| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() COCAINAHMET
acitim galiba....mmh hat dir wohl wehgetan...du weisst schon wo!! simdide git isine benimle ugrasma...schleich dich du affenarsch |
|
||||
|
||||
![]() und cetin altin,einer der hervorragenden elite türken, der unter der dummheit in der türkei viel gelitten hat,ist immer noch optimistisch über türkei.. wir auch
![]() |
|
|||
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
|
|||
![]() Türk toplumu malesef kalkinmadan ve globallesmenin getirdigi faydalardan yeterince hakkini alamamistir. Türk toplumu Avrupanin kopyaciligina özendirilmistir. Etkisi hala daha sürmekte. Her yer alabildigine kadar özenti ve bu özentiye kapilmis at gözlüklü beyin özürlür insanciklar meydanlarla tiklim tiklim doldurulmus. Cagimizin gelisimine ve teknolojinin icaatlarina karsi elbette acik olmamiz lazim. Insan Haklarinin evrenseligine, madem ki insaniz kayitsiz sartsiz bagli olmamiz lazim. Ancak entegrasyon ile asimilasyon arasindaki fark kildan ince ve kilictan keskin uzun ince bir yoldur ve bu yolda gece gündüz gitmemize ragmen ancak bir arpa boyu yol alabildik, onu da alabilebildik isek eger.
Medyamiz Istanbul"da fidan boyluyunun para karsiligi gönül maceralarini kagida yazmayla nerdeyse sonunu getiremez, ama yükten kamburlasmis bellerin hali iki satir olarak bile kayda gecmiyor. Yetimin, fakirin ve fukaranin alinterleri, gözyaslari ve son damlalara varan kanlari, Maksim gazinosunda Don Perignon sampanyalari siselerinden hakiki napoli kristal bardaklariyla yudumlanan eksitilmis üzüm suyuyla tadlandiriliyor. Adaletsizlik diz boyu degil artik arsa cikmis, memleket feryad-i figanlar iniliyor. Ve o memleketin cocuklari buralarada kendini bilmez tavirlariyla, her haddi asan davranislarla cagdasligin daniskasi zannetmesi, akli selim sahibi her insanda kahkaha atiran gülmek yaratiyor. Tabii ki bu gülmeler icten gelen gülmeler degildir, ama insanin haline gülmesi, kendine gülmeye yeltendirecek cesareti bulundurmasida bir erdemdir, kim bilir? Bence cözüm sapla samin ayirt edilmesiyle bulunabilir ancak. Türk insani tüketimden üretimde gecmedikce, özenmeyi birakip özendirmedikce, bilgi ile dedi kodunun beraberce haber olarak algilanmasinin yanlis oldugunu kavramadikca. ayas bir sarhos gibi yikilasiya kadar yürür. Kendi düsen aglamaz derler. Insallah son pismanlik fayda getirmez. |
|
|||
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
|
|||
![]() Ein Teil der Gesellschaft zu werden.
Ist immer nocht nicht gelungen Wie denn auch? Zwei Krasse Kulturen stoßen aufeinander! |
|
|||
|
|||
![]() er traut sich nicht zu sagen, dass er an die dolchstoßlegende glaubt, dass er juden hasst. weil er angst hat, dies zuzugeben, muss eine fiktive "diskussion" über türkenschläfer herhalten. (da man weiß, wer der typ ist, lohnt es sich nicht, auf ihn einzugehn: Und zu sagen, dass gerade die türken seine sicherheit gewährleisten, weil sie gemäßigte und demokratische muslime sind....vergebene mühe! perlen vor die säue!)
bizde sanyooordukki, yalniz dinciler takkiye yapar. vay anasina |
|
|||
|
|||
![]() yasam bizleri neyi ifade eder dogmak büyümek ve ölmekmi..sanat yasamin bir parcasimi ..kendini ifade edebilmek insanlarin güclülügününümu yoksa acizliginimi gösterir.. calisarak hayatinizi mutlu ve elverisli hala getire bilirmiyiz yoksa güclü olarak egemen bir yapiyami sahip olmak lazim..!! saygilar:yigit11
|
|
||||
|
||||
![]() evet gayet güzel duygusal yazmissin ama yazdiklarina dikkatli okursam bize söyle bir mesaj verdigin izlenimi geliyor aklima;len türk sen türksün kendini asla unutma,avrupanin teknolojisini alsanda kültüründen kac..
simdi birincisi bana göre; sunu alalim bunu almayalim falan bu önceden düsünmekle olmuyor.alisveris yapar gibi teknolojilerinden su kadarini alalim,kültür ve demokrasilerilerinden su kadar olalimla olmaz.. benim fikrimce su yol bana sakat geliyor; "avrupanin teknolojisini alalim kültürü ile falan ilgilenmeyelim.. türkler yillardir bunu denedi..almanyayi sadece DM olarak gördüler ve geri kalan seyleri gavur eseri diye almayi bosver,anlamaya bile calismadilar.(ki ben ce esas mesele de burda yatiyor: sorun bir seyleri almak veya vermek degil,ötekini ve öteki kültürü anlamaya calismakdir mesele..) -cünkü ancak o zaman anlariz ki bu bati sadece o teknolojinin sayesinde kalkinmamis,daha dogrusu teknoloji dedigimiz sey gökden zembille inmemis..bunun gerisinde koca bir bilim ve sanat tarihi yatiyor(positivizm.rönesans,reform) simdi akilli oldugunu sanan türk sadece cep telefonunu ve computeri alayim diyor..ondan sonra da dönüp soruyor ya bendede bunlarin kullandigini kullaniyorum ama beni disliyorlar.. ve senin anlattigin sakat manzaralar batiya özenmekten kaynaklanmiyor..daha dogrusu var bu özenti ama bu sadece var olan bir boslugun sonucu yani yikintinin sebebi degil sonuclarindan biri. saygilar-don- |
|
|||
|
|||
![]() yazdilarinizi kendiniz bir sesli okuyup ta düsünürmüsünüz lütfen!!!!
Wenn ich so ein shit lese -COBAN SÜLÜ, BAUERNTÜRKE, BERGTÜRKE........ Ne olursak olalim yinede OSMANLI cocuklariyiz , icimizde birkactane IDENTÄTSLOSE var, Die sollten sich ma gedanken machen wo Sie hingehören........... |