Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Foren Archiv

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 27.07.2004, 10:15
unknown

Standard cok haklisin...

allah afeden... allah insanlari yaratan dünyayi hayvanlari farkli dinleri herseye tek bir allah yaratmisdir...

bunlarin hepsine saygi gösterelim...
Alt 27.07.2004, 10:17
unknown

Standard sagol... ;))

evet... sanki din neden var... insanlar sapitmasin diye insanlar kötülük yapmasin gaddar olmasinlar diye...

bunu anlatmaya calisiyorum... ama beni tek anlayabilen sen ciktin... )
Alt 27.07.2004, 10:37
unknown

Standard sana birsey anlatmak istiyorum...

...bundan sonrada bazi seyleri anlamazsan sana kalmisdir...
...sende her insan gibi benim gibi herseyi bilmen mümkün degil... ...bu bir eksiklik yada ayip degil...
...anlatacagim gercektir... umarim kendine bu anlattigimdan bir pay cikarabilirsin...

benim anneannem kürt... okumasi yazmasi olmayan bir insan... türkce zaten hic bilmez...

benim anneannem bir gecede gördügü rüyada kuran-i kerim`i üc kere hatmediyor...

ve benim anneannem acik bir insan... ne basi kapali nede namaz kilan nede oruc tutan birisi...

ama dünya iyisi hep insanlara nasiyat etmis iyilik etmis yardim etmis insandir...

söyle bana neden din var???
Alt 27.07.2004, 10:45
unknown

Standard sözüm herkese...

allah`a ibadetin sarti ve sekli yoktur... allah`a dogru kalpten gönülden giden yoldur...

sivasda ki olaya üzüldüm... ama insanlik namina üzüldüm... cem evine degil... orasi yahudilerin yada hiristiyanlarin yada putlarin yeri olsaydi yine üzülürdüm...

ibadet evi allahin evi dir... ve orada ki insanlar allahin kullaridir... buna saygi duyulmadigi icin üzüldüm...

üzüldüm insanlik namina... nasil körelmis insanlar...

ayni sey camiye yapilmis olsaydi yine üzülürdüm... benim demek istedigim...
orasi allahin evi... bu yapilmaz... ve allahin kullari...

umarim anlarsiniz... )
Alt 27.07.2004, 11:33
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard kopf ab?oder gehirnlos?

sen neymissin yaws böyle?

güneste fazla kalmissin sen herhalde, dalgalar yanlis etki yapmis sende.

hem birilerinin yaptiklarindan sanane.

Allah onlarida görüyor senide görüyor.
Alt 27.07.2004, 12:06
unknown

Standard das iust die primitivste version, die...

...ich je gelesen habe!
lol
Alt 27.07.2004, 12:23
Benutzerbild von aldifreak
aldifreak aldifreak ist offline
Neuer Benutzer

Standard provokation? oder..

jo menschen mit kopftuechern sind auch abartig..daher no peace..
wasn schwachsinns gelaber ey caine..

wenn du mit manchen leuten nich auskommst, solltest dich mal fragen ob es u.a. auch an dir liegt..

postest hier nachm motto, jeder der mich nicht mag ist ein arschloch..

unterste schublade
Alt 27.07.2004, 12:35
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard din neden vahyedilmis

bunun cevabini kaynaklara dayali olarak verecek olursam, kuranda Allah meleklere dünyada bir halife yaratacagindan bahseder. halife özelliklerini geceyim ve adem ve esinin cennetteki macerasini kisaca anlatayim.

bilinen meshur kissa:
adem ve esi bir bahcede, bir dünya düsündügümüzde, adem ve esinin görevi yok gibi görünüyor. ama onlarin görevi belirli bir agactan yememeleri. yani insanligin yaratilis gayesi imtihandir. bunun yaninda tabii ki din insana iyiligi emretmektedir. iyiligin ne oldugunun ölcüsünü belirlemesini insana bildirecek ve belirleyecek bir merci olmasi lazim. eger insan belirlerse sonucu irak ve bushda görürüz.

ben anneannenin veya herhangi birisinin kendi sartlarina göre anladigi ve gördügü inancin icerigini tartismiyorum. anneanneni yüce mevlam cenneti ile de mükafatlandiracaktir insaAllah.

