| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() DIN bence kabullenme olayi degilll kaainatin sisteminde olan gercektir.. yani Genetiktir... bunu en iyide yien Ahmed Bey bilir....
Ben Arapca bilmiyorum.... ögrenmeyede zamanim yok ve bu yastan sonra Türkceyi dogru dürüst bilmezken, Arapca hele hele Kuran Arapcasini ögrenecek halim yok.... Arapca Harfleri düzüp okurken, bana zevk vermiyor, Lezzet alamiyorum... Allahi taniyamiyorum, hatta kendi salakligima gülemeye basliyorum.... Ama Türlkcesinden okudugum zaman hem anliyorum, hemde rahatliyorum..... ve Allaha bakis acim degisiyor..... Ve sen simdi bana diyorsunki... ENI sen yillarca Türce okudun, yanlis yaptin... anlamasanda LAGA LUGA yapacaktinki DIN olsaydi.... Kusur abakma, ama bunun kabullenmekle ne alakasi var simdi... Kaldiki gercek uzamnlardan olan Süleyman Ates yillar önce bu olayi aydinlatti... ve bence Dünyaya yine bir resül gelse o bile daha iyi cözemez..... Süleyman Hoca dediki.... Namaz ve Kuran Arapcasiyla okunur, ancak bilenler icin.... bilmeyenler ise DINSIZ kalmayacak.... Anladigi DILDEN ibadetini yapacak, ama ORIJINALINI ögrenmeye garet gösterecek..... Olay budur.... bizler elbet Orijinalini ögrenmeye calisacagiz..... AMA DINI ILK ÖNCE ANLADIGIMIZ DILDEN ÖGRENECEGIZ...... LAGA LUAGA DAN DEGIL |
|
|||
![]() nere takarsan tak... benim icin fark etmez... ve Milyarlarca insanlar icinde fark etmez...
Bir aralr niyet önemli derken, simdi Harflere takili kaldin....... Anlamadigim DILIN herhangi bir Harfi bana neeee verebilir Allah askina.... Zaten anladigim DILIN harfleri bile tek basina bir anlam tasimiyor...... Mümkünü yok dünya ahiret bir araya gelse, seninle bu konuda anlasamayiz.... bu imkansiz |
|
||||
![]() Bütünülügü parcalanmis atom misali
benliginden kopmus insan isyan ediyor Dün nehirler piril piril akarken bugün siyanur akitip ´zehir saciyor hücreler kanser üretip isyan ediyor "gök yüzünü tavan kildim" buyururken yaratan Bilim diye kibire kapilmis ahmak havaya tonlarca gazlari salar Atmosfer delinip isan ediyor. Maddeye gönüllü köle oldular aynaya bakinca maymun gördüler ahlakda hayvanlardan geri kaldilar Bunalmis Ruhlar isyan ediyor Tabiata kanun koydu o yüce Vahiyle hükm edince olusur denge Müslüman gecinenler küfrü secince Tufanlar Islam beldelerine isyan ediyor Nedenmi düstü Dünya bu derde Islam hükm etmeyince bozuldu denge Tüm varliklar adalete susamis Hilafeti lagv edene isyan ediyor. Neresinden tutsan elde kaliyor Zalim sihirtiyor muzlum agliyor cagdas nemrut uzaya tirmanirken sinek beynine girmis kurtulamiyor zalimlere tüm varliklar isyan ediyor Kendini kücük gören ey hak yolcusu acanki bu yükü aldin sirtina tasiyacaksin hedefe kadar ilet hakki isyan eden varliga sanmayin! bir insan dertlenmis sayikliyor Tüm kainat, dört gözle, Hak Adalet bekliyor! |
|
||||
![]() ve severek ogrenip okumak bence cok guzel bir duygudur.. Insanlar tabiki anlamak icin Turkcesini de okumalari, ogrenme hevesinin ve anlama merakinin buyuk olmasi da sadece ornek alinabilecek bir durumdur bence..
