Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 31.08.2006, 00:53
eniskaya

Standard das hat was o.T.

ohne Text
Alt 31.08.2006, 00:55
eniskaya

Standard O zaman öyleydi

insanlari kurban etme olayi sadece Araplarda degil.... binlerce topluluklarda vardi....

Isin enteressant tarafi ise... nasilda birbirinden haberdar olmayan gruplar ayni sekilde insan katlederek ibadet ediyorlardi... iste isin tuhaf yani bu... eninde sonunda tüm DINlerde kan gözüküyor
Alt 31.08.2006, 00:59
Benutzerbild von xbaburx
xbaburx xbaburx ist offline
Neuer Benutzer

Standard burjuva ahlakı ve ve zogurluk fenomeni

Ben 2. karisi olarak bosamak istersem haksizim, ne de olsa Islam =&gt Allah=&gt peygamber ona bu hakki kurandaki ayetlerle tanimistir. DEMİŞSİN.haksız degilsin bosanabilirsin.istemiyorum diyip hakime basvurur bosanma işlemlerini baslatırsın.ille de kocanın hakkı buna tahammul etmek zorundasın diye bir durum sozkonusu degil.ama kocanın ikinci ucuncu ve dorduncu bir kadınla evlenmesi onun hakkıdır eger muslumansa.bu konuda da haklısın

islamın geldiği cagdaki sosyokulturel durum sadece arap yarımadasında gecerli degilgi.tum dunyada gecerliydi.soylu ailelerin kızlarının yetistirilmesini ayrı tutarsak avrupada ilk gece hakkı gibi erkegin karısını istedigi gibi satması hakkı gibi mesela kadınların drahoma vermeden evlenememeleri yani özgür kadın olamamaları ne biliyim bir suru ornek.avrupadaki bircok ulkedede turkiyeden sonra verilmiştir kadınlara secme ve secilme hakkı.demokratik haklar olarak dusunuyorsan islam toplumları kadın hareketlerinin gelişmeye ve SONUC ALMAYA basladıgı son yuzyıla kadar avrupadan kat be kat ustundu.avrupada 1800 yılların ikinci yarısındadır kadının insan olup olmadıgı tartısmaları.islam toplumlarında ise bu hic olmamıstır.ama her halukarda erkege tabi oldugu vurgulanmıstır.avrupa koleliğin her sekliyle hakim oldugu serflik dukluk koleliğinin burjuva prolaterya koleliğine devsirildigi bir yapıdan gelmiş ve 1. 2. dunya savaslarından sonra yasadıgı yıkımın ardından toplumlara demokrasiyi bicip tum sosyal hayata zenginliği yayarak toplumları tuketimle dengelemeye calısma yolunu secmiştir.tum bu kolelikten kurtulup zenginlikten pay almaya yani onların ozgurlesme dediği seye geciste kadınlarda belli mucadeleler verip belli acılardan ozgurlesmişleri!! de kacınılmazdır..TABİ BU AVRUPA KITASI İÇİN SOZKONUSUDUR.

burda catısmanın merkezine ozgurluk anlayısı oturuyor.özgürlükten avrupa toplumları ne anlıyor islam toplumları ne anlıyor?ozgurluk AHLAKTAN SOYUTLANABİLİR Mİ?ve ozgurlesmek avrupada tum sosyal yapının degismesiyle paralel gerceklesiyor diye bunu islam ulkelerine islam toplumlarına uygulayabilir miyiz?bu ozgurlesme denilen fenomen avrupa kıtasının DEGER YARGILARINA has gerceklesmis olamaz mı?avrupa kıtasının gelişim sureci kendi ozgurlesmesi ve aydınlanmasını somurgecilige baglamıs oradan gelen paralarla burjuva peydah olmus toplum dunyanın diger yerlerinin hortumlanması sonucunda zenginlesiş ve olusan metadan pay alma hakkını kovalayıp bunu diledigi gibi hayata yansıtmayı ozgurluk bellemiştir.BU NE KADAR AHLAKİDİR?BU OZGURLUK NE KADAR OZGURDUR?baskalarını hortumlamaya dayalı bir ozgurluk ne kadar kabul edilebilir.BU BİR!

