| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() ...den ganzen artikel durchlesen.
sie werden dann merken wie sehr ihnen einen spiegel vorgehalten wird, der ihnen vielleicht nicht so gefällt und sie nachdenklich machen könnte. |
|
||||
|
||||
![]() böyle buraya bircokseyi atmak kolaydir.
delillerini getir lütfen. |
|
|||
|
|||
![]() ..andere relogionen herzlich willkommen und wurden nicht wie aussetzige behandelt?!
|
|
|||
|
|||
![]() menzilinden daha uzun olamayan hafzalanin akil ve izaninin bilimsel anlamda tecavüze bir ihtiyaci var. bunun ucun bir iki hatirlatma;
1-sen eger tüm bilimlerin anasi felsefeyi bilimden saymayip bilimden sadece doga-fen bilimlerini anliyorsan benim sana fazla diyecegim bir sey yok..bilim adaminin filosof olani makbuldür yoksa mümin olani degil.. bilim adaminda ahlak da süphesiz aranir ama ben ahlaktan dini anlamam..hele senin muhammetin arap sünni dinini hic mi hic anlamam.. bilim adami labaratuvara girerken allahsiz olabilmeyi göze almalidir derken önyargisiz ve nötr girmelidir benim kastettigim..illah kurani dinle uzlastirmak icin bilim yapmasin.. 2-doganin tanrinin kaprisleriyle döndügünü sadece eski yunanlilar degil bütün dinler düsünüyor..bes vakit namazi bu rasyonel düzen degismesin diye kilmiyosun herhalde! 3-bütün dinler gücünü bilinememizlikten ve korkulardan alir..merak ediyorum aceba olmaz ya bir oldugunu farzedelim: su insanoglu ölümsüz olsa veya ölüm korkusunu yenebilse insanlara anlatacak neyiniz kalirdi?bu dinler o zaman ne halta yarardi.. -daha newtonlar falan yokken dünya öküzün sirtinda diyordunuz, derken bilim gelistikce kurandan uyduruk yorumlarla kuranda bunun zaten oldugunu söylersiniz..simdi de kalkmis yüce bir gücün yasalarindan bahsediyon..önce cisimlere taptik,sonra insanlara ama cok tanriliydik ve bir sürü tanrimiz oldu..sonr 2000 küsür yildir tektanrili dinlere gectik ama tanri yine insandi ve hem de erkekti.. simdi sen bir adam daha öne gecip "yasa" yi tanri yapacagin herhalde.. su gercegi artik müslümanlar haric cogu insan kabul etti ; "dinler sadece ölüm korkusunu yenemeyen ve bilinemezligin endisesine dayanamayan zayif insanlar icindir".. |
|
|||
|
|||
![]() o halde demek ki bunu ardinda yüce bir güc(allah) var.. bilinemezlik:allah
|
|
|||
|
|||
![]() ben öyle bir sey söylemiyorum..sadec bilim adaminin dini düsüncelerini bir kenara koymasini söyledim..adamin isi gücü kuranla bilimi uzlastirmaya calismak olmasin..bilim ayri din ayridir.. dinde temel kavramlari tartisamazsin,allahi tartisamazsin..ama bilimde tartismayacagin sey varmidir? batinin 200-300 yildir kavradigini ve uyguladigini ben burda götümü yirtarak anlatiyorum..
|
|
|||
|
|||
![]() stundenweise aufenthalt in einem Labor - allahsiz bir yermi acaba yoksa bilgimizi mi kullanabilmemiz gerekir veya saburlu mu olmak gerekir......yoksa hersey tanrinin istegi gibimi......Soru üzerine soru
Allaha emanetsin, heryerde ve herzaman ![]() |
|
|||
|
|||
![]() ich war um 9.00 uhr da, maalesef arkada$lar bileti ayarlamaya unuttular (sattilar beni)
Sonra ba4imin cagresinme baktim bakmasina. Ich fands sehr gut, bloß nervig fand ichs das ich nicht bis zum erbrechen pfeiffen konnt ![]() ![]() ![]() fandest du es voll?? |
|
|||
|
|||
![]() habe es von internetseiten kopiert, von zahlreichen. Die sure kann man doch nachlesen, wenn man nicht glaubt. Es geht mir nicht darum, den leuten dass glauben zu nehmen, die sollen nur mehr nachdenken. Friedliche religion ist es nicht, und auch nicht besonders frauenfreundlich.
|
|
|||
|
|||
![]() nachlesen!
|