Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 04.09.2005, 14:37
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard zamanin alimleri hadisleri incelemisler.

simdi bize kadar gelen hadisleri inkar etmiyorsun degilmi?
Alt 04.09.2005, 14:38
Neuer Benutzer

Standard kadin gel beni öpmü dedi?

demediyse neden öyle göstermeye calisiyorsun?
Alt 04.09.2005, 14:44
unknown

Standard O zamanin alimlerine CAKAM !..

Ben Kuran da onay diyorum bu hala alim diyor )

Ne alimi ?..

Peygamber in söyledigi idda edilen hadis kuran a uyuyor mu Onay aliyor mu ona bakacaksin..

Mesela senin alimin Zina süphesi olan kadini döv demis..

Peygamber IFK hadisesinde Hz. aise yi dövmüs mü Dövdürmüs mü ?..
Hayir..
Olay aydinlanana Kadar babasinin ebu bekir in evine göndermis..

Senin alimin Zina yapan kadini RECM et diyor..
Kuran da vardi O sayfayi keci yedi diyor..
yani kuran eksik diyor 8 Bir günah daha islyior ) neden?..
Kadin kanina susamis canavar :O)

Bunlar Kuran da Onay aliyor mu ?..

Iste böyle binler herze var..
kuran bunlarin 80 % ine Onay vermiyor )

böyle olunca Ne oluyor ß..
Gayet tabii Kuran yetmez oluyor )

O kadar Kusur Kadi kizinda da olur..

)
Alt 04.09.2005, 14:45
Neuer Benutzer

Standard bazen bk yazmis, bazen yazmamissin..

"gazali ye göre Emrin vucüp veya NEDB ifade ettigi hususunda tartisma cikarsa TEVAKKUF ( Hüküm vermekten kacinip belemek ) esastir"
bunun icin yazilmamis.. simdi bu senin yorumunmu yoksa gazali bunu nerde diyor.. kitap, sayfa ve o cümleleri lütfen yazarmisin!
Alt 04.09.2005, 14:49
unknown

Standard Okumayi bilmiyorsan veya Okumuyorsan

beni yorma )

siz Kuran i da böyle okuyorsunuz sonra Kuran da ASURE tarifi filan ariyorsunuz )

Ayni zamanda bir usulcü olan Imam Gazali,metodolojiye iliskin ünlü eseri " el-Mustasfa nin EMIR kavramini ele alan bölümünde (bk:1/737-777;2/5-35 )Kuran daki emir kiplerinin fikih acisindan durumunu incelöerken su noktalarin altini cizmektedir :
Alt 04.09.2005, 14:51
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Sana yazmıyayım diyorum!

Adem ile Havva çırılçıplaktı, cinsel uzuvları açıktı, sen çırılçıplak mı dolaşmaktasın, FKK da falan.

Hiç mi zaman değişimi olmadı insanlarda? Sen Muhammet gibi deve sırtında mı ticaret yapmaktasın?

Sen evlerde değilde o zamanın insanları gibi mağarada faln mı yaşamaktasın?

Yaw sen hangi çağda yaşamaktasın, o kadınlardan alıp veremediğin nedir senin?

Sen iktidarsız falanmısın kadınların nasıl giyinip giyinemeyeceklerine böylesine sadistliğe bile aşan ölçülerde karışmaktasın???

Sen hiç kadın oldun mu, sordun mu kendine bir kadın olsa idim bunlara katlanmak istermiydim diye???

Sen bu yukarıda yazdıkların ile nasıl bir insanlığı ve toplumu savunduğunun farkındamısın???

Yaw seningii adamları bu gününün aklıbaşında olan kadınları çükündentavana asarlar, deli diye tımarhaneye kapatırlar???

Senin insan olabilme sorunun var ilk önce, sonraburnunu din işlerine sok derim sana, kadınların apıç aralarına değil!

Senin ben böyle sapık olduğunu aşk olsun bilmiyordum, Enis yazardıda onun çok ileri gittiğini düşünürdüm.

