| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() Merhaba Fatih,
biliyorum maksadin Zeki-Arkadasdi ama dayanamadim ve yine corbaya tuz katmaya özendim ! 1. O bahsetigin kitabi bende taniyorum! Satin almadim ama Kütüphane okudum ve benim yorumum: 60% - 70% Sacma ! 10% - 20% bilerek/bilmeyerek uydurma ve yalan Kalan parcalarda "dogrular" var! Bence dogru olan: Amerikanin 9/11 olayini önceden tahmin ettikleri veya bilgisine sahip olmalari ... kacinilmayacak bir sonuc! Nedenleri: hem CIA"den ihbarlar var, hem alman istihbaratindan hemde MOSSAD"dan! Ama fazla umursamadan ne olacagini beklediler! Sahsi görüsüm: Belki böyle düsünüp: "Ne yapa bilirler ki? ... yapsinlar bir kac ölü oolur o zaman bunu Pearl Harbour gibi imkan bilip SAVAS yapabiliriz" ... o kadar büyük bir sey yapacaklarini düsünmemislerdir! Ufak bir sey sanmislardir (ayni Putin"ki gibi ... o gercekten kendísi yaptirdi ... cecenlere savas acip ve secimleri kazanmak icin). Ama mesela uzakdan kommandolarla ucagi kullanmak cok gülünc! Yeterince artik deliler var! >>... ve senin islama yada herhangi bir dine bir bagin olmadigi beni bir sekilde sinir etmiyor sadece üzüntü duyuyorum<< Aynisini sana yazilsa ne düsünürsün? Niye üzüntü duyuyorsun? Senin inandigina inanmayan birisi sence "kötü" bir durumdami? >>Islam huzur ve baris demekdir.<< Katiliyorum! Aynen hiristiyanlik icin de gecerlidir! >>Islam aleminde hicbir zaman Islam devleti bir baska devleti savasa davet etmedi<< Türkler halifeligi nasil ele gecirdi? Gidip: "Lütfen Bagdatin Halife Hz. ... bize o ünvaninizi verirmisiniz?" diye sorduktan sonra mi ? Yoksa bütün arabistan ve Kuzey Afrikayi? Veya Iran ile hic savasmadi mi ? Hmm ... Irak"in Irana saldirdiginda ... Irak - gecici olarak - Islam Ülkeleri Statütüdünden ayrildi mi ? >>1,5 Millar Insan o kisinin yollunda ilerler mi yol dogru yol olmasaydi???<< Dikkat ... yanlis anlama! Senin "Logik" anlayisina deginiyorum ve Islami "dogru yol""mu degil mi icin ne yorum degerlendirme yapiyorum! Senin söyledigin tarza göre cok kisinin yaptigi bir sey dogru olmasi gerek! Öyle ise Hz. Muhammed veya Hz. Isa hatali yolda idiler !?! Cünkü cogunluk baska dinlere ve ilahlara inaniyordu? Sen 1,5 Milyar saymanin anlami yoksa ne? Almanyadada bir zamanlar cogunluk bir adami "ilahi" sanip arkasinda "sirayla" yürüdüler ve ona inanmayanlar "yok" edildiler! Bence cogunluk her zaman "dogru" yolda oldugunun bir söylesi hata! Islamin ve Hiristiyanlagin Insanlik ve Insaniyet icin büyük katkilarda bulundugu da kacinilmaz. >>Zekicigim Dünya Insani ne demek ??? Bu ne bicim bir kelime yani ben Müslümanim ve ben bu dünyadan degilmiyim ??? Beni gibi olan ve beni gibi düsünen bir cok kisi var, onlar da mi Mars Insani???<< LOL O zaman Mars gezegenine gitmeye lüzum kalmaz ;-) Galiba "Dünya Insani" söyledigi anlama biraz deigisik! Düsündügüme göre almancadan alinma bir anlamin türkcesi ;-) >>ama eger sen gidip de Islami kritik edeceksin sana dur kardesim derim, sana her dinden olanlar dur der cünkü Islam gibi Dinler Allahin eseridir.<< Sana bir Soru ... diyelim Recep Tayyip Erdogan bir yazi yaziyor. Ve ben onun yazi parcalarini kritize ediyorum! Veya "Copyright" denen haklarini ihlal ediyorum ... o zaman - o haric - onun yandasi olarak kendini tanitan birisi ortaya cikip sana yapamazsin diye bir zorlama yapabilirmi? R.T.E. yapmasi daha akilci olmazmi? >>Seni yaratani, sana hayat vereni sen nasil Kritik edebilirsin Zekicigim ???<< "Akilci" bir soru ;-) *g* anlayan anladi ;-) >>SU Islam Terrörü denilen Tiyatro ...