Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 10.09.2005, 22:30
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard asagida yazdigimi okudunmu? ondan sonra

bunu okuyabilirsin!

hadisleri anlaybilmekte var, kuranida..
cimbizlamadan bakacaksan kurana ters bir sey bulamazsin. bir insan tabiki yanlis yorum yapabilir, bunu hep göz önünde bulundurmak lagzim. AMA biz onun kadar ilme sahip degilsek onun yorumunu hangi derecede elestirme hakkimiz olur? herkes bir elestiri yapabilir, ama bilgisiz bir elestirinin degeri nedirki?

hadislerde bazi hatalar icin verilecek cezalar anlatilirken, kendini bilmeyen bazi mahluklar cikip hadisler bak buna izin veriyor diyor.. hemde su kadar sundan vermen yeterli diyerekten. bu izin verme mahiyetinde degil, AMA sapik düsünceli sahislar bunu evirip cevirip oraya getiriyor!!!

HADISleri nasil inkar edebiliriz diye yollar ararken, neden Kuranin emirlerini yerine getirmiyorlar?
Alt 10.09.2005, 22:32
unknown

Standard Sahabiler Güvenilir kisiler degillerdi

Istersen Anlatayim biraz )

Yani Haci fisch-fisch in söyledigi gibi yildizlara benzemezlerdi )

biliyorsun birbirleri ile olan ihtilaflarinda cok kan döktüler ve bir takim salaklar ortaya cikar bu dökülen kanlarin rahmet oldugundan söz ettiler..

ve Onlari tenkit etmenin Insani fasik yapacagindan söz ettiler..
Kuran in tenkiti insani nasil Fasik yapar bilemem ama senin dininde böyle seyler oluyor )
Alt 10.09.2005, 22:33
Neuer Benutzer

Standard niyetimiz rezil etmekmi olacak?!?!?!

halbuki bize kardeslerinin ayibini ört diye bir emir gelmemismiydi?

birde bazi sapik düsünceli sahislara bir cevap verirsin iki verirsin.. kaynaklari eksik sundugunu veya cümleleri degistirdigini bir iki sefer göstermen yeterli olacaktir..

onun icin bunlara baskalardan kopyalayip duracagina gitte kaynagina bir bak.. orada ne yaziyor bir incele demek daha dogru olur! bunu yapmiyacaksa, ona bir sey yazmak zaten bosuna olacaktir!
Alt 10.09.2005, 22:58
unknown

Standard Allah allah !.. :o)

Tembel e is buyur sana akil ögretsin..
Kardesim eskik varsa yaz..
Kaynagida yaz..
Bak meydan Burada..
Dilini degil elini calistir.

Öyle bir noktadasin ki..
Inlemekten baska bir sey elinden gelmiyor..

Icin Bos cok ses cikartiyorsun..
Alt 10.09.2005, 23:03
unknown

Standard Allah allah !.. :o)

Tembel e is buyur sana akil ögretsin..
Kardesim eskik varsa yaz..
Kaynagida yaz..
Bak meydan Burada..
Dilini degil elini calistir.

Öyle bir noktadasin ki..
Inlemekten baska bir sey elinden gelmiyor..

Icin Bos cok ses cikartiyorsun..
Alt 11.09.2005, 01:09
unknown

Standard YEZIDILIK NEDIR ?..

Bu Bir ekoldür..
Müslümanlarin lanetledigi iki isme dayanir.
birincisi "" MEL" UN "" Yani Iblis

Ikincisi ise MEL"UN YEZID bin MUAVIYE..
Sufi Yapilanmaya sahip olan YEZIDILIK Islam Cografyasina IBLIS i kutsayan tek olusumdur !..

Kendisini Nisbet ettigi YEZID de Kurucu olarak andiklari kiside birer EMEVI dir !..

Dogrusunu Söylemek gerekirse Seytana Tapan bir Toplum icin en ideal iki dayanak .o)

Allah in hikmetine bakin ki,Müslüman cografyalardan cikan bir seytan dini,Islam in vahye dayali yapisini yozlastirarak Islam adi altinda keyfine uygun bir saltanat ve SEYTANET dini olusturan bir soyun biri KRAL ikincisi SEYH ünvani tasiyan iki adamin adina nisbet ediliyor.

