Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 15.08.2005, 13:46
Benutzerbild von xkurtcu55
xkurtcu55 xkurtcu55 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Dini Siyasete Alet Etme :O)

BÝLMEDEN VE BÝLMEDÝÐÝNÝ DE BÝLMEDEN BÝZLERÝ YILLARDIR " DÝNÝ SÝYASETE ÂLET ETMEKLE (!) " SUÇLAYANLAR AÞAÐIDAKÝ AYETLERÝ NASIL YORUMLAYACAKLAR ACABA ! BU AYETLERÝ KUR"AN"DA YOK MU SAYACAÐIZ , YOKSA KUR"AN"IN O AYETLERÝNÝ ÝNKÂR EDÝP ÝÞÝMÝZE GELEN AYETLERÝ KABUL EDÝP , GELMEYENLERÝ ( HAÞA ) RED MÝ EDECEÐÝZ ?...!
HAYIR ! KUR"AN BÝR BÜTÜNDÜR VE BÝR HARFÝNÝ ÝNKÂR EDEN , RED EDEN KÂFÝR OLUR! KUR"AN"DA ÝMAN ,ÝBADET ,AHLAK YANINDA UKUBAT VE MUAMELAT YANÝ "CEZA HUKUKU ,KAMU HUKUKU ,ÝKTÝSAT HUKUKU..." GÝBÝ ALANLARDA OLDUKÇA AZ AMA ÖZ AYETLER- HÜKÜMLER BULUNMAKTADIR.BAÞTA HZ. RESUL OLMAK ÜZERE , HZ. ALÝ ,DAHÝL ÖMER, EBÛ BEKÝR , OSMAN ...DEVLET YÖNETMEDÝLER MÝ ,ONLARDA LAÝK MÝ ÝDÝLER ( HAÞA ) ! ?

- BAKARA : 85 : " SÝZ KÝTABIN BÝR KISMINA ÝMAN EDÝP BÝR KISMINI ÝNKÂR MI EDÝYORSUNUZ ? SÝZDEN BUNU YAPANIN CEZASI DÜNYA HAYATINDA REZÝL OLMAKTIR , AHÝTRETTE DE AZABIN EN ÞÝDDETLÝSÝNE ÝTÝLÝRLER . ALLAH YAPTIKLARINIZI BÝLMEZ DEÐÝLDÝR ."

- CASÝYE : 18 : ÞERÝAT : " EY MUHAMMED SENÝ DÝN HUSUSUNDA ÞERÝAT SAHÝBÝ KILDIK . SEN ONA UY BÝLMEYENLERÝN KEYÝFLERÝNE UYMA . "

- NUR : 55 ÝNÝN ÝKTÝDAR OLMASI : " ALLAH SÝZDEN ÝNANIP YARARLI ÝÞ YAPANLARA VA"DETMÝÞTÝR:...ONLARI YERYÜZÜNDE HÜKÜMRAN KILACAKTIR... "

- BAKARA :213, NÝSA : 59 : HÜKMETMEK : " ...ANLAÞMAZLIÐA DÜÞTÜKLERÝ KONULARDA ÝNSANLAR ARASINDA HÜKMETMEK ÜZERE ÝÇÝNDE GERÇEKLERÝ TAÞIYAN KÝTABI ÝNDÝRDÝ ..."

- MÂÝDE :48-49 : HÂKÝM ALLAH " ...ARTIK ÝNSANLAR ARASINDA ALLAH"IN ÝNDÝRDÝÐÝ ÝLE HÜKMET VE SANA GELEN GERÇEKTEN AYRILIP ONLARIN KEYÝFLERÝNE UYMA !SÝZDEN HER BÝRÝNÝZ ÝÇÝN BÝR ÞERÝAT VE YOL BELÝRLEDÝK...ONLARIN ALLAH"IN ÝNDÝRDÝÐÝ ÞEYLERÝN BÝR KISMINDAN SENÝ ÞAÞIRTMALARIDAN SAKIN ! "

- MÂÝDE :44 : KÂFÝR KÝMDÝR ? ( ALLAH AÇIKLIYOR ) " KÝM ALLAH"IN ÝNDÝRDÝÐÝ ÝLE HÜKMETMEZSE ÝÞTE KAFÝR ONLARDIR ! "

- AHZÂB : 36 : BÝZE DÜÞEN " ALLAH VE RESULU , BÝR ÝÞTE HÜKÜM VERDÝÐÝ ZAMAN ARTIK ÝNANAN BÝR ERKEK VE KADININ , O ÝÞÝ KENDÝ ÝSTEKLERÝNE GÖRE SEÇME HAKKI YOKTUR . "

- BAKARA :179 : KISAS : " EY AKIL SAHÝPLERÝ , KISASTA SÝZÝN ÝÇÝN HAYAT VARDIR . "

- NÛR :4-5 : CEZA : " NAMUSLU KADINLARI ZÝNA ÝLE SUÇLAYIPTA DÖRT ÞAHÝT GETÝREMEYENLERE SEKSEN DEÐNEK VURUN VE ARTIK ONLARIN ÞAHÝTLÝÐÝN&Yacut e; ASLA KABUL ETMEYÝN . "

- MÂÝDE : 8 : ÞAHÝDLÝK : " EY ÝNANANLAR , ALLAH ÝÇÝN ADALETLE ÞAHÝTLÝK EDENLER OLUN.BÝR TOPLULUÐA KARÞI DUYDUÐUNUZ KÝN SÝZÝ ADALETTEN ALIKOYMASIN . ADÝL DAVRANIN ..."

- NÝSA :135 : ADALET : " EY ÝNANANLAR ,KENDÝNÝZÝN , ANNE-BABANIZIN VE YAKINLARINIZIN ALEYHÝNDE BÝLE OLSA ALLAH ÝÇÝN ÞAHÝTLÝK EDENLER OLUN ... "

- BAKARA :275 : FAÝZ : " ALLAH ALIÞVERÝÞÝ HELAL , FAÝZÝ HARAM KILMIÞTIR . "

- BAKARA :188 : RÜÞVET : " ... BÝLE BÝLE ÝNSANLARIN MALLARINDAN BÝR KISMINI GÜNAH BÝR BÝÇÝMDE YEMENÝZ ÝÇÝN ONLARI HAKÝMLERÝN ÖNÜNE ATMAYIN ( ONLARA RÜÞVET VERMEYÝN ) ."

