Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 19.07.2006, 16:40
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard !

Sana bir şeyler yazmaya değer mi? bunu tam olarak bilmiyorum!

Lakin tarih bilgin gerçekten berbat, hep destansı yazılarla dopdolu, destanlarla tarih açıklanmaz.

Şu an yeterli zamanım bulunmamakta ama bu konuya tekrar döneceğim 640 yıllık Osmanlı tarihinde TÜRK diye bir topluluk siyasal İslami devlet yapısında var mıdır, yok mudur bu konuyu açacağım.

Yalnız yazı dilinin hırçın ve küstahça olmaya doğru dönüşmesi beni senin ile yazışma konusunda soğutmaya başladı.

Umarım bir bilimciye ve ilimciye yakışır saygın ve olgun özelliğin doğru olabileceğini unutmazsın Babur efendi.

Şimdilik her şey gönlünce olsun.
Alt 19.07.2006, 16:40
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard !

Sana bir şeyler yazmaya değer mi? bunu tam olarak bilmiyorum!

Lakin tarih bilgin gerçekten berbat, hep destansı yazılarla dopdolu, destanlarla tarih açıklanmaz.

Şu an yeterli zamanım bulunmamakta ama bu konuya tekrar döneceğim 640 yıllık Osmanlı tarihinde TÜRK diye bir topluluk siyasal İslami devlet yapısında var mıdır, yok mudur bu konuyu açacağım.

Yalnız yazı dilinin hırçın ve küstahça olmaya doğru dönüşmesi beni senin ile yazışma konusunda soğutmaya başladı.

Umarım bir bilimciye ve ilimciye yakışır saygın ve olgun özelliğin doğru olabileceğini unutmazsın Babur efendi.

Şimdilik her şey gönlünce olsun.
Alt 20.07.2006, 01:13
Benutzerbild von 1insanol
1insanol 1insanol ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard dün vatanimizi

isgal eden yunanlara el sallayan zangolar, bugün Filstin topraklarini isgal eden siyonistlere yalakalik ederler.Bu sapikilasyon zihniyet sahiplerini aglama duvarina baglamanin zamani yaklasiyor.
Artik dünya mazlumlari; sadece lenine, staline,hitlere, maoya degil,
hilafeti lagv edip,siyonistlere devlet olma zemini hazirlayanlarda lanet ediyor!
Alt 20.07.2006, 07:19
Benutzerbild von xbaburx
xbaburx xbaburx ist offline
Neuer Benutzer

Standard yaz diye yalvaran yok!!bir halt yazdıgın

da yok zaten!!!

dikkatini cektiyse EMİN OLDUĞUM ŞEYLERDE ALTTAN ALMIYORUM.BİZATİHİ UKALALIĞIN DOZUNU TAŞIRIRCASINA KARŞIMDAKİYLE ALAY EDİYORUM.dikkatini cekti mi?yukardaki yazıda takındığım usluba işaret ediyorsan söyliyeyim.SEREFSİZE SEREFSİZ DEMEKTEN KİMSE BENİ ALIKOYAMAZ.BU HIRSIZA HIRSIZ DEMEKTEN FARKSIZDIR.HIRSIZA HIRSIZ DEMEK SUCSA BEN SUCLUYUM.serefsize haysiyetsize vatan hayinine neyi hakediyorsa elimden geldigince carparım.cok da umurumdaydı galvani hazretleri bana yazmıııııııııssss yazmamıss!!peehhhh...

