| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() inmis Sünnetlerde Rivayetlerde.. Mezheplerde...
Hmmmm O halde HZ. Muhammed bunlari yazdirmamakla kafirlikmi yapmis ??? Niye var olan bir seyi inkar etmiste Kuran Ilave Ayetler olarak sokmamis... Demek HZ. Muhammed Resüllük görevini yapmamis.... DOGRUMU ??? |
|
|||
![]() sen ne degisiklik yapacaksin, devlet ve insanlar arasinda ???
|
|
||||
![]() onlari sana anlatsam saatler gecer anliyacaginide sanmiyorum.
sen ve senin gibiler okullarda millete zorla kilik kiyafet giydirince iyide Islami sekilde giyinmeye gelince özgür haklarinimi elinden eliyorum. Ya Islam yada hiristiyanligi sec zaten senin inancin hiristiyanlarinki gibi. |
|
|||
![]() yoksa sen hic bir zaman Hükümet olamazsin....
Eger anlatamiyorsan nah bas olursun... Senin tek caren benim... beni ikna edersen belki o zaman Basbakan olursun.... Onun icin anlat sen..... BEN ANLAMAZSAM, belki anlayan cikar... YEPYENI BIR MEKALE OLARAK YAZ |
|
||||
![]() Sen yandi kicimin agzi diyorsun ulan sen gercektende manyaksin beee.....
Ben bir Islam alimi deyilim Türkiyede devrimde yapmadim bana ne soruyorsun ne deyisiklik yapacagim diye. Sana kac kez söyledim deyisiklilik olursa Kuranda yazan Ayetlere uyulur namusunuzu ifretinizi koruyun acik gezmeyin Ayetleri Islam alimleri tarafindan ele alinir ve bir düzen kurulur. Ben profösör deyilim Islam Alimi deyilim büyüklerimiz o isi yaparlar anlamisko.... |
|
||||
![]() Cidiye almiyorumki seni ikna etme zorlugunuda görmüyorum dalgami senlen geciyorum :O=)))
SEnin hayat bicimin yahudi ve hiristiyaninkine benziyor sana yüzkere anlattik burda götünden anliyor kicindan cikariyorsun hahahahahahhaa |
|
|||
![]() bu aksam Saat 20 civarlarinda yepyeini bir Mekale yazacak.....
Kendi DIn anlayisini ve devlet anlayisni.... Kendisi Basbakan olsa, neyi degistiri oldugunu... ve neleri daha iyi yapar oldugunu yazacak..... Tüm arkadaslari müzakereye davet ediyorum...... Hep beraber yorumlayacagiz onun düsüncelerini... hem DIN acisindan hemde Sosyo-kültürel hayat ve Anayasa acisindan.... Kedisi bu hususta cok Alim birsine benziyor..... Karsilik olarak bende ENIS Abiniz olarak benim DIN anlayisimi ve devlet anlayisimi ve neleri daha degisik yapar oldugumu yazacagim..... Ve sizlerde benim düsüncelerimde müzakere edeceksiniz... ------------------- Görelim bakalim... kim daha iyi biliyor kim daha cok sistemi ve Ilahi Vahyiileri anlamis.... Sayi depepelino Hocamiza destek cikalim ve o cok ENGIN UCSUZ BUCDAKSIZ görüslerini alabilmek icin... bir alkis lütfen.... Ben HODRI MEYDAN DIYORUM...... istediginiz konuda tartismaya hazirim.... Hadi depepelino uzamn Hocamiz.... biz kara Cahil ve tipsiz insanlariz... bizleri o genis ve erensel bilginle aydinlat ve Cennetlik ol.... Yaoksa Yasar Hoc agirecek senin Cennetine.. bilmis ol.... düsünceleri yaz ve Yasar Hocayi nakavt et bakiim... Eline ve beynine saglik... kolay gelsin |
|
||||
![]() Kudüs Patrikhanesi sorununu görüşmek üzere 15 Ortodoks kilisesi temsilcisi, Fener Rum Patrikhanesi"ndeki Ortodoks Kiliseleri Zirvesi"nde biraraya geldi. Sabah saatlerinde Patrikhane"ye gelen Ortodoks kiliseleri temsilcileri, Aya Yorgi Katedrali"ne geçti. Katedralde kurulan U şeklindeki masanın iki tarafına, aralarında Kudüs Patriği İrineos, İskenderiye Patriği Teodoros"un da bulunduğu; Sırp, Romanya, Gürcistan, Antakya, Arnavutluk, Atina, Finlandiya, Polonya, Prag, Kıbrıs, Moskova ve Esland kiliseleri temsilcileri otururken, Patrik Bartholomeos da toplantıya başkanlık etti. Bartholomeos"un özel ayini ile açılan toplantı, daha sonra basına kapatıldı.
