Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 23.06.2005, 11:14
Benutzerbild von donpepelino
donpepelino donpepelino ist offline
Neuer Benutzer

Standard Islam yasanir

peki sana yasatmak istetmiyorlarsa cagdasmi desem modernmi desem cimcekkk :O=))
Alt 23.06.2005, 11:16
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard terbiyesizsin

ve kisiliksizsin!!! Allahtan korkun da yok! Taniyor musun sen beni?? hiyar agasi ne demekmis?? küstah ukala adam.. Sevgiye ve dikkate ihtiyac duyuyorsun sanirim ve bak dikkat cekiyorsun herkes seni seviyor , herkes yazilarindan anliyor...
Alt 23.06.2005, 11:22
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Babur bütün bir gününü ve geceni

yine degerlendirmissin tesekkür ederim verdigin emege.

Ama hep ayni ölcüde yazin ha ozamankiler ha bu zamankiler.

Bu kadar zahmete ne gerek vardi cikarsaydin eski küpürlerinden bir kac yazi Galvaniye cevap diye assaydin dost.

Bu kadar cok kelimenin verdigi tek bir cevap var. Bizler en iyisiyiz ve sizler kötüsünüz, benim Tanrim ilahi adalet yaratan tek hakimiyet, senin ki insan Galvani demektesin.

Ayiptir Babur sen eskiden daha seviyeli ve dürüsttün o yazimda fazla nokta ve vürgülde yoktur tüm yazi aslin bütün bir cümledir ve anlami tümdür o yazinin.

Oradaki anlami senin bana yazdigin gibi anladigina ben asla inanmiyorum. Ama ah su kurnazlik neler yaptirir insanlara!!!!!!!!

Senin inan ihtiyacin kendini benimsetmeye buradaki bazi kisilere al hepsi senin olsunlar ben zaten onlardan su an fazla insanlik ici bir yararda görmüyorum.

Abuzere yazdigim asagidaki yazinin bir kismida sana ait Babur. Gerisini oradan okursun.

Sevgiyle kal...
Alt 23.06.2005, 11:39
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Peren buralarda yok!

Olmadigi senin icin iyimi kötümü ben bilemem ama bilgili insanlar her zaman sunu bilirler.

-Yasamda degismeyen tek sey degisimdir- Babur, sende oldukca yavas oldugunu düsünsen bile, asli öyle degildir, insan fiziginden, ruhundan,düsüncesine kadar degisir Kozmosta oldugu gibi. Neden Kuranin yapisi bu güne göre uyumlandirilmasin ki, yoksa sizler bu günden nefret mi etmektesiniz.

Inan bana su an yasadigin hayati Kanuni Sultan Süleyman gipta ile bakarak hic düsünmeden degisirdi senin ile.

Ama sen degismezdin! neden mi degismezdin Babur? Cünkü yasamin ve o yasamin kalitesi, teknik, bilgi, hukuk, TIP, fen, okullar, hastaler, ulasim, iletisim vs, vs, o kadar ilerdeki iste o yüzden degimezdin.

Iste o yüzden Afgan, Iran, Irak, Sudan, Pakistan, Yemen vs, vs halkinin yasadiklar ne bir dürüst Islamdir nede insanca yasamdir. Bu cagda o ülkelerin o sah, sih, sultan ve derebeyi yönetimlerine ve yasam sekillerine izin yok Babur. Oralar degisecek. Afrikada degisecek Nijeryanizda degisecek,Fasda digerleride degisecek, belkide Enis ile Isiga dogrunun yazdiklari gibi insani seven ve kucaklayan gercek Islamolsacak oralarda ama kimseyi zorlamadan.

Islamda zorlama yoktur degilmi Babur?

Hoscakal...
Alt 23.06.2005, 11:55
Benutzerbild von xbaburx
xbaburx xbaburx ist offline
Neuer Benutzer

Standard hep aynı

Yazılarımın içeriği aynı.bunu reddetmiyorum reddetmek için de bir neden göremiyorum.neden aynı dersen bir sonraki basamaga bir turlu gecemiyoruö.sorun ben demi diye dusununce bu benim kanaatim sorunun ben de olmadıgını görüyorum..

