Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 01.09.2006, 14:43
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard iyi o zaman almanlar da günün birinde

iran veya rusya kendilerine saldirabilir diye militarist bir yapiya girsinler.."her alman asker dogar" lafini tüm almanlarin beynine kazisinlar.. 18 ay askerlik yaptirsinlar, sivil hizmeti kaldirsinlar, askerlik ve silah altina girmeyi rededeni vatana ihanetten mahkemeye versinler..günlük tv lerde merkeli schröderi degil, alman genelkurmay baskanlarini demec ve konsumalarini dinleyelim..bu generaller türklerin almanyadaki misyonerlik calismalarina dikkat ceksin ve tüm alman halkini buna karsi kararli mücadeleye davet etsin... nasil gut, oder?
Alt 01.09.2006, 18:15
eniskaya

Standard Bu söylediklerini PKK lilar ve sempatiza

nlari tami tamamina yapiyor.... olay ortada.... ayrilmayida istemiyorsunuz... was wollt Ihr denn Maoam.....

Sen konu disina ciktin yine... konuda kal... olaylara hissi degil.. cagdas ve gercekci yaklas....
Alt 01.09.2006, 19:40
Neuer Benutzer

Standard birincisi

ben pkk nin veya kürtlerin temcilcisiymisim tarzi yaklasimini birak..böyle bir algilaman varsa bir gözden gecir..ben disardan ücüncü bir sahis tarafsizligiyla olaylari mümkün mertebe aklim yettigince objektiv analiz etmeye calisiyorum ve benim dediklerimin benzerini türkiyede söyleyen onlarca yazar cizer aydin var...
ikincisi konu disina cikmiyorum..söylediklerimin hepsi konu icinde daldan dala atliyor gibi görünsem de hep konu icindeyim..eger devlet toplum iliskileri normallesse, olmasi gerektigi gibi olsa, kürtlerin problemlerinin %50 ortadan kalkacagini demeye calisorum ve bizim ülkemizde normal karsiladigimiz, esyanin tabiati misali tartismasiz dogru kabul ettigimiz seylerin cogunun dogru olmadigini izah etmek icin böyle surdan burdan örnek veriyorum...

neyse fazla teori yapmadan ben de kendi capimca bir cözüm yolu, eylem haritasi tespit edip tartismaya son verecegim: sorunun % 50 sinin bu sekilde cözülecegini söyledim, geriye kalan yüzde ellinin ise %20 si kürtlerin asiret feodal tarzi gerici geleneklerinden kaynaklanip kendilerinin halletmesi gereken seyler..geriye kalan % 30 da ise ne türkiye cumhuriyeti devletinin, ne de kürtlerin kendilerinin sucu var.. kürt ayri bir anadiliyle doguyor ve bunda kendi sucu yok..sorun evrensel ve sadece türkiyenin sorunu da degil, irakin, iranin kürtlerin yasadigi yerleri kapsayan uluslarasi bir sorun..
malum osmanli ümmetcilige dayali idi. millet anlayisi yoktu..osmanli parcalaninca anadoluda var olan toplumlardan bir yeni bir devlet kuruldu..bu devlet milli kimlige, türklüge dayali ulusal bir devlet oldu..lazi cerkezi pomaki falan bu kimlige entegre oldular ama kürtlerde sorun oldu..cünkü kürtler cografi olarak daha kalabalik bir bölgede ve daha yogun olarak yasadiklari icin, farkli dilleri falan entegre veya asile olmalarini önledi..
cözüm: türkiyede ki kürtler ne kadar entegre olamasa, türklesemese de(kaldi ki türklesmeleri de gerekmiyor) irak, iran kürtleri gibi de degiller..irak, iran kürtleri bir nevi otonom yasadiklari icin onlarda ulusal olarak ayri olma bilinci hep vardi..türkiyede ki kürtlerin ise önemli kismi türkiye toplumuna karisti, batiya gitti..
80 lerden sonra apo pkk derken catisma ortami cok sey degisti..her iki tarafta da yanlis politikalar sonucu milliyetcilik yükseldi, konflikt derinlesti..ve böyle giderse iyilesemez bir kangrene dönüsecek..ne yapilabilir? benim tahminim, eger türkiye cumhuriyeti kendi eliyle türkiye topraklari icinde ayri bir kürdistan devleti kursa bile kürtlerin büyük cogunlugunun gitmeyecegi ve türkiye sinirlari icinde kalacagidir..
bir taraftan pkk ve her tür siddet ve terörü uygulayan, onu öven ve destekleyenlere karsi etkin bir mücadale verilmeli ve diger yandan pkk nin kürtler arasinda neden sempati aldigi ve taraftar buldugu arastirilip bu sebeblerin ortadan kaldirilmasi lazim..dilsel ve kültürel haklari korkmadan vermek..iki tarafinda milliyetciligini önlemek..buna ragmen kürtlerden milliyetciulik yapip ayri devlet isterum diyen olursa o zaman barzaniye postalamak..

