| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() utanmiyormusun ..ohh ne güzel alimler malimler ruhbanlar hemde profösörrrr ha ha karar versin bende boynumu bükeyim cami köseleerinde ev kellerlerinde dombalip dombalip cenneti düslüyeyim aman ne güzel..
sanki kuran proflara inmis LOL o zaman beynini de ameliyatla aldir yerine haci hoca prof sakali koy... allah sana akil vermis kuran vermis neye vermis bunlari ? akili yemek yiyip türbanli karilara bakmak zengin olmak icin kicini yirtmak kuranida duvarlara asip önünde saygi durusu yapmak icin mi vermis ? hem kac kez söyledik kuranin islaminda RUHBAN diye bir sey yok..sen illa ruhban olsun bizi kurtarsin diyorsun... yok efendim her kafadan bir söz cikar chaos olur... abidik abdi seni bu düsünceleri nerden aliyorsun anlamiyorum..kuran okudunmu hic..kuranda söyle der ..Onlar ki sözü (kavl) dinlerler ve en güzeline uyarlar. Onlar, ALLAH"in yol gösterdiði kimselerdir. Onlar akil sahipleridir." 39:18 yani kurandan cikarilan degisik yorumlardan korkmayin..yorumlarin en güzueli yine akli calisan kisiler secer ve ona uyar..yani cesitli yorumlarin cikmasi senin korktugun gibi kötü birsey degil bilakis islamin zenginligidir.. tabi bu zenginlige masal hikaye hadis bilmem hangi kehanet karistirmamamak sartiyla,,, akilsiz muhammedperest seni ![]() |
|
|||
|
|||
![]() özellikle hz muhammed zamaninda ve sonrasinda böyle hadis madis yazilmadi..sözlü aktarimlardi ve aralarina masallar koyulup gece tv felan olmadigi icin bedeviler ilkel insanlar birbirlerine anlatirlardi..
yani hadislerin yazildigini nerden cikardiniz.. matbaa mi vardi yazilsin..zaten kurani yazmak cogaltmak ve baska ülkelere yollamak ve onu korumak icin yeterli caba harcaniyordu ..hadisleri kim ne yapsin ? hadisler muhammedden 300 yil so0nra yazilmaya baslanmis..yazanlarda buhari muhari tirmizi ya yahudi ya münafik. bazi devlet otoritelerinin oyuncagi kisilerdir... 300 yil icerinde magrebden cin seddine büyük alana yayilan ve bünyesinde eski yüksek kültürleri alan..misir iran hind cin türk kürt rum ermeni afrika ve YAHUDi kültürlerindde etkilenmemesi imkansizdir..simdi bu 300 yilda tarihde gecmis her akilli söz her filozofun söyledigi söz ister kurana ters düssün ister düz düssün ya muhammede ya aliye ya felancaya yamanmistir..cünkü bu arap toplumunda müsriklik putperestlik kisileri yüceltme kutsama akilli laflari onlara yamama gelenegi vardir... yani sizlerin hadisleri agziniza bile almaniz seytana cifteteli oynatmakda..yani enayilerin hacca gidip kerpicde kuleleri seytan mis gibi taslasalarda seytan gülüyordur bunlar beni bile PUT yaptilar tasliyorlar....... ama gelde farkina var !!!! |
|
|||
|
|||
![]() sadece kafasiz bir putperestsin... hz muhammed tam 23 yil putperestlere anlata anlata onlari yollarindan cevirememis ben burda 23 dakikada sizleri adam edecegimi zaten pek sanmiyorum..o yüzden sus ve amcalarini dinle evlat
![]() |
|
|||
|
|||
![]() sana ve senin gibilere küfür etmeyipde hocalar gibi kucagimiza alip sevelimmi ?hem sen benden daha küfürlü konusuyorsun..caktirmadan yapiyorsun...
|
|
|||
|
|||
![]() din... yani mekkenin orda olmasini muhammedde hadisle bildirmemistir..insanoglunun tarihi diye birsey var..siz bütün hadisleri birer tarihi kaynak olarak ele alabilirsiniz bunun bir sakincasi elbette yok..ama o saman beyninizle tarihi allahin hükmüyle karistramazsiniz..bu mantikla ozaman siz yahudilerin ve hiristiyanklarin incillerinide dine karistirnmaniz gerekir..kaldiki fikih ilmi felan filanla zaten bunu islama katmissiniz..fikih ilmi tamamen israilyata dayanan bir bölümdür..simdi vakit yok..verdigin örnekler cok sacma..halen konuyu anlamdigin belli-...ama kendince mantikli örnekler getirdigin icin bu konuyla ilgili tekrar yazisacam sendninle----
|
|
||||
|
||||
![]() hüküm diye birseyden de bahsetmedim.
ama sorun klasik ifrat ve tefrit. yeni bir tartisma degil. |
|
||||
|
||||
![]() seni kendini Hz. Muhhamed (sav.) le seit mi tutuyon ukala herif !!!
Hem sen de´lismenin putperest oldugunu nerden bileceksin... bir yazidan sonra onu mu anladin??? Utan be, birde du kadar söz ediyorsun dinimizden halbuki senin tek amacin karistirmak, bölmektir... haysiyetsiz!!! |
|
|||
|
|||
![]() Kuranin zamanla falaln alakasi yok.
Kuranin cercevesinde bu is olacak, aynisini Peygamber ve ondan sonraki arkadaslari uygulamislardir. Kurani Kuran cercevesinde kendi zamaninda yasayacaksin. Cok acik ve net ifade ediyorum. Sorun ne zaman cikar biliyormusun?? Ben sana söyleyim, Kuran disindaki uygulamalari yok saymaya veya kaldirmaya kalkarsan, o zaman bircoklari derki, sen bizim atalarimizin dinine el süremezsin. Aynisini Peygamberde yasamistir. Benim en cok kizdigim sey, din olmayan uygulamamlari, Mezhep, Sünnet, Hadis bu gibi seylerin kutsallastirilmasi. Eger bunlar dindir dersen, Kuran ne diye duruyor derim, eger bunlar dinse, neden vahyide yoklar.....???? Dinin asil cercevesi budur, baskalarinin dpgru görüslerinden fadalan ama din kanunu diye dayatilmamali..... Arastirmalarim dini baba dinin asil amaci ve seklinin bu oldugunu gösterdi. Selamlar Enis |
|
|||
|
|||
![]() Ben sunu vurgulamak istedim.
Eger 300 yil sonra yazilan aynen Peygamberin agzindan cikmisinin aynisi olsa bile, Peygamberin zamani KUrani cercevede degerlendirmek gerekir, 300 yil sonra degil hele hele 1400 yil sonra degil..... Umarim simdi aciklamami daha iyi anlamissindir. Birde sadece Peygamberin güya Hadisleri yok, ayni zamanda rivayetler ortaligi berbat etmistir, din diye bir sey birakmayip dümdüz etmistir.... Umarim beni simdi daha iyi anlarsin Enis |
|
||||
|
||||
![]() kitabyurdunu biliyorm ama export icin iki fiyat istiyorlar also das doppelte, ve banka havale ile mi ödüyorsun nasil yapiyorsun???
danke |