Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 03.01.2007, 20:38
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard İyice zırvılıyorsun!

Bu yazılar dinayetin, bu yazılar Kuranın tefsirlerini yazan din alimlerinin.

Senin diploman nedir bu konuda???
Alt 03.01.2007, 20:48
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Senin yapın gerçekten gerici bir yapı!

O şahısa terörist diyebilmen için çok cahil olmalısın.

Bunu şuana kadar kimse demedi.

sayende sufizmin insana yaklaşımınıda görmüş oldum. Atatürk boşuna kapatmamış o tarikatları.

Haremi bile savunabilen bir insan kalkmış.

ciltlerce islam sözlüğünü yazmış bir insana utanmadan Terörist diyebilmekte.

Boşuna değil İslam dünyasında kadınların çektikleri.

Neyse değmez artık sana bir şey yazmak.

Sanki cephede din savaşına çıkmış!!!

Peh!!!
Alt 03.01.2007, 20:54
eniskaya

Standard Mecaz anlamda HAYIR VE SER bile Allahind

ir... yani ceza cektirmek usw... Cehennem falan filan... böyle söylenir demiii...

Bak iste benim ALlah kavramimda ceza falan yok... Alölah ceza vermez... Allah sistemin kendisidir... bu benim anlayisim... mevcudi sistemden cezani alacaksin yada mükafatini... iste o Sistem=Sünnetullah cevresinde Kuran inmistir Ayetler yasanilan olaylara göre siralanmistir...

Kuran Mecazi anlamda Allahtan geliyor yani INDIREKT... ama DIREKMEN Cebrailden... wenn überhaupt.....
Alt 03.01.2007, 20:55
eniskaya

Standard Islam Kuranin yorumu ve yasanis seklidir

Elbet Islamda vardir... kiiii taaaa 1000 yildan beri gelenek görenek oldu... AMMAAAAAA Kuran disidir... Kuran ise evrensel temiz bir kitaptir... sakat olan yorumlar ve yasanislardir...
Alt 03.01.2007, 20:57
eniskaya

Standard Wowwww... ne basitmis yaaaa

Mecazi anlamda Allah benim icimde var... herkesin icinde var... bir nevi Allahin ruhunu icimizde tasiyoruz...

Eeeeeee hepsi bumu.... Allah daha baska bir sey degilmi ???

Sen benim ruhumu birakta kafandaki Allah kavramini tartisalim....
Alt 03.01.2007, 20:59
eniskaya

Standard Ammada Detayli... inanmam

kiii daha dünkü savaslarda kimin ne zaman Sehit oldugunu bile tami tamamina bilinmezken, nasil olurda 1400 yil önceki halabut zamanlarinin bu sekil kronolojisi cikarilir...

Böyle seylerle fazla zaman harcamamak gerek... o Tarihleri kimse dogru dürüst bilmesi mümkün degil... yazilan kitaplarin tarihi taaaaa o zamandan 600 yil sonra basliyor..
Alt 03.01.2007, 21:05
eniskaya

Standard Incil demek kitaplar demektir

Tevrat isimi olsun Zebur isimi olsun bunlarin hepsi sonradan yazilan kitaplardir... isim verilmis o kadar...

Yoksa Vahyiiyle Alakali degiller.... Incillari yazan Yahudilerin Karlini Misir Firavunu öldürdü.... hatta o olayi anlatan Resimler bile mevcut...

Anlayacagin Incil tümüyle Insan tarafindan yazilan, Judeah toplumunu bir araya toplamak icin yazilan kitaplardir... tek bir kitap degilki....

Kuran ise bunlarin devami... bir nevi Incil seklinde yazilan kitap... garatisi yokturki, Hz. Muhammedin ölümünden sonra Ilaveler olmasin... belki Ali yada Osman ilavelerle veya eksiklerle Kurani derlemisler.... bilemezsin... öyle karaborsa körü körüne inamak elde degil
Alt 03.01.2007, 21:12
eniskaya

Standard Hatta RAB kelimesi Hindistandada kullani

lmakta..... en basiti, bazi HINT Filimlerinde sariklarinda Rab diye söylüyorlar.... Internasyonaldir RAB kelimesi...

Kuranda Incilden alinmalarin olduguna ben süphesiz bakiyorum... cünkü Incilin kendisi Kitaplar halinde bir Krallari tarafindan yazildigi kesindir... o Karilada Misir Firavunu esir alip öldürüyor, yani kendisi....

Incilin amaci ayri ayri kalan Yahudi toplumunu bir araya toplamakti... yoksa esas su anki Israilin kuzayinda yasayan toplum Judehadan daha üst konumlardaydi... Süleymanin sarayi sifirdi onlarin saray ve teknolojisi karsisinda..... iste bu beceriksizlerini gidermek icin, ABARTILI BIR SEKILDE HEM DIN ÜRETILDI HEMDE TARIH YAZILDI......

Olay bu.... sanirim Kuranda bu uyanikliga tanik oldu.... VEYAAAAAAAAAA en esasa temelleri yeniden derledi... veya gercekten Vahyii olarak Sünnetullahtan indi...

Bena göre bu 3 Ihtimal ayni kuvvette.... ama Allahin varligi bir seylerin bir gücün oldugu kesinkez... zaten Kuranda olmasa Incilde olmasa Allahi tanaiyanlar dünya üzerinde hic eksik olmayacaktir....

Selamlar
Alt 03.01.2007, 21:41
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Nedir senin alip veremdigin..

Ismini dogru yazda okuyalim o zaman!!!

Senin bana verdigin isim ile sadece terörist sayflar cikiyor arastirmada!

Ne halin varsa gör..

Ben beni biliyorum!

Benim tarikatim yok (bugünkü anlayis ile ) ama seni bilemem .

yazma o zaman.. yazsan zaten rencide edici terimlerden baska ne cikiyor ki senden??!
Alt 03.01.2007, 22:00
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Yanlış anlaşılma olmuş, özür!

Ben T. Dursunu kast ettiğini sanmıştım.

Sana verdiğim isim Vakit gezetesinin bir yazarı, dünde söyledim teknik sorunları bulunmakta bilgisayarımın aktaramıyorum. Gogleye gir Özköse diye yaz ikinci sayfada görmemen imkansız.

Her neyse Selamlar...
Antwort