ezberlemişsin belli kalıpları.oryantalistlerin tarih yorumlarını papagan gibi tekrarlamaktan oteye gitmiyorsun.sana diyorum ki ben osmanlı savunuculugu yapmıyorum.osmanlı bir turk devleti midir degil midir?bicokları senin dediklerini soyluyor bircokları da aksini savunuyor.turk devleti olsa nolur olmasa nolur.ne yapayım tam anlamıyla turk devletiymiş degilmiş.bence turk devleti.devletin adı osmanlı soyunun devleti.devleti al-i osmani.ve ben turk adını antroplojik yapısıyla değil tarihi misyonuyla kabul eden birisiyim.hunlar gokturkler,budist ve maniheist uygurlar hatta bugun için kazaklar ozbekler bence turk değildir.bence bir insanın turk olması için kafirle catısmayı goze alması ve bunu ,inadına inadına yapması gaza ruhunu terketmemesi yeter.cihansumul bir yapı haline gelen 32 ayrı ırkı barındıran ve islamın dunyadaki merkezi haline gelen osmanlı devletinin yonetim egitim hukuk gibi alanlarda cok cesitlenmesi farklı unsurları bunyesine katıp harmanlayarak gelişmeye calısması cok cok normal bir seydir.neymiş efendim osmanlı padisahları bile tam turk sayılmazmıs.cogunun anaları gavurdan donmeymiş.osmanlı sadrazamlarının cogu devsirmeymiş.asıl itibariyle hristiyanlarmısmıs.yahu koca mimar sinan da ermeni kokenlidir.ne yapmış adam.selimiyeyi sulyemaniyeyi yapmış.buna ermeni denilebilir mi?burada yapılmaya calısılan da turklerin mukemmel sayılabilecek caglarındaki tum ustunluklerinin temelini devsirme gibi yabancı unsurlara baglayıp turklerin asliyetlerini ozguvenlerini sarsmak ve kendi gecmişleriyle baglarını koparmak.bahsini ettigin yorumların hepsini batılı,papaz kokenli oryantalist bilim adamları ileri surmustur.bunların hepsi de curutulmus seylerdir.yani galvani ulus devlet dedigin seyin kafatasına gore sekilenmiş bir yapı oldugunu ve bunun terk edilmesi gerektigini soylerken Fransız ihtilalinden sonra yayılan ulusculuk akımları ve avrupadaki bilimsel izdusumleri nedeniyle Osmanlının bu profile uymadıgını iddia eden sarkiyatcıların yorumlarını almıs burada salakça pazarlamaya kalkman ne derece tutarlı?.sana en basından beri soyledigim sey bu.batı kendi yasadagı herseyi kutsamıs ve bilimini de buna gore sekilendirmiştir.tektipci sadece ileriye dogru giden yonunu batının belirledigi bir gelişim çizgisinden oteye cıkamıyorsun.zihnin farklılıkları ayırt edemiyor.gordugun tum farklılıkları aykırılık ve yanlıslık hatta suc olarak algılıyorsun.osmanlı İslam toplumunun kurmus ve geliştirmiş oldugu bir siyasal mekanizmalar butunu yani devlettir.devleti tesekkul ettirenlerin yasadıkları ve edindikleri birikimler belirler bu devletin seklini durumunu gelişim ya da cokusunu.efendim niye batıdaki devletlerin gelişim seyriyle bir değil.neden ulus devlet yapısına uymadıgı halde bu devlete turk devleti deniyor.nedeni su.ingilizler gunes batmayan ulke olduklarında tum somurgelerini merkezden gonderen valiler yonetiyordu.tum egitim sistemi merkezin belirledigi temel İngiliz dinamiklerine gore sekilleniyordu.osmanlı boylemiydi?1876 da ilan edilen mesrutiyeti iptal edilen abdulhamit e neden yaptın diye soruldugunda İngiliz kamarasında kaç Hintli Hindu,,kaç musluman var diye sormustu.anlatabildim mi?osmanlıcadan hareketle de Osmanlıyı bir arap fars turk melezi bir devlet ilan etmeye kalkan salaklara da bugun turkçenin Anadolu (turkiye) turkçesinin nasıl olup da 600 yıllık bir kesintiden sonra varolabildigini sormak lazım.osmanlıya gelene kadar tum ilimler İslam aleminde ve arapca ve farsca kaleme alınıyorken.ilim ogrenme ve ogretme bahsinde hic de geri kalmayan Osmanlının arapca ve farscayı turkceden sonra egitim ve kultur dilinin merkezine oturtmasını anlamamak salaklık olur.bugun neden İngilizce okullarda zorunlu yabancı dilse o zamanda arapca farsca medreselerde zorunlu dillerdi.turkçe herseyin merkezindeydi.osmanlıca haline gelmesi de bu egitimi en ust duzeyde almıs olmanın temel gostergesi sayılıyordu.insanlar fransada nehir kenarındaki ashap kulubelerde odanın bir kosesine pislemeyi medeniyet sayarken istanbulda suleymaniye insa ediliyordu.edebiyatın sanatın ilmin en mukemmeli icra ediliyordu.bir suru kitap var avrupanın ilmi yukselişe gemcesine zemin hazırlyan tum birikimlerin İslam alimleri tarafından ortaya kondugunu.bunu itiraf edemiyorlar cunku tum bilimsel felsefelerini kibirlerini cope atmak zorunda kalacaklar.ve bilim yapmayla zenginliğin bilime saygı ve destegin pararlel seyrettigini kabul edersek cografi kesiflerden sonra paraya bogulan avrupada ilmin gelimeye baslamasını ve cokmeye baslayan Osmanlıda ilminde cozulmeye baslamasını anlayabiliriz.neden ronesans İtalya site devletlerinde basladı?venedikli tacirlerin italya site devletlerinde kapitalizmin temellerini atarak aynı zamanda ilme ve sanata deger vermeye baslamasıyla kısmi bir rahatlamanın ortaya cıkmıs olmasından.ozellikle osmanlının gerilemeye baslamasıyla da guven kazanan Avrupalının (daha sonra bu guven kendini Allah zannetmeye varacak kadar derin bir kibre donusmeye baslamıstır) bilim yapmanın bir ise yarayacagı inancına kavusması ve bilim yapanların sanat yapanlar gibi zenginlesebileceginin anlasılması uzerine bilimin onu acılmıstır.vb vb galvani. cesitli seyirlerden sonra gunumuze gelinmiştir.bilimi kendi tekeline hapseden ve buna egitim aracıyla zihni temeller peydahlayan Avrupalının yutturmaya calıstıgı hicbir efsaneyi yemediğim için surekli asagılamaya calısmanı umursamıyorum.efsanelere hapsolan sensin galvani.batı efsanesi oleli cok oldu.batı bitti.islamı tasfiye edemedigi buna gucu yetmedigi için son hamlesini yapma ugrasısına girdi.cunku kendisi cokecek.kapitalizm insanları tatmin etmiyor artık ve teklemeye basladı.dunyayı donusturup islamı tasfiye edip kendilerini kurtarmaya calısıyorlar.pompaladıkları dezenformasyonlarlada buna zihinsel temel hazılamaya calısıyorlar.bunu da zangocluk yapan sizin gibileri kullanarak yapmaya calısıyorlar.surekli anlatmaya calıstıgım programlama bahsi de budur.sen hizmetini et.sana ucretini versinler.bende bir tas corba bir aba diyip işime bakayım.

