Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Aktuelles

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 26.12.2004, 16:41
Benutzerbild von delahoyaa
delahoyaa delahoyaa ist offline
Neuer Benutzer

Standard Emin ÇÖLAŞAN: Ayakları yere bastı!

Cogunuz icin yeni bir sey degildir fakat Emin Usta cok iyi bir sekilde savlari noktaladi, özeti:

...
AB Parlamentosu tarafından kabul edilen son Türkiye kararını okuyunca şaşkına dönüyorsunuz...

... Özetliyorum:

‘Kürtçü örgütlenme serbest bırakılmalı. Ermeni soykırım iddiaları tanınmalı... Anayasa değişmeli. Türkiye, Kıbrıs’taki askerlerini geri çekmeli. Rum yönetimini resmen tanımalı. Kürtçe eğitim başlatılmalı. Azınlık dillerinde (Kürtçe, Ermenice) yayınlar yapılmalı, bu konuda bütün kısıtlamalar kaldırılmalı. Reformların yapılabilmesi için Türk ordusunun siyasi rolü kısıtlanmalı. Silah bırakan ‘Kürt güçleri’ ile hükümet uzlaşmalı. Ermenistan sınırı açılmalı. Heybeliada papaz okulu açılmalı...’
...
Bu raporda çok ilginç bir hüküm daha vardı. (Paragraf 42.) Türkiye’nin Suriye gibi komşularına nehir ve barajlarından daha çok su bırakması gerektiğini vurguluyordu. Tayyip Erdoğan son Suriye gezisinde bu konuda anlaşmaya varıldığını, onlara daha çok su bırakacağımızı şipşak açıklamasın mı!

... İktidar gerçekleri şimdi görüyor ama iş işten geçti. KKTC konusunda Recep Tayyip Erdoğan önceki gün AB’ye ‘bizi cami önündeki dilenci mi sandınız’ sorusunu soruyor! Aferin efendim!.. Ve aynı Tayyip Erdoğan, bütün AB heyetlerinin doğrudan Diyarbakır’a gidip Kürtçülük olayını kaşımaları nedeniyle bir kez daha esip gürlüyor:

‘Niçin hep Diyarbakır’a gidiyorsunuz da, Erzurum veya Rize’ye gitmiyorsunuz?’

Günaydın efendim!...

<a href="redirect.jsp?url=http://www.hurriyetim.com.tr/yazarlar/yazar/0,,authorid~5@sid~9@nvid~515434,00.asp" target="_blank">http://www.hurriyetim.com.tr/yazarlar/yazar/0,,authorid~5@sid~9@nvid~515434,00.asp</a>
Alt 26.12.2004, 22:37
Benutzerbild von ercan
ercan ercan ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

Evet.. ve arkasinda IFM ve DÜNYABANKASI (=ABD) var. Bunlarin istediklerini yaptikdan sonra, simdi yaptigi gibi, askeriye"den kurtulmayi umut ediyor Erdogan bey. Belki basarili ola bilir, aniden merdivenden düsüp de boynu kirilmazsa tabi. Es gibt so viele "Zufälle" auf der Welt, man glaubt es kaum.

Just my 2 EURO-Cents.
Alt 27.12.2004, 11:04
Benutzerbild von elementx
elementx elementx ist offline
Neuer Benutzer

Standard EU fikrasi

Simdi efendim avrupa topluluguna girmek icin gereken tüm sartlari türkiye yerine getirmis. Artik kagit üzerinde girmemesi icin bir neden kalmamis ama son günden bir gün önce avrupanin efendileri biz bir son giris sinavi yapacagiz demisler ve bunu bilen artik avrupali olacak demisler...Girecek ülkelerin basbakanlari brüksele cagrilir ve sinava teker teker sirayla girerler. Ilk Bulgar girer; soru gelir; Ilk Atom bombasi nereye kimin tarafindan atilmistir diye sorulur. Bulgar amerika tarafindan Japonya ya der ve Avrupa girer, ardindan sira Romanya ya gelir ona sorulur efendim ilk atom bombasi hangi japon sehrine atilmistir diye sorulur, Rumen Hirosima der ve avrupa ya girer, sira türke gelir soru sorulur; Biliyorsunuz ilk atombombasi amerika tarafindan hirosima ve nagazakiye atildi sene 1945 de denir lüften ölenlerin adini soyadini, yasini meslegini, kaci kadin kaci erkek söyleyiniz... ve türkiye avrupaya ? :-)
Alt 27.12.2004, 11:15
Benutzerbild von elementx
elementx elementx ist offline
Neuer Benutzer

Standard :-) darisi Merkelin basina...

bizim su Tayip merkeli bir memnun etse bu is kolay olacak :-)
Alt 27.12.2004, 23:17
Benutzerbild von xxabuzerkadayifx
xxabuzerkadayifx xxabuzerkadayifx ist offline
Neuer Benutzer

Standard "Milliyetci" AB karsitlarina sorular:

1-Milliyetcilik iyi bir fikir-ideoloji ise dünyanin heryerinde iyi olmasi lazim..Peki siz milliyetciler burda kime oy veriyorsunuz? Neden yasadiginiz ülkelerin milliyetcilerine oy vermiyorsunuz?

