| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() Aziz Nesin'in hatirana onun sevdigi bir sarkiyi buraya ekliyorum. Bende seviyorum bu sarkiyi bir baska ask sarkisidir.Iyi dinlenirse bu sarki, icten ve derin bir askin hikayesi oldugu anlasir..
DÜNYANIN BÜTÜN ÇİÇEKLERİ Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum Bütün çiçekleri getirin buraya Öğrencilerimi getirin, getirin buraya Kaya diplerinde açmış çiğdemlere benzer Bütün köy çocuklarını getirin buraya Son bir ders vereceğim onlara Son şarkımı söyleyeceğim Getirin, getirin… ve sonra öleceğim Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum Kır ve dağ çiçeklerini istiyorum Kaderleri bana benzeyen Yalnızlıkta açarlar, kimse bilmez onları Geniş ovalarda kaybolur kokulari Yurdumun sevgili ve adsız çiçekleri Hepinizi, hepinizi istiyorum, gelin görün beni Toprağı nasıl örterseniz öylece örtün beni Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum Ben bir köy öğretmeniyim, bahçıvanım Ben bir bahçe suluyorum gönlümde Kimse bilmez, kimse anlamaz dilimden Ne güller fışkırır çilelerinde Kandır, hayattır, emektir benim güllerim Korkmadım, korkmuyorum ölümden Siz çiçek getirin yalnız, çiçek getirin Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum En güzellerini saymadım çiçeklerin Çocukları, öğrencilerimi istiyorum Yalnız ve çileli hayatımın çiçeklerini Köy okullarında açan, gizli ve sessiz O bakımsız ama kokusu eşsiz çiçek Kimse bilmeyecek seni, beni kimse bilmeyecek Seni, beni yalnızlık örtecek, yalnızlık örtecek Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum Okulun duvarı çöktü altında kaldım Ama ben dünya üstündeyim, toprakta Yaz kış bir şey söyleyen sonsuz toprakta Çile çektim, yalnız kaldım, ama yaşadım Yurdumun çiçeklenmesi için, daima yaşadım Bilir bunu bahçeler, kayalar, köyler bilir Şimdi ustum, örtün beni, yatırın buraya Dünyanın bütün çiçeklerini getirin buraya Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum Afyon ovasında açan haşhaş çiçeklerini Bacımın suladığı fesleğenleri Köy çiçeklerinin hepsini, hepsini Avluların pembe entarili hatmisini Çoban yastığını, peygamber çiçeğini de unutmayın Aman Isparta güllerini de unutmayın Hepsini, hepsini bir anda koklamak istiyorum Getirin, dünyanın bütün çiçeklerini istiyorum Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum Baharda Polatlı kırlarında açan Güz geldi mi Kop dağına göçen Yürükler yaylasında, Toroslarda eğleşen Muş ovasından, Ağrı eteğinden Gücenmesin, bütün yurt bahçelerinden Çiçek getirin, örtün beni Eğin türkülerinin içine gömün beni Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum Ben mezarsız yaşamayı diliyorum Ölmemek istiyorum, yaşamak istiyorum Yetiştirdiğim bahçe yarıda kalmasın Tarumar olmasın istiyorum, perişan olmasın Beni bilse bilse çiçekler bilir dostlarım Niçin yaşadığımı ben onlara söyledim Çiçeklerde açar benim gizli arzularım Ceyhun Atuf KANSU youtube baglantisi: http://www.youtube.com/watch?v=yFYarvsDE8c |
|
|||
|
|||
![]() http://www.youtube.com/watch?v=vFV1f...eature=related
disardan gördügün gibi degil, bir kez olsun buradan bakmadin üzüldüm saniyorsan bil canim yandi ama cok yakmadin yaz gelir icimi sarar ayni telaslar kimbilir belkide yeni bir ask baslar ben özledim galiba seni bu yüzden bu kadar sitemlerim sen üzülme acidan bu sözlerim karsimda görsem dolar gözlerim |
|
|||
|
|||
![]() Kirac yeni bir albüm cikarmis. Aslinda yeni degil, eski sarkilarini yeniden yorumlamis. Iclerinde galiba en güzeli bur sarkidir..