Aynı seyleri zırvalayacaksan hic yazma.ok?
Alt 20.07.2006, 08:19
Benutzerbild von xbaburx
Neuer Benutzer

Standard hehehe:)!!!

alimle konus tartıs er mertebe,,,cahille konus tartısma donersin merkebe.seninle tartısmayacagım.hicbr sey bilmiyorsun.dunyadan haberin yok.

ben serefsiz yahsiyetsiz cani ruhlu birisi degilim.pkk ya yardım etmiş olsa bile evleri otobusleri bombalayıp masum insanları oldurenleri tasvip etmem.lanetlerim.bir zamanlar tr derin devletinin kurtlere yaptıklarını da lanetliyordum.ve halne pkk yı ne olursa olsun savunmaya girisenleri de lanetliyorum.yani serefsiz haysiyetsiz alcak vatan hayini diyorum.tr de ben kurdum diyenlerin demeye calıstıgı tek sey:benim arkamda amerika ab var sen kim oluyorsun..dur.yani bunlar da kendilerine verilen saksafonu otturuyorlar.vakti zamanı geldiginde saksafonun ustune oturtulacaklarını hesap edemiyorlar.ve vatan hayinleridir.canakkelede musulda antepte marasta sehit olan yuzbinlerin kanına ihanet ediyorlar.