avrupa zenginleşirken ozgurlesti.zenginlik TOPLUM TABANINA YAYILMAYA BASLAYINCA BUNLA BİRLİKTE BURJUVA AHLAKI DA TABANA YAYILDI.yani kadın ozgurlugunu tuketim hakkının ozgurce kullanılması ve buna baglı olarak sosyal ilişkiler kurulması olarak adlandırmak hata olmaz.her kadın egitim alma hakkına sahiptir.ve bu egitimle bir iş sahibi olur.ve bu işle para kazanır.kazandıgı parayla toplumsal yer edinir ve erkeklerle esit yerlerde esit sartlarda yasar.ee.sorun nerde.sorun olayın bu kadar basit olmaması.kapitalist sistemde aslolan paranın yani uretim tuketim faaliyetlerinin yurutlmesidir.ve para kazanılacak her yol mesrudur.bu anlamda bazı kadınların meta haline gelmesi kacınılmazdır.bu işte buyuk para vardır.ve bu metalastırma surecinde bu anlayıs toplumun temeline ozgurluk olarak empoze edilir.ve bu yasam tarzının degisik versiyonları mesrulastırılır.yani genel ahlak kuralları para kazanma ve kazanılan parayı tuketme sureci içerisinde buharlastırılır.kadının ozgurlugu yerli yerinde dilediği gibi cıplaklasması olarak piyasaya surulur.ve bazıları da bu dolmayı ozgurluk diye yutar.kadının istedigi erkekle istedigi gibi ilişki kurması da ozgurlukler tarafına atılır.boylelikle ozgurlukler uzerinden cuvalla bina bina para kazanılır.moda turer.magazin medya turer.fuhus sektoru zaten anılmaya bile degmez.ve bunlar tum dunyaya ozgurluk diye pazarlanır cunku aksi bir halde ki bunu sadece islam yapabilir TUM BU KAPİTALİST OZGURLUK ANLAYISI COKER VE AVRUPA MEDENİYETİ KENDİNİ BOGAZLAR.cunku baska bir toplumsal dinamik baska ahlaki boyutlarda sekillenen kadın erkek ilişkileri kabul edilebilir degildir.cunku PAZAR BUNA MUSAİT DEGİLDİR.(bu kapitalist ahlakın ve buna baglı gelişen ozguluk anlayısının cok kucuk bir bir bolumunu teskil ediyor.tememl mesele kapitalist ozgurluk anlayısı burada tarısılansa bunun kadına nasıl yanısıdıgı.yani cok genis.verilen ornekler cok kısır gorunebilir ancak bu kapitalist ahlakın sorgulanmasına engel degildir.)

BURJUVA AHLAKI kesinlikle kabul edilebilir degildir.yapılan sadece en basitinden erkek olarak istedigim kadınla yatarım ve o hic bir hak iddia edemez ozgurlugunun! kadınlar için de genisletilmesidir.ve buna belli kurallar getirerek modern medeni hukuku meydana getirmişlerdir.temeli burjuva kulturudur.kadına verilen her hak burjuva erkeğinden koparılan burjuva kadını hakkıdır.yani bunu sadece cinsellik olarak da dusunmemek lazım.egitim kariyer ve esit ucret kapsamında da aynı sey sozkonusudur.burda sorgulanan BURJUVA AHLAKI VE BURJUVA ZENGİNLİĞİDİR.burjuva bu zenginliği nerden kotarmıstır demin onu da soyledim.dolayısıyla islam bu tur bir zenginleşmeyi ozgurlesmeyi kokten reddeder.cunku bu herseyiyle islamın temellerine zıttır.sen de sıralamıssın islam bunu diyor bu koleliktir diye.hayır.senin dedigin sey burjuva ahlakından ve bu ahlakın normlarına gore biçilen kalıplardan turetilmiş sahte bir tatmin aracıdır.ozgurluk dedigin sey.senin ozgurluk anlayısın avrupanın tum cirkefliklerini de bana dayatacaksa ki amac zaten budur.bu kabul edilemez.ahlaklı hicbir insan tarafından.