- EN"AM : 141, TEVBE :103 :ZEKAT ( VERGÝ ) : " ONLARIN MALLARINDAN KENDÝLERÝNÝ TEMÝZLEYECEK , YÜCELTECEK BÝR SADAKA AL . "

- MÂÝDE :90 : ÝÇKÝ,KUMAR,FAL : " EY ÝNANANLAR , ÞARAP ,KUMAR, DÝKÝLÝ TAÞLAR , ÞANS OKLARI ÞEYTANIN ÝÞÝ BÝRER PÝSLÝKTÝR . "

- ÞURA : 38 , ÂLÝ ÝMRAN . 159 : ÞÛRA ; DANIÞMA MECLÝSÝ : " ... ÝÞLERÝ , ARALARINDA DANIÞMA ÝLEDÝR . ", " YAPACAÐIN ÝÞLER HAKKINDA ONLARA DANIÞ . "

- HACC : 41 : ÝSLAM DEVLETÝNÝN ÖZELLÝKLERÝ : " O ALLAH"IN DÝNÝNE YARDIM EDENLERÝ YERYÜZÜNDE ÝKTÝDARA GETÝRDÝÐÝMÝZ ZAMAN NAMAZI KILAR , ZEKATI VERÝRLER , ÝYÝLÝÐÝ EMREDERLER , KÖTÜLÜKTEN VAZGEÇÝRMEYE ÇALIÞIRLAR . "

- ALÝ ÝMRAN :104 : ÝSLAM ÜMMETÝNÝN ÖZELLÝKLERÝ : " ÝÇÝNÝZDEN HAYRA ÇAÐIRAN , ÝYÝLÝÐÝ EMREDÝP , KÖTÜLÜKTEN MEN EDEN BÝR TOPLULUK OLSUN . "

- FETH :18 : BÝAT-OY: " ALLAH ÞU MÜ"MÝNLERDEN RAZI OLMUÞTUR KÝ ONLAR , AÐACIN ALTINDA SANA BÝAT EDÝYORLARDI ."

- ÝSRA : 32 : ZÝNA - FUHUÞ : " ZÝNAYA YAKLAÞMAYIN ÇÜNKÜ O AÇIK BÝR KÖTÜLÜK , ÇOK KÖTÜ BÝR YOLDUR ! "

- NUR : 33 : EVLENME : " SÝZE ÞUNLARLA EVLENMENÝZ HARAM KILINDI : SÝZÝ EMZÝREN ANALARINIZ , SÜT KARDEÞLERÝNÝZ ."

- BAKARA : 228-230 : BOÞANMA : " BOÞANMIÞ KADINLAR ÜÇ KUR" BEKLEYÝP KENDÝLERÝNÝ GÖZETLERLER..."

- BAKARA : 180, NÝSA : 11-12 : MÝRAS : " ...UYGUN BÝÇÝMDE VASÝYET ETMEK , KORUNANLAR ÜZERÝNE BÝR BORÇTUR . "

- BAKARA : 30 : ÝNSAN ALLAH"IN YERYÜZÜNDEKÝ HALÝFESÝDÝR : " RABB2ÝN MELEKLERE :" BEN YERYÜZÜNDE BÝR HALÝFE YAPACAÐIM. " DEMÝÞTÝ . "

- AHZÂB : 48 : DÝN DÜÞMANLARINA ÝTEAT ETME : " KAFÝRLERE VE MÜNAFIKLARA ÝTEAT ETME . ONLARIN EZÝYETLERÝNE ALDIRMA ,ALLAH2A DAYAN , KORUYUCU OLARAK ALLAH YETER ."

- BAKARA : 282 : BORÇLAR HUKUKU :" EY ÝNANANLAR , BELÝRLÝ BÝR SÜRE BÝRBÝRÝNÝZE BORÇ VERDÝÐÝNÝZ ZAMAN ONU YAZIN . "

- NÝSA : 59 :ANLAÞMAZLIKTA ( ALLAH"IN KANUNU,ÝNSANLARIN KANUNU ) KISTAS KUR"AN : " EÐER HERHANGÝ BÝR KONUDA ANLAÞMAZLIÐA DÜÞERSENÝZ ; ONU ALLAH"A VE ELÇÝSÝNE GÖTÜRÜN . BU DAHA ÝYÝDÝR VE SONUÇ BAKIMINDAN DA DAHA GÜZELDÝR . "

- HUD : 85 : " ÖLÇÜYÜ VE TARTIYI TAM DENGELÝ YAPIN ... " BAKKALIN TARTISINA AYET ÝNDÝREN ALLAH DEVLETÝ ; SARHOÞ , RÜÞVETÇÝ , DÝNSÝZ , MÜNAFIKLARA MI BIRAKACAKTI ?

ÞÝMDÝ BU KADAR AYET - KÝ ÇOÐUNU DAHA PEK ÇOÐU VAR ! - DURURKEN BEN ÞU VEYA BU NEDENLE BU AYETLERÝ YOK MU KABUL EDECEÐÝM ! BENÝM ÝMANIM TAM ; ALLAH"IN , YARATTIÐI ÝNSANLARINA DA EN ÝYÝ AHLAK-ÝBADET-ÝMAN GÝBÝ EN ÝYÝDE YÖNETÝM KURALLARINI GÖNDERDÝÐÝNE ÝNANIYORUM . BENÝM TERCÝHÝM HUKÛKU"L-ALLAH YÖNÜNDE ; ÝMAN, ÝBADETTE...GÜVENDÝÐÝM YARATICIMA HUKUKTA DA GÜVENÝYORUM !...OLAYIN ÖZÜ BU !

- ENFÂL : 40 : ALLAH DOST , YÂR"DIR : " ALLAH SÝZÝN SAHÝBÝNÝZDÝR , O NE GÜZEL SÂHÝB , NE GÜZEL YARDIMCIDIR ."

