Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 08.08.2006, 10:50
unknown

Standard mmuuahahahhahahaahahahahahahaaaaa :-))

Herhalde sende su fetoscu yada adnan hocaci moderin müslümanlardansin ! :-))

Okumakla anlasilmayan kitabi allah niye göndersin !?
Bulmaca cüzesiniz diyemi !? :-))

Sen necisin onu söyle !

fetoscumu, yoksa adnan hocacimi, yoksa ali kalkanci !? :-))

Karadenililer genelde fetoscu oluyor ! :-))

Zavallilar, daha ibadet etmeyi bile kendi baslarina beceremiyorlar ! :-))

Sizin gibi koyunlar var oldukca, serefsiz cia ajani fetos gibi dinci din tüccarlarida asla yok olmayacak !
Ve Türkiye devamli fitne ve vesatlik icinde olacak !
Alt 08.08.2006, 11:42
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard kuranin orjinali bende var

istersen bir nüshasini göndereyim.

ayrica islam kaynaklarinin hepsindeki bendeki nüshanin aynisinidir ve hicbir yerinde herhangi bir eksiklik yoktur.

turan dursun maalesef kaynaklari iyi degerlendirememis. zaten beceriksizin tekiydi. yazdi kitabi ile senin gibi zavallilari kandirmis amaci da bu idi. köseyi dönmek.
Alt 08.08.2006, 11:43
Benutzerbild von hacikischkisch
hacikischkisch hacikischkisch ist offline
Neuer Benutzer

Standard Bende...

mesela Al-i Imran suresinin orjinal adi Hac-i Imran suresidir..21. ayeti ise söyledir:" Her kim hacinin gönlünü hos tuta, cenneti kendine mekan bile"
Alt 08.08.2006, 11:56
unknown

Standard o.T.

önceden belirtmeye calistim, komünizm"in veya kapitalizm"in dine uygun gelen bazi taraflari olacaktir, nitekim hayatin icinden olduklarindan zaten böyle olmak zorunda kaliyorlar; yani burada aslinda dine degil de, hayata uygunluk söz konusu. bu din icin de gecerli. benzerlikleride burada basliyor ve hemen akabinde bitiyor. kapitalizm ve komünizm de esas olan madde dir, bütün doktrinler bunun etrafinda cemberlenir. dindeyse esas olan haktir, bu bütün ilahi yasalara nakis nakis islenmistir! komünizm de "sosyal dayanismanin" kaynagi herkesin müsterek esyalarin üzerindeki paylaridir. dindeyse, maddi ölcüler veya menfaatler gözetmeksizin ahlaki kaideler baz alinir. din idealisttir, madde üstü degerleri referans alir. komünizm ve kapitalizm ise bir yolun iki ayri yönleri; ideolocya bir: materyalizm. bu da bir anlayis, bir bakis acisi oldugu icin elbette günümüzde de bundan sonra da dogrulugu veya ugulanmadigi tartisilacak. william durant manasiyle: "hayatin basladigi yerde komünizm son bulur!" diyor; ve tarih onu dogruluyor. insanligin her asamasinda, hayatin bittigi yerde baslayan komünizm, hayatin baslamasiyle son buluyordu. william graham sumner"e göre, komünizm gayri-biyolojiktir, var olma mücadelesinde bir handicap; icad etmeyi, calismayi ve tutumlulugu yeterince harekete geciremedi; ve digerlerinden daha yetenekli insanlari mükafatlandirmamakla, daha az calisanlari cezalandirmamakla herkesi ayni düzeye getiriyor, ve bu da insanlarin gelismesini ve diger gruplarda daha basarili bir rekabete girismesini engelliyordu. charles darwin, feugianlar arasinda görülen mükemmel esitligin, bu insanlarin medenilesme ümitleri icin öldürücü oldugunu söyledi; veya, belki de, feugianlarin kendileri hakkinda söyleyebilecekleri bir deyisle, medeniyet, onlardaki esitligi öldürecekti.

siradaki yaziyi dikkatlice, hatta defalarca okumani diliyorum. sözü gecen william durant"in komünizm"i kusatmasi:

[... komünizm"in, bilhassa medeniyetlerin baslangicinda ortaya cikmasinin sebebi, belki, gelismesi icin en müsait ortamin kitlik olmasindan, acligin dogurdugu müsterek tehlikenin ferdi, grup icinde kaynastirmasindandir. bolluk gelip de tehlike azalinca, cemiyetteki sosyal dayanisma gevser, ve ferdiyetcilik artar; lüksün bulundugu yerde komünizm son bulur. cemiyet hayati muglaklastikca, ve emek bölümü insanlari, farkli meslek ve islere ittikce bu farkli hizmetlerin, grubun tümü icin ayni ölcüde önem ve deger tasimadigi görülür; neticede, daha üstün yeteneklerinden ötürü, daha hayati fonksiyonlari yerine getirenler, grubun artan zenginliginden, digerlerine nisbetle, gitgide daha fazla pay almaga baslarlar. büyümekte olan her medeniyet, gittikce artan esitsizlikler manzarasidir; allah vergisi kabiliyetlerdeki tabii farklar, zenginlik ve kudretin suni farklarini yaratmak icin, firsat esitsizlikleriyle birlesir; ve bunu suni esitsizlikleri giderecek kanunlarin veya despotlarin bulunmadigi yer ve zamanlarda da, cemiyetteki esitsizlikler, fakir halk icinde, siddetin kendilerine hic bir sey kaybettirmemis olmayacagi noktaya erisir, ve bir ihtilal kaos"u insanlari, yeniden ac ve fakirler toplulugu haline getirir.

bundan böyle, cemiyetteki esitsizlik ve güvensizlik tahammül noktasini astigi zamanlarda, komünizm hayali, daha basit ve daha esit bir hayatin irki bir hatirasi halinde, onun sagladigi esitligin idealize edilerek hatirlandigi, ama komünizmin beraberinde getirdigi sefaletin unutuldugu cemiyetlerde canlanir. zaman zaman, hukuki veya gayri-hukuki yollarla, grachi"nin roma"da, jacobinler"in fransa"da, veya komünistlerin rusya"da yaptiklari gibi, toprak dagitimina girisilir; zaman zaman mülkiyete siddetle el konulmak suretiyle, veya altindan kalkilamayacak veraset vergileriyle, zenginlik halk arasinda bölüsülür. ardindan yeni bir zenginlik, esya ve kudret yarisi baslar, ve tekrar kabiliyete dayanan bir piramit tesekkül eder; ve digerlerinden daha yetenekli insanlar -hangi kanunlar uygulanirsa uygulansin- kendileri icin daha verimli topragi, daha iyi yeri alir, cemiyetin aslan payini kendilerine ayirir; kisa bir zaman sonra da, devlet üzerinde hakimiyet kuracak ve kanunlari yeniden yazacak veya yeniden yorumlayacak kadar güclesirler; ve bir müddet sonra da esitsizlik, önceki devirler kadar yayilir ve büyür. bu acidan bakildiginda, bütün iktisat tarihi, sosyal organizmanin yavas kalp atisindan baska bir sey degildir: zenginligin, tabii bir sekilde belirli ellerde toplandigi ve bundan böyle, tabii bir sekilde ihtilale yol acarcasina acilip kapandigi, kasildigi ve gevsedigi muazzam bir sistem.]
Alt 08.08.2006, 12:01
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard celiski degil okuma özürlülere imtihan

halbuki ayetler cok acik ve cok net. daha net ayetler kurulamaz. yazar bukadar net cümleler kuramamistir.

kuranda birtek ayetten yola cikarak bu sivri zekali celiskiye sökmüs olur oda Allah dilerse insan iman eder, dilemezse hic sansi yoktur. bunun yaninda bir cok ayette Allah insanlari tevbelerini kabul edecegini ifade eder.

ne demek tir bu?
Allah"in gücü herseye yeter. O isterse dünyada O nu inkar eden hicbir kisi kalmaz. Buna ragmen niye kafirlerin yaninda cyberangel gibi gerzekler vardir?

iste ayetleri tercümesinden okurken arapca yok ise ortaya bu yazarin yazdigi sacmaliklar cikar. bu herif bu sacmalik ile de para kazaniyor. lakin iste arapca olmayinca olmuyor. bu bilimselligin geregidir.

