Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 30.06.2005, 20:26
Benutzerbild von balikiz
balikiz balikiz ist offline
Neuer Benutzer

Standard Maul! o.T.

ohne Text
Alt 30.06.2005, 21:17
Benutzerbild von cagdasturk
cagdasturk cagdasturk ist offline
Neuer Benutzer

Standard MUHTESEM TÜRKIYE

Sesler duyuyorum...

Beynimde hak etmemek üzerine nutuklar çekiliyor. O kadar veciz ve hamasi konuşuluyor ki, işte, bizim sahip olduğumuz fikrin ufuklarının kelimelerini ve kavramlarını duyuyorum. Mutlu oluyorum. Bilinç altım bana yalnız olmadığımı hissettiriyor.

Hak etmemiştik gerçi hiç kimse hak etmezdi böylesini ... Hele biz hiç hak etmemiştik. Zamanla yaptığımız ve fesih yetkisine sadece bizim sahip olduğumuz bir kavlimiz varmışçasına hep bir ağızdan ?hak etmedik? diyorduk. Biz el üstünde olmalıydık zira tarih Türk?e ayırdığı kısmını şanlı şerefli sözlerle doldurmuştu ya...Her Türk çocuğu doğarken tarihin pek az millete bahşettiği bu şanlı şerefli sözlerin apoletlerini taşıyordu sanki omzunda...Defalarca okuduğum kitabı bir kere daha okuyordum o şerefli sözlerin yankısını şimdilerde zar zor işitebilmenin ruhumda yaptığı tahribatı bir nebze de olsa dindirebilmek için..Kitap okuyordum...

Geçmişe toz kondurmamak aklı selimine sahip olmak gibi bir hasletle donanmış genç beynimde sürekli tekrar eden bir cümleydi bu, zifiri karanlığı elinden geldiğince aydınlatmaya çalışan bir ay ve ona aşık bir bedbahtın zifiri yazısını okudukça kendimden geçerdim. En iyi bilmem gereken işi yapardım kendimden geçerdim...

Biz kendimizden geçmeyi bilirdik. Öyle bir ülkenin öyle sahipleriydik ki kendimizden geçtiğimiz zaman kurduğumuz hayallerin envanterini tutardı zaman adeta..Zira kendimizden geçtiğimiz zaman biz tüm saflığımızla ve güzelliğimizle ?biz? demeye başlardık. Soluk alan bir kitleydik ve her birimizin hayattan çektiği derin bir nefes yeri gelir bir diğerimize hayat olurdu. Biz kendimizden geçmeyi iyi bilirdik. Yana döne vuruşmamız bu yüzdendir er meydanında...Demir cana değende kendimizden geçerdik...Düşman başın eğende kendimizden geçerdik.

Devran öyle bir döndü ki adımlardan geriye sadece ayak izlerimiz kaldı. Dört kıtada at izleri bırakan kavmin çocuklarıydık, lâkin ne acı ki at izi ile it izini ayırmayı bilemedik sıklıkla..Nasılsak öyle yönetilmeyi hak ettik, hak etmemek üzere nutuk çeken bilinç altım şöyle dursun...

Çözülmeyi bekleyen onlarca düğüm arasında, ölümcül düğünlerin şuursuz şahitleri olduk Mezopotamya?da... Kaderimizi kanla yazanların eline eteğine yapışmamız bizi belki de son defa kendimizden geçirdi. Hâl bu ki bizler bozkırdan gelmiştik. Kararlı ve çoğunlukla pek de anaç olmayan uçsuz bucaksız düzlüklerin mağrur efendileriydik. Baş eğilmezdi eğdirilirdi...Aslımız buydu fakat aslı sureti ile değiştirmeyi çok iyi becerdiler. Boş boş bakan, kendine güvenini yitirmiş ve küçümsenmeyi kayıtsız şartsız kabul etmiş ifadeleri ile zifiri bir karanlık saçarak ayın işini yokuşa süren insan suretleriyle doldurulduk. İçimizden bazıları gerçeklere uyandı ve uyarma görevini yerine getirmek üzere yazdı, konuştu... Bir çift ebeveynin yavrusuna bakmasında ki nazar ile bakıldı Türk toplumuna. Fakat Türk toplumu tuzağa düşmüştü bir kere, oyuna başkalarının bakmasını istediği taraftan bakmak gibi ölümcül bir hastalığa yakalanmıştık. Aslımızı tarihe gömüp, anlamsız suretlerimizle doğduk ve öldük.