- MUHAMMED : 11: ALLAH ÝNANANLARLADIR : " ALLAH ÝNANANLARIN KORUYUCUSUDUR . "

ÝSLAM VE RESMÝ DÝN

-Hayatýn her alanýna hitap eder , kural koyar -Din , kulun vicdanýna hapsedilmiþtir

-Hem dünya hem ahirete hitap eder -Sadece ahirete hitap eder ,dünya"ya karýþamaz

-Din-devlet bir bütündür -Din ile devlet ayrýdýr.

-Aile yönetimi dine baðlýdýr -Evlenme,bosanma,nikah... hukuku isviçre"den ithaldir.

-Egitim-ögretim dine göre yapýlýr -Müfredati laik mantýk belirler, ibadet saatleri umursanmaz

-Basýn -yayýn dini kurallara göre çalýþýr -Basýn"da ;kadýný sömürü, yalan, dine saldýrý serbestir

-Hakimiyet ALLAH" ýn, yönetim kullarýnýndýr -Hakimiyet milletin (!), yönetim elit kesimindir.

-Kanunlarý islama uygun olarak meclis çýkarýr -Kanunlar Ýsviçre, Ýtalya, Almanyadan ithal edilir dini görüþ sorulmaz

- Hukuk Ýslam hukuk" udur (Kur"an ve sünnet) -Hukuk roma ve batý hukuk" udur.

-Mahkeme islama göre yargýlar -Mahkeme batý kurallarýna göre yargýlar

-Kaynak Kur"an ve Sünnet,örnek peygamber"dir -Kaynak ve örnek Pragmatizme baðlý opotünizm"dir.

-Ýçki üretimi ve satýmý yasaktýr -Devlet üretir (Tekel ).

-Faiz haramdýr -Devletin faiz"li bankalarý vardýr(faizsiz... banka Ýslama uygundur)

-Zina yasaktýr - Resmen , kanunla yasak olmaktan çýkarýlmýþtýr (2001)

-Süt anne ve kardesle evlenilmez -Evlenmek serbesttir

-Tesettur farztýr. -Yasaktýr (pantolon... serbesttir)

-Cuma namazý farzdýr. -cuma için iþ býrakýlamaz

-Günaha kýnama ve nefret vardýr. -günaha tesvik, reklam ve izin vardýr (genel ev,

<a href="redirect.jsp?url=http://www.islamustundur.com/konular/dinvesiyaset.htm" target="_blank">http://www.islamustundur.com/konular/dinvesiyaset.htm</a>
Alt 15.08.2005, 13:48
Benutzerbild von xkurtcu55
xkurtcu55 xkurtcu55 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Hoschttt hoschtttt?

Ben Hadis profösörü deyilim?

Ama sunun farkina vardim damgali pezevenlik sistemini savunmak Mesepsiz Müslimanlara laik mis hadi ordan.

Auuuuuuuuuuuuuuu ???? :O)))))))))
Alt 15.08.2005, 13:59
unknown

Standard Riza NUR un DILINDEN

Yazan Kişi: onur84
Tarih: 10-30-04 13:23

Riza Nur`un Hatiralari

Allah insandan olmak lazimsa, hic olmazsa bir insan-i kämil bulup onu Allah yapsaydiniz. M.Kemal gibi cani, sarhos, katil ve cani birinimi Tanri yaptiniz. Yuh size asagilik mahlukatlar. ( Riza Nur Hayat ve Hatiratim S.365)

28 Haziran 1929 Milliyetin yazarlarindan Yakup Kadri Gazi`sini meth ediyor. Kemalizm diye bir kelime icad etmis.Yani Gazi`sinin isleri mühim bir felsefe ve meslek-i edebi ilmi ve fennidir.Kemalizm mezhebi diyor. Adeta bir Din. Dünyada bu kadar cirkin dalkavukluk az görülmüstür. ( Riza Nur Hayat ve Hatiratim S.368-369)

Cankaya`da bir sürü genc kiz ve güzel cocuk var. Bunlara Gazi`nin evlatliklari diyorlar. Bu kiz ve cocuklar M.Kemal`in fuhus aletleri. Bunlardan s.kip biktiklarini evlendiriyor. Kendide nikah merasiminde baba sifatiyla bulunuyor.Zaten bunlar evleninceye kadar Cankaya fuhus mektebinde Gazi`den baska en az 80 kisi herbirinin üstünde geciyor. ( Riza Nur Hayat ve Hatiratim S.370)

Yine calkalanan mühim bir rezalet var Melahat meselesi. Süreyya kizi Melahat`i Latife Hanimin erkek kardesi Ismail`e verdi. Ismail deli ve edepsiz biri Beyoglu`nda yapmadigi rezalet yoktu. Ismail bir gün Paris kätipligi esnasinda otele karisinin yanina bir gece yarisi bir fahise ile gelmis. Karisi ile kavga etmisler. ( Riza Nur Hayat ve Hatiratim S.376)

M.Kemal selanik`lidir. Harbiye mektebinde okumus, erkan-i harbiye cikmistir. Kimi Yahudi, kimi Dönme, kimi Sirb, kimi Bulgar, kimi Pomak diyor. Babasi ve anasi hakkinda rivayet cok. Muhakkak olan bir sey varsa Anasi belli babasi mechul.(Riza Nur Hayat ve Hatiratim S.401)

Yukaridaki Yazilarinin hic biri bir sosyalist , kürt milliyetcisi, veya islamci bir siteden alinmadi.

Riza Nur ilk meclis baskanlarimizdandir. Atatürk`le beraber ülkemizi kuran kadrolardandir. Lozan Delegasyonundandir. Riza Nur sürec icerisinde Atatürk ile ters düsmüstür. Diger muhalifler gibi idam edilmemek icin Fransa`ya siginmistir.

NIhal Atsiz`i yanina evlatlik olarak almis o`nu yetistirmistir. Bu Bey türk milliyetci hareketinin ruhani lideridir. ilk milliyetci kadrolardandir.