Diyarbakir valisinin görüslerini oku..ich verweise ich auf ihn..onun cözüm icin görüslerine oldugu gibi katiliyorum..
Alt 01.09.2006, 20:17
eniskaya

Standard Hahhh war doch nicht so schwer

mal die Eigene Meinung bzw. eine Lösungsvorschlag zu verfassen.....

Senin tavsiyen daha cok beraberce yasam ortami... ist auch OKI.... ama ben sahsen öyle bir ortam göremiyorum....

Inan bana TR de cogu insanlar 1980 yillarina kadar Kürt cerkez falan filan kelimelerini duymus bile degillerdi.... ama simdi ise... resmen düsmanlik tohumlari ekiliyor degil... tohumlar sonuc vermis halde... resmen düsmanlik var.. Kürdü ile Türkünün arasinda.... daha yeni Haberlerde gördüm PKK lilar tatil kentlerinde sistematik saldiri yapiyor......

Benim görüsüm, senin söylediklerin bir cözüm getimez ve getirmiyorda... kisacasi topu digerine armaktir... karsilikli suclamalardir... ve sonucu 2006 yilindada görüyoruz.... TSK nin baska isi gücü yokmuda PKK ile savassin... yada PKK nin yüzünde Turizim baltalansin.....

Olayin cözümü bence ayrilmaktir.... en derin ve köklü cözüm... hele hele ileriye dönük cözüm bu olsa gerek.....

Bir ayrilim olayinda Kürtlerin cogunun TR tarafinda kalmak isteyecekleri o kadar sarih ve aciktirki... bunu bende adim gibi biliyorum.... sana sunu söyleyebilirimki... resmen yaklasik 100 de 70 kesinlikle TR kalmak isteyecek.....

Bu bana neyi gösteriyor biliyormusun.... Asiret resilerinin elindeki insan malzemelerini.... Kemal Sunal filimleriyle gülerdik o durumlara... ama esasen o kadar aci gercekki... bazi bölgelerde devlet degil, Asiret Reisi Allahtan daha üstün....

Önceki yazimda belirttigim gibi... trabzonlular Beylerini Trabzondan kovarken, Kürtlerin bir cogu TC ye karsi savas icindeydi.... Cumhuriyetin ilk yillarini iyi hatirlayalim...

Taaaaa o zamandan beri Kürtler ayri devlet olmak istiyorlardi.... bence Atatürk bu konuda evrensel bir hata yapti... zamaninda verilecekti toprak ayirilacakti Kürtler..... keske öyle olsaydi....

Aber das wird noch kommen... ich wünsche es mir....
Alt 01.09.2006, 23:43
unknown

Standard bir kironun siyasi anlayisi

ancak bu kadar olur. saddamin zülmünden kacan on binlerce kiroya kucak acan, onlarin karinlarini doyuran, giydirip kusatan türk milletine ilk yaptiklari neydi biliyormusun? kocaman pkk bayragi acip yürüyüsler düzenlemek, askerini, polisini, jandarmasini sehit düsürmek! bazen kendi kendime: "keske kuzey irak da kürd devleti kurulsa, amerikan jopu kiclarindan girip girtlaklarina kadar dayansa da dünyada siyaset nasil yapiliyormus görseler!" diyorum. türklerin anadoluya girmesiyle birlikte dag faresi olmaktan kurtulup insan statüsüne girdiginizi unuttunuz tabi ki. araplar, acemler, yunanlar, yahudiler, amerikalilar, ingilizler ebenizi dizdiler de dostunuz oldular, fakat aziz türk milleti size insanca yaklastigi icin bir türlü yaranamadi degil mi? size bu milletin degil toprak, verecek bir cakil tasi bile yoktur. siktirin gidin kuzey irak"a!