Islam düsünce tarihinde:

Seytana tapanlar mezhebi olarak taninan YEZIDILIK iyi incelenirse Kuran dan koparilan bir dinin ( Islam adi altinda ) ne hale gelebileceginin ibret dolu örnegini bize verebilir.
Yeter ki iki yüzlülüge gitmeden bilimsellik disinda bir kaygi gütmeden gercegi oldugu gibi ortaya koymak isteyelim..

Geleneksel din anlayisinin :

** sünnete en icten bagli olan mezhep ** Diye tanimladigi EHLISÜNNET mezhebinin yozlasmasi ile olusan ve kurucusunun temel esride:

"" ITIKADU EHLI"S-SÜNNE ve-l -CEMAA"" ( Ehli sünnet mezhebinin inanc esaslari ) adini tasiyan yezidilik.Emevi soyunun saltanat ve menfeatlerine uygun olarak yeniden yapilandirdigi bir anlayisin dinlesmesindeki ibret dolu tablolarin Tümünü önümüze koymaktadir.

Bu tablolari gördükten sonra anliyabiliyoruz ki:

Kuran a Hesap vermek yerine ARAP-EMEVI teolojisine hesap vermeyi esas alan EMEVICI-YEZIDCI sözde Islam veya Islamci yaklasimlar ne olursa olsun sonucta ve pratikte Birer SEYTANCI FIRKA dinine dönüsebilmektedirler.

Bunlarla ilgili cok seyler söylenebilir fakat bunlar hakkinda iki sey söylemek kacinilmazdir.

1) Bu yezidci Mezhep veya dinler KURAN DISIDIR !..

2)Bunlar arap-Emevi Zihniyetini elestirmeyi din disina cikmak,din e kötülük etmek olarak algilamaktadir.

Bu bir anlamda Islam adina kuran yerine Emevi örflerini hz.Peygamber in yerine de Emevi seflerini Koymak demektir.Bu iki ana kabulden yola cikan yezidilik Buna zaman icinde SEYTAN i da kutsamayi eklemistir..

Tartisilmaz ve Mutlaka alti cizilmesi gereken olgu:

Omurga noktanin Kuran disilik ve Emeviperestlik oldugudur.

Burada Birakip sizleri dinlemeyi uygun görüyorum )

Daha sonra yezidi kurucusu olan seyh Adi ve KARA MUSHAF ( Mushaf-i RES )

** Kitabu"l -CILVE ** adli Iki Kutsal kitabi inceleyelim
Alt 11.09.2005, 01:11
unknown

Standard Ayrintilar ve Tarkatlarla kiyas

O zaman gel islam cografyalarinda gelisebilecek Bir Seytancilik dininin cok anlamli ve Ibretli bir prototipini veren yezidilik ayrintilarina bakalim..

Bu ayrintilar icin öncelikle Mezhepler tarihi alaninin otoritelerinden biri olan

Prof.Dr.ethem Ruhi FUGLALI nin klasik kaynaklarin tümünü büyük bir tarafsizlikla degerlendiren bilimsel eserine basvuralim

SEYH Adi ye," Kitabu"l -Cilve "" ve Musaf-i res ( Kara musaf ) adlariyla iki eser isnat edilmektedir.

Yezidilik Dininin Kutsal kitaplari bunlardir.
Insan üstü görülen varlik ve kisiler ise:

YEZID bin MUAVIYE ve Adi bin MÜSAFIR dir ..

Seyh adi nin elde bulunan Tek eseri :
Itikadu Ehli"s-Sünne ve"l- Cemaa dir.ayrica abbas el-Azzavi ,amerika da Princeton Üniversitesi Kütüphanesinde 2667 numarada kayitli raf da Adi b. Müsafir e ait 4 Risale den bahs etmektedir.

Bunun yaninda Musul balisi M.NURI nin : ** Abede-i IBLIS ** adli eseri de incelenmelidir.( Iblis in Kullari )

Bu zat Yezidileri yakindan incelemis Inanc ve gelenekleri hakkinda bilgi toplamis ve bu eseri yazmistir.

