Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 01.09.2005, 12:18
unknown

Standard allah ve resulü

de ki: eger babalariniz, ogullariniz, kardesleriniz, esleriniz, hisim akrabaniz, kazandiginiz mallar, düsmesinden korktugunuz ticaret(iniz), hoslandiginiz meskenler, size allahtan, resulünden ve o nun yolunda cihad etmekten daha sevgili ise o halde allah emrini getirinceye kadar gözetleyin! allah, yoldan cikmis toplulugu (dogru) yola iletmez.

ayni ayete (tevbe, 24) mukabil merhum elmalili m. hamdi yazirin tefsirinden bir pasaj:

görülüyor ki, önceki ayet imana karsi küfrün velayetinden uzak durmayi, ondan teberriyi emretmektedir. bu ayet de allah ve peygamber sevgisine aykiri düsen ve dini görevlerin yerine getirilmesini engelleyen her türlü sevgi ve iliskiden uzak durmayi emrediyor. bundan dolayi önceki ayette yalnizca baba ve kardesler zikredilmis oldugu halde bu ayette esler, cocuklar ve hatta hisim akraba ve asiret dahi zikredilmistir. cünkü sevgi ve muhabbet bunlarin hepsinde gecerli oldugu halde, velayet isi yalnizca baba ve kardeslere mahsustur, hatta zevce ve ogullar icin bile velayet mutad degildir. bütün bunlara iyilikle emrolundugu halde, bilinmelidir ki, bunlarin hicbiri (allaha hicbir seyle ve hicbir sekilde sirk kosmayiniz!) emrine göre; bunlara gösterilecek sevgi hicbir zaman allaha sirk derecesine varmamalidir. allaha ve resulüne aykiri düsecek bir noktaya vardigi zaman hepsi hice sayilmalidir.
Alt 01.09.2005, 12:46
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Öğrenci kardeşim!

Hem buraya, hem konuk defterime yazdıklarının büyük bir kısmını( kırıcı kelimelerinin dışında) zevkle okudum.

Elbet sosyalliği dürüstçe savunmaya çalışan partilere vereceksindir oyunu, çünkü onlar Fanatikleşmiş İslam(militan ve şiddet yanlılarının dışında) yandaşlarının özgürce ibadetlerini yapmalarını ve görüşlerini açıklamalarını savunurlar ve ortamlarını kurarlar ve desteklerler. Başka partilerde bu kesimlerin şu anki dünya kojoktöründe bu kadar hoşgörüsünü bulabilmek çok zor.

Benim kızdığım nokta bu nokta, Demokrasinin birey özgürlüğünün evensel sivil hukuk ile güvenceye alınmasının nimetlerinden en iyi bir şekilde yararlanırken. Din devleti (TEOKRASİ) oluşturmaya kurmaya çalışan tüm Fanatik kesimer ile neden bağlarınızı ama düşünce, ama ortam, ama ibadet, ama yaşam biçimi olarak koparmaya cesaret edemediğinizdir. Ben sana açıklayayım bunun nedenini iki cümle ile, Kuranı Kerimi kutsal Tanrı kitabı olarak grmekten öte yaşam ve sistem biçimi olarak görüp (kendi anladığınız şekli ile) hem yaşama, hem tüm insanığa kabul ettirip hayata geçirmek istemeniz. Bu kesimin bir kısmı cihat adıyla radikalce, şiddetle yapmakta, bir kısmı Demokrasinin içinde uyulu gbi gözüküp kurnazca yapmaya çalışmakta. Her iki gurubunda amaçları ortak, bu bağlamda bu iki gurupta dolaylı olarak birbirleri arasına keskin bir set öremiyorlar, öremezlerde amaç aynı olduğu için.

Demokrasinin bir başka temel kuralı Laikliktir, sen Laikliği kabul ediyormusun?

Ben, İslamın Demokrasiye uyum sağlayabileceğini inanan bir insanım.

Demokrasi, din,vicdan,fikir özgürlüğü, cinsiyet, dil, ırk ayrımsızlığı, seçme seçilme hakkı, sivil hukuk güvencesi ve bir sosyal yaşam biçimidir, salt ekonomi değildir.