suiye apoyu cıkardıktan sonra tr yle sınırları kaldırdı.hicbir sorun yoktu.uluslar arası sistem pkk ya ve kurtlere yeni bir kılıf buldugu için ,kuzey ırakın devletlesme surecinde olması nedeniyle aponun surşyede bulunması pkk nın suriye merkezli hareket etmesi gerekmiyordu.pkk merkezini kuzey ıraka aldılar.sorun kalktı suriye ile yakınlasma basladı.devlet bugun biliyorki abd suriyeye girse tr ye de girecek.sence neden apo yu besledi diye kin tutmadı.gizli anlasma lar paylasılmıs olabilir mi.mesela suriye apoyu besleme emrini kimden aldıgını tr yle paylasmıs olabilir mi?lubnana gelince lubnan da bir bosluk peydah edip iç savas cıkartıp bolgede teror egitim merkezi kurduranlarda batılılardır.mesela asala dehaskpc vb.cengiz candae ve br bir suru gazetecinin lubnanda egitim aldıgını biliyor muydun?ama kontrol etmekde sorun yasamıslardır ve tasfiye etmişlerdir.işleri bittikten sonra.tr deki hşzbullahı tc derin devletinin kurup finanse ettigi herkes tarafından biliniyor artık.lubnandaki hizbullahı da bunla karıstırmayınız lutfen.daha oncede de dim.lubnan onlarca yıl ic savas yasamıs bununla beraber israille savasmıs bir cografyadır.hizbullahda sii kokenli muslumanların israille savasta dini merkeze alarak yılmadan savasmasıyla israile yenilgi tattıran tek guctur.yani devlet yok.merkezi hukumet iş goremez halde.israil habire vuruyor.kemal ataturk ne yapmıssa(cumhuriyetci tabirle)hizbullah da aynını yapmıstır.he kemal ataturk kemalizme kaymıstır.hizbullah liderleri ve tabakanın tamamı islamdan sasmamıstır.bak birader hizbullah lubanın guney bolgesinin tamamına hakim.2 bakanı 20 kusur milletvekili var.kendisine has ORDUSU var cunku merkezi hukumetin ordusu bile hizbullah kadar guclu degil.guney bolgesinin tum okulları uniler dahil,hastaneleri tum diger sosyal kurumları hizbullah tarafından yonetilip finanse ediliyor.lubnan ın guney eyaleti gibi dusunebilirsin.buna neden olan da arap ulke yonetimlerinin mısır urdun gibi devletlerin bu halkı satmıs olması.suriyenin de isgal edilmesiyle suriye de destek veriyordu.ama yonetmiyordu hizbullahı.suriye lubnan hukumetini yonetmeye meyilliydi.ordusu vardı lubnan da ve israil suriye ordusu nedeniyle lubnana saldıramıyordu.haririyi oldurup suiyeye attılar tutmaadı.israil aynı anda suriye lubnan iranla savasamaz.abd de irak tecrubesinden sonra bunu goze alamadı.ilkonce lubnandan suriye askerlerini bosalttılar.sonra lubnanı ama ozellikle hizbullahı tasfiye etmeye calısıyorlar.burda suriyenin apacık destegini belgeleyip suriyey, kıskırtıp hizbullahın tasfiyesinden sonra suriyeyi de isgale hazırlanıyorlar.suiye bir sekilde duserse tr de darbe yapıp hukumeti tasfiye ettikten sonra irana tr ile birlikte girmeyi dusunuyorlar(diyenler cok)iran sınırında kars agrı gibi iran sınırına yakın korunaklı yerlerde devasa askeri kıslalar insa edliyor askeriye habire arsa satınalıyor.yane bu adamların buyuk orta dogu projesi diye bir sapıklıkları var.bolgeyi yeniden yapacaklarmıs.ve buna tr de dahil.tr bolgenin değil dunyanın en guclu ulkelerinden biri elbetteki sona saklayacaklardır.simdi ben vatan hayini miyim?

