| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|
|
||||
|
||||
![]() Arkadaslarin yazilarina bagli olarak yazmiyorum. Sadece kendi düsüncemi dile getirmek isterim!
Hz. Muhammed alevimi idi yoksa Sünni mi idi sorusu ile bence hicde yanlis bi soru sormuyor.!!!! Dogrudur, Hz. Muhammedin zamaninda Mezhep ayrimligimi vardi! O zaman insanlara dogru olan seyleri teblig etmis. Daha nerede takintilar olusuyor. Aleviligi ve Sünniligi ve digerlerini bende kabullenmiyorum! ... ve Hz. Muhammed´den sonra gelen hic birseyide kabul etmiyorum. Ebu-Bekir´de Ali´de onun teblig ettigini uygulamis degillermi? Islam ´da degisiklik olamaz, sadece Müslümanlik anlayisinda degisiklik olur!!!! |
|
||||
|
||||
![]() Das stimmt und das versuche ich schon des öfteren zu sagen... neye gerek var bu ayrimciliga ???
Müslüman Müslümanin kardesidir... Örnek almamiz gereken tek bir Insan varki o da Hz. Muhammed (sav.) !!! |
|
||||
|
||||
![]() - benim söylediklerim ve anlatmak istediklerimden iste o ayri olan mesele dedigin ve yazinin sonunda ekledigin olay müslümanlar tarafindan algilanmistir. senaryolanan medyatik bir ortamda müslümanlara yapilan alayci saldirinin mantigi ne olabilir?
ezan okuma meselesinide acikliyayimda kimsenin kafasi karismasin: ezanda veya namazda kisiyi ve inancinin ilgilendiren bir boyut vardir. ezanda sen schusun veya busun diye bir mesaj varmi? yani sana acik veya gizli bir saldiri da yok. senin kisiligini kücük düsürecek bir ifade de yok. sen böyle bir inancin varoldugundan rahatsiz oldugun icin, ezandan rahatsiz olabilirsin, lakin senin kisiligine saldiran bir boyutu varmidir? objektif olarak tabii degerlendireceksin. - sivas olayini hafife alan kimse yoktur. tartisma da zaten ya sivasta birsey yoktu ne abartiyorsunuz mihvalinde degildir. alevilerin ne yaptiklarina gelince, daha dogrusu otelde toplanipda birseyler yaptigini zannedenler ne yaptilara gidiyor ki, burada o otelde bulusanlarin motivasyonunu ve bu motivasyonun ne gibi dalgalara neden sebep olduklarini incelemek lazimdi. hirsizin hicmi sucu yok misali. -insan öldürmenin kendisinin yanlisligini müslüman olarak ne kadar söylesek yine azdir. niye? müslüman bir bomba atar, tüm müslüman alemi cani olur, apo ile birlikte yüzlerce aleviler türk askeri öldürmüstür ama no problem. olur öyle vakalar polisimiz yakalar oluyor. olmaz öyle. yok öyle uc kurusa bes köfte. fakat senin derdin bu cinayetin yargilanmasi ise, ben cinayetin her türlüsünü yargiliyorum. ama burada kurunun yaninda bircok yas yani masum müslümanlar yandi. onun icin, yargi tarafindan yargilanan gercekte masum olanlara cani denilmesine müsaade edemem. sivas olaylari siyasi bir linc ile sonuclanmistir. sonuc itibari ile tartisma trde müslümanlarin zaten caniler olduklari ve orada bulunanlarin hepsi zaten katil olduklari vs. vs. ama bu gercegi yansitmiyor. ben ordunun hasmetinin solculugundan yada alevi oldugundan kaynaklandigini söylemedim. ama bir isbirliginin bu alanda varoldugu kesindir. haddi zatinda ordunun halkin her kitlesini kendi cikarlari icin kullandigi ortadadir. ve bana göre yine ben halk olarak yani ordu ve devlet mekanizmasi disinda olanlarin bu oyuna geldiklerini de söylemistim. bundan payini alanlar ortada. bunlardan karli cikanlar da ortada. niye inanan müslümanlar hic karli cikmiyor bu gibi olaylardan? biraz toparlarsam: zulmü islam kesinlikle tasvip etmemekte. zulme alet olanlar müslüman olsun olmasin bu yüce dinin sundugu ilkeleri ihlal etmislerdir. müslümanin zulmün yaninda olmasi kesinlikle yanlistir. kim demis agir basli isem uysal koyunum kesmeye gelir ama cekmeye gelmez boynum! akiften |
|
||||
|
||||
![]() hey habe ich jemals erwähnt dass die geschehnisse in Sivas zurecht geschehen sind ??? Das Die Opfer das selber Schuld sind ???