Yezidilik temelde SÜNNI bir firkadir. Bu yüzden Ehlisünnet tarihcileri icin bu durum yukari tükürsen biyik asagi tükürsen sakal halini alir )

Onlar sunu diyebilseler Sünni kesim de rahatlar:

Ey Ahali !..

Bu Mezhep KURAN yerine Arap-Emevi örflerini Dinlestiren ve emevi seflerine dil uzatmamayi esas alan bir Sözde Islamcilik in sonun nereye varacagini göstermesi bakimindan ILAHI bir IBRET LEVHASIDIR !.
Bu Ibret levhasindan ders almaniz icin gercegi tüm ciplakligi oile ortaya koyuyoruz..

ISIK BIZDEN YOLU YÜRÜMEK sizden !..

Evet Bunu Diyememisler Ve Seytana Tapanlari senin dedigin gibi bizimle alakalari yoktur seklinde gecistirmeye kalkmislardir.

Simdi sana FIGILALI nin ** Cagimizdaki Itikadi Islam Mezhepleri ** adli esrinden Yezidilik Bölümünün ( sayfa 255-265 ) Bölümünü özetliyerek aktarayim

Söyle yaziyor Profesör Figlali:

** Su anda elimizde bulunan malzemeye göre Bu Fikra nin YEZID ismi,Yezid bin MUAVIYE ( ölm.64 / 683 )den gelmektedir.Kaynagi bakimindan da bu Yezid in soyundan gelen SEYH ADI b. Müsafür e dayanmaktadir.Bu toplulugun,bir NUR olarak gördükleri diger insanlardan farkli olarak dogduguna inandiklari ve ** SULTAN YEZID ** diye andiklari Yezid b. MUAVIYE den dolayi bu adla anildiklari GERCEKTIR !.

Ünlü Emevi politikacisi MERVAN in Torunlarindan olan SEYH Adi b.MÜSAFIR Suriye de Baalbek yakinlarinda dogmus ve o bölgede yetismistir.Zamaninda cok meshur olmus bir SUFI dir.Ünlü Tarikat PIRI Abdülkdir el-GEYLANI ile hacca gitmis dört yil medine de kalmistir.daha sonra bölge halkini Yönlendirmek icin Hakkari ye gelmis ve LASES de bir tekke kurmustur..Ehlisünnet mezhebinin Kurtulan Firka oldugunu ileri sürmüs,MUAVIYE bin Ebu SÜFYAN i savunumustur. ( Yani sizi Kurtaran bu devedir )

Eseri KITABU"L CILVE ye göre:

Bütün yaratilmislardan önce Melek-i TAVUS yani SEYTAN vardi.Kendi secilmis milletini aydinlatmasi icin EZELI varlik olan ABTAVUS onu dünya ya gönderdi..

MUSAF-I RES ( Kara Mushaf ) te Bazi yasajklar siralanmistir:
Marul,bakla,lahana,balik,geyik ve horoz eti yemek yasaktir.
Özellikle HOROZ Kutsaldir.
Seyh adi tarfindan yapilan tüm heykellerin tümü HOROZ seklinde yapilmistir.

Koyu mavi elbise giymek hamam ve hela ya girmak de HARAMDIR !.

YEZID ve SEYTAN a lanet ve haklaret ifade eden Kelimeler kullanmak da HARAMDIR !

Yezdilik de Imanin sartlarindan biri de Muaviye oglu Yezid in insanligin sevinc ve isik sultani oldugunu bütün kalbiyle kabul etmektir.

Yezidiler Ateist veya dinsiz degil MÜSRIKTIR !. Allah in varligina Inanirlar Namaz kilip oruc tutarlar Tipki Atalari Mekke müsriklerinin Ibadet ettigi gibi..

Yezidilerin Dinsel görevleri sunlardan olusur:

Namaz: Sabah ve aksam kilinir.Namaz dan önce eller ve yüz yikanir

Oruc: Özel ve genel olarak iki cesittir.Özel orucu din adamlari tutar.20 gün temmuz da..
Genel oruc her yezidi nin tuttugu aralik basinda 3 gün oructur.

HAC: Adi ve babasi Müsafir in türbelerinin bulundugu yeri ziyaret HAC demektir.20-30 eylül arasi yapilir.