Bugün benim yazdigim her yaziya küfürle karsilik verip sahte vatanseverlik ve milliyetcilik yapan okuma-yazma özürlü cahiller umarim ruhani liderlerini böylelikle iyi tanirlar.

Not: bu yazi silinmez ise eger o zaman bu Portal`da demokratik bir ortam olduguna inanirim.

**

Yazan Kişi: Alpi003
Tarih: 10-30-04 15:38

SÜBHAN - ALLAH !..

Bu ne fitrat,bu ne vicdan -i meali-Agah !
Zat-i Ulyalari Hakkin bize In"amisiniz,
Kimsiniz söyleyiniz,Hazreti MUSA misiniz ?

Hele DECCAL in elinden yakamiz Kurtuldu;
Hele Mahvolmadan evvel millet sizi buldu.

Ah Efendim o herif yok mu,KIZIL KAFIRDI
Cünkü bir sey tanimaz ne desen hep MÜNKIRDI
Ne edep der ne Haya der,ne fazilet , ne VAKAR;
Geyirir les gibi Mutadi degil Istigfar
Aksirir sonra,Futur etmiyerek Burnumuza
Yutariz,care ne,Mümkün mü ilismek Domuza ..

*

Mehdi olmali Bu Riza nur denilen adam

Yaydi Foruma Daire seklinde bir Balgam

Dayanmis oldugu Yamri yumru Gelenekle
Cizgiler cekerek soktu belki Bin sekle.. )

Muhahahahaha Nihal atsiz Gibi Allahsiz Kitabsiz bir Ateist i Büyük Bir FASIST i yetistirdigi Icin Riza bey ile ne kadar ögünsek azdir.

Bakin atsiz ne diyor ?

Siyasette muhabbet... Hepsi yalan, palavra...
Doğru sözü “Kül Tegin” kitabesinde ara...
Lenin’den bahsederse karşında bir maskara,
Bir tebessüm belirsin sadece dudağında.

*
Iztırabı kanına kat da göz kırpmadan iç!
Varsın gülsün ardından, ne çıkar, bir iki piç...
Bu varlık dünyasında yalnız senin hiç mi hiç,
Bir şeyin olmayacak hatta mezar taşında

*

Ey Benito Musolini! Ey gayet yuce,
Italyanlar basvekili muhterem Duce!
Duydum ki, yelken1eri edip de fora
Gelecekmis ordularin yesil Bosfora.
Buyursunlar... Bizim icin savas dugundur;
Din Arab"in, hukuk sizin, harp Turklugundur.

Türk gencligine Devamli Irkcilik Pompalayan Bu Zat..Ne yazik ki Ogluna Allah i anlatmakta zorlandigi icin ogluda Marxist Leninist ve de Bunlarin geregi olarak Materyalist olmus ve Babasinin Yukarida belirttigi ** Arkasindan Gülen PICLER ** sinifina dahil olmustur..( Takdir-i ILAHI )

Sevgili Oglunun bu maskaraligi karsisinda Hüseyin Nihal ATSIZ beyin dudaklarinda bir tebessüm belirmis midir ?

Onu Bilemiyorum..

Ama Büyük bir Ihtimalle bir yerde bir Hata yaptigini anlamistir.

Bu Nokta da Sözü Tekrar Üstad Mehmet AKIF e verelim ..

Bakalim Riza NUR lara Nihal ATSIZ lara ne der :

Hürriyeti aldik dediler.Gaybe inandik
Eyvah bu Bazicede bizler yine Yandik
Cemiyete bir FIRKA dedik TEFRIKA cikti:
Sapsaglam iken Milletin erkanini yikti.

TURAN ILI namiyle bir efsane edindik
EFSANE,fakat GAYE ! deyip az mi didindik ?
Kac Yurda veda etmedik artik Bu ugurda ?..

ELVERDI GIDENLER ! ACIYIN ELDEKI YURDA !..

M. Akif ERSOY

Fazla söze ne gerek ?
Alt 15.08.2005, 14:13
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard si... adi serefsiz it o.T.

ohne Text
Alt 15.08.2005, 14:14
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard acaba tc laik oldugu icin neden

hala geri kalmis bir ülke?
Alt 15.08.2005, 14:27
eniskaya

Standard Heykel sence tapmakmidir

o zaman cok sevdigin ve Trabzonda bulunan Kanuninin Heykeline siz gidide Musilman HACISI olun hahahahahaha

Yaaaa ne salak insanlarsiniz yawwwww... Allah beyin yerine hava gazi vermis...
Alt 15.08.2005, 14:27
unknown

Standard HADIS KITAPLARI

Yazan Kişi: EvrenseL
Tarih: 08-17-03 13:22

Buhari,es Sahih ve Müslümi es -Sahih"in Hadis kitaplari siz müslümanlar icin ne anlam tasir.Bu kitaplari inkar eden bir kisi müslümanmidir?
Yorumlarinizi bekliyorum...

**
Yazan Kişi: ENSAAR
Tarih: 08-17-03 14:30

Ari kovanina comak soktun Evrensel..!

Gelecek yorumlari bende merakla bekliyorum.

Ama güvenilir bir mesafeden :-) .

**
Yazan Kişi: Senol025
Tarih: 08-17-03 14:52

ben bu soruyu su forumda acikladim: "Bugünkü islam uydurma dolu! "

Bu hadis kitaplarinin hepsini cöpe atmak gerekir.
hicbirinin güvenirliligi saglamliligi yoktur!
hepsi birbiriyle celisir ve uydurma doludur!

o forumu kopyaliyorum:

1.a: Kan aldirmak yapaninda yaptiraninda orucunu bozar
(Tirmizi Oruc 60/Ebu Davud Oruc 28/ Buhari Oruc 32)

1.b: Peygamberimiz oruclu iken kan aldirmistir.
(Ebu Davud Oruc 29-30/Tirmizi Oruc 59/Buhari Tip 11)
---------------------------------------------------------------------------------

2.a: Gerek kücük, gerek büyük tuvaletinizi yaparken kibleye dönmeyin.
(Hanbel 3/12)

