Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 11.06.2005, 21:21
Benutzerbild von frankenstein
frankenstein frankenstein ist offline
Neuer Benutzer

Standard MUTLULUK YOLU İSLAM

[ MUTLULUK YOLU İSLAM ]

Yaratıklar arasında en saçkin yere sahip olan, akıl, fikir gibi üstün yeteneklerle donatılan insanın ortak özelliklerinden birisi de mutlu olma arzusudur. Her insan bu arzusuna ulaşmak maksadıyla çalışır, bugünden çok yarınını düşünür ve bunun için hazırlık yapar.

İnsan beden ve ruhun birleşmesinden meydana gelen bir varlıktır. Bu sebeple İslam Dini, insanın hem maddi, hem de manevi ihtiyaçlarını dikkate almış, ferdin mutluluğu için gerekli prensipleri getirdiği gibi, toplumun huzur ve mutluluğu için de bir takım kurallar koymuş, fertlerin karşılıklı hak ve görevlerini belirlemiştir.

İslam, son ve en mükemmel dindir. Onu insanlığa tebliğ eden Hz. Muhammed (A.S.), peygamberlerin sonuncusudur. İslam dini"nin temel kitabı Kur"an-ı Kerim, Yüce Allah (c.c.)"ın Hz. Muhammed (A.S.) vasıtasıyla insanlığa gönderdiği son mesajıdır.

<a href="redirect.jsp?url=http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dinibilgi.asp?id=113&yid=2&sayfa=1" target="_blank">http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dinibilgi.asp?id=113&yid=2&sayfa=1</a>
Alt 11.06.2005, 22:02
Benutzerbild von karacakizi
karacakizi karacakizi ist offline
Neuer Benutzer

Standard Duâ...

Duâ, istemek demektir. Aç bir kimsenin, iştahlı olduğu bir zamanda yiyecek istemesi gibidir. Duâ, Allahü teâlâya yalvararak murâdını istemektir. Allahü teâlâ, duâ eden Müslümanı çok sever. Duâ etmeyene gadap eder. Duâ mü´minin silâhıdır. Dînin temel direklerinden biridir. Hadis-i şerifte,Duâ müminin silahı, dinin de direğidir; buyuruldu.
Duâ, gelmiş olan dertleri, belâları giderir. Gelmemiş olanların da gelmelerine mâni olur.Çünkü, Peygamberimiz,Duâ belâyı önler; buyurmuştur.
Alt 11.06.2005, 22:41
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard Doktoru kendi halinde birakin dedi :O) o

ohne Text
Alt 11.06.2005, 22:53
eniskaya

Standard Soll ich dir mal was sagen

Diyanet sollte am besten die Klappe halten...

Ben bir Arabin yani Imami Azamin fikihyla beslenbmis bir Diyanetin, bana DINI ögretebilecegine inanmiyorum.....

Kalkmislar adamlar bir Arabin sahsi DIN anlayisini DIN diye millete yutturmaya ugrasiyorlar.....

Kurandan hic bir haber yok....

Mesela git sen abdest icin Diyente soru sor... bak sana 40 dereden su tasimiyorlarmi ???

Neymis efendim ayaklar ancak, yürünerek altlari yirtilmayan yok efenedim 4 veya 40 km yürüdükten sonra yirtilmazsa mesh olark giyinilebilir... usw...

ALLES SCHROTT....

Kuranin tabiri acik ve nettir... ayaklarin Mesh edilmesi..... zaten abdest bir niyettir.... sudan aldigin enerjiyle ibadetini rahat bir sekilde yapabilmen icin.....

Ama Diyente niyetin ve Kuranin yerine Arabi koymus.....
Alt 11.06.2005, 22:54
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard ablasi.. sen kurani cok anlamissin!

bir kere incil olsun tevrat olsun.. Kuran-i Kerim olsun.. degistirilmemis inci ve tevrat eski zamanda inanlar zaten müslümandi! hiristiyanlik ismi mesela 300 sene sonra uydurulmustur.. ve bu hiristiyanlar tarafindanda biliniyor!
Alt 11.06.2005, 22:55
eniskaya

Standard Duanin asil amaci, insanin kendinde

ibadetten sonra güc hissetmesi... kaainattan kendi ruhuna enerji yüklemesi icindir....

Eger sen ibadet edersen, beyninde yükselen enerjiyle kendini daha rahat ve yapacagin ise daha hazir hissedersin ve bsarirsin....

Yani olay Nueroljik ve Piskolojikdir....

O üyzden yaptigimiz her seyi.. Allah yada baskasi icin degil.. saaadece kendimiz icin yapiyoruzdur
Alt 12.06.2005, 11:54
Benutzerbild von donpepelino
donpepelino donpepelino ist offline
Neuer Benutzer

Standard benim yazilarima cevap verme

KICIGIMA GIDIYORSUN?
Alt 12.06.2005, 11:57
Neuer Benutzer

Standard YOKSA YOK LENN SIFON

Ozaman basklasinin Dinine iftira atma aziz nesinde dinsizdi sivasta Cami önünde davul calmaklan milleti kiskirtmadimi
Alt 12.06.2005, 11:59
Neuer Benutzer

Standard Bu Din Senin Solcu luga benzemez

Sen git Solcu lugunu millete anlat?

Kominizim yikildiktan sonra baya parcalara bölünmüssünüz Dini anlayasinizda aynen sizin gibi.
Alt 12.06.2005, 12:04
Neuer Benutzer

Standard YAZMIYACAKTIM AMA?

BU IS YÜZME HAVIZLARINDA ALMANLARLAN KIVISTIRDA DEMIYOR ITALYAN MAHHALLELERINDE GAVURA BAK AYARLADA DEMIYOR?
Antwort