Zekat: Mürid denilen halk tabakasi Gelirlerinin yüzde onunu SEYH lere verirler yüzde besini PIR lere Yüzde iki bucuk unu da Fakirlere verirler

Evet YEZIDILIK bu Görünümü ile tam Bir TARIKAT dini görünümü vermektedir

Bu arada Yedek Ilahli tarikat dinciliginde,Emevi soyuna Duyulan Muhabbet ve onlarin isimlerini Tipki Hz. MUHAMMED gibi ** Hz.** ekleyerek anmanin adet haline getirildigini hatirlayalim )

Ayrica su olgular da YEZITCI SIRK i bir bicimde hatirlatan unsurlar olarak Hatirliyabiliriz:

SEYHLERI kutsamak ve SEFAAT ci kabul etmek
Onlarin Türbelerini Ziyareti Ibadet haline getirmek..
Hatta türbelere RABITA adi ile Yezidilik de oldugundan daha ileri bir takdis getirmis olmak.
Gelirin bir kismini SEYH ve EFENDI lere aktarmak.
Emevi KODAMAnlarini UDUL yani günahsiz göstermek.Ve onlari ** Hz ** demeden ananlari SAHABE ye saygisizlikla suclamak

KURAN disinda Kutsal Kitaplar: Bunlarin Seyhlere Efendilere Rüya yoluyla yazdirildigini inanmak ve hatadan ARI oldugunu tasdik etmek

SEYH lerin Dünya ve ahiret islerinde son söz sahibi olmalari ve VERASET yolu ile basa gelmeleri.Filan )
Ne kadar benziyorlar degil mi ? )

Yezidilik Iman kardesligini yeterli görmeyip Tarikat Dinciliginde oldugu gibi AHIRET kardeslegi emreder.

Her yezidi akrani icersinden biri erkek biri disi olamak üzere iki ahiret kardesi secer.Bu kardeslerin her gün tokalasip kucaklasmalari DIN EMRI dir !.
Ölüm sirasinda SEYHLER-PIRLER le birlikte bu ahiret kardeslerinin bulunmasida gerekli görülmüstür ki Bunlar ölene YEZIDI olarak öldügünü telkin etsin..

Anadolu da hemen Bütün tarikatlarda ayni uygulama gecerlidir )

Ölmekte olanin basinda tarikat liderinin bulunmasi bir tür cennet garantisi sayilir.

Itirazi olana Daha ilginc benzerlikler anlatirim yani

zaten itiraziniz olmasa da devam edecegim Coktandir bu konu ortaya atiliyor bari ne oldugu bilinsin ))
Alt 11.09.2005, 01:24
unknown

Standard S E Y T A N ! ,,,,,

Bu konuda dudagini fazla kipirdatma;kanini yere dökerler ( Mevlana celaleddin-i RUMI )

Yazan Kişi: Alpi003
Tarih: 07-08-04 22:33

Bakin Derinlere giden Hallac-i MANSUR a Yobazlik ne yapti ?..

Enel Hak : Ben yaratici gercegin bir tecellisiyim..Ben HAKKIM !!

Bu sözleri öncesini bilmeden degerlendirmek inani yanlis Düsüncelere götürür..Onun icin öncesine bakalim..Ortada bir sohbet vardir:Firavun ve seytan ile ilgili:

Nur ve NAR in birlekteligi:

Ahmed ( Muhammed ) ile iblisten baskasina iddaci olmak yakismamistir.Su var ki Iblis in gözden düsmesine karsin Ahmed icin gözün gözü acildi..
Iblis e : SECDE ET ! dendi;
Ahmed e :BAK !
Iblis secde etmedi,Ahmed de saga sola bakmadi ( Yani ikisde isyan etti )

Iblis önce Yakarmis,Hakk in yoluna cagirmisti.Ama sonunda kendi kuvvetine sigindi.

Ahmed ise idda da bulunmustu,fakat sonunda kendi gücüne bel baglamaktan vaz gecti !

Ahmed söyle diyordu:

Ancak senin yardiminla hareket eder,yanliz senin yardiminla yükselirim.

Ey kalplerimizi cekip ceviren
Seni yeterince övemem ki ben !.

gök sakinleri icinde Iblis gibi tevhid eri yoktu faat gözden düstü,sonsuzluk yolculugunda lutufdan uzaklastirildi.