2.b: Peygamberimiz bir takim insanlarin kücük ve büyük tuvaletleri icin kibleye dönmeyi hos karsilamadiklarindan bu bidati kaldirmak icin tuvaletini kibleye dogru yaptirdi
(Buhari 4/11)
-----------------------------------------------------------------------------------------

3.a: Peygamber ayakta su icilmesini yasakladi.
(Ebu Davud 4/No: 3717)

3.b: Peygamberi sizin benim gibi ayakta su icerken gördüm.
(Ebu Davud 4/No: 3718)
-----------------------------------------------------------------------------------------

4.a: Kim size Peygamberimizin ayakta kücük tuvaletini yaptigini söylerse inanmayin.
(Süneni Nesei 1-2/25

4.b: Peygamberimiz bir kavmin süprüntüsüne varip ayakta kücük tuvaletini yapti.
(Buhari 1/167)
-------------------------------------------------------------------------------------------

Kuran: 42:11 "...Onun benzeri gibi hicbirsey yoktur"

Pekala su tam sapikca bir hadise ne dersiniz?

"Allah ahirette Peygamberelere kimligini kanitlamak icin bacagini acip
baldirini gösterir"
(Müslim - iman 302, Buhari 97/24, 10/29, Hanbel 3/1)

üstelik Buhari mezheplerin en kuvvetli hadis kitabidir!

**

Tarih: 08-17-03 15:33

Cahil evladim evrensel..
Hadis kitaplarina Iman ne zamandan beri Islam in sarti oldu ))

Muhahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha..

tele-vole ateistleri sizi

)

Paramız yok ki bir güzel sevelim
Bademiz yok ki içip de haykıralım
Demek günaha girmenin yolu yok
Çaresiz kalkalım namaz kılalım

**

Tarih: 08-17-03 18:03

Yanlis hatirlamiyorsam hadis kitaplarindaki sözler muhammede ait!
Buyurun müslümanlar aciklama istiyorum!

**

Yazan Kişi: ENSAAR
Tarih: 08-17-03 19:21

hmmmm,.....

Senol025 arkadasimiz, hadis kitaplarinda yer alan, celiskili ve uydurma bir takim rivayetleri sunmus, ama bence Evrenselin sorusuna tam bir cevap teskil etmiyor.

Burada sorulan sey Hadis kitaplarinin sihhatinden ziyade, Hadislerin Islam nezdinde ki konumlaridir.

Yani farzedin ki hadis kitaplarinda celiskili ve uydurma bir haber yoktur;
bu durumda Hadislere iman islamin bir gerekliligimi olurdu?

Ben evrenselin sorusunu böyle anladim.

Yaniliyormuyum acaba?

**

Tarih: 08-17-03 19:38

Muhahahahahahahahahahahahahahaa..
Burada Farz edelim ki Oynamiyoruz evladim..
Bu DIN !..

Marx in Komunist manifestosu ya da Darwin in Tesadüf reorisi degil .o)

Müslüman olmanin sartlari nedir ?

HADISLERE iNANMAK filan mi ?

Üzgünüm ama acmak Istediginiz Tartisma yine Fiyasko ile sonuclandi .o))

Neden Böyle oluyor biliyor musunuz ?

Gayet tabii bilmiyorsunuz )

Provakasyon yapmaktan bile aciz olacak kadar Zeka yoksunuz )

Yani üzülerek söylüyorum ama

Sosyalisr enternational in yüz karalarisiniz ...

Muhahahahahahahahahahahahahahahaha...

Arabistana filan gidin )

**

Tarih: 08-17-03 21:38

Imam Buharinin ve Imam Müslümin hadis kitaplarindaki yazilan hadisleri müslümanlar kabul ediyormu?
Bu hadislerin ne kadar dogruluk payi vardir?
Eger bir insan müslümanim diyorsa bunlari aciklamasi gerekir!
Yoksa bilmiyormusunuz?Tahmin ediyorum belkide ilk defa Islam aleminin en büyük imamlari olan bu kisilerin isimlerini yeni duydunuz!

**

Tarih: 08-17-03 22:22

Muhahahahahahahahahahhahahahhaa..
Evet Ilk defa Duyuyoruz )

Halinin ne kadar ACIKLI oldugunun farkinda misin Evrensel ?

:O)

Besmele Gusleyen SEYTAN a döndü halin ))....

Muhahahahahhahahahahahahahahahahahahaha...

Bak Müslümanlar susarak Bile Seninle alay etme Büyüklügüne sahip..

Ayakta durabiliyormusun ?

**

Tarih: 08-17-03 22:41

Bir insan inandigi dini veya savundugu fikiri cok iyi bilmesi gerekir.Ben bunlari burada göremiyorum.Demekki kulaktan duyma sözlerle insanlar birseylere inaniyorlar.Buda o kisilerin ne kadar cahil olduklarinin belgesidir.
Islam seriatini savunan kisilerin iclerinden gercekten tanidigim yürekli insanlar var.Fakat bu forumda böyle kisileri taniyamadim.Cizgisi belirsiz,neyi savundugunu bilmeyen insanlarin Islami savunmaya kalkmalarina üzülüyorum.Topluma karsi bir sorumsuzluk oldugu kanisindayim.
Yukaridaki adi gecen Islam alimlerinin müslümanim diye ortalikta yazi yazanlara sunu sorma geregi duyuyorum.Neden bu kadar sahtekarsiniz?

**
Tarih: 08-17-03 23:00

Bir insan inandigi dini veya savundugu fikiri cok iyi bilmesi gerekir.Ben bunlari burada göremiyorum.Demekki kulaktan duyma sözlerle insanlar birseylere inaniyorlar.Buda o kisilerin ne kadar cahil olduklarinin belgesidir

__________________________________________________ _______

Sana aynen katiliyorum Moskofcugum )

Iste sen bu tiplemenin Canli bir Kanitisin )
Ateistsin ( ! )
Ama ne oldugunu acikliyamiyorsun..

IMAN i Hadis kitaplari ile kiyasliyacak kadar Kör cahilsin )

Müslüman Mahallesinde salyangoz satacak kadar da BUDALASIN !..

kendini uyanik bir Provakatör saniyorsun ama gördün Insanlar Seni Burada Kendin ile muhabbet de yanliz birakip dalgalarini geciyorlar..

