| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
![]() Bize böyle ögrettiler ve bu asagida yazdigim seyleri ilmihallerde bulabilirsin.
Kurban, Allahu Teala"ya yakinlik icin, ibadet niyetiyle kurban bayrami günlerinde, kurbana müsait bir hayvani kesmektir. Kendisine fitir sadakasi vacip olan kimselere kurbanda vaciptir. Yani nisaba malik olan hür, mukim, her müslümana vaciptir. Kurban, kesenin kendi nefsine bedel olarak kesilir. Allah rizasi icin halisane bir niyetle kesilen kurbanin akan ilk kani ile birlikte kurban kesen mü"minin günahlarinin bagislanacagi beyan olunmustur. Kesilme vakti Kurban kesilecek vakti, Kurban bayraminin birinci ikinci ve ücüncü gündür. Ancak günlerin tesbitindeki hesap hatalari göz önünde bulundurmali ve imkan nisbetinde ücüncü güne birakmamaya gayret etmelidir. Zaten efdal olan da birinci günü kesmektir Kesme sekli ve niyet: Kurbanlik hayvan incitilmeden kibleye karsi yatirilir Ayakta iken duasi okunur Üc defa Allahü ekber, Allahü ekber la ilahe illellahü vallahü ekber Allahü ekber ve lillahilhamd diye tekbir alinir ve söyle niyet edilir. Ya Rabbi Su vücudum sana karsi o kadar hata, o kadar isyan etti ki affedilebilmem icin bu vücudu sana kurban etmem icabediyor. Fakat sen seriatinla insan kurban etmeyi haram kildigindan vücuduma bedel olarak bu hayvani kesiyorum, kabul eyle ya rabbi, bismillahi allahu ekber deyip kurban kesilir. Evla olan, kisinin kurbanini kendisi kesmesidir. Ancak kesmek elinden gelmeyenin, müslüman birni vekil edip yaninda durmasi efdaldir. Kurbanin eti üce taksim edilir. Bir parcasi kendi ailesine NAFAKA ikinci parcasi dost ve ahbaba ZIYAFET ücüncü parcasida fakirlere SADAKA olarak verilir. |
|
|||
![]() HZ. Muhammedin ekmek fabrikasi yada lokantasi bulunmadigi icin elbet tabi deve yada koyun keserek et dagitacakti....
Eskiden öyleydi.... Bu zaman ise... PARA verilir... birilerine yardim etmek istiyorsan PARA vermen en mantikli yol olsa gerek... cünkü o kisi kendi ihtiyaclarini daha iyi bildigi icin ona göre alis verisini düzenler.... Hayvan kesip et dagitmak külliyen KURANIN ruhunu anlamaktir... bir nevi DINDEN bey haberliktir.... kiii cogu insanlar DINI arastirmis degildir... Camiideki Hocanin köleleridirler.... Allah adina kan akitmak gibi salaklik bir sey daha dünyada yoktur..... Kurban bu haliyle dünyanin en büyük HURAFELERINDEN biridir.... AMAC YARDIM ETMEK.... baska bir sey degil... Bizim Türkler hele hele Almanyada kalkip kurban keserler ortalama 10 kisiye dagitirlar.... yaklasik 10 kiside onlara et verir... sonucta verdikleri kadarda et alirlar.... birde derlerkii... sevap isledik.... kimse kusura kalmasin.... ama hele hele Almanyadaki Atalarimiz DIN AZMANLADIRLAR.... bu benim görüsüm |
|
|||
![]() Amac yardimlasmak.... 10 kisiye et dagitip 10 kisiden et almak degil....
Yardimlasma bu zamaniyle PARA ile olur.... iste KURANIN RUHUDA budur.... yardim etme... Kaldiki zengin ülkelerde 1400 yil önceki seklinde et kesip KAVURMA SÖLENI yapmak gibi ILKEL CAG DISI bir sey yoktur..... buda DINI bilmemekten Kuranin anlamaktan ve MEZHEP HURAFESINE müptela olmaktir...... Kuban olayi var... amaci yardimlasmak... BASKA BIR SEY DEGILDIR.... yil 2006... 600 üncü yüzyilda yasamiyoruz.... bu zamanda kimsenin ete ihtiyaci yok... gider bakkaldan alir.... Tok insanlari doyurmak IBADET degildir.... ISRAFTIR.... |
|
|||
![]() 10 kisiye dagitip 10 kisiden alirlar demissin.
evet belki biraz sacma bende dagitmasakta olur diyordum sonucta dagittigimiz geri geliyor ![]() nafaka, ziyafet, sadaka. bu komsuya felana dagitmakta ziyafet oluyor |
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
![]() 2006 yilinda yasiyoruz diye kurban kesilmesin mi daha, kurban yerine parami dagitilsin.
Parada veriliyor ama o ayri, fidyemi derler ona fitremiydi yoksa tam bilmiyorum türkcem kit ama paraninda ayri bir yeri var bu konuda. Amac sadece yardim deyil, ben böyle düsünüyorum. Kuranda yazanda bu (neresinde yaziyor diye sorma simdi) ama Kuranin tek bi harfi bugüne kadar degismemis bilyiorsun, o zaman neden eskiden kurban kesiliyordu simdi para verilir diye düsünüyorsunuz, belki biraz abartili bi karsilastirma ama olmasi gereken birseyin zaman yüzünden degismesi gerektigini söylüyorsun ve buda benim düsüncemde yanlis. Bence halin vaktin yerindeyse kurbaninida kesersin paranida verirsin. Ama es muss sein, kesme parasini öde baskasi kessin senin yerine. Haksizmiyim? |