" Allah a hic kimseyi ise katmamak suretiyle ibadet etmisti.Ve tam bireycilige ulasinca Lanetlendi.Ve daha fazlasini isteyince de Huzurdan kovulup uzaklastirildi !

Hak ona secde et ! demisti
Senden gayriya secde etmem ! diye karsilik verdi

Hak dedi: O halde lanetim üzerine dökülecek..
O yine : senden gayriya secde etmem diye karsilik verdi..

Inkarlarim seni takdis
Aklim önünde tehvis
Senden ayri bir sey mi ki Adem ?
Orta yerde kimmis Iblis ?

Senden baskasina yok benim yolum
Seni seven boynu bükük bir kulum

Hak Iblis e sordu : Kibirlendin mi ?
Cevap verdi: seninle bir lahzalikberaberligim olsaydi bile kibirlenmek ve Cabbarlik bana yakisirdi.Oysa ki ben ezelden beri seni taniyan biriyim

Adem den üstünüm ben
Hizmetim ondan kidemli
Su alemlerde seni benden iyi taniyan var mi ki ?
Benim sende muradim senin bendemuradin var
Ve senin beni isteyisin daha eski
Ya senden baskasina secde etseydim ?

Secde etmeyince aslima dönmem gerekti.Cünkü sen beni atestenyaratmissin.bu bir gercek.Ve atese dönecek Sonuc olarak takdir edip secme senin elinde..

Ne kaldi kopacak,ne var korkacak
Nasil olsa uzak düsmüsüm sana
Anladim,bir bana yakinla uzak
Sevgiyle ayrilik olurmu yoldas ?
Ayrildim;
Ayrilk oldu arkadas

Ey Tevfiki veren,Sana Hamt,SENA
Seckin bir kul egilmez bir baskasina..

Iblis konusunu bu anlayisla yani iBLIS I TEVHID BAGLILIK;SEBAT Istirabi gögüsleme Ask ve sevgide vefa gibi üstün degerlerin sembolü olarak ilk kez gündeme getiren Müslüman düsünür HALLAC tir.

Daha sonra onun bu yaklasimi Ahmed gazali de yankilanacak Aynulkuddat la derinlesecek Attar,Mevlana IKBAL gibi ANIT insanlarin Mucize söylemlerinde vucut bulacaktir.

Hallac a Göre Allah in emri ayri IRADESI ayridir !

Allah bir seyi emretmisse Onu istemistir denmez..
Nitekim IBLIS e: SECDE ET ! emrini yöneltmistir ama Iradesi kendisinden baskasina secde edilmemesi yönündedir.
Iblis bunu bildigi ve tevhide aykiri buldugu icin Adem e secde etmemistir.

Iblis in bu büyük izdirabinin arkasinda bu emir-IRADE farki yatmaktadir.
HALLAC bu emir-irade arasinda kalmaktan dogan bu istiraba isaret ederken
Su ünlü beyiti önümüze Koyuyor:

Onu suya firlatti,elleri basi üstünde bagli
Ve seslendi ona: Dikkat et sakin ISLANMA !!

Hallac in bu Kiyamet koparan yaklasimi,Islam düsünce tarihinde derin izler birakmis ve art arda yeni yaklasimlara Vücut vermistir.

Örnegin Ahmed bin Yahya el-Murtaza:
Resuller Ölüme yenik düsürülürken Iblis in kiyamete kadar baki tutulmasinin hikmeti nedir ? Sorusunu sormus ve su Cevapta Birlesilmistir:

Kendisinden müstagni kalamiyacagimiz tek varlik ALLAH tir !..
Nebi lere gelince,Allah aerd arda nebi göndererek Insanlari tek bir peygambere bagli kalmaktan kurtarmistir.
Iblis e gelince:
Allah onun yok edilmesinde yarar görseydi elbet yok ederdi.
Demek oluyor ki Iblis in ölümünden dogacak zarar Yasamasiyla vucut bulan zarardan daha büyüktür..

Hz.Musa seytan a sordu:
O"nu hala hatirlarmisin ?
Cevapverdi:
Ey Musa Olusturdugu olayla birlikte yaratilan düsünce hatirlanmaz hatirlanamaz.Ayni anda hem ben aniliyorum hem O !