Yalnızlığın Kapıları Sözleri Bir ağaç devrildi aniden Bir nehrin suları bulandı Bir kuş son nefesini verirken Ve gördüm son yaprağı düşerken O zaman açılsın kapıları yalnızlığın Yalnızlığın kapıları açılsın .. Bir cigara sar uzunundan Uçup gidelim buralardan Dök ne varsa savur ortalığa Bir rüya çalalim zamandan Açılsın kapıları açılsın yalnızlığın Bütün bir dünya uyurken Bizim dünyamız uyansın Çal şarkını unut adımı Farzet şimdi sen bir rüzgarsın Açılsın kapıları açılsın yalnızlığın Yıkılsın şu karanlık Bizim yolumuz açılsın Sar benı sar üşüyorum Senle sevişmek istiyorum Açılsın kapıları açılsın yalnızlığın Bu gece acının karnı aç kalsın Söz-müzik : tufan kıraç youtube baglantisi: http://www.youtube.com/watch?v=frALfbw23IM |
|
|||
|
|||
![]() Iste Kirac'i Kirac yapan müzik ve sözler. Kalite iste bu! Sadece bozkirdaki agac sarkisini da yeni yorumlamasi lazimdi. Gücendirdi simdi kendisi bana ama yaptigi müzikleri gene severek dinleyecegim
Dışarda yağmur, içimde rüzgar Özlüyorum seni dağlar kadar Ellerim yanar, gözlerim kanar Ateşin vücudumu sarar Gel birtanem Gel be gülüm Gel kaderim eline bakar Geceler uzun Her yerim hüzün Gel yeter anam kan ağlar Gel barışalım hayatla Gel tanışalım baharla Rüzgarım ol gel sabahıma Kaderim beklemek oldu yar Geçiyor zamanım doldu yar Gel barışalım hayatla Gel tanışalım baharla Rüzgarım ol gel sabahıma ... Kirac youtube baglantisi: http://www.youtube.com/watch?v=7vupUMiGatg |
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Gecen seni Türkiye'deykim can dostum ve akrabamla beraber Ankara geziyorduk. Güzel bir bara girdik ve iki raki kadeh yudumladik. Arka taraftan bu türkü caliyordu.
Kivircik Ali'den dogrusu pek fazla hoslanmam. Üniveriste mezunu, Türk oldugu halde Erbil'nin daglarindan medeniyet görmemis kirolar gibi "vay vay le lele" cekmesine hicte hos bir gözle bakmiyordum. Hala da bakmiyorum. Ama bu türküyü dinlerken rakinin etkisiyle birden bir hos olmustum. Her halimle memnun iken sikayet edecek bir durum bile yokken, birden beni bir bosluk sarmisti ve gönlüm bu bosluga itilmisti bu sözleri dinlerken... Izdırabı gül suyuna bandılar Gülüm seni arar oldum nerdesin Ayrılığı altın tasta sundular Ölüm seni arar oldum nerdesin Ardı olmayanın derdi çok olur Leşini yemeye kurdu çok olur Ömrü sürgün geçer yurdu yok olur Elim seni arar oldum nerdesin Memleketim Maraş emekçi adım Yoruldu gençliğim yoruldu tadım Kendimi kimseye anlatamadım Dilim seni arar oldum nerdesin ... -Kivircik Ali youtube baglantisi: http://www.youtube.com/watch?v=et5agWkZmYk Geändert von GoerenBilir (19.06.2009 um 21:57 Uhr). |
|
|||
|
|||
![]() Bu sarkinin bu thread'e ne isi var diye kendi kendime sordum. Gönlümün bir yerlerinde eski sevdalarin kirintilari diyelim gitsin. Her ask illa da karsi cins icin hissedilecek diye bir kayde mi var