<< Dogru anladiysam, haklisin! Bencede olsa, olsada kendini islamin temsilicisi olarak gösterenlerin "faaliyetleri"! Islami ayni cümlede bile kullanilmamasi gerek! Ama böyle "kolay" laflari herzaman insanlar kullanir! Mesela hacli seferleri dedigimiz an bütün hiristiyanlikdan bahsediyoruz! Ama tarihsel dogrusu ... o zaman büyük ve kuvvetli (hiristiyan) devletlerinin bir girisimi! Bütün hirisitiyanligin olsaydi ... isvecli, norvecli, islandli, irlandali, polonyali, hollandalilar neredeydiler ? Onlarin hepsi hiristiyan degilmiydiler? >> ... bügün de aynisi Islama yani Müslümanlara yapiliyor<< ... ve bazilari belli oldugu gibi yine Yahudileri ve Israeli hala aynen o durumda görüyor veya görmek istiyor: >>... ve bu olaylari bas karakterleri USA ve Israeldir.<< >>Islam terrörü demek yanlisdir olsa olsa Müslümanlarin Terrörü denilebilir<< Bence o bile denilenemez! Kendisini müslümanlagin kurallarina haykiri davranislarla dislayan biris, nasil hala "müslüman" olarak veya onun "öncüsü" olarak tanitabilir? Bunlarin yaptigi düpe düz teroristlik! Masum sucsuz insanlari öldürmek! Haksizsam, almanyadaki türkler hemen ellerine benzin ve ates alsinlar ve secimsiz evleri yaksinlar!! Cünkü mesela Solingen de masum Türk ailelerini yakanlarda kendilerini "almanlik" adina tanitiyor ve biliyordular! Onlarin masum insanlari katletmesi bizleri onlar gibi ayni masum insanlari katletmemize mecbur mu kiliyor? >>Sana bir örnek vereyim, Irakda yasiyan insanlar kac yildir embargonun icinde yasiyorlar, kac yildir yemeksiz ac yasiyorlar, kac yildir ilacsiz hasta yasiyorlar. Ve ben bir Irakli olsaydim ve benim kücük 3. yasindaki kardesim kucagimda normal bir atesden(ilac yoklugundan) ölseydi beni kim tutabilirdiki kendimi amerikalilarin yaninda hava ucurtmaya??? Bu soruyu bir cevapla Zeki arkadas ???<< Umarim bende cevaplayabilirim: Belki hatirlarsin! O ambargo 100% degildi! Birlesik Milletlerin belli bir miktadarda, tam degindigin ihtiyaclari gidermek icin, Petrol-Export hakki taninmisti Irak"a ! Ama Saddam rejimi o petrolün ihracat gelirini "ne icin" kullandigi malum ... ve o zamanlar ambargonun kalkmasinin nedeni tamamen Irakin (Saddam"in) elinde idi! Bütün kimyasal ve biolojik silahlari ("mass weapon") imha edildigi zaman ambargo kalkacakti! Ama Irak ne yapti? Birlesik Milletler denetlecilerle oyunlar oynadi ... ve sonunda Corc 2xYuuuuh Butch" bunu imkan olarak kullanmasini sagladi! Sanki Saddam bir "Yahudi-Ajaniymis" gibi! (Yakinda kendini "gercek" müsülman olarak tanitan biri ortaya cikip aynen bunu söylerse sasirmam dogrusu!) Taktik yönden hatali bir secim yaptin ;-) Fatih arkadas :-) Filistin burda söyleseydin, daha mantikli olurdu! Cünkü orada söyledigin sözler "gecer"di. Israel hükümetinin yaptigi seyler cünkü! ve ... >> ... filistilinler hergün kendilerini havaya ucurtmaya can attikarini. Tabii ki öyle yapanlar vardir << bak kullaniyorsun, ama tam duygusal olarak bagalayacak konuyu kendi aleyhine kullaniyorsun: "bence bunlar yani Israelliler buna da biraz yardim ediyorlar." Sharon"un ("Sharan" US-Slang -> "bitch") bilerek 2. Intifadayi provoke ettigi ve bas mimari oldugu tartisilmaz! Tamam! Ama söylediklerin "birazcik" sacma geliyor bana! >>bence Israelliler bu kisilerden birini alip adamin beline bombayi takip hadi kocum sen bu yere git derler eger gitmessen seni havaya ucuracagiz derler ve bu olayin sonucu da herhalde hepimizin bilincinde.<< Yakinda bazilari ortaya cikip Yahudiler kendi kendilerini KZ"lerde yaktiklarini bahsederlerse artik sasirmam ... >>Bunlar tabi ki örneklerdir ve gerceklerin nasil oldugunu bir tek Allah bilir ama ben sahsen inanmiyorum hergün birilerin kendilerini havaya ucuracagini.