** Kovulmus Seytan dan Allah a Siginirim ** Bu Her okunusunda seytan Allah ile birlikte anilmaktadir ve seytan bunu bir seckinlik olarak görmektedir. Ve söyle devam eder:

Zikri zikrim !..Zikrim zikri..
Birbirini anan beraberleriz..

Hizmetim simdi daha ari daha parlak.cünkü ona eskiden zevkim icin hizmet ediyordum Simdi ise O nun arzusu ugruna didiniyorum..
Biz,engelleme,Savunma,zarar ve kar arzusundan arinmisiz.

O nun hakikati üzerine yemin olsun ki:
Ne tedbirde hata ettim ne de takdiri red ettim.Tasviri degistirmeye de kalkis degilim..
Bu oluslarda benim kudretimin de etkisi vardir !

Bana ebedler boyu atesi ile azab etsede O" ndan gayrisina egilmem.Ne bir kisi önünde secde ederim n de bir ceset huzurunda diz cökerim.Ne ogul tanirim ne karsit !..

DAVAM SADIKLAR DAVASIDIR !!
Ask konusunda gercek baglilardanim ben

Bir adida AZAZIL olan Seytan hakkinda cok sey söylenmistir:
Iste Onlardan biri:

o hem göklerde hem yerde DAI ( Cagirici ) idi.Gökte Meleklere Dailik yapip Olara iyilikleri güzellikleri gösteriyordu.
Yerde ise Insanlarin Daisi onlarada cirkinlikleri kötülükleri gösteriyor

Cirkini tanimayan Güzeli taniyamaz !!

Iblis ve firavunla Fütüvet ( genclik Atilganlik sadakat ve fedakarlik ) husunda tartistim
Iblis söyle dedi:
Eger secde etseydim FÜTÜVET benden uzaklasirdi !..
Firavun söyle konustu:
BenO"nun Resulüne inansaydim FÜTÜVET makamindan düserdim.
Bende söyle dedim:
Ben sözümden dönseydim FÜTÜVET yaygisindan disri atilirdim..

Iblis kendisnden baska GAYR görmeyice: BEN ONDAN ÜSTÜNÜM dedi

ve firavun Toplumu icinde hakla batili ayiracak olani tanimayinca:

Sizin icin benden baska Herhangi bir ILAH tanimiyorum (Kasas;38 - Zühruf,51 ) dedi.

Ben dedim ki: EGER O NU TANIMYORSANIZ ESERLERINI TANIYIN !

ISTE O ESER BENIM !!

BEN,HAKKIM !!
HAKLA HAK OLARAK ebediyen devam edecegim

DOSTUM ve ÜSTADIM IBLIS ile FIRAVUNDUR !!
Tevhid i IBLIS den ögrenmiyen ZINDIKTIR !!

Sorun bundan ibarettir:
yani meselenin asli NUR ile NAR in ayni Kaynaktan olusmasidir.

ENEL HAK ben tanriyim manasinda söylenmemistir.

Aynen IBN arabi nin :

ALLAHiniz ayaklarimin altinda yatiyor sözü gibi..

Biliyorsunuz o da öldürülmüstü !

Daha sonra durdugu yer kazilinca Yerin altinda ALTIN ve Diger degerli seylerden olusan büyük br hazine bulunmustu..

Yani dogru söylemisti...
Müslümanim diyen bir cok Insan in ALLAH i Altin ve Paraydi..
Alt 11.09.2005, 01:27
unknown

Standard Hallac-i MANSUR

Tam Adı
Ebu Abdullah
Hüseyin Mansur
el Beyzavi
el-Hallâc
Kısaca
Mansur el-Hallâc
Doğumu
Miladî 858
Doğum Yeri
Tur
Hocaları
Sehl Abdullah et-Tüsterî
Amr Osman el-Mekki
Sadık Dostu
Şıblî
Ölümü
26 Mart 922
Yaşı
65
Suçu
Zındıklık
Ceza Süresi
8 yıl, 7 ay, 8 gün
Ölüm Fermanı
"Kanı Helâl"
Gördüğü İşkenceler
Hapis, sürgün,eziyet,
sinir tahribi,kırbaç,asma, kılıç, yakma,organların tek tek doğrandıktan sonra asılıp teşhir edilmesi