![]() Düş yakamızdan yakamızdan Çek git artık hayatımızdan Yürünmüyor senin sokaklarında Söyle kimler var tuzaklarında Tepiniyor kimi rezil barlarında Kimi aç perişan yakınlarında Anam anam vay Anasız babasız çocuklar Bu soğukta sokakta yatarlar Kınalar yaksın avrat oynatsın O büyük adamlar Adın batsın senin cehalet Çek git artık bizi terket Leşi çıkmış ceset sabahlarında Kimi zehir çeker kursaklarında Herkesin yaptığı kar yanlarında Dünün böyle idi böyle yarınların da .... -Kirac youtube baglantisi http://www.youtube.com/watch?v=uoOX1I3RZpM |
|
|||
|
|||
![]() Bu sarki askin közünde yanip tutusan her asigin yasadigi ruh hallerini ne de güzel ifade ediyor. Rafet El Roman'nin gercekten severek dinledgim tek sarkisi.. Bu sarkidan sonra zaten piyasadan silinip süpürüldü..Keske böyle sarkilari yine yazabilse...
Sen bilemezsin ne çektiriyor Yokluğun bana Sevgilim Bitmez sorular, Uzar geceler O düşünceler, üzüntüler Sen gençliğimin büyük parçası Sen gençliğimin anlamı Biz neler neler yaşadık beraber Kalın bir roman kitap gibi Sen gittiğin an, çaresiz kalır Aklim karışır rahat edemem Moralim bozulur, canim sıkılır Sen bilemezsin daha neler Bak ne diyorum, gizlemiyorum Sensiz yasamak zor geliyor bana Her an içimdesin, her an kalbimdesin Seni seviyorum seviyorum Sensiz yasayamam, sensiz hiç olamam Sensiz yasamak zor geliyor bana Her an içimdesin, her an kalbimdesin Seni seviyorum seviyorum Ve o an gelirde iste o an, ben yasayamam… Hangi yönünü çok seviyorum Biliyor musun sevgilim Biraz içince, başın dönünce Anlatınca bana o halini Sonra dalınca, derin bakışınca Gözlerindeki o sevinç Bana sarılınca, sonra sorunca Ne kadar seni sevdiğimi Sen gittiğin an, biter cesaretim Uzar hedeflerim, hayallerim Bitmez sorular dinmez kederim O düşünceler üzüntüler Bak ne diyorum, gizlemiyorum Sensiz yasamak zor geliyor bana Her an içimdesin, her an kalbimdesin Seni seviyorum seviyorum Sensiz yasayamam, sensiz hiç olamam Sensiz yasamak zor geliyor bana Her an içimdesin, her an kalbimdesin Seni seviyorum seviyorum Ve o an gelirde, İşte o an, ben yaşayamam .... -Rafet El Roman youtube baglantisi http://www.youtube.com/watch?v=-jVbbPJJQ74 Geändert von GoerenBilir (19.06.2009 um 22:11 Uhr). |
|
|||
|
|||
![]() http://www.youtube.com/watch?v=ckLqlL5kMtk
Nerdesin gülüm aramadin ah gecelerce yalan degil ölürüm üc güne kalmaz bu derdinle aaah gücüm yetmez sana beni sensiz birakma yeni geldi aklim basima.. Yoksun yoksun kacinci mevsim gecti yollar bitti kac yil gecti hasret yanimda yoksun yoksun gözümde yaslar bitti sana yanmisim,yalnizim bu defa bittim aah |
|
|||
|
|||
![]() Tülay Özcan - agla
Karanlik odalarda kalmis bir cocuk gibi kücük bir mum isigina bile hasretim bedenim yorgun ama ruhum deli cagimda hic umudum olmasada kokun kaldi evin dört bir yaninda ... http://www.youtube.com/watch?v=c4AaKo89OpU |