<< Ama tam ben bunu düsünüyorum! Zorda olan insanlarin son caresi olarak! Bir Israel askeriyesinin kuvvetine karsi av-tüfegi veya tek taslar ilen savasilmiyor! Yakini, kardesi, annesi, babasi, kardesleri ölen birisinin ne kaybedecegi kaliyorki? Evleri zaten Israel devletince imha ediliyor? Eh? O zaman hocalar ortaya cikiyor ve ... "yapacagin SEY annen/baban/müslümanlik/filistin halki icin dir ... hayir yaparsin o dinsiz gavurlari öldürürsen" bilmem ne diyor! Ne kolay! Bagla birazcik bomba! Git Otobüse öldür coluk cocuk! Aynen IBDA-C"nin yaptigi gibi!!! Onlar hemde en basta TÜRK-MÜSLÜMANI öldürdü! >>Su Islam terrörü denilen konu cok aktüel bir konudur ve bunun sorumlulugunu Islama yöneltmek bence yanlis, Islamin bir tek sorumlulugu oldugu yer bu olaylarin önlenilmesinde idi.<< Nerede o zaman islamin ilk zamanlarinda gibi "umma" nin o yapanlari dislamasi? Onlari müslümanliktan "disari" atmasi ? Tam aksine! Onlar sempati (!!!) ve destek görüyor ve onlari kritize edenleri müslümanlik aleminden disari atip DÜSMAN ilan edebiliyor! >>Dedigim gibi bu terrör saldirilari bence ABD ve ISraelin sorumlulugu ve eminim ki birgün hersey aciga cikacakdir.<< Mesela burada kendisini bende "provoke" edilmis diye düsünen birisi var ("the69eyes" diye bir vaybee"ci,Forum: partner aus der türkei) o simdi cikip beni bulup öldürse, ben de "sorum" degilmiyim!?! Sussaydim, hic birsey söylemeseydim ... birsey olmayacakti ...! Gecenlerde benim yegen caddede top oynarken bir arabanin antenini kirdi! Nasil oldugu sordugumda, kendisinin sucu olmadigini söyledi ... "Niye o arabayi oraya park etti! Bilmiyormu bizim burda top oynadigimizi!" Bazen kendi sorumlulugunun disinda olaylar olur! >>Bak sadece ben bunu demiyorum kac tana taninmis yazarlar bunu yazdilar sana bir örnek vereyim git kendin bak daha güzeli git kendin o kitabi ol ve oku, benden öneri olsun hemi zekicigim???!!!<< Erich von Däniken de onlarca kitap yazdi! Cok taninmis birisi! Sende onlari oku! Hemde "deliler" ve "örnekler" ve ... ve "ve""leri var! Her yazilan seye insan süphesiz inanir mi? Almanca bir söz aklima geldi ... eski ibm-chef"imin! "Wer schreibt, der bleibt!" ... demek ki hakliymis LOL! >>görürsün ve insallah o kitabi alip okursun.<< Ilgimi cekmisti okudum :-) ve "gördüm" ! >> Son cümlelerine hak veriyorum ve herzaman ben bunu bizim yani Islam alemin yani biz müslümanlari eksigi olarak görüyorum. Yani neden bu daginlik neden bukaDAR ayirim var ??? sadece bizim TRye bakarsan yeter ya ve dedigim gibi bizim en büyük problemizlerden birisi odur, bölünmüs olmamizdir ama bu da bizi bölmek isteyenlerin cabasidir.<< "Benim gibi düsünmeyenler, bizden degil!" söyleyenler yapiyor bu ayrimi! Aynigi sapi görmeyip dallar hatta yapraklari "biz" sananlar oldugu icin öyle! Yüzde 99(%) sen müslüman bir Sunnisin ... sana bir soru Sii (schii)"lerden ne düsünüyorsun? Oglunun, kizinin bir Sii ilen hayatini birlestirmesine ne dersin? Belki simdi irki karistirirsin ... "onlar" Parsi diye bilirsin ama Aleviler Türk ... o zaman ne düsünürsün ? Istersen vaybee"deki hanimlara da sor ;-) Her zamanki gibi "kolaya" kosuluyor! Birlik olan yanlarimiz görülmüyor ... bizleri ayiran ve azinlik yaratan "sonuclar" ortaya cikiyor! >>Zekicigim yazdigim icin tesekkürler genede sevinirim ama cok geldi yaw ![]() ![]() Benimde yazdigiM icin tesekkürler ;-) *smile* Saygilarla Ali PS: Umarim bunu sahsi bir saldiri olarak görmezsin ;-) ve diyalogu gelistirirsin. |
|
||||
|
||||
![]() .... aber fängt eine Reise von 1000 Meilen nicht mit einem einzigen Schritt an?
