| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() sen göremiyorsun
![]() Ruhbanlik yasak mi Islam da.. Allah a Hasa vekil Olup Insanlarin Corbasina sinek düser gibi düsmek Var mi Islam da ?.. Eee Laiklik de bu sineklerin Corbaya düsmesini engelliyor ve ruhban sinifini RED ediyor.. Daha ne ?.. |
|
|||
![]() ya arkadaslar burda nasil ve ne yaziyorsunuz..
|
|
|||
![]() acizliginin resmi ortada. bu fasila daha fazla zaman harcamayi gereksiz görüyorum.
|
|
|||
![]() cünkü köseye sikistin... Devlet düsüncesini üretemeyen bir insan beni kritize etmeye hakki yok...
Tartismada herkesin acik ve düsüncelerini ortaya atmasini sart kosarim, eger benimle ayni standarda tartisacaksa.... Kusura bakma ama bu hususta ayarimizda degilsin... bizler hic olmazsa devlet nasil yönetilmeli ve DIN nasil algilanmali hakkinda bir düsünce sahibiyiz... en azindan bir düsüncemiz var... Iyi geceler |
|
|||
![]() kaldiki o kendisini Mesih yada Mehdi ilan etmedi.... onu sevmeyen.. ORIJINAL DINE karsi ALERJISI olan DIN-YOBAZLARININ uydurdugu bir iftiradir... artik her sey cok gec...
Dinde Orijinaline geri dönme operesyanu baslamistir |
|
|||
![]() EXTRA senin icin bu Mekaleyi yazdim... veee karsiliginda SENIN DIN VE DEVLET ANLAYISINI bilemek istiyoruz...
Öyle kritize edip durmak insanligi ileri tasimaz... Baskalarinin görüsüne saygi ve kendisi GÖRÜS ÜRETMESI gerekir... Benim DIN-DEVLET anlayisim ayri ayridir.... DIN benim icin… Allahi tanitan bir MECAZIIIII mekanizmadir... Yanii Allah kendisini, yani Sünnetullahini bizlere Resüller-Kitaplar vasiytasiyla MECAZI yollarla, tanitiyor... yanii kendini ve sistemini MISALLERLE... yasanmis olaylarla anlatiyor... kiii Ayet var... Allah sivri sinegi bile misal vermekten kacimmaz diye... Demekki EHLI-KITAP ve KURANDAKI anlatimlar MECZIDIR... yaniii Beispieledirler... Kurani ve Ehli-Kitap birdir Temelli birdir ve SAAADECE CERCEVE verirler... Oda EVRENSEL INSANLIK CERCEVESI... veya degerler... Aslinda tüm bu degerler insanligin fitratindada var, yani dogustan insan Allah inanci ile KODLANMIS dogmaktadir... yani BIR INANC GENI VAR BIZDE... FAZIT : EHLI-KITAP ve KURAN... CERCEVE cizer ve insanlik bu evrensel degerler CERCEVESINDE hayatini yasarlar... Nasilmi... Devlet mekanizmasi altinda... Yaniii ORTAK degerler anlayisinda... yani herkesi baglayan MECLIS ile karar baglanmis ZAMANSAL KANUNLARIN cercevesinde... HUKUK = Tüm Dinlerin Temelinde EVRENSEL-TEOLOJI KANUN = HUKUGUN Meclis tarafindan garanti altina alimasidir, yani Hukuk kanunlar tarafindan Garati altina alinir O yüzden DEVLET Kutsaldir ve asil insanlara evrensel Hakkini verende Devlettir... DIN cerceveyi cizer.. Meclis ise O Cerceve icerisinde ZAMANSAL sartlara göre ANayasa Kanunlar cikarir ve o kanunlari herkese esit uygular... Iste bunun su anki adi DEMOKRASIDIR... Demokrasi ist der Oberbegriff für alles... DIN degil… DIN Cercevedir... Demokrasi ise asil bosluklari doldurur ve insanlara ZMANSAL sartlar icerisinde rahat etmesini saglar... O yüzden DIN ve devlet isleri ayridir ve ayri olmali... Amaci ise DINI…. Yani EVRENSEL Teolojiyi... zamansal DIN-HAYDUTLARINDAN KORUMAKTIR... Cünkü DIN ancak Demokratiklesmis bir BEYIN icin bir dgerdir... Yani DINI ancak AYDIN ve zamanin insanlari TAM anlamiyla kavrayabilir... Insanoglu ilk önce kendini dünyevi bilim ve degerler dolduracak yetistirecek ve ondan sonra Allahi tanimaya koyulacak... Eger dünyevi Ilim ve degerler beslenmemisseniz... o zaman Müslüman olmaniz SAAADECE BIR KELIMEDIR... Cünkü HZ. Muhammed bile Müslüman olmadan önce EVRENSEL bir insandi... ancak o kapasite sayesinde beynindeki Resül kapasitesin ulasabildi, veya blokeleri cözebildi.. ---------------- Sonuc...... DIN bireyseldir DIN = ALLAHI TANAIMAKTIR.... yanii Allah tanimak bireyseldir... herkes Allahi farkli farkli algilar... O yüzden DIN caga göre yeniden yorumlanir ve uygulanir... Kurani Kuranin cercevesinde zamana göre yorumlamaktir DIN olan... Muhammed TV mi yeretti dedip, evine TV almayanlar iste KAFIR olanlar bunlardir... Veya onu kopya edenlerdir... neredeyse Seks yapisini bile kopyalayacaklar. Birde Allahin Jandarmaligini yapiyorlar... ne zavalli Allahlari varmis Devlet ise bireysel degil TOPLUMSALDIR... Yani herkesi baglayan uygulamalardir... Ister kafir ol, ister Müslüman ister salak ister DIN AZmani veya ister ben ve benim gibi gibi ol... hepimizi baglayan KANUNLAR bellidir... iste bu Anayasa herkesi baglar... Devletin DINI olmaz, cünkü devlet insan degildir… sadece ORTAKLIKTIR... BU ORTAKLIKTA ANCAK MECLIS KANUNLARILYA UYGULANIR... EN iyi yönetim sekli DEMOKRATIK-BASKANLIK-SISTEMIDR, en iyi DIN anlayisida EVRENSEL-DINLER-ORTAK- TEOLOJISIDIR Bunlar benim kisisel ve kapasiteme göre acikladigim görüslerimdir... Demokrasi olmayan bir yerde DIN zaten Yoktur.. CÜNKÜ DEMOKRASI = EVRENSEL-DINLER-ORTAK- TEOLOJISI ve onun Kanunsal uyagulayisi Kisacasi Demokratik bir Ülkede yasadiginiz halde otomatikman Müslümanligin ÖZÜNE yaklasmissinizda HABERINIZ YOK.. Bilenle bilmeyen bir olmaz... (Kuran Ayeti) |
|
|||
![]() yavas yavas medeniyete ve Demokrasiye ilerliyorsun...
|