kurt değilim birader.kurt diyen herkese de ne dediğimi az once soyledim.anlasılan tabiriyle turk milliyetcisi de değilim.alparslan turkesin de bir vatan hayini oldugunu rahatlıkla soyleyebilirim.vatan hayinidir.CIA işbirlikcisi onbinlerce turk evladının kanının dokulmesinin bas aktorlerindenb birisidir.ama dursun karatas kadar asikar değil.ben dindarım.turklugu tarihi misyonu ve siyasal birikimi nedeniyle bir surecin devamı olarak goruyorum.turk demek turkiyeyi kurtaran tbmm yi kuran demektir.o zaman sırf inadına gab ı kurdistan bölgesi diye adlandırıp tbmm ye türk olarak gelen milletvekilleri gibi.anlatabildim mi?oyle her soylenene atlaıp asabiyetle kinle cehaletle acelecilikle hareket edip CANİLİĞİ onaylamayın.2 asker diye şimdilik 550 kadın cocuk ve yaslıyı olduren israili onaylamayın.serefinizi koruyun serefsiz olarak anılmayın.ok?

ayrıca hizbullah israil sınırını gecip sekiz askeri oldurup iki askeri rehin almamıstır.israil her zaman oldugu lubnan sınırını gecmiş cıkan catısmada iki asker esir alınmıstır.bahane yani yutanlar için.ayrıca hamas ın 1 onbasıyı kacırmadan once israil bir plajı vurmus 5 cocukla birlikte yanılmıyorsam 12 kişi olmus.carsı bombalamıs 5 sivil olmus.guya militna bombalamıs 10 sivil olmus.yani bir hafta içinde 30 a yakın sivil oldurulmustur.yane o da bahane.hamas asker kacırmıs.bu arada hamasla hşz bullah arasındada fark yoktur.yaser arafat fko nun basıydı filistinin devlet baskanıydı.fko ile hamas arasındaki tek fark fko nun marksist ideallerle savas vermesi hamas ın islam ı merkeze alması.aralarında hic bir fark yok.anlatabildim mi?oku biraz her lafa atlama laf etcem derken serefinden olma!!!!!
Alt 20.07.2006, 08:37
Benutzerbild von xbaburx
Neuer Benutzer

Standard körsen ben ne yapayım!!

gözüne parmak mı çalayım?

ne ikiyuzlulugu mu gördün?gazünü çıkarıscasına aylardır aynı mecrada laflar ediyorum.ve sylediklerimin hepsinin arkasında duruyorum.o kadar aynıyım ki aynı seyleri soyleyip durmaktan bana bile gına geldi.

dedim ya serefsizsiniz diye.asagıdaki yazılarda humanizm den insan haklarından birlikte yasamaktan evrensel demokrasi kulturunden bahseden sen zavallı değil miydin?kim gercek yuzunu gosterdi?kendisi kıskırtmak amaclı saldırmasına ragmen 2 askeri bahane edip lubnanı yakıp yıkan butun bir halkı cezalandıran tum alt yapıyı cokerten israille savasa destek verdikleri için ders olsun diye yuzlerce sivili kadın cocuk yaslı demeden olduren canilerle işbirliği yapıp onların zangocluguna soyunup millete hakettiginizi aldınız mı diyecek kadar alcak davranan ben değilim galvani.hani evrensel insan hakları birlikte yasama kulturu.plan dahilinde yerle halkı hizbullaha destek veriyort diye yıldırıp hizbullahı cokertmeye donuk yapılan bilincli saldırıları hakmıs gibi savunabilecek kadar alcaklasmak insan hakkı diye yaygara koparan birisi için ikiyuzluluk değil midir?serefsizlik haysiyetsizlik ve vatan hayinliğinin yanında!
Alt 20.07.2006, 15:57
Benutzerbild von hacikischkisch
hacikischkisch hacikischkisch ist offline
Neuer Benutzer

Standard kardas hizbullah kuvayi milliye ise

pkk da kuvayi milliyedir o zaman..muahahahaha. :-))))))) birilerine göre terör örgütü baska birilerine göre ise kuvayi milliye..
Alt 20.07.2006, 16:00
unknown

Standard Mohammed ein brutaler Krieger?