Matematikte herkes bilir ki dört işlemi öğrenmeden perputasyon kombinsayon yok efendim logaritmalar vs vs(valla hiçbirinin ne oldugu hakkında bir fikrim yok)öğrenilemez..dört işemi bilmeyen birisine bunların hiçbirisini anlatamazsın..sorun anlamayan dadır anlatan da değil..

Hasılı kelam bu yazıda ve diger tum yazılarda ben bu genel bilgiyi aslolanı temeli olusturanı İMANIN ESASINI VE ALGILAMA TARZINI anlatmaya calıstım..yani isalmın neyi merkez aldıgını neden DEĞİŞMEMEK TE bu kadar ısarlı oldugunu ve değisemez oldugunu ve de özünün nasıl bir inanısa dayandıgını anlatmaya calıstım..bunu anlamdan islamın hayatın geneline yayılan yasam tazını olusturan doktrinleri anlamak algılamak imkansızdır..hele bu cagda imkansı ötesidir..islamın ongordugu yasam seklini yani namazın gerekliliğini zekatı ya da ne bileim zina edene 80 sopa vurulmasının neden tartısılamaz oldugunu nalmak için bu temeli anlamk sarttır. Kabul etmek demiyorum anlamak.

Allah emretmiş Rasulu öğretmiştir..bu yuzden..ve bu değişmez..cennet ve cehennem ve ölüm de bu değizmezliği perçimler.

Ölüm her zaman vardır..cennet ve cehennem de
Allah emretmiştir..bu emirlerin yani Kuranın dısına cıkılamaz..çıktıgını yani daha iyisini önerdiğini dusunenler..allah olduklarını idda etmiş olurlar..yani Allahtan daha iyi bildiklerini idda etmiş olurlar..bu da kufurdur.

Hasılı kelam aynı tas aynı hamam ne değişti?sen aynı seyleri söyledin ben aynı cevapları verdim..adem den beri insanlar sapıttıktan sonra bu tartımsalar hep böyle surup gitmiştir..peygamberler islah etmiş insanlar sapıtmıstır..sapıtanların hepsi senin söylediklerini söylemekten öteye gecmemişlerdir.

Hep aynı hep aynı!Allah Hidayetini bizden esirgemesin.amin
Alt 23.06.2005, 12:07
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Senin cükün beynindemi?

Elazigli sen Türkce yazmayi bile bu küfür ettigin nsanlardan ögrendin.

Ama mayan bozuk senin, Sen eminim Hizbullahcilardansin.

Sana ne kadinin orasi burasi sen kadinmisin kadinin özel yerlerine bakiyorsun acaba nerem benim farklidir diye?

Sen kadini yalnizca bir cinsel mesele olarak bakiyorsun ve senin cins ve cinsellik sorunun var, beyninde sen beyin degil cük tasiyorsun gibi kendini topluma böyle ima ediyorsun.

Senden akli basinda bir mulayim olmaz, senden bariscil bir Müslümanda olmaz. Senden taklitci olur her hayranlik duydugun insanlarin yazilarinin bir kismini kendi yazimlarinda kullanmaya calisiyorsun ve siritiyor, yani beyin olarak tasidigin o üreme organin yada uzvun taklit yaptigin yailardan daha agir basiyor ve ortaya cikiyor.

Bunu yalnizca sen yapmiyorsun senin ile birlikte bulunan omuzdaslarinin cogunda bu böyle.

Terbiye cok zor bir sey senin icin ama saygiya ne dersin?

Saygi yalnizca su, senden baska düsünceler ve varliklarin oldugunu kabullenmen.

Sana dostca tavsiyem Sevgili Tanrinin sana insan oldugun cin verdigi yani seni insan yapan
düsünme organini tekrar gercek yerine tak, yoksa Forum Forum kosturup hovardaliklar yaparak Almanyada yayin yapan bir Internet sitesine Almanya ic isleri bakanligi tarafindan Almanyada yasayan halkin bir bölümünü kiskirttigi icin YASAKLANAN degiyi sürekli burada el altindan assan bile.

