Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 01.09.2005, 19:00
unknown

Standard Hakli Bir yazi ama ..

Konuyu derinliklerinde arastirmak lazim..

ama esas itibari ile Hakli..
Biz Bir akima kapilarak Elimizi kolumuzu kestik Ve sakat kaldik.

Islamiyetin evrensel boyutundan Milliyetciligin EGO sunda takildik kaldik..
Öz güvenimizi kaybettik.

Milli kavramini anliyamadik..
Bu kavramda diger insanlarin Yasama haklarini en dogal dil ve inanc haklarini Kendi hakkimiz oldugunu sandigimiz Degerlere indirgedik..
muhtesem bir tarihi Inanilmaz bir harmoniyi katlettik..

Ibret mi aldik ?..

Hayir..
Ne yazik ki Ibrete hala heveslidir cogumuz
Yetmezmis gibi Dünya ya ibret oldugumuz.
Alt 01.09.2005, 19:23
unknown

Standard Müslümanlar Kandilin Islami kanitini

Getirmedikce Müslümanliklari süphelidir.
Ve din Uydurarak hidayet üstünde olamazlar.
Alt 01.09.2005, 21:01
Benutzerbild von karacakizi
karacakizi karacakizi ist offline
Neuer Benutzer

Standard Mevlana bosuna dememis....

Cahil kimsenin yaninda kitap gibi sesiz ol!!!
Alt 01.09.2005, 21:45
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard ROMAN..

Fikirlerime saygi duyman ne hos.. son gunlerdir buralari takip edemiyorum ancak dostlugunu benim farkli dusuncem nedeniyle bitirdigini soylemen de cok hos! cunku genelde adaletten ve dusunceden bahseden insan!! yani roman!!!

Dostlugunu fikir ayriligi nedeniyle bitirmen cok adilce.. ve seni tebrik ederim.. ben ise buyukluk bende kalsin diyorum.. ben ise varim.. buradayim.. dost aci soylermis belki de.. ama sana aci soz de soylemedim ki!! Her neyse ben duygu somurusu yapmayi sevmem ama ben sana ne kin ne de nefret duyarim.. sen yine bir ARKA-DAS olarak kalacaksin .. Forum arkadasim ...
Alt 01.09.2005, 21:52
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard Ceza evi ziyareti hic yaptin mi??

TR nin ceza evini gordun mu? Almanyanin gordun mu?? Cezalar hakkinda ne dusunuyorsun?? Adalet varmidir dunyada?? Benimle sert konusman ya da elestirmen beni hic sarsmaz roman arkadasim.. cunku elestiriye acik bir insanim..

Dedigin gibi.. ben dusundugum gibi yasarim.. ve bunun arkasindayim zaten!! gizlenmiyorum ki!!!!
Bence sen son hararetli tartistigin konu uzerine yeterince bilgi edinemedin.. veya edindin ama sadece teoretik acidan bu yuzden de olaylara benim baktigim gibi bakmiyorsun... ben sabah aksam "adalet" kavramini hem kendimce hem de yazilarim ile insanlara anlatmaya calisan bir insanim..

Sivil hukuk diyorsun.. ama sivil hukukta insanliga adaleti getirmez.. DEdigin gibi insanlar hep tertemiz degillerdir.. yani dusun yasalari yapanlar da temiz degiller.!!!!!!Yine de senin demek istedigini anliyorum ama benim yazimi cok yuzeyden okuyup, bir yerden yakalayip fikirlerini dusuncesizce savurman ve elestirmen.. belki de cok fazla konu hakkinda dusunmediginden..

Neyse...
Alt 01.09.2005, 21:54
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard :) neyse anlayamadin ya da

anlatamadim.. onemli degil kalsin.
Alt 01.09.2005, 21:56
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard ROman

bilge insan cahilden, cahilin kendisinden ogrendiginden daha cok ogrenirmis -roman arkadas..

Astronotlar uzaydan insanlari goremezler.. dunyaya inince sorunlar ile karsilasirlar..
Alt 01.09.2005, 22:05
unknown

Standard Kazik Senin nerende? Yanlis yere mi

oturdun haneficik ;-)) Aleviler sünnilere nazaran daha imanlidir. Sen bir imanini tazele ;-)) Ben alevi-sünni meselesini asmis bir insanim. Ben Müslümanim sünnicik ;-))
Alt 01.09.2005, 22:05
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard SAdece ve sadece

laf kalabaligin yerine daha guzel ve bilgili tartisma yaratma pesindeyim ama nafile! .. zorlastirma deyip.. olaylari istedigin yone cekebilme yetenegin guzel yine de.. herkes yapamaz bunu...cok yuzeyde kaliyorsun... insan insandir evet.. ayniyiz evet.. ama kafamiz ayri.. dusuncelerimiz ayri.. demek ki insanlari hic bir zaman bir cati altinda toplayamayacaksin.. bu dunya boyle.. komunist bir insan Allah yoktur der isin icinden cikar gider... tartismaz... bu insanlara da insansin sen,icinde Allah zaten var oyle doguyoruz vs. deyip hem kendini hem de o insani kandirmiyacak misin?? ne zaman uyanacaksin?? senin yasin 6 mi?? Realite bize neyi gosteriyor??? dinler yok mu?? var!!! NEden var??? Sen mi yarattin da yok edeceksin ortadan??? Yeniden yorumlama diyorsan tamam ok... de ki islam da anlatilan su demektir.. Yahudulikteki su demektir vs.. ama global dindi bilmem neydi tamamen politika ve ozunden ve benliginden korkma..
Birsey de haklisin.. Yazmissin : Hast du Angst, dein Glauben aufzugeben diye.. NEIN!!! KEine Angst.. MEin Glaube ist in mir.. und da bleibt er auch!! SADECE yuce Allah isterse alir ... o isterse olur.. ama senin gibiler cok basarisiz olacaklar.. ve dikkat et ki sen dinini yanlis ogrenme ...ben bu konuda sana sadece bu kadar diyebilirim ... tabi senin dinin sana..
Alt 01.09.2005, 22:06
unknown

Standard Amann Alpi dostum. Bir degim var...

ESEGE VURDUM DAYAGI GENE BAYAGI BAYAGI!! Satanist sünniler senin yazilarindan ne anlarlar ki. Esek hosaftan ne anlar ki? Suyunu icer denesini secer ancak ;-)))
Antwort