Glaubt ihr da dran, dass mohammed diesen krieg geführt und alle anders gläubigen getötet hat? Ich nicht!!! Immer wenn ich den koran aufgeschlagen habe kam immer was gewaltätiges, wie wenn ich einen juden seht oder christen macht dies mit denen oder das, teilweise auch sehr brutal. Dann einige stellen mit den frauen, ich habe es dann seitdem nicht mehr gelesen.
Aber irgendwie glaube ich nicht daran, dass mohammed so brutale kriege geführt hat, er war schliesslich ein prophet, oder die menschen haben es falsch gedeutet. Ich weiss, dass er anders war.
Alt 20.07.2006, 16:38
Benutzerbild von xbaburx
Neuer Benutzer

Standard söyle...

pkk yı peydahlayanlar canakkale de diger tarafta yer alıyorlardı.yani bogazı gecmeye calısıyorlardı.kurtulus savasındada dusman olarak adlandırılıyorlardı.kuvayı milliye de isgalicelerle carpısan yerel halkın kurdugu birliklerdi.ordu ermenileri kovalamak için gurcistan sınırındayken ordunun boslugunu doldurmuslardı.daha sonra tbmm ye donduler.yani kafire karsı mucadele edip isgal edilmemiş ama işgal edilmeye calısılan son islam topragını canlarını dislerine takıp savunuyorlardı.pkk ise daha once isgal edemeyenlerin peydahladıkları bolgeyi kucuk kucuk devletler haline getirip kapitalizmin sorunsuz işlemesini saglayacak siyasal yapılar olusturmak için verdikleri ugras sonucunda kurdurmaya calıstıkları kurt devletinin turkiye ayagını sekillendirmekle yukumlu kılınmıs bir zavallı hayin toplulugudur.kimi kimden kurtaracaklar.sutcu imam da kurttu dimi.yukarda guneydogu ve cevresine sırf bu amaca donuk hesapların o zamanda var oldugu için kürdistan denildigini ve turkiye buyuk millet meclisine katılan bolge temsilcilerinin bu unvanla katıldıklarını ve kendilerine turk dediklerini söylemeye calısmıstım.yani turkiye de TURK DEMEK MUSLUMAN DEMEKTİR.kurt diyen hayindir usaktır.kimi kimden kurtaracak,?abd kopekliği yapmaktan fırsat kalırsa.hem ortda bir vatan mudafası varken canını malını ortya koyup savasan inasaANLARLA PKK YI ONLARDA KUVAYI MİLLİYE OLAMAZ MI diye yorumlamak bence densizlik.bunlar vatan mudafası mı yapıyorlar?95lere kadar kadın yaslı cocuk bebek demeden katliam yaptılar.hizbullahla ne alakası var?hisbullah lubnanın guney bolgesinde israil in işgal ettigi bolgelerde yerel halkın mecburen kendi içinde bolgesel olarak orgutlenmesi sonucu dogmus işgale karsı savasan halkın kendisidir.bakın anlamadıgınız nokta israilin her seyiyle isgalci olması.israil orada işgal ettigi topraklara devlet kurdu ve işgal etmeye devam ederk toprak genişletti.hem de 1946 dan sonra.dun yani dun.ordaki yahudi nufusu devlet degil ciftlik bile kuramazdı.siyonizmle nerden baksan yuz yıllık bir faaliyetle savasın hemen ertesi guya alman soykırımına ugratıldıkları için kendilerine istedikleri yerde devlet verilmiştir.onlar filistini secmiş filistini işgal edip insanları surmus ve bolgye yayılmıslardır.osmanlı cıktıktan sonra filistin bolgesi ingiliz kontrolundeydi ve savas sonrası filistine bagımısızlıgı verildi.israil ordaki yahudilerin toprak satınalması ve teror orgutleri olusturup bolge halkından zorla toprka gaspedip halkı surmesiyle kurulmustur.fko d izzettin el kassam tugayları diye bir sey duymussundur.o adam 1930 lu kırklı yıllarda israil devlet bile degilken israilli teroristlerle savas veren filistinin onde gelen sahıslarından birisidir.israil filistini tamamen isgal edip insanları surdukten sonra mısıra urdune suriyeye saldırmıs lubnanı isgal etmiştir.yani devam etmiştir.anlamadıgınız sey musluman olan bir kimsenin gavurun işgaline er ne sekilde olursa olsun tahammul edememesidir.lubnanda da hukumet boslugu nedeniyle guney sii bolgesinin savunulup işgale karsı direnme gorevini hizbullah ustlenmiştir.hizbulla demek guney bolgesindeki sii halk demektir.bunun kuvayı milliyeyle benzerliği yok mu?gavur işgal ediyor onlar savunuyor.peki bunun pkk yla bagı ne?pkk bolge ulkelerinde ki kurt varlıgını kasıyıp hem bolge ulkelerini yıpratmak (ozelllikle turkiye)ve aralarında dusmanlık olusturmak hem de kurdurulması yuz yıldan fazla hesap edilen ama kurtlerin de msuluman olmaları ve bir ayrılıgı kavrayamamaları nedeniyle bir turlu tutturulamayan kurt devletini kurdurmaya calısmaktır.mesut barzaninin babasının kim oldugunu biliyorsundur.dedesinin de.bolgede kurt devletinin kurulması için ingiliz destekleri ile isyan cıkaran bilmem ne asireti lideri.devlet sahibi olmak herkese cazip gelir.heleki salaksa ve usak yani kopek olmaya meyilliyse.pkk da kurt devleti kurdurmayı amaclayan emperyalist guclerin bu devletin turkiye uzantısının temellerini atması için peydahladıgı bir teror orgutudur.pkk nın donusturulup siyasal bir partiye devsirilmeye calısılması ve surekli bir kurtulus orgutu goruntusune sokulmaya calısılması tezgahın ileri asamasıdır.yani devlet yakın demeye getiriyorlar.ayrıca tr de dern devletin işbirlikci uzantıları eliyle de kurtlere israilin filistinlilere yaptıklarını yapan bir terorle mucadele yontemi uygulanmıs olması da buna zemin azırlamıstır.cunku terorle mucadelenin yontemleri derin devletin israil ve cia işbirlikcisi generalleri ve mit mensupları tarafından belirlenmiştir.anlatabildim mi?tam danısıklı dogus.!!!simdi pkk kuvayı milliye mi?

