Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 08.06.2004, 01:03
eniskaya

Standard örtümüm diyor

tefsi..... bak Kuranin cagdas tefsiri.... Süleyman Ates.... veya diger cagdas tefsirler.... Elmalili degil, cünkü onun tefsiri o zaman icindi
Alt 08.06.2004, 01:03
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard kardesim.

ben yanlis yolda oldugumu sanmiyorum. Sen yanlis yoldasinda demiyorum. Hadisleri kabul etmeyebilirirsin. Bu seni kafir yapmaz. Önemli olan Kurani Kerimi kabul etmen ve iman etmen. Gelelim senin sirt birt tekrar ettigin meseleye. Sen benim düsüncelerime niye saygi duymuyorsun. Sen niye bazi seyleri dayatmaya calisiyorsun. Senin isbaatin yok. Hadisler uydurmadir diyorsun geciyorsun. Bende sahih hadisler uydurma degildir diyince isbaat istiyorsun. Sen bir kendin hadislerin hepsinin yalan oldugunu isbaat et. Not Yasar hocandan fikir alabilirsin o filosofdur insan kandirmasini iyi becerir.
Alt 08.06.2004, 01:07
eniskaya

Standard onlar Resulden öncede

kapaliydilar.... ne yani Resul kalksinda acilinmi desin.... din örtünün demis, kim ne va nasil örtünürse onun sahsi tercihidir....

Sanki Isa, Süleyman veya Davut baska bir sey söylemis....

Süleyman Peygamberin kanunlari, dahlen Hebesistanda(Äthopien) gercerlidir, onlarin anayasasina Süleyman yasalari altinda islenmis... biliyormuydun....???
Alt 08.06.2004, 01:10
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard cok haklisin

Y.Nuri Öztürk filosoftur. Din egitimini sonradan yapmistir surda olsa olsa 10 senedir islamla ugrasiyor. Ama Türkiyemizde 40 senesini veren insanlar onlarda tabiiki prof. onlari dinleyen yok bu herifin sosyete müslümanligini gercek müslümanlik saniyor millet.

Uyanin uyanin bir filosofun oyununa geliyorsunuz.
Alt 08.06.2004, 01:19
eniskaya

Standard Snan saygim sonsuz

ama bu denek degildirki... Enis simdi coach inandigi icin Hadisleri elestirmeyecek.... ben her yerde ve her zaman Hadisleri yerde yere vurmaya devam edecegim.... cünkü vahyi degillerdir onlar.... o yüzden bana din diye dayatilamaz.... Kurana su anda uysa bile ... gün gelir, öyle bir zaman sartlari gelirki Kurana uymaz hal alirlar..... anlayabildin demek istedigimi....

Su anki din fikihina bakarsak.... iki cesit insan üretir....

1.) siddet fihini beniseyen sofi
2.) sofilerin yüzünden dinsiz

Yani asiri din sofilerini ve aydinlandikca dinsiz olanlari.... sonuc bu olur.

Ve medeniyet catismalari kacinilmaz olur.... ve bu türlü savaslari hep sofiler baslatir.... Mumayni, Binladen, Saddam, Saron, Arafat, Bush...etc.

Cözüm nedir o zaman sorarsan..... Kurana döyüstür, yani kurani restore atmektir.... tabi bu mecazi anlamda... Kuran degismedigi icin biz Kuranin cercevesine girip, caga göre yorum yapacagiz.

Sü anki din anlayisi biraz Kuranin cercevesine girmeyi, yakindan uzaktan alakasi yok..... haaa Kuranin adini killaniyorlar o baska..... resmen kurana iftira......

Sen birde bu pencereden baki...... benim ne kadar hakli odugumu göreceksin

Selamlar
Enis
Alt 08.06.2004, 01:21
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Degisik düsüncelere sahibiz

Sen sosyete kismin dinini temsil ediyorsun. Ben ise gercek dini temsil ediyorum. Senle hic bir zaman anlasamayiz. Bu böyle biline.

Ben arab degilim onlarin avukatida degilim bana burada savci gibi onlarin hatalarini saymana gerek yok. Irkciliga sürükleniyorsun.

Ben Atatürkü deha bir insan olarak görmüyorum. Senin benim gibi bir insan. Hatta bizim kadar akademik bilgiside yoktur bunu bil ha. Siradan bir askerdi iste. Padisahin emriyle gitti milleti uyardi. Asil o zamanin milletinin ayina toz olurum ben, atatürkün degil.

Neyse sIkILdim böyle önemsiz seyler hakkinda konusmaya. Ölü bir insanina ne kadar degeri olabilirki ? Gitti iste bir kefene sardilar sende ayni gideceksin bende ayni !!
Alt 08.06.2004, 01:22
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard yerim senin zamanini yaa...

ver bakalim Süleyman Atesin tevsirinin web adressini bakalim o zaman ...
Alt 08.06.2004, 01:31
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard güleyim bari o.T.

ohne Text
Alt 08.06.2004, 01:31
eniskaya

Standard Dogru

Vehalet din yobazlari cehenneme gittiler, Atatürk ise yaptigi Salih Amel, yani sevaplardan dolayi cennete.... bu kadar basittir.....

Bakara suresi 62 ve Maide 69 Ayetinde, Cenneti Salih Amel isleyenler kazanir yaziyor.....

Haci Hocalar kurtulus icin ne yaptilar.... senin Halifen Istanbulda ingilizlerin kucagina yatarken bir sey demiyordunuz ama......

Dedigim gibi Hocalar sizleri Fransizlara Ingilizlere peskes cekeckti, Atatürkte bunu engelledigi icin ona düsmansiniz....
Alt 08.06.2004, 01:33
eniskaya

Standard www.suleymas-ates.com

ich glaube den tefsir musst man kaufen...!
Antwort