eski genelkurmay baskanimiz hilmi özkök diyor ki: "tsknin sabrini yanlis yorumlamaya kalkanlar tarihin sayfalarina bir baksinlar!"

yani er veya gec herkes ihanetinin bedelini ödeyecektir!
Alt 01.09.2006, 23:48
unknown

Standard hirsizligi, yetim hakkini gaspetmeyi

cözüm ve vizyon olarak mi gösteriyorsun? bir daha yuh sana! elestiride her kelime cözüme dogru giden bir adimdir. elestiriden cözüm cikarma kabiliyetine sahip degilsen bu kendi yetersizligindendir, benim elestiri sevdalisi oldugumdan degil. vatandas, avamindan yöneticisine, is adamina kadar, dürüst degilse, vergisini ödemiyorsa, hakka riayet etmiyorsa devlet ne yapsin? bizim basimizda olan belalar almanyanin veya fransanin basinda olsa kan gövdeyi götürür.

demek ki bizim boklu insaatci enis"e allah firsat verse, o da aynisini yapacak! sabah, ögle:"allah", aksama da: "yallah" diyeceksen okadar elestirdigin, dini siyasete alet eden, insanlari din ile uyutarak terör estiren sahtekarlardan ne farkin var? senin demokratligina da, din anlayisina da, sana da... igrenc herif!

kapasiten yettigi kadar kisa tutuyorum ve gözüne soka soka cözüm diyorum: samimiyet, dürüstlük, hakka riayet!
terkrarliyorum: samimiyet, dürüstlük, hakka riayet!

neymis cözüm? evet samimiyet, dürüstlük, hakka riayet! bu vasiflar sana yabanci oldugu icin sözlüge bakmani tavsiye ediyorum.
Alt 03.09.2006, 23:05
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard ?????????

Ben seni neden analiz yapayım ki Enis efendi!!!

Sen yazdıkların ile ve bunları ısrarla savunmak ile ne olduğunu ortaya koymaktasın.

Bu yazdıkların çözüm değildir, bu yazdıkların hiç bir vizyonu olmayan, hiç bir konuda bilgi sahibi olmayan, hiç bir konuda merakı olmayan, ama iş sallamaya gelince en ilkel bir insani kişiliğin hasta ruhu ve düşüncelerinin ortaya nasıl çıktığının ve bundanda nasıl onur duyulabileceğinin eşsiz bir örneği oluvermektesin.

Enis efendi tartışmakta.

Başlık zafer bayramı, nasıl ortaya çıkmıştır zafer bayramı diye bir soru sorulsa bilmez.