Daha fazla rezil mi olmak istiyorsun ?

Sen polemik Yaratmak isteyen Yumurta mi Tavuk mu sorusunu sormaya calisan Komik bir figürsün ki onu Bile sormakdan Acizsin )

Horoz a sormuslar:

Yumurta mi tavuktan cikar ?
Tavuk mu yumurtadan ?

Ne dese begenirsin ? :O)

** Ben ÜZERINE CIKAR DÜZERIM !.. POLEMIGE GIRMEM !! **

Buradaki durum Bu Moskofcugum )

Bilmem anlatabiliyormuyum ??

:O)

**
Tarih: 08-17-03 23:10

Müslüman bir kisi isen bu kisilerin nasil birisi oldugunu
ve Hadislerinin dogru olup olmadigini aciklarsan sevinirim.

**

Yazan Kişi: niku
Tarih: 08-18-03 00:20

@alpi003,
işte bu söylemler senin tarzın olmamalı idi..!
burada bulunduğum süre içinde hiçbir ateist"in doğrudan hedef göstererek inanan arkadaşları rencide edecek bir yazısına rastlamadım,ta ki,kimi, dostların onlara hakaret etmeye başlayıncaya kadar..!
bunları sende pekâla biliyorsun.
sen mi..?
sanırım sosyalist düşünceye karşı içinde bir fobi oluşmuş.
onların hiçbir yazısının anlam taşımadığı fikrindesin.bunu çok doğal karşılıyorum,yıllarını verdiğin bozkurtvari düşünce ile çelişme(me)k fikrin hep ağır basıyor.
söylermisin dostum,bu günkü inananların çizgisi sorulan sorudaki ana unsurdan farklı mı..?
sen burada din"i yazılarında hep bunu öne sürerek gerçek bakış dediğin senin düşüncelerinle,bunlara karşı değilmisin..?
evrensel arkadaşımızın sorduğu soruda asıl inmek istenilen yer,birilerinin incinmeden tartışılması amaçlanarak gölgelenmiştir..!
bunu seninde pekâla anlamış olduğunu sanmaktayım.lâkin yazanın kominist damgası seni ürkütüyor,yanılıyormuyum..?

saygı ve sevgilerimle...

**
Yazan Kişi: KURTADAM55
Tarih: 08-18-03 00:27

internette buldugunuz hadislere hadis deyip gözümüz önüne tekrar tekra sergiliyorsunuz!!! Artik o sayfalarin sundugu oyunlu hadisleri unutup imana gelmenin zamani gelmedimi? Siz ne Ispatlamak istiyorsunuz? Amaciniz ne? Ateste yanmayasiniz diye cagri yapan peygamberin gösterdigi yolu görmenize engel olan nefsinizi anlayamadinizmi? Yazik!!!

**

Tarih: 08-18-03 00:47

Niku;
Selamlar..
Birincisi bireylerin Tasidigi komunist Ünvani beni kesinlikle Ürkütmez..

Bilakis kiran kirana tartismalarda cok iyi Komunist Dostlar edinmisimdir..
Ben insanlarin konulara yaklasim seklini degerlendiririm.

burada ki evrensel arkadas Benim icin Komunist olma niteliklerine sahip bir vatandas degil.
Her seyden önce Dürüst degil..
Onu daha ilk Tartismamizda uyardim anlamadi anlamayinca ve bilincli olarak Islam in sancilarindan biri olan gelenek Inanisinin Önem verdigi Hadis meselesini ISLAM seklinde lanse edip O Kurumun sacmaliklarini elestirmeye kalkisinca Kendisinin Layik oldugu Bir Tarz ile karsilasir..

Benim Komunist ya da sosyalist olanlara karsi hic bir komplexim yoktur..Komunist forumlara da yazarim ve saygi görürüm onlarin Dürüstce savunduklari fikirlerede saygi duyarim..
Ama bu sekilde ateistliklerini öne sürerek Islam harici kurumlari Islam diye elestirerek gelen arkadaslar KÜCÜK düserler.
Cünkü yapmak istedikleri sadece Bir provakasyon Inanan Insanlari kücük Düsürme sevdasi ve O her zamanki Ön yargi Ilerici Ölcekte olmayan insanlari cahil görme komplexidir.

Ben Burada Cahillerin kimler oldugunun " modern ön yargilar ve Ateizm ve islam "Antedli Topiclerde kanitlandigi fikrindeyim..

Tartisma adab ve dürüstlügünden uzak olan bu genc arkadaslar Bu Güne kadar ortaya koyduklari tavirlara göre yanit almislardir ve alacaklardir.

sevgilerimle

**

Yazan Kişi: niku
Tarih: 08-18-03 00:52

hz.aişe,çok hadis rivaye eden sahabeden birisidir.

rivayet ettiği hadislerin toplamı 2210 olarak bilinir.

hz muhammed"in eşi ve ebubekir"in kızı olması yanında ilme(oxfor"da okudu) meraklı oluşu ve peygamber"in vefatından sonra çok yaşamış olması,O"nunçok hadis rivayet etmesine etkili olmuştur(aklına geleni söylemiş).

diğer sahabelerin bazı hatalı rivayelerini zaman zaman düzelttiği gibi,onların yanlış olarak verdikleri fetvaları da tenkit etmiştir...

görüldüğü gibi en yakınından bile gelse,bir hadisin doğruluk veya yanlışlığı hakkında net bir bilgiye ulaşmak çok kolay değildir.

kaldı ki,ebubekir ve ömer dönemlerinde hadis toplamak ve peygamber yaşantısına özenti yasaktı.osman döneminde kur-an derlenirken, hadisleride ihtilaflı olaylarda emsal teşkil etmesi için,iki şahidin gösterildiği her olay bir yerlere not edildi...

toparlayacak olursak en az 10-15 yıl önceki bir olayı hatırlayarak peygamber böyle davranmıştı örneğine başvurmak ne kadar akılcı olabilir..?

ondan vaz geçtik,bu gün bile hızla değişen dünya yaşantısında bunlar nasıl emsal teşkil edebilir..?

saygı ve sevgilerimle...