sizin zihninize hizbullah bir teror orgutudur imajını fena kazımıslar.o yuzden anlama ozurlusu tavrı takınıyorsunuz.
Alt 20.07.2006, 17:32
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard kisckisch hakli sanirim..

bu tür olaylarin degerlendirilmesi ve yargilanmasi kisinin ve toplumlarin bakis acisina, düsünce kaliplarina ve zihinlerine göre degisir. yani bakilan seyin niteliginden ziyade bakanin bakis acisi...önemli olan senin yaptigin gibi subjektif degil, mümkün mertebe objektiv kriterler koyup ikna edici olabilmek..pkk lilari dinlesen kesin söyle bir nutuk cekerler: "türk devleti israilden daha kötüdür..israil bari araplarin kültürüne ve diline karismiyor..türk devleti ise kürtün kimligine ve varligina bizzat tecavüz ediyor. onu yillardir inkar ediyor.dolayisiyla pkk bir halkin ve kimligin yok olmasina karsi verilen bir kutsal direnis savasidir"..misal farazi olarak düsünürsek hristiyan bir ermeni terör örgütü de söyle diyebilir: "türkler 4000 yildir anadoluda yasayan en eski yerli halki, farkli dinden bir halki katledip topraklarindan sürmüs yok etmistir..türk devletine karsi eyleme girismek, agriyi ararati ve vani geri almak kutsal bir kuvayi milliye hareketidir..
Antwort