Ne saygin bir düzenbaz olursun nede akilli bir insan.
Alt 23.06.2005, 12:30
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Senin ile Demokrasi uygulanmaz. o.T.

ohne Text
Alt 23.06.2005, 12:33
Benutzerbild von xbaburx
Neuer Benutzer

Standard sana ne!

“”Bu cagda o ülkelerin o sah, sih, sultan ve derebeyi yönetimlerine ve yasam sekillerine izin yok Babur.””

Yahu sana ne!Ne hakla?sen kimsin?ya kategorileştirdigin insanları istedigin gibi sekilendirme özgürlüğün oldugunu idda ediyosun.haklısın

TANIMLAYAN TANIMLANANI YER tanımlamanı kabul edersem tanımlanmıs olurum o zaman beni yersin.ama kabul etmezsem ve ben seni tanımlarsam ben seni yerim..bununla ilgili bir yazı daha yazmıstım.

Ama ben seni tanımlamıyorum.Allah cc tanımlıyor..yaratan O’dur.herseyi vareden ve kurallarını koyan..sen bu noktayı algılayamıyorsun işte..arkadasım Allah ne isterse o olur..değişmeyen tek sey değişimin kendisidir dediğinde Allahı da bu kurala katıyosun..kafana göre bir tanrı yaratıyosun ben hep bunu söylüyorum.Allahın emrettiğinin dısında bir sey olmaz diyorum sen bunu reddediyosun..

Dolayısıyla muslumanlar bastan bir eminliğe girerler.Allah rasulu Allah la konusmus cenneti cehenemi görmüştür ve bildirmiştir diye defalarca söyledim..iman burada baslar dedim.algılayamadıgın nokta bunun gercekliğini kabul eden bir insanın değişim dedigin ve sahaneliğiyle övündüğün seyleri önemsememesidir..ne var ki leng..nolmus.Allah o biçim yaratmısken kainati insan ucbucuk oyuncakla ucbucuk bilmem ne yapmıs da etrafı deiştirmiş.nolmuş??KENDİSİNE VERİLENLE yapmıs bunu.Allah bize bildiriyor..daha onceki, bir cok kavim de aynı seyi yapmıs ve yokolup gitmiştir..bu bir buyukluk mudur..Allahın buyuklugu karsısında !!evet diyenler supheye dusenler ya buyuk gibi diyenler imanlarından olurlar.Allah la insan mukayese edilemez.Allah Allahtır insan KULDUR YARATILMISTIR.ne yaparsa kendine verilmiş olanla yapar..yaptıgıyla cennete gider ya da sapıtır yoldan cıkar..muslumanlar bunu cok iyi bilir.bundan emindir.ne anlamı kaldı senin değiştirilmiş dunyanın..Allah istemese olmazdı..bu Allahı inkar etme ya da dinini bozup değiştirme onun yolundan dönme anlamına mı gelir?hayır..bu dupeduz buyuklenme ve sapıklıktır..senin ucmaklıgından yani dunya cennetinden muslumanların hiçbirisi zerre kadar etkilenmez.CUNKU DUNYADA CENNET FALAN YOKTUR..Allah öyle söylüyor..İNSAN ACİZDİR HEMEN BİR SEY YAPTIM ZANNINA KAPILIP BUYUKLENİR ZALİMDİR KAN DOKUCUDUR. Cunku Allah öyle söylüyor..seni takan kim.

Saydıgın ulkelerdeki duzenlerle ilgili herseyi daha önce defalarca tartıstık ..cevap vermeye gerek duymuyorum..anti emperyalist oldugunu sandıgım senin ,,sömürge amaçlı demokrasi cagızrlıgını bu denli, alkıslamana da gercekten uzuldum..

Bir medeniyet bir medeniyeti adam etmeye ehlileştirmeye kendisine benzetip yuceltmeye calısamaz..bu bir aldatmacadan ibarettir..neticede bunu becerirse öteki yokolur..BU ASIL İTİBARİYLE BİR SAVASTIR..BENİ KENDİSİNE BENZETMESİNE İZİN VERMİYORUM..kendi değerlerimi savunup kendim olarak kalmayı yegliyorum..ve bu saldırıya karsı duruyorum.senin safın belli..emperyalist saldırının cani ordusunda yerini almıssın..bense mazlumların safındayım.