**

Tarih: 08-18-03 01:04

Insan inandigi dini bilmesi gerekir.Bu forumda böyle kisilere rastlamadim.
Benim Devrimci ve ateist olmam beni baglar.Bu kavramda düsüncelerimi her zaman yerde dile getirmisimdir.Acilan topiclerde o baslik altinda fikirlerimi insanlarla paylasmisimdir.Zaten iki forumda yazilarimi paylasmisimdir.
Diger forumlarda yazilarim yoktur.Insanlik adina birseyler yapmanin amacindayim.Her ne olursa olsun,hakaret ve küfür eden kim olursa olsun bu kisileri uyararak ve ikaz ederek onlari kinamisimdir.Bana yapilan onca hakret ve küfürlere hic bir karsi düsüncede olan insanlar kinamadigi gibi o kisiye sahip cikmaya calismislardir.Marksizm hayatimin yasam seklidir.Her ne kadar da kapitalist sistemde yasiyorsakta marksizmi en azinda kendimde ve aile ortaminda yasamaktayim.Ve bununla gurur duyuyorum!
Yukaridaki actigim topic"e yanit verecek insanlarin olmadigini biliyorum.Gercekten burada yürekli Islam seriatcilari yok.O kisilere her zaman saygi duymusumdur.Yeterki yüreginle inancini savunsunlar.

@Alpi,

Yukaridaki anlattiklarin bneim icin bir hictir.Cünkü senin gercekten müslümanligi bilmedigin ap acik ortatadir.Hatta yazinin birisinde bu Islam bilginlerini stanist olarak degerlendirerek islam dinini bilmedigin acik bir sekilde ortadadir.Seninle polomige girmek istemiyorum.
Yine sunu diyorum:Konu ile ilgili görüslerin varsa buyur...
Ama bir INSAN gibi insancik olarak degil!

**

Tarih: 08-18-03 01:04

Evet niku;

Aynen dedigin gibi..
Benim Tavrim da bu yüzden zaten Bu Konuyu ortaya atanlar da bunu daha iyi biliyor ama yaptiklari ucuz bir prvovakasyonda öte bir hareket degil..

Daima bilimden ve kanitlardan dem vurarak konusan insanlarin Bir Kac insanin topladigi kitaplara da DIN diyerek ortaya cikip Tavuk-yumurta sorusu yöneltmeleri de mantikli degil..

Hadis Kitaplarina inanan Inanir Bu kimseyi baglamayacagi gibi ISLAM i da baglamaz.
Ama bunu Dinin geregi gibi göstermeye cabalamak ve Hadis kitaplarina inanan insanlari Zora sokacak sorulara zemin hazirlamak Kurnazliktan baska bir sey degildir.

Ben islam in da Atatürk ün de Milliyetciligin de elestirilmesine her zaman acigim..
Bir iki Fasist general in Kesitinde satatüko yaratan Bürokrasinin zemininde kemalizm i elestirme kurnazligina karsiyim..
Aynen hadis meselesinde gelenek-efendi siyaseten Din meselesinde yapilan kurnazlikla ISLAM in elestirilmesine karsi oldugum gibi..

Kurnazliktan yana degil dürüstlükten yanayim..

Dobra dobra elestirin
Dobra dobra yanit alin..
Aynen senin gösterdigin adaba uygun verilen yanitlar gibi..

Hoscakal

**

Tarih: 08-18-03 01:13

Evrensel;
O senin sorunun )
Sen Marxist filan degilsin..
Dünya dan bile bir haberin yok !..
Neden dersen marxist ögreti aile de yasanmaz komik olma.. )

Benim ile Polemik e girmen zaten olasi degil..
Zaten buna da Polemik demek dogru olmaz benim acimdan "" Talihsiz bir diyalog "" demek daha dogru olur.

bilmem anlatabiliyor muyum ?

**

Tarih: 08-18-03 01:22

@Alpi,

Sen konuyu bulandirmak icinmi secildin.Bunu basarman mümkün degil.
Hadi yüregin varsa konu ile ilgili yaz!
Nerde??????????

BIrak simdi benim marksitligimi bir kenera Müslümansan konuya iliskin yazilarini görelim.

**

Tarih: 08-18-03 01:31

Evladim )
Ben aylardir konu ile ilgili yaziyorum Bunu sende acikliyorsun )

Ben hadis kitabi Toplayip Islam i inletenlere SATANIST diyorum..

Daha baska bir aciklamasi var mi ?

Koskoca baslik attim HADIS MESELESI diye okumadin mi Arsive bir göz gezdir

)

Allah Allah !..

**

Tarih: 08-18-03 01:34

Alpi,

Yani demek istiyorsun bu Imam Buhari ve Imam Müslimin stanistler ve stanistce yazilmis ayetlermi öylemi demek istiyorsun?
Tesekkür ederim....

**
Tarih: 08-18-03 01:48

Ayetler degil Evrenselcigim )

HERZELER !..

Biliyorsun Hadis in en SAHIH i Yani en saglami ZAN i Yani SANI yi ifade eder )

Ne der marxist ögreti?

Hayalle yasayanin Gözünü seveyim mi ?

Öyle bir sey di degil mi ?

Yoksa Hadis kitaplarini bünyesinde toplayan KÜTÜB-Ü SITTE ye mi IMAN a karar verdin ? )

Bu kadar hararetli bir Buhari Müslim asigi olduguna göre durum onu gösteriyor )

yakisir !..

)

**
Tarih: 08-18-03 01:56

Ben gereken cevabi aldim senden alpi

cok toysun cok

)

**
Tarih: 08-18-03 01:59

Evrensel;

Sen Hadis Konusuna Vakif yani Hakim bir insan degilsin..

Gel beni yorma ..
Yine rezil olma..

Eski yazdiklarimi oku arastir kendini hazirla ondan sonra yaz tartisalim..
Cünkü senin konu hakkinda söyleyebilecegin bir sey yok..
Senin icin bu konunun Finali:

Hadis kitaplarindaki herzelerin isiginda Hasa peygamber e SAPIK gibi iftiralar atmaktan öteye gitmez..
Kendini marxist sanan uyaniklarin kaliplarindan disari cikip özgürce tartismak istersen Kendini hazirla

Tartisalim..