*

"...onu katletmek icin alip goturduler, cevresinde yuzbin kisi toplandi. Gozunu hepsinin uzerinde dolastirarak:
-Hak! Hak! Ene"l-Hak! diyordu. Dervisin biri ona:
-Ask nedir, diye sordu.
-Askin ne oldugunu, bugun, yarin ve oburgun goreceksin dedi. O gun oldurduler, ertesi gunu atese atip yaktilar. Ucuncu gun de kulunu ruzgara verdiler. Ardindan oyle guldu ki gozlerinden yas geldi. Sonra kendisini seyreden topluluga dondu. Gozune Sibli ilisti.

Cagirdi: "Ey Ebu Bekir, yaninda seccade var mi? Ser suraya!" Sibli seccadeyi serdi, Hallac iki rekat namaz kildi.Birinci rekatta Fatiha"dan sonra su ayeti okudu: "Andolsun ki sizi biraz korku, biraz aclik, biraz da mallardan, canlardan ve urunlerden yana eksiltmeyle imtihan edecegiz. Sabirli olanlara mujdele!" (Bakara Suresi, 155) Ikinci rekatta Fatiha"dan sonra su ayeti okudu: "Her benlik olumu tadacaktir. Sizi, bir imtihan olarak hayir ve ser ile de imtihan ediyoruz. Sonunda bize donduruleceksiniz." (Enbiya, 35) Namazi bitince dua etti:

...Ve Dökülen kanlar ciceklere..
Dökülen gözyaslari Incilere..

VE VAHSET VUSLAT a DÖNDÜ !..

Aklin Efsunu Bir ordu göndermis ise de GÖNLÜN KORKMASIN !..

Cünkü ASK YANLIZ DEGILDIR !..

Muhammed IKBAL

**

Allahım, Sana kavuşmama engel olan,
Senin yolunda rahatça yürümeme mani olan ayağımdaki bu diken, benim kendi varlığımdır.
Bu sebeple, kendimden uzaklaşmak, kendimi kendimden kurtarmak isterim... "

" Gözümüze bak da Hakk" ın cemalini gör.
Çünkü bu, gerçeğin kendisi ve katıksız bilginin ışığıdır.
Hak da kendi güzelliğini bizde seyreder.
Sakın bu sırrı açıklama, kanını yerlere dökerler. "

" Allahım! Sen, sana isyan edenlere bile sevgi beslerken senin için işkenceye
uğrayanlara rahmet etmeyeceğin nasıl düşünülür? "

Bakin seytan ulemasi Allah in sevgili kulunun ellerini ayaklarini kesip saatlerce kirbacladiktan sonra Asmakla kalmamis bir de yakmistir..

Simdi su Cümlelerle HUKMÜ veriyorlar:

**Bir gün Mansûr"un hâtırından; "Peygamber efendimiz, Mîrâc gecesi, sâdece müminleri diledi de, neden bütün insanları dilemedi ve, yâ Rabbî, cümlesini bana bağışla demedi." diye geçti. Böyle düşünürken, Resûlullah efendimiz içeri girdi ve; "Biz kimi dilersek Hakk"ın fermânı ile dileriz. Bizim gönlümüz Hakk"ın fermân evidir. O"nun irâdesinin ve fermânının gayrisinden pâk ve mâsumdur. Eğer O, hepsini dilerse, ben de hepsini dilerim." buyurdu. Bundan sonra Hallâc-ı Mansûr, başından sarığını çıkararak Resûlullah"ın huzûrunda kerâmet gösterdi. Resûlullah efendimiz buyurdu ki: "Bu sarık kerâmeti ile, baş dahi vermek gerektir ki, ben râzı olayım." Onun idâm edilmesine hakîkatte, sebep, bu hüküm oldu.
**

Insan Biraz olsun Utanmali degil mi ?
Alt 11.09.2005, 01:32
Neuer Benutzer

Standard emevilere karsi nefret duyanlarin kim ol

dugu biliniyor..

arada bag kurmaya calismanda dogaldir.. hadis degistiripte hadis yalanlamanda anlasiliyor! -;O)

out bir yezidle bu konuyu tartis
Antwort