Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 11.07.2004, 19:12
vonderstrasse

Standard Eski Ahid"de yaziyor musevileri sevenler

öbür dünya"da rahat edecekmis.

Allah böyle diyorsa ben Yahudileri severim. Zaten Arablarin sevilecek bir yani yok. Terörist yetistirmek disinda bir boka yaramiyorlar.
Alt 11.07.2004, 19:18
eniskaya

Standard Sen iyi insani sev

hangi dine bagli olursa olsun adam her zaman adamdir..... hiyar her zaman hiyardir....
Alt 11.07.2004, 19:24
eniskaya

Standard Ya tamam haklisin

bende zaten direk lanetlemis falan demiyorum... ama Israillilerin tümü ne bilim manyakca insanlar olmuslar....

Yasar-Nuri Hocanin güzel bir tabiri vardir...."Herkes isirmayi bekliyor" yani israilliler su anda isirma pozisyonunda... demekki genetik dandiklik sayesinde hic bir sey ögrenememisler.... Hitleri cabuk unutup kendileri Hitler olmus....

Bak göreceksin UN yakinda onlara karsi sanktionlar baslatir. UN Sicherheutsratta zaten bu konu görüsülmeye basladi bile.....

Ben bu yönde ise bakiyorum.... hatta Araplarda ayni neslin sakatlari... hepsi Ibrahim Resulün soyu denilebilir.....
Alt 11.07.2004, 19:44
unknown

Standard Man sieht dass du wenig Wissen hast

Sadam oder Binladin die wurden im ABD ausgebildet. Also im Amerika...
Nicht alle Araber sind teroristen. Es gibt deutsche, türkische, amerikanische etc. Teroristen....
Alt 11.07.2004, 23:53
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

Ben Kuranin hic bir seyini red etmiyorum. Sadece o söylediginiz rakkamlarla nereye variliyor onu söyle bana. O rakkamlar olsada olmasada benim icin Kuran Kurandir ve en üstün kitaptir. Ben Kuranin hic bir yerini red etmedigim gibi bazilari gibi nefsime görede yorumlama yapmiyorum.

Tevsiri senin okumani tavsiye ederim. Faiz konusunu acta bak. Ve tessetür konusunada bak. Tevsirciler seninle ayni fikirdemi !

Kurani arabcasindan okudugum gibi türkcesinide okuyanlardanim efendi.
Alt 12.07.2004, 00:02
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Isine gelince

Isine gelince Diyaneti kullanmasini cok iyi biliyorsun. O da bu sistemin bir parcasi degilmi ?
Devlet nasil isterse o da öyle fetva getirmek zorunda ! Diyanet isleri baskanligi Faize direk
haram hic bir zaman diyemez. Biraz düsünsen sende niye diyemiyecegini bulursun.

Tessetür meselesine gelince. O söyliyecegim ayetleri zaten biliyorsun. Sana onlari yazsam ne
ifade ederki. Senin icin Tessetür avret yerlerini örtmekten ibaret. Yani *SteinZeit* Insanlari
gibi örtsen bile yeter.

Selamlar enis

Not. Ikide bir ben Allahmiyim surusunu kullanma. Agzina yakismiyor. Öyle soru sorman bile acayip
Alt 12.07.2004, 00:05
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Kuranda Domuz yagi hakkindada

Kuranda Domuz yagi hakkindada bir yasak yok. Yani ayetlerde hep domuz eti diye gecer. Domuz yagi gecmiyor diye simdi biz domuz yagini yemekle yememekte hürmüyüz.
Alt 12.07.2004, 00:20
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Hesaplamayi birak

Su ayetlerin bi mealini ve tevsirini oku:

Bakara Suresi: 245, 275, 276, 278, 279

Ali Imran Suresi: 130

Nisa Suresi: 161

Maide Suresi: 12

Rum Suresi: 39

Faiz hakkinda Hadislerde vardir ama sen onlari saymadigin icin yazmama gerek yok. Zaten Kuran ayetleri yeter sana faiz konusunda.
Alt 12.07.2004, 00:55
unknown

Standard o.T.

devlet enflasyonu veya faizi belirlemez, buna sansi da yoktur. ancak uzun vaadeli, akilli siyasetle, reservleriyle, yatirim kapasitesiyle veya envayi metotlarla bunu asgariye düsürmeye calisir. hem teoride, hemde pratikte enflasyonu sifira düsürmek mümkün degildir. simdi bundan bir hüküm cikararak: (müjde ey millet, kiyamete kadar faiz helaldir!) demek mümkün mü? elbette degil!

demek ki sorun sistemde; en azindan sergileyisinde. mesela almanya ekonomisi kismen ahlaki degerleri, ama abd ekonomisi tamamen ilkel hürriyeti baz alir. kendilerine göre de belki dogrusu budur. eger bizde mevcut sistemle devam edecek olursak kendi degerlerimizi ekonomi-ilke edinmek zorundayiz. yillardir, nesillerdir bangir bangir bagirarak üzerinde durdugumuz konu bu: milli devlet, milli siyaset, milli ekonomi!.. ki bunda bile faiz helal kilinamaz!.. (yok sistem önemli degil, mali konularda bile islamin öngördügü saf ahlaki uygulamaliyiz) diyorsan, problemi üreten sistemle bunun cözülemeyecegini bilmen gerekiyor. ohalde herseyi sifirlayip yeni anlayis ve buna bagli ekonomik düzen getirmemiz kacinilmazdir.

ekonomi konusunda kaba hatlar bunlar. herseyin basida, ortasida, sonuda ahlak; bununla alakali takildigim bir mevzuu var. ahlaka kurus kadar deger vermeyen bilmem ne adamlarinin fikirlerine siginiyorsun, hicbir altyapin olmadigi halde onlarin yaydiklari sacmaliklari kendininmis gibi sahipleniyorsun, ama (ben ahlaki tamamlamak icin gönderildim) diyen, insansa tek gercek insan olan, peygambere (s.a.v) hic iltifat etmiyorsun. sünnete gelince senin aklin sana yetiyorda, digerlerine neden ram oluyorsun?.. mantikla izah edilecek bir durum degil.

evet, yine kaba hatlariyle izah ettim, anlamadigin icin (yuvarlak laf ediyorsun) diyeceksin. burasi üniverste, fakülte veya yaris pisti olmadigi gibi, sana 2 yil boyunca ekonomi dersi verecek degilim. buna ragmen, genc bir arkadas oldugunu tahmin ettigim icin izah denemesine giristim. sana da tavsiyem, ekonominin degilde, en azindan diyalog kurmanin ve yürütmenin temel kurallarini, yani ahlakini ögrensen iyi edersin... hep ahlak!
Alt 12.07.2004, 01:12
eniskaya

Standard Artik biktim yani

ne anlamaz seysin yahu.... sana kac sefer dedimki, 19 rakami bir anlam tasisa bile kimse ne anlama geldigini bilmiyor....
Acik ve net BILMIYORUZ... bizler bilmedigimiz seyi bilmeyiz deriz.....

Tesettüre gelince.... evet bualimlerin ortak görüsü tasettür sonradan kültürel olarak gelisen bir olaydir..... zaman ve ortama göre yorumlanmis....
Antwort