Bunun ile yetinmeyip ortaya Halil ismi düştüya sanki tek hücreli amipleri yeni keşfeden bilimci, ilimci gibi birden ortaya Kürt sorunu, PKK sorunu, doğu sorunu, Kuzey Irak sorunu, onun ile birlikte Amerika ve büyük ortadoğu sorunu vs çıkıp geleceğini hesap edemez bizim Enis efendi, çünkü kafasında tek bir şey vardır, şu Kürtçü, devlet düşmanı, PKK ci olduğunu düşündüğü, varsaydığı, Fantazilerinin içinde perçinlediği ve sonunda İmana gelerek bu şahısın gerçekten böyle birisi olduğundan emin olarak, işaret parmağını sallayarak, Atatürkünde bu konuda evrensel büyük bir hata yaptığının tesbitinide yaparak bu tesbit ettiği şahıs ile birlikte ilk önce tüm doğuda bulunan Kürt vatandaşları Kuzey Iraklı kürtlerin yanına zorla göç ettirecek, bunun ile de yetinmeyecek batıda yaşayan Kürde benzeyen, dili, tipi, yemek yiyişi, oturuşu, kalkışı, kafa tipi, boyu posu, oturdukları getolardan toplanarak, arada kalanlarda ihbar edilerek hepsi tek, tek çoluk çocuk toplu göçe zorlanmayacak resmen tüm baskı ile göç ettirilecek. Bu göçe karşı çıkanların akibetlerinin ne olacağı şu ana kadar okuduklarımız tüm bu nadide çözümcü düşünür tarafından daha tam açıklanmadı ama bunu tahmin etmek hiçte zor değil. Hani böyle bir kaç techir olayı yaşanmadı değil o topraklarda, bie Ermeni techiri, bir 6,7 eylül Rum techiri vs. Ama sanıyorduk ki bu tür ırkçılığı ancak ırkçılar yaparlar. En uctada Hitler gibi bir deli veya ona özenen sapık ve sadistler. Ama, bir şahıs, demokrasiden, evrensel hukuktan, sosyal demokrasilerden sık, sık bahsedipte, iş yerinde çalıştırdığı insanların bile Kürt oldukları için o insanları aşağılayabilen bir zihniyete sahip ise, nasıl olurda burada tartışmaya çalıştığı insanın hem de konuları elinden geldiğince basitleştirerek açıklamaya çalışarak kendisinin salt humanist ve demokrat bir insan olduğunu sürekli açıklamasına rağmen, ısrarla onu bir başka yerlere sokmaya çalışan bir şahsiyetin bu tür insanlık dışı ve düşmanlığı çözümleri önermesine şaşırmamak gerekir.

Ben tek kelime ile kendisinden okuduklarım her cümleden bir insan olarak utanç duydum.

Ne diyelim bu tür hasta ruhlu ırkçılardan sevgili Tanrı hem ülkemizi, hem ülkemizde yaşayan tüm canlıları korusun.
Alt 03.09.2006, 23:43
eniskaya

Standard Ne küfrediyorsun be

Terbiyeni takin... yada git bu Forumdan...

Ayip be... LAGA LUGAYA gerek yok... bunlar benim görüsüm... sen kendi görüslerini söyle... SENIN AKLINA IHTIYACIM YOK....

Bir vizyonun yada bir fikrin veya cözümün varsa sinliyoruz dinleriz.... her seye acigiz....

Yillardan beri bu Forumdayim... senin bir cözüm ürettigini göremedim.... DENIZ BAYKAL gibi olamz olamz olmaz.. karsiyiz söyleyip duracagina.... bir cözüm üret bir kerede olsa fikrini söyle.... tabi kapasiten ve bilgin varsa..... küfretmeyle bana yaklasamazsin
Alt 04.09.2006, 13:39
Neuer Benutzer

Standard sende kimsun usagim nerden ciktun?

Kış boyu kapalı ahırda tutulan ve baharda dışarı çıkarilinca sağa sola saldıran deli danalar gibi, medenice tartışan insanlara saldıracağına, içindeki mikrobu kusacağına, buyur adam gibi diyeceğin varsa katıl tartışmaya,türkiyenin tarihi, kirolarin tarihi üzerine vs söyle söyleyeceklerini.. yoksa otur yerinde..damarlarında dolaşan ve beynindeki faşizan mikroplarla kirlenmiş kanın basınç yapıp seni tavana firlatiyor sinirlendiriyor biliyorum..ama ne yaparsin ki bu ırkçı faşistlerin kaderidir..birlikte yasam, demokrası, karşılıklı hoşgörü laflarını duydudularmı çıldırırlar..pencereyi ac, kurtlar gibi ulu bir kaç sefer, sonra kimiz iç biraz belki sınırın geçer:-)) senin zihniyetin ile pkk ayni madalyonun farkli yüzlerisiniz..bir birbirinizi besliyorsunuz..

de get ülen işine..bir ırkçı faşiste küfüre vakit ayıracak kadar zamanım yok..
Alt 04.09.2006, 14:53
eniskaya

Standard Bana sorunlari yanlislari sayma

lütfen.......

Cözümü anlat... sen Basbakan olsan nasil yaparsin... ondan bahset... yuvarlak laflara gerek yok
Antwort