|
|||
![]() Ruhu sad mekani cennet ola!
|
|
|||
|
|||
![]() Eger ki tahminlere göre Istanbul terrörüne karismis kisilerse bu katiller bunlar kesinlikle Türk degildir. Bunlar Batman"li safii kürtleridir.
|
|
||||
|
||||
![]() such bitte einen psychologen auf,was suchst du noch hier in deutschland wenn dir das türkische so wichtig ist? Also dann gute REise
![]() |