| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() en iyisi suna "günümüze mantikli uyarlama" diyelim gitsin
![]() 5 vakit namazin günümüzün hizli bilgi-iletisim-teknoloji dünyasinda mümkün degil mesela... düsünsene bir, bunun toplumda yarattigi yavaslama,zaman ve emek kaybini... |
|
||||
|
||||
![]() Benim ilgi alanmim zaten kurandir be adam. Namazsiz Abdestsiz adamlarin burada Alim taslamasi hic iyi degil. Bide yaptiginla övünenler zaten ne oldugu belli. Gururdan catlayacaksin be adam. Benim Kurani okuma sen vesilemi oldun. Sasirtiyorsun beni be. Atheist olsam senin bu ahlaksiz yazilarindan dolayi islam dinini yanlis tanirdim. Ve öylede yapiyorsun. Islama kara leke sürme agzindan kötü söz cikmasin. Beni begenmiyorsun ama senin gibi pis agzim yok ya ona sükrediyorum. Sunuda bil Müsrik müsrik diye ötüp durma, benim müsrik oldugumu senden baska düsünen yok burda. O da senin bilgisizliginden. Nefisinizin kurbanisiniz siz. Namaz kilmamak, Oruc tutmamak icin elinizden geleni yapiyorsunuz. Bide güzel bir yere saklaniyorsunuz. Sözde Kurani Kerimin fedayiler bunlar. Sen git bir kere agzinin fedayisi ol. Agzini kontrol et. Kötü söz cikmasina bile mani olamiyorsun. Ben hocalardan ders filan almiyorum. Kendim Kurana ve Sünnete göre yaziyorum buralara yorumu. Hic bir zamanda Hadisler Kurani kerimden üstündür demedim ve dememde. Hadisler Kuranin pratigidir bunu anlayamiyorsan girme o konulara. Kapasiteni asiyorsa. Arkadaslar baska konulara girelim ben o konuda bilgim yok de.
Forumda senin nasil cevap verdigini herkes biliyor. Pislikler dolu yorumlarina her kesin karni tok burada. O güzelim ayetleri senin pis yorumlarinada alet etme. Hic olmazsa küfür etme. Adabli ol Ahlakli ol. Namazi jimnastik olarak gören bir adamla tartismak ne kadar yersiz simdi anladim. Sana diyeceklerim bu kadar |
|
||||
|
||||
![]() O harcadigin zaman günde 5 kes 15 dakikadan ibarettir. Bu Allaha karsi görevimizdir. Allah namaza ihtiyaci yoktur. Namazi biz eda etmemiz gerekir gercek bir mümin olmamiz icin. Sen kendine zaman bulamiyorsan onu bilemem. Zaman bence sadece bir mazerettir. Teknolojiyle ne alkasi var namazin. Donvonramses sen din konusunda samimi olduguna inanmiyorum.
Selamlar |
|
||||
|
||||
![]() Madem benim düsündügüm gibi düsünüyorsun. Bize müsrik diyenleri kinamiyorsun kardesim. ElazizSporun düsüncesi benim kinin tam tersi. Nefsine göre yorum yapiyor. Yakinda Zinayida selbest kilacak burada.
Böyle kisilerin zaten islami savunmasi yanlis. Islam Ahlaki bulunmayan kisilere ben itibar etmem. Zaten bunlarda olsa olsa sosyete hocasi olur. Elaziz de onlarin yolunda ilerliyor. Selamlar |
|
||||
|
||||
![]() sagol kardes,
insallah iyi gecer. Bizim burdada var ayni gün yürüyüs ben orada bulunacagim. Selamlar |
|
||||
|
||||
![]() duruma göre yazar efendi ...
|
|
||||
|
||||
![]() namazin spor yönü vardir evet..
bütün sporlara bakarsan sunu görürsün ki: spor vücudu disiplin altina aliyor ve saglikli yapiyor..bence namazda da bu önemli bir faktör olabilir.. |
|
|||
|
|||
![]() hepimiz icin hayirli olur!
Orda da desteklediginden dolayi Allahu teala senden razi olsun! Insallah da güzel hava olur! Saygilarimla |
|
|||
|
|||
![]() olmadi. senden Link veya Internet adressi istemedim, senin sahih saydigin bir Hoca ismi istiyorum.
Senin deger verdigin din adamlarini tanimak sohbet etmek istiyorum.... bakalim onlar Kurani bir kenara atip Hadis anlatacaklarmi bana Selamlar Enis |
|
|||
|
|||
![]() kiniyorum, git onun Gästebuchuna bak.
Sana verdigim Linki okumadin galiba. Elazizspor banada müsrik dedi. Bak görüslerine gelince bende aynen onun görüsündeyim, onunla aramizda hic bir fark yok. Amac Kurani rekonture edip orijinaline dönmek. Peygamber hadisle yasamadiki. Sen su anda kalkip bir hadis kitabi yazabilirsin, üc dört atasözü üc dört mantik sözü al sana yepyeni bir din daha. Kuran dururken Hadisin sözümü olur ???? O tür dine din katan kitaplari yasaklamak lagzim. Sosyete Hocasi dedigin bilim adamlari sayesinde bir cok dine inanmayan insanlar müslüman oldu.... namazda kiliyorlar. Kitaplari yok satti, sade Türkiyede degil tüm dünyada rabet görüyor, bu demektirki, bilim adamlari dogruyu söylüyor.... Benim anlamadigim, ben Kurani inkar etmiyorumki, Sizler bana Kurandan bahsetmiyorda Hadis, Sünnet gibi dorumu yanlismi, Allahtan baska kimsenin bilemiyecegi, bulgulari söylüyorsun. Dinin merkezi olan Kurani tartisalim, gerisi Allah emri degilki, baskasina kulluk edeyim. Selamlar Enis |