Kaldıki düyanın en zengin ülkeleri, bilim, ilim, sağlık, teknik, uygarlık, birey hakkı, eğitim, hukuk konularında dünyanın en zengin ülkeleridir.

Umarım sana ben meramımı anlatabildim...
Alt 01.09.2005, 13:40
unknown

Standard eniskaya ya cevap

merhaba arkadasim,

öncelikle dinler hakkinda konusurken biraz daha saygili ve seviyeli konusmani rica edecegim!
Cünkü insani ayakta tutan dindir!
"ALLAH in askerlik arkadasina gelince": ALLAH Ü TEALA nin bütün kainati sadece ve sadece Hz. Muhammed (s.a.s.) icin yarattigini biliyormuydun? Madem bilmiyorsunda neden kalkmis bu konuyla alakli yazi yaziyorsun?
Sana tavsiyem öncelikle Islamiyeti tam incelikleriyle arastirmandir! Tabi buna mecbur degilsin ama bu konu hakkinda tartismak istiyorsan eger bunu yapmalisin!

Tekrar gecmis kandilin kutlu olsun!

Filay
Alt 01.09.2005, 13:51
unknown

Standard eniskayaaaa

selam,

sen dinin bütün vecibelerini yerine getir ondan sonra Mirac a inaniyormusun inanmiyormusun o zaman görürüm.
Sen dine ve ALLAH a cooook uzak oldugun icin kimi seyleri kavramakta zorlaniyorsun. Bence zorlandigin seylerle ugrasma saclarini agartir birde üstüne üstelik ALLAH muhafaza cehennemlik olursun!
Eger bana cevap yazacak olursan SALAK MALAK gibi bu tür seviyesiz kelimelerle gelme, ne sana yakisiyor nede konuya!
Alt 01.09.2005, 14:10
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard 2.

Seni ben anlamaya çalışmama rağmen anlayamıyorum. Burada demokrasiyi sevemeyenlerin içinde en ılımlı gördüğüm kişisin!!!

En azından bel aşağı küfür sallamıyorsun! Bunu Demokrasiye inandığını söylemesine rağmen Işığa Doğruda yapmasına rağmen sen yapmıyorsun.

Buradaki ama Enis ile olan, ama Alpi ile olan tartışmalarının belkide hepsini okudum.

Hem Enisin,hem Alpinin sana ben çok büyük şans olduklarını düşünüyorum, (bu burada Fanatikleşmiş tüm kesim için geçerli) büyük bir inat ile kesin doğrularım var ve onlar dokunulmazdır diye savunmaya geçiyorsun,o kesin olarak doğru dediklerini kimse karşı çıkmıyor ki.(Allahın varlığı, resüller vs) Ama sana başka şeyler açıklanmaya da çalışılıyor, hem de tüm aklı başında mantığı olan insanların anlayabileceği, kavrayabileceği bir şekilde. Sana Kurandan bu konular hakkında açıklamalarda gösteriliyor yine olmuyor.

Cephe oluşturmuşsunuz, sizler gibi olmayan, düşünmeyen, yaşamayan her kes İslam haini, vallahi ben bu hainlik cümlesinden her zaman gıcık kapmış, rahatsızlık duymuşumdur.

Ben ne Enisi, nede Alpiyi öyle sıradan insanlar olarak görmüyorum, iyi ki varlar diye düşünüyorum, biraz olsun İslamın ve buna bağlı olarak Müslümanlığın orta çağlık olmasına, kalmasına karşı güzel bir girişimleriyle imajını düzeltiyorlar diye düşünüyorum.

Hiç mi ortak bir noktan yok senin onlar ile, ben bunu anlayamıyorum, kapkaınlıkdüşüncelerin içinde ne dünyayı,ne zamanı yorumlayamayan, kavrayamayan insanlar ile bir arada bulunmaktan mutlu olup, Enis gibi Alpi gibi çağa uyum sağlamaya özen gösterenlere karşı bir cephe içindesin.

