| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() gördünmü gördünmüüüü gördünmüüüü havalari BASMAYI gördüüümüüüü havalari atmayi gördünmüüü!!!!! :-)))))))))))))))))))))))
|
|
||||
|
||||
![]() Hallo naive etwas,
was verstehst du unter "moderne"? Titten hängen lassen? Du tust mir leid, du Naturkatastrophe ;-) |
|
|||
|
|||
![]() sokarim böyle vaybee ye
admain yazdigina bak Yani senin tahminine göre Türkiyede 35%-38% DINCI YOBAZ, SATANIST, KAFIR, HAIN, SEREFSIZ OROSBUCOCUKLARI yasiyor diyorsun !? :-)) bunu yazan cbyerangel nickli serefisz pic kacinci defa küfür ediyor halen nicki silinmiyor demk ki vaybee den bi pezo oldugu dogruymus derhal nicki silinmezse bu pic oglu picin kim oldugu ortaya cikmis olur!! |
|
|||
|
|||
![]() Hakkında "sahtecilik" suçlamasından fezleke düzenlenen ilk
cumhurbaşkanı adayı olma özelliğini taşıyan Abdullah Gül "ün, REFAHYOL döneminde yaptığı şahsi harcamaları Türkiye Kalkınma Bankası"nı ödettiği ortaya çıktı. Gül, kamuoyunda kayıp trilyon olarak bilinen ve Necmettin Erbakan "ın mahkûm olduğu davadan dokunulmazlığı nedeniyle kurtulmuştu. Gül, Kalkınma Bankası"ndan sorumlu Devlet Bakanı olduğu dönemde de tazminat ödemeye mahkum olmuş ve kamu zararı icra yoluyla Gül"den tahsil edilmişti. Eşi Hayrünnisa Gül ise türbanı nedeniyle Türkiye aleyhine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi"ne (AİHM) dava açmış, ancak benzer bir davanın Türkiye lehine bittiği bilgisinin önceden alınması üzerine dilekçesini geri çekmişti. Kayıp trilyon sanığı Abdullah Gül hakkındaki ilk suçlama, kamuoyunda kayıp trilyon davası olarak bilinen davada geçti. Kapatılan RP"ye 1997 yılında yapılan 1 milyon YTL"lik Hazine yardımının, sahte belgelerle harcanmış gibi gösterildiği iddiasıyla açılan "kayıp trilyon" davasında, dönemin Genel Başkanı Necmettin Erbakan ile birlikte sanıklar arasında Gül de yer aldı. AKP"den milletvekili olmasıyla birlikte Gül dokunulmazlık kazanmış oldu. Bu nedenle Abdullah Gül hakkında ceza yargılaması yapılamadı. Ancak aynı dosya kapsamında yargılanan Necmettin Erbakan özel evrakta sahtecilik suçundan 2 yıl 4 ay 10 gün hapis cezası aldı ve siyasi yasaklı hale geldi. Bu nedenle Gül"ün Köşk"e çıkmasıyla dokunulmazlığının kalkıp kalkmayacağı da tartışılan konular arasında bulunuyor. Kimi hukukçular, milletvekili dokunulmazlığının cumhurbaşkanı için geçerli olmadığını ve Köşk"e çıkan kişi hakkında fezleke olması durumunda yargılanabileceği tezini savunuyor. Abdullah Gül"ün kayıp trilyon davası nedeniyle TBMM"de fezlekesi bulunuyor. Gül"ün cumhurbaşkanı olması durumunda kayıp trilyon davasından yargılanıp yargılanmayacağı gelecek günlerde netleşecek. Tazminata mahkûm oldu Abdullah Gül, REFAHYOL hükümeti döneminde devlet bakanı olarak görev yaptığı dönemde özel harcamalarını kendisine bağlı Türkiye Kalkınma Bankası"na yaptırdığı gerekçesiyle hakkında açılan tazminat davasında mahkûm oldu. Gül hakkındaki karar, yaptığı haracamaların "kişisel ilişkileriyle ilgili olduğu ve görevi gereği olmadığı" gerekçesine dayandırıldı. 1996 yılının parasıyla 1 milyar 652 milyon liranın faiziyle Gül"den alınmasına hükmedildi. Zarar Gül"den yasal faiziyle birlikte icra yoluyla alınabildi. Fethullahçılar protokole Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturmasının hemen ardından yurtdışı temsilciliklerine gönderdiği kripto ile Milli Görüş ve Fethullah Gülen cemaati temsilcilerinin devlet protokolüne sokulması isteğini iletti. Kriptoda ayrıca büyükelçilerin cemaat temsilcileri ile temas kurması talimatı da verilmişti. Eşi Türkiye"den davacı Abdullah Gül"le 1980 yılında 15 yaşında evlilik yapan Hayrünnisa Öztürk , 1998"de Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü"nü kazanmıştı. Hayrünnisa Gül, kayıt yaptırmaya, kapatılan Fazilet Partisi milletvekili olan eşi Abdullah Gül, avukatı ve noterle birlikte gitmişti. Ancak Gül"ün türbanlı fotoğrafı nedeniyle kaydı yapılmamıştı. Karara karşı Türkiye"deki yargı yollarından sonuç alamayınca 2002"de AİHM"ye gitmişti. Gül"ün Dışişleri Bakanı olmasının ardından ise eşi, "Dava hakkını bana kocam değil devlet verdi. Onun başbakan olması benim haklılığımı değiştirmez. Başvurumu geri çekmeyi hiç düşünmedim" demişti. Hayrünnisa Gül, Dışişleri Bakanı"nın eşinin Türkiye"den davacı olmasının yarattığı tartışmalar üzerine ise davasını geri çekmek zorunda kaldı. Hayrünnisa Gül, kararını