Kudüs Kilisesi Patriği İrineos"un hukuk danışmanı Franciscos Raoussis, Patrikhane bahçesinde gazetecilerin sorularını cevaplarken, ""Bugünkü Meclis"in mahkeme değil, toplantı olduğunu ve buraya Patrik Bartholomeos"un daveti üzerine geldiklerini"" ifade etti. "ÖNCE KENDİNİ AKLASIN" Öte yandan, Fener Rum Patrikhanesi"nde patrikler arasında karşılıklı hırsızlık suçlamaları havada uçuşuyor. Kilisenin mallarını zimmetine geçirdiği, bir bölümünü de sattığı gerekçesiyle Fener Rum Patrikhanesi"nde kurulan "Şeriat" mahkemesinde dün yargılanan Kudüs Patriği 1. İrineos, aynı zamanda Sen Sinod Meclisi Başkanı olan Patrik Dimitri Bartholomeos"un zimmetine para geçirmekten mahkemede yargılandığını söyleyerek, "Önce kendin aklan sonra beni yargıla" çağrısında bulundu. Atina"da yayınlanan Apoyevmatini Gazetesi"ne konuşan İrineos, Bartholomeos"un zimmetine para geçirmek suçlaması ile Türk mahkemelerinde yargılandığını hatırlattı. İrineos, Vasilaki Floridi isimli işadamının Heybeliada Ruhban Okulu"na bağışladığı 3 milyon doları Bartholomeos"un zimmetine geçirildiği suçlaması ile İstanbul"da dava açıldığını kaydederek, Bartholomeos"u istifaya davet etti. İrineos, Bortholomeos"a "Beni yargılayabilmek için, önce kendin aklan" dedi. KUDÜS PATRİĞİ AZLEDİLDİ Bu arada, Fener Rum Patriği Bartholomeos"un davetiyle Kudüs Patrikhanesi sorununu görüşmek üzere toplanan Ortodoks Kiliseleri Zirvesi sona erdi. Zirveden, ""Kudüs Patriği İrineos"un patrikliğinin diğer Ortodoks kiliselerince kabul edilmeyeceği"" kararının çıktığı öğrenildi. Balat"taki Fener Rum Patrikhanesi"nin bahçesinde bulunan Aya Yorgi Kilisesi"nde 9 saat süren toplantıdan, ilk olarak Kudüs Patriği İrineos ayrıldı. Gazetecilerin ""İstifa edecek misiniz?"" şeklindeki soruları üzerine İrineos, eliyle ""hayır"" işareti yaptı. Toplantıdan çıkan Kudüs Patrikhanesi 1. Metropoliti Kesarias Vasilios da, gazetecilere bu işin kendileri için bittiğini dile getirerek, ""İrineos"un patrikliğini kabul etmiyoruz"" dedi. Kudüs Patrikhanesi"ne bağlı Petras Metropoliti Karnilios da açıklamasında, toplantıda İrineos"a ""İstifa et, ya da biz oylama yapalım"" çağrısında bulunulduğunu ifade ederek, daha sonra oylama yapıldığını söyledi. Karnilios, iki kilise temsilcisinin çekimser, bir kilise temsilcisinin de İrineos"un lehinde oy verdiği oylamada, Kudüs Patrikhanesi Sen Sinod Meclisi"nin Patrik İrineos"u azlettiği kararının onaylandığını kaydetti. Karnilios, ""İrineos hâlâ kendine Patrik diyebilir, ama biz onu kabul etmiyoruz"" dedi. Fener Rum Patriği Bartholomeos da, "Kararımız, Kudüs Patrikhanesi Metropolit, Başpiskoposlarının kendi patriklerini tanımama kararını kamul etmek oldu... Kudüs Patriği İrineos azledildi" dedi. "İrineos kararı tanımazsa ne olacak?" şeklindeki soru üzerine de Bartholomeos, "Bu onun bileceği iş" dedi. PROTESTO GÖSTERİSİ Patrikhanedeki zirve toplantısı devam ederken, kendilerini ""Fener-Balat Sakinleri"" olarak tanıtan bir grup, protesto gösterisi yaptı. Grup adına yapılan açıklamada, Patrikhane"nin ""İstanbul"un göbeğinde Hıristiyan şeriat mahkemesi kurarak Kudüs Patriği"ni yargılayacağı"" dile getirilerek, ""Laik Türkiye Cumhuriyeti"nde Hıristiyan şeriat mahkemesi kurarak Fener Rum Patriği Bartholomeos"un böyle bir yola tevessül etmesi, ekümenliğini tescil ettirmekten başka bir şey değildir. Bu Lozan"ın delinmesi demektir"" denildi. <a href="redirect.jsp?url=http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=10682" target="_blank">http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=10682</a> |