Hani o meşhur deyimde olduğu gibi (İnsanlar yaşadıkları gibi düşünürler) bu durum senin bir yaşam standartın mı?

Ben Müslümandan da Demokrat insanların olabileceğine ve çıkabileceğine inanıyorum.

Ama ne senin, nede senin gibi düşünmeye çalışanların dini bilgilerinin ve yaşama biçimlerinin Demokrat olduğunu düşünmüyorum.

Umarım zaman ile yanılırım.

Din insanı olmak çağdışında kalmayı hiç gerektirmiyor...
Alt 01.09.2005, 15:09
Benutzerbild von tecer
tecer tecer ist offline
Neuer Benutzer

Standard atgözlüğünü çıkar

tanrıyı kabul ediyorsan eğer tanrının bir kişiyi bir yerde kabul etmesi doğaldır.
Bu tanrının orada olduğu anlamına gelmez Tanrı heryerdedir ama rasulünü herşeyyin üzerinde olan orada ağırlamak istemiştirki
bu ancak onun şanına yakışır.
Mekana ihtiyacı olduğu için değil kendi yüceliğinden dolayı sevgilisini var olan en yüce yerde ağırlıyor
Alt 01.09.2005, 15:18
eniskaya

Standard Yok DEVE

Allahin baska isi yoktuda sadece Muhammed adinda bir Resül icin tüm kainati yaratacakti hehehe...

Hepsi güzelde... o halde neden Muhammed sadece kaiiinatin en uc bir bölgesinde yasadi... heeeee ????

Milyarlarca sayilmayacak kadar Galaxi var kainatta.. sonu ucu bucagi yok... smaanyolu galaxisi ise, sadece bunda o kadar önemisz bir parca ki.. düsünmeye bile degmez... ve bu samanyolu galaxisisinin en kenarinda bir dünya gezegeni...

SImdi bunda 60 yil yasayan bir insan ve bunun sadece 20 yilini Resül olraka yasan bir insan icinmi KAINATI yaratmis....

KANDIRMA O UFACIK BEYNINI..... az kafayi calistir...

Birakin SU Süleyman Celebinin MEVLID Hurafesinden alintilar yapmayi....

Yazik Vallla...... ipe sapa gelmeyen seylere tapiyorsunuz
Alt 01.09.2005, 15:22
Benutzerbild von tecer
tecer tecer ist offline
Neuer Benutzer

Standard ALLAH HİDAYET NASİP etsin

ben bunun ne şekilde olduğunu bilemem
ancak Hz İsa"da Hz Muhammed"de Arşu Alaya yükselmiştir ancak ışınlanarakmı yoksa uçarakmı
veya içeriğini bilemediğimiz başka bir mahiyetlemi oldu bunu bilemiyoruz. Ancak şu varki Allah azze ve celle herşeye kadirdir.
Senin bunu kavrayamamanı kınamıyorum. Zira sen kendi aklına okadar güveniyorsunki onun herşeyi anlaya bileceğini sanıyorsun bu yüzden
zamanımızın teknolojisinin bu olayın teorik olarak mümkün olduğunu gösterdiği halde Tanrı bunu sana nasip etmiyor.
Alt 01.09.2005, 15:24
eniskaya

Standard Hayir dogal degil

Allahin sirnir yok... öyle Allahin bir tipi falanda yok... Allah ise Sünnetullahin yani COSMOSUN RUHUDUR...

Veya tüm kaainati Allahin bir Gölgeis olara görebilirsin... ucsuz bucaksiz sirnirsiz TEK..... Kuranin tabiri bu benim degil....

O yüzden yok efendim perde kadar yaklasmis LAGA LUGA....

Bu bir hikayedir... artik Hikayelerden uzak kalin
Alt 01.09.2005, 15:30
eniskaya

Standard Ehli kitap ORIJINALDIR

Hiristiyanlarin kitabi yok... onlar kitabi kendileri yazmis.... bu farkli olay

yaaaa sen neden biraz DINLER Tarihini arastirmiyorsun... böyle ötüp duruyorsun
Antwort