Kuranin Turkcesini okuyunca tamamen anlamak da mumkun degildir ki.. Yani kitap okur gibi okuyup bir kenara zaten birakamazsin ki.. Bir Arapda ( bunu coooooooooook Araplar ile konustuk!!!) ayni duygulari yasiyorlar.. kendi dillerinde oldugu halde Kurani kerimi anlamiyorlar ki.. Yani anlamak icin daha cok arastirmak gerek... Ogrenmek ve bilmek gerek.. bence Kurani kerimi Arapca orjinalinde okumak gayet huzur verici! |
|
||||
![]() Senin sorunlarin kücük Isin, dünyada yalnizca dört dine bagli olanlar bulunmuyor.
Bütün dinler felsefe ve mistiklik icindedirler. Hani bir Muhammeti, bir Davutu, bir Isayi Afrikanin balta gimemis ormanlarinda görmeyi inan bana cok isterdim. Ama senin din degil demen ile o din veya dinler o insanlar icin din olmamis olmuyor Isin. Yeryüzünde yalnizca Ateistler ve Müslümanlar yok. Ben inanan ve inancli insanin en degerli insan oldugu konusunda emin degilim. Ben insanin bu dünyada insanca yasayabilmesinden ve tüm özlük haklarinin yasal bir cercevede korunmasindan yanayim. Bir kuduz asisini bulan bir L.Pastör neden inancli olan bir insandan Tanri katinda daha az degerli olsun ki? Bu örnekler o kadar cok ki. Dinler ilahi birer kültürdür,o düzeyde kalmali ve korunmalidir. Önce insan, o insanin hangi degerde olup olmadigini nereye ait olup olmadigini ölüm gecisinde sonra ancak Tanri karar verecektr. Ne dünya dinleri nede insanlar. Her kes önce tartiya kendisini koysun, baska insanlari degil... |
|
|||
![]() yok olup gitme olayi olamdigini anlardin....
Kosmosun sisteminde yok olamk yok... Trsnformation var.... yani Energieumwandlung... und dabei geht nichts aber absoluts nichts verloren.... Das nennt man ENERGIERHALTUNGSGESEGTZ.... Yani sen yok olamyacaksin... sadece Enerji boyutuna tamamiyle gecmis olacaksin... beyninde olusan o RUH Eberjisi ölümsüzdür... o ölemez kaybolmaz.... ölen maddesel olan bedenindir....a ma iste o bedendir, o suhu olusturan yaratn ve gelistiren.... Also sei dir sicher, das deine Seele Unsterblich ist.... Bu sorulari be yillar önce kendime sorardim... ama sakin gidipte Camiide o manyak Hocalara falan sorayim deme... sana Hurafedenin daniskasini cizerler.... Süleyman Atesten yada Ahmed Hulkusiden bu cercevede yararlan |
|
||||
![]() ganz im Gegenteil.. Dininden ve dusuncelerinden emin olan insanlari zaten bir jehovaci sarsamaz ki...!!! ne fark eder yani.. Tartismak , medeni bir sekilde bir nevi fikir alisverisinde bulunmak, insanlarin bu hizli yasamda Allaha ve dine de yer ayirabildigini gormek.. bence oldukca da pozitf degerlendirilebilecek bir konu!
|
|
|||
![]() ama ben cennete 30 yasinda olsam bana 70 yasinda bir moruk kari verecek halleri yokya.... yada 9 yasinda biriside degil... biz sübyancimiyiz....
Olsa olsa oda yasima uygun olur.... Alles ander ist ein wiederspruch in sich selbt.... Kisacasi keiner weiss das sogenau.... hatta Resül bile bilemez ki herhangi bir beynatta yok.... Rivayetler var.... 30 falan gibisinden... ist mir auch eigentlich egal... solange man sich wohlfühlt... ist mir jedes alter Recht... Birde bunlar mecazdir... yani tariftir.... ki dogrusunu oraya gidince görürüz... bin echt gespannt darauf... hatta Iblisi bile görmek isterim |