Allah kulu Adem ve Esi ni yarattiktan sonra cennete birakir ve onlara her istedigi meyveden yiyebileceklerini söyler. bir agac müstesna. bunun Hikmeti Allah kullarini imtihan etmek icin yarattigidir. Adem ve esi günah islerler fakat Allah tevbelerini kabul eder, cünkü Allah tevbelerini kabul edendir.

Bunu yapabilmek icin Allah kuluna iradesini serbest birakmasidir. Kendi hür iradesi ile hareket eder. Secim hakki vardir. M. Esedin dedigi gibi insan kendisini inkara sartliyorsa iman kapisi ona kendi secimi üzere kapalidir.

kimbilir bu hakikatlari kac yüzbintane kitap tekrar tekrar yazmistir.
Alt 08.08.2006, 12:03
unknown

Standard o.T.

bilimadamlari, tarihi yazinin icadina kadar iyi takip edebiliyor, aradaki bosluklari da baska referanslar veya saglikli tahminlerle iyi kapatiyor. iskembeden sallayacagina tavsiye ettigim gibi biraz bilgilenseydin, eflatun"un baskasini öldürmekten degilde, devlet yönetmeligini demokrasiye, yani halkin sectigi temsilcilerin eline vermekten bahsettigini bilirdin. rahmetli eflatun"un ve pesinden 2400 yil boyunca bütün insanligin kemale erdiremedigi bir sistemi benim vaybee forumunda, cok kisa zamanda, hatta mümkünse tek bir makaleyle cözmemi istiyorsun. böyle birsey sözkonusu bile olamaz. ben senden ciddiyet bekliyorum dostum.

demokrasinin ilk gününden bu gününe ilerlemekten ziyade geriledigini, büyük deha eflatun"un demokrasi anlayisi aktüelin"den cok daha ileride olacagini tahmin edebiliyormusun?
Alt 08.08.2006, 12:17
unknown

Standard öyleyse yazmiyacaksin

eskiden beri kendini zorla bana muhattap etmeye calisiyorsun. iltifat ettiginde muhattap almadim, pesinden küfür ettin yine almadim, simdide almak istemiyorum. bana yazma, soru sorma, cevap bekleme. sen bu alemin en karaktersiz, kalitesiz, capsiz, densiz, kisiliksiz, ruhsuz ve alabildigin kadar olumsuzluklari iceren ruh hastasisin.

kusura bakma ama, bu kadar acik kanusmami da bana alenen ettigin küfürlere say.
Alt 08.08.2006, 12:22
unknown

Standard öyleyse yazmiyacaksin

eskiden beri kendini zorla bana muhattap etmeye calisiyorsun. iltifat ettiginde muhattap almadim, pesinden küfür ettin yine almadim, simdide almak istemiyorum. bana yazma, soru sorma, cevap bekleme. sen bu alemin en karaktersiz, kalitesiz, capsiz, densiz, kisiliksiz, ruhsuz ve alabildigin kadar olumsuzluklari iceren ruh hastasisin.

kusura bakma ama, bu kadar acik kanusmami da bana alenen ettigin küfürlere say.
Alt 08.08.2006, 13:47
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard auf einem nenner...

sanirim ayni sekilde dusunuyoruz. sonucta benim de anlatmak istediklerim bu... belki de yeni bir sistem olusmasini isteyenlerdenim... ganz insgeheim...
Alt 08.08.2006, 13:52
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard mich würde nun

wirklich interessieren, wieviel % denn andere Religionen in der TR ausmachen... Da müsste ich wohl mal bei "DIE" nachschauen...

Sollten vorhandene Kirchen ausreichend sein, dann wäre dies jedoch auch ein Argument für die Ablehnung...

Minderheiten werden ja überall auf der Welt immerzu übersehen... Das ist die Realität und da kann auch die EU mit ihren Vorgaben und Werten nicht mithalten...
Schliesslich muss ja immer eine Wertung vorgenommen werden können.. so kann ja jedes Grundrecht eingeschränkt werden...
Antwort