Nein, im Ernst, leider ist die Türkei noch zu stark verschuldet und damit in der Abhängigkeit der "freien Weltgemeinschaft".... Eine orientlische Union wäre wie Morus´ Utopia..... Also in weiter Ferne.... |
|
||||
|
||||
![]() n die erst mal lernen Fußball zu spielen!
Für viele von euch klingt das jetzt banal. Hat aber einen ernsten Hintergrund! Erfordert schon ein wenig Nachdenken. |
|
||||
|
||||
![]() sport = fortschritt
|
|
||||
|
||||
![]() hmmm wir leben in einer Demokratie und in einer Demokratie heisst es zwar dass jeder eine Meinung haben darf aber nicht haben muss!!!
Das heisst: WENN MAN KEINE AHNUNG HAT EINFACH MAL DIE FRESSE HALTEN!!!! GRUß VOM KONTROLATOR GAB |
|
||||
|
||||
![]() Tut mir leid wenn es dich für logisch klingt das eine handvoll teroristen eine ganze flugcrew und mindestens 60 passagiere mit teppichmessern aufhält dann mach ruhig weiter so.
Ich habe dir nix mehr zu sagen, du bist es nicht würdig tut mir leid. Das einzige was du machst ist die wirklichkeiten deinem fokus nach zu richten und zu stellen senin gibilerine anlat anlat ama anliyamazlar also lieber ali mach es gut und viel spass noch ciao ciao. Fatih |
|
||||
|
||||
![]() ...wie ich schon mal gesagt habe senin amacin herseyi batirmak, immer ärger machen indem du alles übertreibst und nur vom thema schweifst.
Wenn das so ist mit der Medizin sei bitte ein Vorbild und lass dich bei deiner OP ohne betäubung operieren ok ali hadi wünsche dir eine gute besserung. Fatih |
|
||||
|
||||
![]() scheint ja eine ganz andere zu sein, wenn du jemandem der keine ahnung hat sagst er solle seine Fresse halten dann ist das für meine keine Demokratie mein Freund
![]() Irgendwo stimmt das nicht ganz was du gesagt hast also bis dann einen schönen Tag noch ciao ciao. FATIH |
|
||||
|
||||
![]() darf ich bitte erfahren aus was für einem blickwinkel du Fußball und das alles betrachtest??? Würde mich jetzt interessieren.
MFG Fatih |
|
|||
|
|||
![]() Es ist wirklich arm, was die EU mit der Türkei abzieht, vor allem, wenn man bedenkt, dass die Türkei eine der ersten Bewerberländer war.Außerdem hat Präsident Erdogan mit seiner Äußerung, "die EU sei ein Christenkessel" (oder so ähnlich) ,recht. Leider ist es auch so, dass die Türkei den Kopenhagener Kriterien nicht entspricht , d.h die geforderten Kriterien bestehen zwar als Gesetz ,werden aber in vielen Gegenden nicht ausgeführt. Vor allem hab ich gehört ,dass in Deutschland eine Abstimmungen gemacht werden soll , ob die Türkei in die EU soll oder nicht. Der EU-Beitritt hat doch nicht nur was mit Deutschland zu tun. Was soll das denn ? Deutschland ist nicht die ganze EU! Die EU wird sicher noch weiter mit der Türkei spielen ...
|