Selbstverständlich ist das was dort geschehen ist was grausames und unmenschliches, das ist für mich induskutabel... sowas ist selbstverständlich... aber worauf ich hinaus wollte ist einfach und das ist ganz verständlich und sinnvoll, dass wenn man bestimmte Menschen indirekt provoziert dass dann auch bestimmte geisteskranke und im grunde nix mit der religion zu tun habende Menschen völlig ausrasten und sowas blödes wie in SIvas anrichten. Allah korusun... ich bin der letzte Mensch der versuchen würde andere Menschen,,anderer Religion anderer Herkunft einfach anderer ideologie mit Gewalt irgendwie zu beeinträchtigen oder angst zu machen... Das passt nicht in mein Bild und deswegen sage ich und bitte ich dich Cidam bitte beni tanimadan benim hakkinda öyle abuk subuk seyler söylemesen cok sevinirim. Insallah problem ortadan kalkmisdir! Fatih |
|
||||
|
||||
![]() Bir takim kesimler tarafindan, bunlar genelde din yobazlari oluyor yada akillarini tam olarak calistiramayanlar, yanlis anlasilmasini istemiyorum. Demek istedigim sadece teklik kavramini anlayabilmek.
Var olan Sistem Islam Sistemidir ve bizlerden akil dedigimiz cevheri kullanmamizi ister. Fakat tabikii, her insanda bu ön plana cikamayabiliyor! Ölüm tadildiktan sonra, ruh boyutta iken kimse bizlere Irkin neydi, mezhep neydi diye sormayacak. |
|
||||
|
||||
![]() alevileri atatürk fazla sevmemisti onun icin onlari ezmisti. müslümanlarida sevmemisti onun icin onlarin da kellesini ucurmustu. medya alevi ve solcularin elinde oldugu icin, bize onlarin daha cok ezildigini yutturmaya calisiyorlar.
ates düstügü yeri yakar. |
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|
|
||||
|
||||
![]() gercekten ayni seyleri anlatip durmak pek hos degil ama ben bir iki cümle ile konuyu kapatayim;
1- kimse burda sucu tüm müslümanliga ve müslümanlara atmiyor, böyle bir sey mümkün degil..belki bunu yapan bir iki densiz cikabilir ayni diger taraftan magdurlari suclayan densizler gibi.. 2-bak mesela sen onca insanin orda o otelde ne isi vardi,diyosun? yani o insanlarin toplanma türkülerini söyleme halaylarini cekme ve kendi inanclarina göre eglenme haklarini cok görüyosun ve bunun arkasinda bir art niyet ariyosun.." sivasi dinsizlestirmek icin gitmediklerinden emin olabilirsin!".. iste benim istedigim tek sey müslümanlarin bunu anlamasi, bir insanin müslüman bir toplulukta "ben atheistim diye seslice söyleyebilmesi, veya bir alevinin sazini sözünü serbestce yasayabilmesi gidip sivasta coskuyla kutlamasi, müslümanlari veya sünnileri tahrik degildir..insan olmanin,hosgörünün ve demokrasinin geregidir!! ne dersin cok sey mi istiyorumm müslümanlardan?? |
|
||||
|
||||
![]() ich glaub da sind wir uns auch alle einig, nur das die weltweiten terroranschläge der letzten jahre (Djerba, Pakistan, Kabul, Jemen, Bali, Kenia, Riad, Marokko, Indonesien, Istanbul, Spanien,Irak) nur die amis und keine islamische vereinigung zu vertreten hat, kann ich nicht glauben!
|