Batı medeniyeti diğer tum medeniyetleri hunharca silmiştir.ama bir tek islamı yokedememiştir..becerememiştir.ne yapmıs ne etmiş yakmıs yıkmıs bozmaya calısmıs fitne sokmus ama yinede becerememiştir..islam hala direnmekte ve varlıgını korumaktadır.ve inanılmaz gucldudur.

Örneğin:::avrupanın göbeginde tum dunyayı altemiş ve bosnada savas kazanmıstır mesela..yoketme sırplar becerememiş ve cezalandırılmıslardır..bir millet yokedilmekten islamın serefi sayesinde kurtarılmıstır..islamın gucu hakkında örnek..onca sahaneliğiyle batı medeniyeti bunca baskınlıgına ragmen kedi göbegindeki öldürememiştir..

İslam ulkeleri geri kalmısmıs.yahu bu konuda aylarca tartıstık gene aynı seyi söylüyosun sonra beni aynı seyleri söylemekle sucluyosun.

Peren hanımın olmadıgının farkındayım..senin dediğini sen söylemeden yaptım.eski bir yazıyı oldugu gibi aktardım..yine aynısını yapıcam.ama yazılar baya uzun..okuyan okur..kendiniz bilirsiniz.

Kib..
Alt 23.06.2005, 12:33
Benutzerbild von xbaburx
Neuer Benutzer

Standard yapma yaa:)))) o.T.

ohne Text
Alt 23.06.2005, 12:39
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard laik bir Turkiye icin..

ben laikligi destekliyorum!!!

Neden mi??
Laiklik sizce ne demektir? Laiklik dini savunmuyor, inanci kontrol ediyor, dizginliyor.. Devlet islerine karismasini engelliyor..
Türban mürban krizleri gibi duygu somurulerinin ardinda baska gercekler var. Bunlara bakip inanc ozgurlugune dem vuranlarin istedigi laikligi sadece ve sadece yozlastirmaktir!
Inananlar inanclarinin dogru yol oldugu ozgurlugune sahip olmalidir, ama inanmayanlarda bunu soyleyebilmelidir.. ( bakiniz islam da zorunluluk yoktur!!! ) Insanlar o zaman daha objektif karar verebilirler.. TC tamamen laik degildir ! Malesef!
Dini kullanip insanlari koyun gibi uyutup secimler icin kullaniyorlar.. Laik bir rejimde, din ve iman adina oy toplayan partilerin hemen kapatilmasi lazim.. Din siyasete veya kendi cikarlarina kullanilamaz! Kullananlar laik degillerdir , ceza almasi gerekirler!

Ati calan uskuduri gecmis.. Insanlar uyutuluyor.. Uyandirmak, hortumcularin, soyguncularin isine gelmiyor.. Iktidarida , hatta bakarmisiniz medyanin tamamini bile ele gecirmisler..
Ayni sekilde laik´im diyen CHP milletvekili gozdesi ( isim vermiyorum ki onu sevenler var)Ö. mitinglerde ayet hadislerle kendi genel baskaninin ovmesine ne demeli??? Ya bir baskasini hatirlatayim..Camilerde hutbe ile devlet islerini yonlendirmelerine ne demeli?????
Sorry ama buradaki okudugum yazilara artik ben de kizmaya basladim...

BEN ATATURKCUYUM ve laik´im... Ama kalbimi ve beynimi soranlara tek cevabim var.. Evet ben elhamdulillah muslumanim.. Yalanci degil gercek muslumanligi ogrenip yasamaya calisiyorum.. Simdi size soruyorum.. kac tanesi gercek muslumanligi yasiyor, yani Hz. Muhammed sav muslumanligini ??? Hz. Muhammed´in gozlerini kapatip yozlastirilmis muslumanliktan bahsetmiyorum..!!!
Antwort