İnanıyorum ki tarihin genleri olsaydı Türkiye Devleti dünyanın en büyük gücü olurdu.
Alt 30.06.2005, 22:44
eniskaya

Standard Gecmise mazi derler o.T.

ohne Text
Alt 30.06.2005, 22:45
eniskaya

Standard Tarihin gecleri su anda varki

TR ayakta duruyor... DIN azmanlariyla uzaylilar degil.... bu zamanin insanlari mücadele ediyor...
Alt 30.06.2005, 22:54
Neuer Benutzer

Standard TARIH=HAFIZA

Ulen dingil, senin gibi tarihinden, milletinden, gecmisinden haberi olmayan sivri zekalilar yüzünden geldi devlet bu hale.
Milletlerin tarihi, insanlarin hafizasi gibidir, hafizasiz cahil, tarihini okuda ders al, adam ol.
Senin gibi cahiller icin yaziyorum zaten ben, belki okursunuzda sacmalamayi birakirsiniz.
Ot geldiniz ot gitmeyin bari..
Alt 30.06.2005, 22:55
Neuer Benutzer

Standard SEN HARIC

Senin mücadele etmedigin kesin, millete laf yetistirmekten zaman bulman imkansiz.
Alt 30.06.2005, 23:25
unknown

Standard Mein Posting ist weg!

Da mache ich mir die Mühe, um über die falsche Interpretationsweisen des Kurans, seine falsche Betrachtung in der islamischen Welt und deren Folgen, einen Text zu verfassen. Und kurz nachdem ich ihn zu Ende geschrieben und abgeschickt habe, sehe ich dass er nicht angekommen ist. Echt ein Jammer, einigen Freunden hätte dieser Text durchaus neue Impulse was das Verständnis des Kurans betrift gegeben. Echt dummgelaufen! Es hat einfach nicht sein sollen. Vielleicht ein andermal!
Alt 30.06.2005, 23:28
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard :)))) Yasar Hocandan bak verebilecegin..

hic bi sey yok ))

yol her zaman bize cikar!! daha ne diyeyim.. kirin artik egonuzu!!

ALINTI von Enis Hazretleri:

GANZ EINFACH

es liegt an den Moslems selber... die haben den Islam verlassen und sind zu Gottlosigkeit übergetreten.... und nenne diese Gottlosigkeit, HADIS, MEZHEP, IDEOLOGIE, KARA HOCAS, SIH... usw. usw....

Wegen dieser Personen und Ideologien ist die Islamische Welt deformiert.... glaube mir die Moslem sind BEKLOPPTTT... aber fast alle....

Gott verlässt die Menschen nicht... aber die Menschen verlassen Gott...

Eger sen kicini Haci Hocalarin eline verirsen, inan bana bellemedik yer birakmazlar....

Rahmetli Kemal Sunalin Filimlerinde ne güzeldi sahtekar Hocalar..... CEHALETTIR BUNLAR A da Z ye Cehalet.... baska bir sey degil.....

Islam Alemi Cahildir, hemde cok Cahil.... senin bahsettigin olaylarda zerre kadar anlayacak kafalari yoktur.... bir auf einen vielleicht und das ist Ahmed Hulusi.... dieser Mann ist ein Phänomen....

Fast als einziger beschreibt er den Kosmos als ein Teil von Gott selber bzw. als Gottes schatten, somit ist alles ein Teil eines Ganzen...... und die Seele kann man sich als eine Art Energie vorstellen, der nach dem Tode durch die Energieerhaltungsgesetz fortbestehen wird, da Energie nicht verschwindet, sondern sich Transformiert umändert, yani bir baska boyuta gecer....

schau dir mal seine werke an

www.ahmedbaki.com
Alt 30.06.2005, 23:37
eniskaya

Standard Kardesim yok olan bir Imparatorluktan

medet umulmaz... durmadan pesine aglanmaz ve durmadan dünyayi fet etme hayaliyle yasanmaz... gec bunlarida biraz gelecege bak... onuda beceremiyorsan en azindan su ana bak....

Gecmis gemciste kaldi..... es wird Zeit das Ihr mald die Vergangenheit begrabt
Alt 30.06.2005, 23:42
Neuer Benutzer

Standard BAS SEN SU ISE

Demekki ALLAH baskalarinin aklinida karistirmaman icin nasip etmemis sana, ey yüce ALLAHIM hikmetinden sual olunmaz..
Antwort