Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Aktuelles

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 16.02.2005, 13:17
Benutzerbild von aliconda
aliconda aliconda ist offline
Neuer Benutzer

Standard Nein finde ich EIGENTLICH NICHT!

Aber vielleicht kann man dich so etwas WACHRÜTTELN!

Kennst du Kant ???

So verhalte ich mich gerade zu dir ...

Reicht das als Hinweis ?

;-)
Alt 16.02.2005, 13:19
Benutzerbild von aliconda
aliconda aliconda ist offline
Neuer Benutzer

Standard Wieso? Darf nur dein "Halil" dir antwort

-en?

LOL
Alt 16.02.2005, 13:20
eniskaya

Standard Asiret ve Agalik yüzüpnden Halk fakir

Bizim Karadenizliler Karanedize cok fazla yatirim yaparlar... yani kendi bölgesini kalkindirma acisindan....

Mesela Trabzonlular Trükiyenin her yaninda dagilip elde ettikleri gurbet paralarini gelip Trabzona yatiriyorlar... Mesela bizim köylüler bizim köyün Infastrukturuna yaklasik 1 milyon Euroyu gecen para yatirmislardir und das in 50 Jahren..... gecenlerde yine para toplaniyordu 150 Euro verdim... amac köye hizmet..... bunu bakin biz devletten beklemiyoruz.... devletle alakali degil..... biz Halk olarak yöremize yaptigimiz yardim...

Kürtlerin topraklari bizimkilerinden daha güzel ve verimli oldugu halde, hic bir yatirim yapmamislar, yani Halk olarak.... bir cok Kürt is adami gelip kendi bölgesine yatirim yapmiyor... gidiyor Bursa veya Istanbul tarafina Fabrikasini kuruyor......
Yazik ve Günak git kursana kendi Sehirine... oradaki insanlarda ekmek yesin ve hayat kalitesi artsin....

PKK ya para akacagina bu paralari kendi bölegenizde Su getirtmeye (bizim köye suyu biz götürttük, devlet degil dopolari bizler yaprik, bizim köy ustalari)... yada araba yolunun belirli bölümlerini Dozer kiralayak bizler kendimiz yaptirdik usw......

Gap Projesi Trabzonda kurulmadi ya.... o bölge icin düsünülen bir Proje..... ama parayi yiyen yine büyük arazi sahipleri... yani Asiretler... Halka bir sey yok...

---------------------------------

Kürtlerin sorununu ben arastirdim.... Kürtlerin tek sorunu Asiretciler... onlardan kurtulmadikca Kürtlerin karni doymaz arkadas doymaz...... yazik hallerine IBNE Asiret Resileri Filimlerdeki gibi bir iki kariyla yatip kalkarken, parasizliktan evlenemyen zavalli Halk...

Bundan yaklasik 70 yil öncesine kadar bizim köyümüze Derebeyi bakardi, Gümüshanenin Torul kazasindan gidip Aganin oglunu bizim dereboyuna Bey diye getirttiler ve onun emrinde yasamaya basladilar.... daha dündü bu olay.. und ist kein Witz... Tesadüfe bak... tam o evdede (beyin konagi) zamaninda kücükken Koray Aydin yasamis.......
Beyin köylü bedava calisirdi ve Beyde onlara Beylik yapardi.... arada sirada Beyinde evlilikleri olurdu, yani köyden ikinci yada ücüncü bir kari alirdi.......
Bundan yaklasik iste 70 yil önce, Beyin oglu bizim köye gelip, yarin tarlamiz ekilecek gelin ekin deyince bizim köylünün birisi hasiktir demis..... Aganin oglu sen kimi siktir edersin deyip tokatlamaya kalkinca... bizim köylü (nur icinde yatsin) bir tokatta beyin oglunu uzatmis... nede olsa genc cocuk tutmaz yasli bir iscinin eline.......
Olay hemen Beye intikal etmis...
Ve Beyde oglum bizim suyumuz kaynadi demek, artik sözümüz daha gecmez ve Bey tüm amilini mülkünü Köy halkina satip Bursaya yerlesmis..... bundan tam 70 yil önce... Atatürkün o süper döneminde olmus bu olay.....

Kürtlerde bu Asiret Resilerinden kurtulmayinca rahat yok onlara.....

Ayni bizim köylüler gibi yapmak lagzim... gidip almak lagzim Agayi veya Asiret Resisinin oglunu buyana, adam gibi bir dayak veya toplum icinde siktir cekmek....... göreceksiniz kisa süre sonra Agada, Asiretcilerde malini mülkünü size satip cekip gider yöreden ve Kürtlerde rahata ve huzura kavusur.....

Devlet degil Kürtleri kasip kavuran....
Sondern Asiret ve Agalar.....

Asiretler ve Agalardir Kürtlerin bas belasi..... bizler 70 yil önce icanina baktik.... Kürtlerde icabina baksin........
Ben Kürt bölgelerinde kovulan Agalardan duydum... köyün gencleri Agaya bir dayak basip Agayi kovanlar anlatti.... bir Kürt arkadasin köyünde vuku bulan bi olay.....

Ha gayret birazda kaba kuvetti asil düsmanlara cevrime zamani geldi geciyor bile.......

Yasalar geregi Devlet Asiretcilerin elinden biur sey alamaz, ama yöre halki bir olursa Agayi kovarlar....

Gazaniz mubarek olsun.......

Selamlar
Enis
Alt 16.02.2005, 13:22
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard Der Kern des problems nicht verfehlen

Es geht hier nicht darum,ob und inwieweit die pkk-anhänger das Recht auf Demos genießen sollten,sondern sprechen wir eher darüber,was dazu veranlasste,dass diese Menschen auf die strassen gingen,und gehen?
bunuda sana defalarca anlattik ama anlamiyorsun..
Alt 16.02.2005, 13:23
Benutzerbild von cemdean
cemdean cemdean ist offline
Neuer Benutzer

Standard Das Problem ist doch...

...dass sich die Sicherheitskräfte nicht immer "rechtstaatlich" verhalten und sowas braucht man nicht unter den Teppich zu schweigen.
Alt 16.02.2005, 13:23
eniskaya

Standard Heeeeeee

Lazim diyeni neden kapatmiyorlar ve ... etmiyorlar....???

Yaga Istanbulda yasayan Ermnilerin, Yahudilerin yada Ermeni patrikhanesinin ????

Schon mal darüner anchgedacht ????
Alt 16.02.2005, 13:26
eniskaya

Standard Sen benim en yeni Asiret ve Aga

Beitragini bir oku.....

Bak ben olaya nasil bir cözüm götürüyorum......

Voll Cool.... belki TR de simdiye kadar sadece Bülent Ecevitin düsündügü ve yaptigi bir olay.....

eger dediklerim harfiyyen yerine gelirse..... güzel yarinlar sizleri bekliyor....
Alt 16.02.2005, 13:26
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard damit möchte ich aber das schon

von aliconda erwähntes problem,dass wir fast eine Kultur entwickelt hatten,die jede Konflikt und Demos nur mit Gewalt zu lösen vermag, nicht unterschätzen :-)
Alt 16.02.2005, 13:27
eniskaya

Standard Liesmal meinen neuen Beitrag Asiret

ve Agalar.... ve izine gittiginizde hemen uygulamaya gecin....

eger ondan sonra huzur ve rahata kavusmazsaniz gelin TR nin hepsini size vereyim.....
Alt 16.02.2005, 13:28
eniskaya

Standard Benn cözüm üretteim.... Asiret altinda

yani Beitragimi söyle güzel bi oku ve uygula..... eger uymazsa.... gelin TR yi size vereyim
Antwort