2-Neden Türkiyenin milliyetcileri ve AB nin milliyetcilerinin ikiside Türkiyeyi AB de istemezken, milliyetci olmayan iki tarafin insanlari bu birlikteligi istiyor?
Alt 27.12.2004, 23:26
Neuer Benutzer

Standard Emin Ustani yesinler.:-)

Bizim fasist-irkci kafali,ermeni,kürt demokrasi düsmani,yazdiklarinin hic bir bilimsel niteligi olmayan ve yazdiklarinin cogunu MGK dan aldigi ve onun propagandasini yapan maasli MGK kusu, yani Emin Cöla(j)an ne zamandan beri "usta" oldu?
Tavsiyem Minik kusu fazla okuma,sen elestirel düsünebilme kapasitesini hala kaybetmemis birine benziyon onun icin :-)
Alt 28.12.2004, 12:20
Neuer Benutzer

Standard Ayoooo...

Bazan abartiyor, onu bizde biliyoruz fakat buna ragmen bazen de iyi, güzel ve dogru seyler yaziyor.
Alt 28.12.2004, 12:25
Neuer Benutzer

Standard Eee?

1.) Zira biz Türkiye"nin ve Almanya"nin ic siyasetini ayri tutabiliyoruz. Sende bu yetenek yok mu acaba?

2.) Bakiniz 1.)
Alt 28.12.2004, 14:21
Neuer Benutzer

Standard Peki dünya cekilirmiydi ve yasanmaya

degermiy di sence, eger,

sadece almanyanin cikarlarini koruyan naziler
ve sadece tr nin cikarini koruyan mhp kurtcuklari olsaydi?
Alt 28.12.2004, 16:32
Neuer Benutzer

Standard AB’nin neresine girdik?

Bugün Hürriyet gazetesinde cok ilginc, aydinlatici ve KOMIK bir yorum okudum, özeti:

Bekir COŞKUN: AB’nin neresine...
...
AKP iktidarı, Brüksel’de imzaladığı AB metnine bir ‘nota’ ile itiraz etti.
Açıkçası; orada imzaladıkları ve ‘Başbakan’ın büyük diploması zaferi’ olarak bizlere sundukları metnin aslında öyle olmadığını görüp bir nota ile düzeltilmesini istiyorlar.
Daha da açıkçası; Başbakan neyi imzaladığını yeni öğrendi.
...
Ve Kızılay Meydanı’nda zafer mitingi...
Havai fişekler peş peşe patlarken, henüz neyi imzaladığını bilmeyen Başbakan, işaret parmağını gökyüzüne dikerek ‘Allah’ın izniyle bunu da başardık’ diyordu.

Muhtemelen üçüncü gün neyi imzaladığına baktı.
Ben biliyorum; garsonun getirdiği kabarık adisyona bakmış gibi olmuştur. Bu durumda insanın gözlerinden birisi küçülürken, ağzından otomatik olarak ‘Bana şefi çağır’ sözcüğü çıkar.
Şefe sorar insan:
‘Biz bu naneyi yedik mi?’
...
Benim asıl sözüm; bizler AB metnindeki sakıncaları hatırlattıkça, bizleri cahillikle, adam olmamakla suçlayıp, Başbakan’ın nasıl zafer kazandığını ballandıra ballandıra anlatan arkadaşlarımıza:
Brüksel’de kazanılan zaferse, o zaman şimdi Dışişleri Bakanlığımız neye itiraz ediyor?
Siz hiç, bir ciddi uluslararası anlaşmaya imza atan, eve dönünce imzaladığı metne nota veren bir Başbakan duydunuz mu?...

<a href="redirect.jsp?url=http://www.hurriyetim.com.tr/archive_articledisplay/0,,nvid~516149,00.asp" target="_blank">http://www.hurriyetim.com.tr/archive_articledisplay/0,,nvid~516149,00.asp</a>
Antwort