Ama bunu namazi bilerek terkettigi icin degil, orucu bilerek terkettigi icin degil, diger Allah"in emirlerini bilerek ve bilincli bir sekilde terkettigi icin degil, bilmedikleri icindir.

gelelim namaza ve diger ibadetlere:
inanan bir insanin Allah"ina yönelik ibadette bulunmasi bir insanin yapacagi en tabii istir. Ibadet insanin imanini pekistiren bir eylemdir. nasilki insan saglikli beslenebilmek icin, bol sebze ve meyve yiyip de hayatinin uzun vadede kalitesini artiriyor ise ibadette uzun vadede insan öz benliginin kisiliginin ruhunun saglikli olmasini saglar. nasil disleri firclamak, spor yapmak yani harekette bulunmak insana ihtiyarliginda onun birtakim hastaliklardan koruyan bir ön hazirlik ise, Allah kul olabilmek icin takvaca ibadet yapmakta insanin ruhu icin böyle yüce bir "besindir".

saglikli yani bilincli bir hayati saglamak icin ve Allah"a gercek manada kul olabilmenin recetesi bu yoldan gider.

haci hocalari bahane edip yüce Mevlanin insanlara hem bu dünyada hem ahirette varligina uygun bir sekilde hayat sürdürmelerini terslemelerinin bir manasi olabilirmi?

eger Allah insana hem bu dünya icin hem ahiret icin güzel bir söz sunmussa insanin bu sözü terslemesi akillica bir is olurmu?

bu öyle bir söz ki, Allah kuranda söyle diyor:
24 - Görmedin mi Allah güzel bir sözü nasıl misal getirdi? (Güzel bir söz), kökü sağlam, dalları göğe yükselen bir ağaç gibidir.
25 - Bu ağaç Rabbinin izniyle her zaman meyvesini verir. Öğüt alsınlar diye Allah insanlara misaller getirir.
Alt 27.07.2004, 12:52
Benutzerbild von memo2001
memo2001 memo2001 ist offline
Neuer Benutzer

Standard du laberst schrott am laufende band...

Und widersprichst dir unentwegt. hem diyorsun "biliyorum bu bana kafidir" düsüncesi yanlis, ama tam bunu kendin sergiliyorsun. hem ispatlar istiyorsun, bazi arkadaslar "YaseminCan" olsa gerek, sana veriyorlar, sende gelmis banane diyorsun. wie gesagt, komm doch einfach mal nach Frankfurt, dann können wir das in aller ruhe ausdiskutieren. öncedende belirttigim gibi,senin kalbin kilitlenmis. Neymis atatürk, neymis yasar nuri öztürk falan filan..ihr kennt leider nicht im geringsten die machenschaften der freimaurer, die seit jahrhunderten versuchen den islam zu zerstören und solche marionetten wie diese zwei ungläubigen zu positionieren, sizin gibi cahil insanlarin gözlerini boyamak icin.Allah Nurunu tamamlayacaktir ve Islamin sancagi yine dalgalanacaktir, bunda hicbir süphe yok...sen o kara hocalarin ayagindaki tozu olamazsin. onlarada serefsiz diyemessin!!!Allah"in kelami senin gibi saptirmiyorlar Allah"a sükür. kardesim burda milleti kiskirtma, meydani bos buldumda sanma.Allah"a sükür dini bilgileri Allah"a olan kulluk vazifelerini yerine getirecek derece,arkadaslarin cogunda mevcut oldugunu düsünüyorum. onun icin buraya gelipte bacilarimizin serefiyle namusuyla,allakbullak müsrik tavirlarinla sacmaliklarla provoke etme. samimi söylüyorum, gel frankfurta, bide bana göster, nasil rezil etmissin bazi kisileri....cok komiksin sen ya...du hast einfach minderwertigkeitskomplex, der hinter seinem monitor dumm rumsitzt und sich so ein bizzi aufmerksam versucht zu erlangen...wurdest wahrscheinlich oft gehänselt, hattest ein ziemlich trödes leben und druck von daheim aus....hast auch nicht unbedingt eine freundin abgekriegt und kommst in irgendwelche foren um wenigstens hier etwas am virtuellen gesellschaftsleben teilzunhmen....meinem beitrag ist evtl. nicht leicht zu folgen, aber der typ ist so krank und macht so widersprüchliche einträge, vielleicht rafft er es soo....also falls du bock hast nach frankfurt um es von mann zu mann auszudiskutieren, sag bescheid die adresse bekommst du ;o)
Alt 27.07.2004, 13:01
Benutzerbild von 50pepporoni
50pepporoni 50pepporoni ist offline
Neuer Benutzer

Standard selam

aldi merhaba freund,schau ma es ist nicht so das koptuch ninjas ) böse sind oder so nur die passen unseren moderin türken nicht ins konzept.moderin müslümanligi yasamaliyiz diyorlar,yani basini ac kicini ac sacini boya küpeni tak tättonu yap sina yap bir iki dupple raki ic bira hata hic bir sey degil su yerine ic (ist ja kaum alkohol drin) fahizni yeh hak ye nede olsa gevurun hakki
bilmem daha neler anliyacan moderin avrupali ol
das sauberwort dazu ist intrigation dermisim ))
hadi eyvallah
Antwort