Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 02.06.2004, 13:09
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard orta namaz

orta namaz hakkinda sabah, öglen ve ikindi namazi oldugu hakkinda görüsler vardir. en kuvvetlisi bu görüslerin, orta namazin ikindi namazi oldugudur.
Alt 02.06.2004, 13:13
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard yaniliyorsun her yazinda !?!

Yaniliyorsun ben hoca degilim. Hocalara karsi nefretinide anlamiyorum gerci ama neyse o buradaki konuyla alakasi yok. Ben her zaman
akilimla ve kalbimle cevap vermeye calisanlardanim. Sen ise sadece mantiginla cevap verenlerdensin. Mantigin yetmedigi yerlede mümkün
degil diyorsun. 300 sene sonra yazilan kitaplara iman etmiyoruz efendi biz. Biz Allahin kitabina ve Muhmammedin sünnetine iman ediyoruz.
Ama bunu sana nasil anlatayim sen hadisi serifleri kabul etmeyen yok sayan birisisin. Bizi Münafiklikla sucluyorsun. Sana aciyorum. Hic
bir Müslümanim diyene Münafik damgasi vurmaya utanmiyormusun? Peygamberimiz bile Münafiklari bilmiyordu. Ona Allah bildiriyordu Münafiklari.
Ama Peygamberimiz Münafikleri bildigi halda onlara karsi hic bir ayrimcilik yapmamis. Bizim Münafik oldugmuzu nasil ida edersin. Peygamber
bile bilemedi bir sey sen nasil bilirsin ? Hasa Allah sanada bildiriyormu Münafiklarin Adressini ?

Sana defalarca sordum Peygamberimizin Hadisleri olmadan nasil Namaz kiliyorsun onun tarifirini yap !!!

Selamlar Saygilar
Alt 02.06.2004, 13:14
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard böyle sacmaliga ne demeli ki?

seyyit kutubun yorumlarina katilmak zorunda degilsin, en son olarak hz. Osman hakkinda ki elestirisine de katilmak zorunda degilsin, ki hz. Osman vefat ettiginde kimse cenazesini kaldirmak istemedi ve hatta cenazesine tükürenlerin dahi oldugu rivayet edilir ki bunlarda hz. Osmanin hilafetligi toplum tarafindan da pek kabul görmüs degil gibi geliyor.

bu konuda zeyd bin harise"nin hayati gözden gecirildiginde bazi seyler belki daha iyi anlasilir.
Alt 02.06.2004, 13:20
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Utanmaz ?!?

Müsrik demek Allaha sirk edendir. Yani Kafirdir bize nasil kafir diyebilirsin ?!? Karakterin bozuk senin. Ahlak dersi al. Gönündeki nefret duygunu Allah sevgisiyle olsa böyle yazmazdin.
Alt 02.06.2004, 13:33
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard alay etme ?!?

Karl Maxla ne alakasi var bunlarin. Biz sahih hadisden yola cikiyoruz. Yalan hadisler zaten yalan onlari bizde biliyoruz. Ama sen hepsini yalan diyorsun. Orada yaniliyorsun !!!
Alt 02.06.2004, 13:37
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard cevapla !?!

--------Alinti ElazizSpor-------
Rekaat Sayısı
Kuran namaz icin belli bir rekaat sayisi bildirmiyor. Normal koşullarda Rekaatlerin minimum 2 reakaat olduğu tartışılabilir (4:101-103). Cuma namazının sadece iki rekaat olması ilginçtir. Bu namaz her hafta topluca tekrarlandığı için rekaat sayısına ekleme yapılamamıştır. Cuma namazı dışında, cemaatle kılınmayan namazların rekaat sayıları çeşitli biçimlerde zamma uğramış olabilir. Namazın kaç rekaat kılınacağı kişinin durumuna ve koşullara bağlıdır. Toplu namazlarda namazı iki rekaatle sınırlandırmak daha uygundur.
--------------------------------

Burayi acikla !!! Neye dayanarak tartisacaksin. Kuranda rekat sayisi belirtilmemis. Ancak hadislerde belli namazin rekatlari.
Alt 02.06.2004, 13:41
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard :)

Yaniliyorsun bu zekeriya beyazin hocasidir ) simdi anladim bu Zekeriyya bey nerelerden aliyor kaynaklarini !!!
Alt 02.06.2004, 13:43
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard gereksizse girme !?!

gereksizse girme !!
Sapikligi önlemek icin hocalar var CooleLady! Buradakilerde hocada degil alimde degil onu bil!! Propaganda malzemesi yapma Hocalari !
Alt 02.06.2004, 14:14
unknown

Standard OKUMAN yazman varsa cikar ayetleri

beraber inceliyelim..öyle hanefi böyle dedi safii böyle dedi ebu ibine böyle dedi diye olmaz...
kuran herkese acik....
eger bir seyi becerimiyorsan ebu hanifeye söyle mezardan kalkip senin yerine aciklasin..zavalli aklini pazara cikarmis mahlukat...
Alt 02.06.2004, 14:17
eniskaya

Standard Merhaba arkadasim

ne demek, elbette sana cevap yazarim.

Yerden göge kadar haklisin, hatirliyorsan.
Düsüncelerimizde ayrilik yoktur demistin.
Uslüp olarak bende burada cok cok yanlislar yaptim, bazi arkadaslar senin gibi, tavsiyelerde bulundular.

Hak veriyorum, uslüp olarak Elezizspor arkadasimiza benzemeye basladim, evet bir daha yapmamaya calisacagim.

Bilirsin ben aslinda genel olarak yazarim, her söyledigimi genel bir cercevede görmen lagzim.
Elbette Kuranda yeri olmayan bir seyi hadis olarak kabul edilemez.

Ama isin püf noktasi sudur:

Hadis aciklamadir, yani vahyiyi tekrarlamadir, uslüp farki olabilir, ama metin farki olmaz.
Kisacasi sadece Kuranin aciklamasi vardir, eskiden milletlerde kendi görüslerini dayatmak icin hadistir diye bir kelime kullanmislar.
Kuranin aciklamasi vardir ve Peygamberin salih Kuran uygulamasi vardir. Uygulamalar bu cerceveye mutlak suretle sigmasi lagzim.

Birde Elazizspor arkadasa deginelim.
Görüsleri benimkinle hemen hemen ayni.
Sninlede ayni, kisacasi hepimiz bircogumuz burada mutabikiz ve öyle olmalida.

Karsimizdakini yanlis anlamadan dolayi bazen is cigirinda cikiyor.

Gecenlerde Elazizspor arkadasimiz Darya ile kavgaya tutulunca ben ona bir yazi yazdim.

100 mal habe ich Dir gesagt - eniskaya (29/05/2004 - 1:12)

Bir okumani rica edecegim.

Elimden geldigi kadar dogrularin yaninda olmaya calisiyorum, ama nede olsa insaniz uslüp hatalari bendede oluyor, hos gör, asla ard niyetim yoktur...))

Selamlar
Enis
Antwort