| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() elmalar ile armutlari karistiriyorsunuz..bir devletin ülkesi icinde demokrat ve cok sesli olmasi, kendi vatandaslarini adam yerine koymasi,onlara saygi göstermesi ayridir, uluslarasi iliskilerde demokrat davranip davranmamasi ve ayri seylerdir..abd ve israil kendi icinde demokratlar ama disariya karsi tiranlik yapabiliyorlar..ancak kendi vatandaslarinla hic bir derdin olmasa, müslümanin, kürtün, alevinin, ateistin velhasil herkesin gönlünü alabilmeyi basarirsan disariya karsi tek yumruk güclü bir devlet olabilirsin..
|
|
||||
![]() propaganda malzemesi yapan binlerce insan gorduk! ve halen de devam ediyor.. kismen bunu sen de basarili bir sekilde yapiyorsun.. uretebiliyorsun ya..! ne guzel sana! ve ne guzel ki ben de uretebiliyorum...
benim dusuncelerimde dinin yeri ayridir.. ve benim dinim guzeldir.. ve benim dinimde ne siddet, ne de kotuluk vardir... boyle bir pencereden bakan BEN... elbette islam da siddet yoktur ve baglantisi yoktur diyecektir... Ancak gunumuzde yasatilan islamda siddet var.. ve belki de bu da bir isyanin sonucudur... neden ve nicinleri tartismak bana yakismaz... cunku kendim adima farkli bir izlenim yaratmak istemiyorum... Cunku benim dini goruslerim cok daha farkli... |
|
||||
![]() paylaşmak her zaman zordur. Bir cahilliğinden zordur, iki bir başka düşüncenin Fanatik(tutucu, bağnaz.) bir savunucusudur. Tüm bilgisizliğine rağmen olmayan şeyleri mutlaka bu böyledir diye yalanlarla bağıra, bağıra savunmaya çalışır. İşin en tuhaf yanı bu yalanlara kendisinide inandırmasıdır.
Cahillik bir hastalık değildir ama Fanatiklik hem hastalığı doğurur, din ilede bütünleşirse YOBAZLIĞI yaratır. Eminim ki bu şahısın Alevilik hakkında bir bilgiye sahip olmadığına, gerçi pek çok konudada bir bilgiye sahip değil. Olabilseydi ne küfür, ne sırnaşıklık, nede cıvıklık yapardı. Vatandaşın tanımlamaya çalıştığı Alevilik hiç bir yerde bulunmamakta, bana bunun böyle olduğunu açıklayabilecek bir tek bile olsa Alevilerin yazmış olduğu bir yazı gösteremez. Ama ben ona Alevilik hakkında hiç bir bilgiye sahip olmadığı binlerce yazı gösterebilirim. Türkiyenin kaderimidir bilemiyorum, böylesine cahillerin varlıkları... Aşağıda Alevilerin Tanrı hakkında olan kısa bir bakış açılarını bırakıyorum... “Tanrı sofu kullarına yedi yüzle gözükür. Birincisi kendi görünümüyle gözükür. Bu Tanrı sevgisi içindir. İkincisi üstad görünümde gözükür. Bu bilim ve sanat sevgisi içindir. Üçüncüsü pir görünümde gözükür. Bu insana ve Tanrı’nın doğru yoluna sevgidir. Dördüncüsü Tanrı kişiye sevgilisi görünümde gözükür. Bu huzurlu hayata olan sevgidir. Beşincisi ondört yaşındaki çocuk görünümde gözükür. Bu çocuk sevgisi içindir. Altıncısı Ka’be görünümde gözükür. Bu tabiat sevgisi içindir. Yedincisi otuzüç yaşındaki cennetli görünümde gözükür. Bu tüm iyi insanları sevmek içindir” (Buyruk 106)denilerek Tanrı’nın çeşitli görünümleri sayılır." |
|
||||
![]() Ben hiç bir şey için propaganda yapmam. Çünkü inanmam propagandaya. Ve her zaman karşısındayım. İnsanları etkilemekten başka bir işlevi yoktur. Ben insanların bu tür işlevler ile etkilenip, eğitilebileceklerin doğruluğuna inanmam. Propaganda her türlü Demagojiliğe açıktır.