Allah müstahakını versin senin...
Alt 04.09.2005, 15:01
Neuer Benutzer

Standard o öyle yapmis.. sen ne yapardin?!

bu münafiklikmi? o zaman necmettine söylersin!
eger degilse neden bos bos konusuyorsun?
bu yolda ölse belkim sehit olurdu.. ama paygamberimiz zamaninda bir sahabe zorla inkar edince paygamberimize bu hususu sormus.. diliyle söyledigini kalbin destekliyormu diye sormadimi?

o zaman ne diye bos bos konusuyorsun?
Alt 04.09.2005, 15:04
Neuer Benutzer

Standard o zaman neden alimlerin dediklerini

delil olarak gösteriyorsun? bu bir celiski degilmi?
Alt 04.09.2005, 15:15
Neuer Benutzer

Standard Örtünün el ve yüz dışında bütün bedeni

örtmesi:

Kadınların el, yüz ve ayakları dışında, sarkan saçları dahil bütün bedenleri namazda veya yabancı erkeklerin yanında örtülmesi gerekli olan yerlerdir.

El ve yüzün ise bir fitne korkusu bulunmadıkça namazda da namaz dışında da örtülmesi gerekmez. Sağlam görüşe göre ayakların da örtülmesi gerekmez.

Çünkü ayaklarla yolda yürünür ve yoksullar için bunları örtme zorluğu vardır.

Nitekim "Kadınlar süslerini (yabancı erkeklere) açmasınlar" (en-Nûr, 24/31) ayetinde "kendiliğinden görünen yerler müstesnadır" ilave istisnası ile, bedenden bazı yerlerin açık kalabileceğine işaret edilmiştir.

Efendimiz"in Hz. Ebü Bekr"in kızı Esma"ya el ve yüzün açık kalabileceğini bildirdiğini biliyoruz. (bk. Ebu Davud, Libas, 31)

Başka bir hadiste Efendimiz-s.a.v-;
"Kadın örtülmesi gereken avrettir. Dışarı çıktığı zaman şeytan ona gözünü diker." (Tirmizi, Rada, 18; Ebu İsa, bu hadise "hasen-garip" demiştir.) buyurmuştur.

Sonuç olarak en-Nur Sure"si 31. ayetteki baş örtüşü (hımar-humur) ve el-Ahzab Suresi 59. ayetteki dış giysi (cilbab-celabîb) terimleri birlikte değerlendirilince, kadın için iki parçalı bir giysi şekli ortaya çıkar.
Birincisi; saç, boyun ve göğüsleri örten ve omuzlara doğru yakaların üstüne serbest bırakılan "baş örtüşü"; ikincisi ise "dış giysi" olup, bunun şekli iki türlü tarif edilmiştir.

Baş örtüsünün üstünden, bedeni aşağıya kadar örten büyük parça giysi veya baş örtüsünün altında boyundan aşağı topuklara kadar örten dış giysi cilbabın tarifleri arasındadır.

Hatta cilbaba, baş örtüşü veya peçe anlamı verenler olduğu gibi Abdullah b. Mes"ud ile Abdullah b. Abbas (r. anhüma)"nın "rida" yani bedenin üst bölümünü örten dış giysi ya da örtü anlamını verdiklerini biliyoruz(örtünme-tesettür sayfası)

(bk. el-Kurtubi, a.g.e., XIV, 156; Elmalılı, a.g.e., VI, 337.

Not: Hac"da ihrama giren erkeklerin üst kısma örttükleri peştemala "rida", alt peştemala ise "izar" denir.)

Örtünmenin gayesi zinadan ve yabancı erkeklerin sarkıntılık yapmasından sakındırmak olduğuna göre, giysinin parça sayısına bakmaksızın aşağıda açıklayacağımız nitelikleri taşıması gerekir.

Altını göstermemesi, bol olması, karşı cinsin giysisine benzememesi bu nitelikler arasında sayılabilir. Bunları kısaca açıklayacağız.
Alt 04.09.2005, 15:17
Neuer Benutzer

Standard ayette süslerini diyor, baska bir ayette

cirkin yerlerinizi örtün diyor.. simdi bir ayeti alarak saclar pismi diye soranlara.. süslerinizi örtün diyen ayeti neden "gizlemeye" calisiyorlar?
Antwort