yine aynı seyi yaptım.cunku baska bir sey yapamam.cunku GERCEK BU.anlattıgın sey ipini koparmıslık ozgurluk degil.dolayısıyla islamda degindigin ve asagıladıgın tum normlar insanın gercek ozgurlugunun kullukta oldugu gercegini yansıtmaktan oteye gecmiyor.Allah kadını da erkegide kul olarak yarattıgına gore esittirler.hee sen kulum kadın sen kulum erkege tabisin dediyse oyledir.asıl ozgurluk Allaha kulluk etmekle olur.erkek her seyiyle evlendigi kadın uzerinde hak sahibi oldugu gibi onun tum ihtiyaclarını da istedigi her sekilde karsılamak zorundadır.kadın ben her gun havyar yemek istiyorum karsılayabilir misin karsılanmadıgında da bosanıyorum deme hakkına sahip oldugu gibi evlenmeden tek esli olamayı sart kosup buna baglı olarak yuksek bir tazminat talep edebilir.mihir yani. bosarsan yada ben bosanırsam bana 1 katrilyon para vereceksin diyebilir.erkegin hakkı vardır.ama kullanması dunya kadar sarta baglanmıstır.yukardaki sartları kadınlardan herbiri isterse o erkek bunu biraz zor karsılarlaf cok uzadı.metres tutmaktansa evlenmek yegdir.kadın tahammul edemiyorsa bosanır.erkeklerin uckurlarına cok duskun olması gercegi fuhus piyasasının trilyon dolarla ifade edilmesi gercegiyle dusunulurse toplumun ve ailenin ve buna baglı olarak neslin miras ın ahlakın suc kontrolunun saglanması acısından erkegin fuhsa metrese dusmesi yerine cok evlenmesi gayet mantıklıdır.hele burjuva ahlakı toplumsal taban yapmıssa.bircok ulkede kadın nufusunun erkek nufusundan fazla olmasından dolayı da kadınlar bunu zaten istemektedirler.mesela malezyada.ve buyuk yıkımlardan sonra bu tur yasal oneriler her yerde cıkıyor.mesela 2. dunya savasından sonra almanyada.bunlar asıl degil yan etmenler ama.islam zaten her seyi dusundugu için bu acılardan da bir acılım yarattıgı gercegi orselenemez.sana baska acılımlarda sunabilirdim ve diğer saldırdıgın noktalarada acıklama getirebilirdim ama gec oldu yazı yine cok uzadı ve yarın erken kalkıcam.baybay
Alt 31.08.2006, 01:09
Benutzerbild von 1insanol
1insanol 1insanol ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard Biz Var olan Evrimi Inkar Etmiyoruz

Ateist evrimbazlarin tümünün sahtekar oldugu artik gün gibi ortaya cikmistir!

Evrende var olan Tabbi kanunlar degisimler Rabbimizin ayetlerindendir,Onun varligini büyüklügünü plan ve dizayininin isbatidir.
Alt 31.08.2006, 01:12
eniskaya

Standard Die Richtung deines Beitrags lässt zu

hoffen übrig... hatirlarsan daha önceki yazi stilinde suclayici unsurlar icerisindeydin... simdiyse azda olsa öz elestiride bulunuyorsun...

Sonucta milliyetcilikle bir yere varilmaz... olay Türk, Kürt yada Lzkolik olayi degil... olay devletcilik ve ortaklik anlayisidir...

Eger PKK devleti düsman olarak ele aliyorsa.. o halde... tüm TR capinda yasayan insanlara düsmandir.... cünkü ortak kimligimiz TC vatandasligidir... devletin adi TC olmasi, esasen halkin cogul unsurundan ceryan etmistir...

Benim bildigim tek sey vardir... Terör ve devlete düsmanlik CAHIL VE BECERIKSIZ insan isidir... TC devletinde Türkü Kürdü Cerkezi hep ayni satndarda vatandasdiiiii diiii diyorum cünkü ben artik ayirim yapiyorum... gercekten ayirim yapiyorum... artik benim gözümde Milliyetciligini ön plana cikaran bir Kürt artik birinci sinif vatandas degildir ve calisma hayatimdada ayirim yapmayada basladim..... nede ise acik ortada... TC devletinin sistemini begenmeye, yapisiyla SIKINTI yasan varsa LAGA LUGA yerine kendini gelistirsin gecsin Basbakan yada Cumhurbaskani olsun.....

Benim anlayisim bu yönedir... memnun degilsen o zaman gel sen yap aynlayisidir... lafa gerek yok....

Sana sunu söyleyeyim... eninde sonunda ayrilacaksiniz bizden... sanirim Iraktaki olusan Kürt liderlerinin yönetimine bir sekilde baglanir TR deki Kürtler.... ama bu olayda toprak verilmesiyle sunuda otomatimen getirecektir... MÜBADELE.... yani cogunluk Kürt bölgelerinde yasayan Türkler Türk tarafina und umgekehrt....

Bu cercevede kimse sanmasinki Izmirde yada Istanbulda hele hele Trabzonda Kürt falan kalir yada birakiriz... devletin kuruldu.. git Barzani Abinin Asiretinde onun emrinde yasa...