şöyle değerlendirmişti: "Haklılığıma inanıyorum" "Yapılan, Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşlarına tanıdığı, AİHM"ye başvuru hakkını kullanmaktan ibaretti. Ancak eşimden dolayı bu davada çift taraflı, yani hem davacı hem davalı konuma gelmiş bulunuyorum. O dönemde eşim ne başbakan ne de Dışişleri bakanıydı. Davamı geri çekme kararımın nedeni, yargı kararlarının tartışılmasına fırsat vermemek, güven ve saygıyı sağlamaktır. Bu konuyla ilgili benzer davalar zaten AİHM"nin gündemindedir. Esasa ilişkin davayı açarken haklılığıma olan inancımı halen koruduğumu da belirtmek isterim." Tıp öğrencisi türbanlı Leyla Şahin "in Türkiye aleyhine açtığı davayı AİHM"de kaybettiğine ilişkin ilk bilgilerin AKP hükümeti tarafından öğrenilmiş olmasının Gül"ün dava dilekçesinin geri çekilmesinde etkili olduğu belirtilmişti. |
|
|||
|
|||
![]() Cumhurbaşkanı adayı Dışişleri Bakanı Abdullah
Gül"ün büyük dedesi, 1915"lerde Siirt"ten Kayseri Develi"ye gelip yerleşmiş bir Araptır. Kayseri eşrafından Güllük İmamı Ahmet Hamdi Gül "ün, Adviye Gül ile evliliğinden 29 Ekim 1950 tarihinde Kayseri"de dünyaya gelen Gül, babası tarafından "ateşli bir dindar" olarak yetiştirildi. |
|
|||
|
|||
![]() Gül:
Faizin doğru olmadığına inanıyoruz. Faizin sıfıra yakın olduğu toplumlar sağlıklı toplumlardır. "Zenginler kulübü" Gül, RP milletvekiliyken TBMM"de AB ile ilgili yaptığı bir konuşmada ise Avrupa Birliği ile ilgili olarak, "Değerli arkadaşlar, AB Hıristiyan kulübüdür. Türkiye"yi hiçbir zaman içine almayacaktır. Bizi zenginler köşkünün bahçesindeki kulübeye koyacaklar" demişti. Gül, 11 Mart 1996"da TBMM"de yaptığı bir konuşmada ise İsrail ile ilgili olarak "Müslümanların hâkim olduğu bu bölgede, İsrail, yabancı bir güç ve kültür olarak, uluslararası destekle bölgeye yerleştirilmiştir; işgalci ve yayılmacı bir devlettir. İsrail, bugünkü konumuna gelmek için, yakın geçmişinde, terör dahil her türlü aracı kullanmış bir ülkedir" görüşünü dile getirmişti. |
|
|||
|
|||
![]() Abdullah Gül"le 1980 yilinda 15 yasinda evlilik yapan Hayrünnisa Öztürk , 1998"de Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Cografya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyati Bölümü"nü kazanmisti. Hayrünnisa Gül, kayit yaptirmaya, kapatilan Fazilet Partisi milletvekili olan esi Abdullah Gül, avukati ve noterle birlikte gitmisti. Ancak Gül"ün türbanli fotografi nedeniyle kaydi yapilmamisti. Karara karsi Türkiye"deki yargi yollarindan sonuç alamayinca 2002"de AIHM"ye gitmisti.
Gül"ün Disisleri Bakani olmasinin ardindan ise esi, "Dava hakkini bana kocam degil devlet verdi. Onun basbakan olmasi benim hakliligimi degistirmez. Basvurumu geri çekmeyi hiç düsünmedim" demisti. Hayrünnisa Gül, Disisleri Bakani"nin esinin Türkiye"den davaci olmasinin yarattigi tartismalar üzerine ise davasini geri çekmek zorunda kaldi. Hayrünnisa Gül, kararini söyle degerlendirmis ti: "Hakliligima inaniyorum" "Yapilan, Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaslarina tanidigi, AIHM"ye basvuru hakkini kullanmaktan ibaretti. Ancak esimden dolayi bu davada çift tarafli, yani hem davaci hem davali konuma gelmis bulunuyorum. O dönemde esim ne basbakan ne de Disisleri bakaniydi. Davami geri çekme kararimin nedeni, yargi kararlarinin tartisilmasina firsat vermemek, güven ve saygiyi saglamaktir. Bu konuyla ilgili benzer davalar zaten AIHM"nin gündemindedir. Esasa iliskin davayi açarken hakliligima olan inancimi halen korudugumu da belirtmek isterim." Tip ögrencisi türbanli Leyla Sahin "in Türkiye aleyhine açtigi davayi AIHM"de kaybettigine iliskin ilk bilgilerin AKP hükümeti tarafindan ögrenilmis olmasinin Gül"ün dava dilekçesinin geri çekilmesinde etkili oldugu belirtilmisti. |
|
|||
|
|||
![]() gecende yazdim silindi nedense
cyberangel nickli sahsiyetsiz pezevenkin oglu burada millete orusbu cocugu diyerek yazi yaziyor ama ne hikmetse vaybee tarafindan halne nicki silinmedi..bekliyorum..merakta ediyorum ne zaman silinecek.. eger söylenildigi gibi bu kisi vaybee den biriyse , ben bu vaybeeninde bu kisininde soyunu sikeyim eger bu nick silinmezse bilin ki yasal yoldan basiniz derde girecek..yeni forum yasalarini hatirlatayim size |
|
|||
|
|||
![]() ama senin gibi pic nerden bilsin ki degilmi
|
|
|||
|
|||
![]() cünkü atatürkten bosandiktan sonra acti basini
atatürkle ilgisi yoktu sen bilmeden konusma salak |