Muhahahahahahhahahaa..
Evet ben TOY um evrensel )

Ama sen bir zavallisin !..)

Seninkisi tartisma degil Sidik yarisi )

Sen insanlarin agizlarindan bir seyler almak icin mi cabaliyorsun ?

) Vah yazik !..

**Diger forumlarda yazilarim yoktur.Insanlik adina birseyler yapmanin amacindayim.**

Cok celiskili bir Tutum bu ) Yazdiklarin yani )

benim agzimdan laf aldigini sanman da Zeka seviyenin en son delilidir )

Kaldi ki benim sana söyledigimi Bilmeyen yok )

Sagir KADI bile duydu yani )

Seni KGB ajani seni )

seninle bas etmek cok zor yaw..

)
Varsayalim bu hadisler uydurma.Neden o zaman islam alemi böyle hadisleri ortadan kaldirmiyor.Ve böyle hadislere karsi neden tepki göstermiyor?
----------------------------------------------------------------------------------

Papa Neden Insanligin heilige VATER i oldugunu Inkar etmiyor )
Bilmiyor mu olmadigini ?..

Gayet tabii biliyor :O)

Ama Ticaret iste )

Bu Kitaplari uydurma oldugu aciklanirsa Nasil Allah ile Aldatacaklar ?
Nasil Muska satacaklar ?
Nasil cennetten Parsel verecekler ?

Nasil Gencecik insanlari Canli bomba yapacaklar ?

Allah in Kitabi ile bunlar olasi degil..

O zaman TICARET e devam..
Bu insanlara yani Bu Din in Ticaretini yapanlara soru soramazsin..)
Sana cehennemi gösterir ve kafir ilan ederler..

Gercekleri haykirmak icin YÜREK gerekir..

Ama kendisine Devrimci yaftasi vuranlarin gercekleri haykirmasi yerine
Bu Ticareti ISLAM in sarti gibi göstermeye calismalari IBRET vericidir )

Biz zaten Hadislerin Kuran in Tasdikledigini Basimizin Üzerinde tutuyoruz..

O hadisler de Kuran in Bize bildirdigi yolun disina cikmayan Hadisler..

Yani Kuran in Parcaladigi ruhban sinifini..

** Ashabim gökte yildizlar gibidir Hangisine uyarsaniz Kurtulursunuz ** gibi Yalanlarla Insanlari Davar sürüsüne dönüstürüp SEYH soyu,Peygamber soyu yaftali cobanlarin emrine vererek Diriltmeye calismak veya diriltmek..
Ne Islam a Uyar Ne de alemlerin rahmeti olan bir Peygambere..

Insanlari Allah adina yönetmek devri Kuran in emri ve hz Muhammed in Aramizdan cekilmesi ile Sona ermistir.

Bundan sonra ortaya cikacak Saklabanlarin Ilimleri ve Muhtevalari ne olursa olsun SEYTAN a hizmet etmekten gayri islevleri olmayacaktir..

Bu da Hadis Meselesi ortaya ciktigindan bu yana Islam Ümmetinin yürüdügü yol ve oldugu konum Icler acisi olan manzarasi ile belgelidir.

gericilik:
Allah in kitabina iman edip Islam in yasam bicimini benimsemek degil..Bu hadisleri din haline getirip Cehalet icinde yasamak bilime kapali olmak ve Yakindan tanidigimiz bir sürü sacmalikla Istigal etmekden ibarettir.

Bu kadar basit..
Alt 15.08.2005, 14:29
eniskaya

Standard Onu git sen Ademe sor o daha iyi bilir

tas devrinde yasayan o ve sizin Hocalarinizdir... onlar seni teretlerler... bastan dibe kadar...

Cünkü sahsi DININIZE layik olanda odur zaten
Alt 15.08.2005, 14:31
eniskaya

Standard Kurani o zaman Süleymancilarin seysine

göre yorumlayinda, gece gündür Sülümancilar kizlarinizi Kuran kurslarinda becersinlerde akliniz basiniza gelsin....

Yaaaa bu kadar salak millet görmedim yaaaaa...

Atip tutuyrosunuz ohne nicht das geringste zu wissen...

Erbakan Taliban ve Süleyman yorumlamis sizin DINIZI.... hadi daga cikin ve Tilki avlayin...

Hani derler ya.. Tilki ugrasacak bir sey bulamadimi kendi cocuklarini sey edermis
Alt 15.08.2005, 14:37
eniskaya

Standard Süper Musilmanlar neden cagin gerinde ka

lmis... ve Süleymancilar neden kapilardan para dilenirler ????

Neden digerleri gibi devletin catisi altina girmek istemezler....

Yahuuuu kim takar bu zamanki zamanda IDEOLOJILERI......

Kim takar Süleymancilari, Yasarcilari, Erbakancilari usw... usw....

Artik gecin bunlari... tümü safsata ve Hurafelerle dolu IDEOLOJIK ve saaaaaaadece ayricalik yaratmak icin cikarilan yaklasimlardir....

Efendim Atatük Putmus falan filan... yok deve..

En büyük Putlar belli..

Süleymancilik (Sülüman Putu)
Erbakancilik (Necmuuddin Erbakani Putu)
Mezhepcilik (Imamlar Putu)
Sünnicilik (Burada Put Sünnetci olsa gerek hahaha)

Asil Putlar bunlardir.... ben Atatürkü bir devrimci devlet adami ve namaglup Muzaffer bir kahraman olrak anar sayar ve severim... öyle gecin artik Putlasmayi falan filan
BUNU SÖYLEYENLERDE ISTE ERBAKANCILAR SÜLOCULAR USW.....

Yani akilli ilim görmüs insanlar demiyor.. CAHIL KESIMLER SÖYLÜYOR..... yani benim verdigim ad ILE MUSILMALAR....kiiiiiii onlarin DINI sexoloji ve kadinlari dövme assagilama ve hakaret DINIDIR
Antwort