Bana göre günün birinde bu yasanacak... kacinilmaz.. ve acikcasi ben istiyorum.. ve Halilcigim isin garip olayi benim gibi düsünenler gercekten artmakta... Kürtler degil.... bizler Kürtlerle yasamak istemiyoruz daha... bana benim sahip oldugum ve kendisinin sahip olmadigi bir hakki söyleyemeyen benimle ortak yasmasi mümkün degildir...

Siehe das ganze als Konstruktive kritik... yani kisisel saldiri degil benim söylediklerim, ayni zamanda cözümüde söylüyorum... elbet bu cözüm benim kapasite ve anlayisima göre... ama beni bir cok kisilerden daha faydali kilan... sabah aksam kritize etmek yerine fikrim gereginde cözüm üretmeye celisip bunuda belirtmemdir...

In diesem Sinne..
Herzliche Grüße
Enis
Alt 31.08.2006, 01:13
Erfahrener Benutzer

Standard Kabahatiniz Özürünüzden büyük:-) o.T.

ohne Text
Alt 31.08.2006, 01:13
Erfahrener Benutzer

Standard Kabahatiniz Özürünüzden büyük:-) o.T.

ohne Text
Alt 31.08.2006, 01:16
Erfahrener Benutzer

Standard Kabahatiniz Özürünüzden büyük:-)

Küfür eden siz , salya akitan siz,
Erisemediginiz degerlere kinle nefretle yaklasan siz, biz gercekleri cirkin cehrenize vurunca hakaret olarak algilayip yaygara koparan yine siz:-)

Birgünda cikip degerlerinizi savunsanizya?

Sayi neydi sizin degerleriniz? Kilosu m³ kac para bugünlerde!!
Alt 31.08.2006, 01:19
Benutzerbild von xbaburx
xbaburx xbaburx ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

basortusu yasagı getirildikten sonra sınıfına ilk defa basortusu takmadan giren bir bayanın felc gecirip yatalak kaldıgını okumustum.sen basortusu takmayı iradesizlik olarak algılamakla bir kere iradenin kendi tekelinde oldugunu iddia edebilecek kadar akli gayri akli birisi oldugunu soylemiş oluyorsun.evet kadınlar kendi arzularıyla ikinci hatta ucuncu dorduncu esi kabul edebilir.belgeselin birinde guneydogu da bir koyde orta yaslı bir kadın İŞLERDEN COK YORULDUGUNU VE KENDİSİNE YARDIMCI OLMASI İÇİN KOCASININİKİCİYİ GETİRMESİNİ BEKLEDİGİNİ SOYLEMİŞTİ.bak kadın calısıyor.erkek yatmıyor tabi o da calısıyor.ve kazanılanı hep beraber yiyorlar.simdi bu cehalet di mi?hayır toplumsal gerceklik.kapitalist pazar da BİREYCİLİK hakimdir.bireysel kimlik kazanmıs her sahıs ozgurce tuketip ozgurce yasayabilir ve ilişkilerini bu ozgurluk cercevesinde sekillendirir.O YUZDEN MODERN TOPLUMLARDA BOSANMA ORANLARI YUZDE 85 LERDEDİR.aile kavramı ortadan kalkmıstır.modernlesmek istemey ve binlerce yıllık birikimiyle mutlu olan insanları illede cehalleten! kurtaracım diye bu cukurun içine atıp alsana ozgurluk demek de gayri akli oldugu kadarda gayri ahlakidir.
Alt 31.08.2006, 01:30
Erfahrener Benutzer

Standard Demo adi altinda Teokratik sistemi

siz savunuyorsunuz..
Biz ideal yegane hayat sisteminden bahs ediyoruz!

ANADOLU SERIATCI DEDELERIM TARAFINDAN MÜSLÜMANLARA/BANA VAKF EDILEN VATANDIR...DAGDAN GELENLER BAGDAYKINI KOVMAYA CALISIRSALAR BIZ SADECE GÜLERIZ..BIZ YUKARDA IDEAL SISTEMI GÖZLER ÖNÜNE SERDIK, ALTERNATIFINIZ BIZE ARABISTANA BILET KESMEKIMI OLUYOR:-) AMMADA BILGINMISINIZ

NEDERLER DEMOKRASI HAKKINDA/51 CAHILIN, 49 BILGINE HÜKM ETTIGI SISTEM/ TAM ÜSTÜNE BASTIN, SAKIN AYAGINI KALDIRMA:-)

Syg Saygi degerlere
Antwort