Senin inandığın dini sevginin ruhunda ve duygularında bir insan olarak şiddetin bulunduğuna ben de inanmamaktayım Işın. Ama o dinin temeli olan adı da Kuran olan kitapta onlarca şiddet çağrısı yapan yazılar bulunmakta. Linç girişimleri neden demokrat, aydın, dini hoşgörülü, cemaatlerden, tarikatlardan uzak duran kesmlerin hiç birisinde ne bir kültür olaraki, ne bir uygulama olarak yer almadığı gibi, tüm güçleri ilede karşıdırlar bu çevreler böyle aşağılık bir şeye. Halk önünde yapılan idamlar, kadınların taşlanarak öldürülmeleri de (recm) benim açımdan birer linç yapmaktır. |
|
|||
![]() bazi topluluklara rant kazandirmak usw....
Zaten hemen hemen herkes Tarihteki basarili insanlarin gölgesine siginarak LAGA LUGA yapmayi cok severler.... hep öyle kisilerin isimlerinin arkasina gizlenirler.... Bu gibi insanlar ARD niyetlidirler |
|
|||
![]() bazi topluluklara rant kazandirmak usw....
Zaten hemen hemen herkes Tarihteki basarili insanlarin gölgesine siginarak hava basmayi cok severler.... hep öyle kisilerin isimlerinin arkasina gizlenirler.... Bu gibi insanlar ARD niyetlidirler |
|
|||
![]() Alevilerde ayni sekilde öyle.... ne farki var yani... birisi agzina 24 saat Muhammedi alip digeride 24 saat Aliyi agzina alirsa....
Hic birinde is yok.... DIN dedigin, an azindan benim algiladigim kapasitemin yettigi kadariyla, böyle olmamali..... Alevilik Sünnilik bunlar bir nevi CAHILLIKTIR.... Atatürkünde Cahil olmadigina göre, ne Alevi nede Sünni gibi ILKEL anlayislar pesinde kosacak degildi... haaaa Müslümandi ona bir diyecek yok... ztaten Müslümanligin esas cekirdegi evrensel insan olmaktir.... O yüzden bu ve benzeri yazilari ben her zaman ARD niyetli olarak yorumluyorum.... Atatürkün arkasina saklanip ya Alviligi yada Sünniligi veya DINSIZLIGI legale etme gibi son derece CAHIL cabalardir |
|
|||
![]() ABKAPSELN denilri Almancasina... ortam disi icine dönük genelde Türklerle kontak kurup Almanlarla fazla sohbetimiz olmayan bir yapimiz var Almanyada...
ZEKA sorulari genelde Alman toplumun yönelik oldugu ve bizim Almanyadaki toplumumuz kesinlikle Türkiyedeki toplumdan bile 30 yil geride oldugu icin.... sonucta böyle oluyor... Yoksa TR deki insanlar hele hele gecnler buradi Türk cocuklarina bakinca her acidan zehir gibi.... TR deki gelismeleri yildan yila sevincli ve hayranlikla izliyorum..... Avrupada yasayan Türkler Türkiye icin hic bir acidan ölcü degildir..... kendim icnde gecerli... hele hele bendeki eksiklikler bile korkuc... düsünün cogunluk nasil iste... Almanlarda tabi bunu seve seve genellestirerek HAV BASIYORLAR... baska bir sey degil..... karaktersizdir bunu söyleyen Almanlar.... Yarismak isteniyorsa... TR deki Liselerden ortaokullardaki cocuklari zeka testine tabi tutsunlar.... |
|
|||
![]() ABKAPSELN denilri Almancasina... ortam disi icine dönük genelde Türklerle kontak kurup Almanlarla fazla sohbetimiz olmayan bir yapimiz var Almanyada...
ZEKA sorulari genelde Alman toplumun yönelik oldugu ve bizim Almanyadaki toplumumuz kesinlikle Türkiyedeki toplumdan bile 30 yil geride oldugu icin.... sonucta böyle oluyor... Yoksa TR deki insanlar hele hele gecnler buradi Türk cocuklarina bakinca her acidan zehir gibi.... TR deki gelismeleri yildan yila sevincli ve hayranlikla izliyorum..... Avrupada yasayan Türkler Türkiye icin hic bir acidan ölcü degildir..... kendim icnde gecerli... hele hele bendeki eksiklikler bile korkuc... düsünün cogunluk nasil iste... Almanlarda tabi bunu seve seve genellestirerek HAV BASIYORLAR... baska bir sey degil..... karaktersizdir bunu söyleyen Almanlar.... Yarismak isteniyorsa... TR deki Liselerden ortaokullardaki cocuklari zeka testine tabi tutsunlar.... |