| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() Hayvanlar bile cennette kendilerine uygun bir yere giderler......
BUNU KURAN SÖYLÜYOR...... Hayvanlarinda RUHLARI vardir.... onlarinda bazilari ölümün farkinda... kendilerini aynada görebiliyorlar... ve ayni zamanda gidip ölülerinin kabirlerini ziyaret edip agliyorlar... Mesela Filler gidip Mezarlari ziyaret ediyorlar... bazi maymun cesitleri kendilerini aynada görebiliyorlar..... yani varliklarindan haberdarlar...... Kendi varligindan haberdar olan asgari sekilde ölümün ve bir yaraticinin var oldugunun farkindadir.... Kurani Kerim bu hususta sunu söylüyor.... Enam 38 "Yeryüzünde yürüyen hiçbir hayvan ve iki kanadıyla ucan hiçbir kuş yoktur ki, (onlar da) sizin gibi birer ümmet olmasınlar. Biz kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmamışızdır. Sonra (onlar), Rableri(nin huzuru)na toplanacaklardır" 38- Yeryüzünde yürüyen hiçbir hayvan ve iki kanadıyla uçan hiçbir kuş yoktur ki, sizin gibi birer ümmet olmasınlar. Biz kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmamışızdır, sonra hepsi Rablerinin huzurunda toplanırlar. ----------------------------------- Herbiri sosyal toplumdur Bu ayetten, yeryüzünde yürüyen canlıların ve gökyüzünde uçan kuşların her türünün insanlar gibi birer ümmet (sosyal toplum) oldukları anlaşılır. Onlar da insanlar gibi sınıf sınıftır. Yürüyen veya sürünen hayvanlardan her tür bir ümmettir. Bu ayette insanların da yeryüzündeki canlılardan bir sınıf olduğu belirtiliyor. Gerçekten insan da tek hücreliden omurgalılara, sürüngenlere ve ayaklarıyla yürüyenlere varıncaya dek pek çok çeşitli hayvanlardan bir sınıftır. Ancak hayvanların en şereflisidir. Herşey Allah"ın kaybolmayan, eksilmeyen ve artmayan bilgisinde vardır. İşte o bilgiye göre yaratılan şu canlıların hepsi, yine Rablerinin huzuruna götürüleceklerdir. "Allah hüküm verecektir" "Sonra (onlar), Rableri(nin huzuru)na toplanacaklardır." Ayetin bu son cümlesinden, kıyamet gününde yalnız insanların değil, hayvanların da diriltilip Allah"ın huzuruna götürülecekleri anlaşılır. Ahiret, dünyanın özü ve ruhudur. Her ruh sahibi o âlemde var olacaktır. "Vahşi hayvanlar haşrolunduğu (Yüce mahkemede toplandıkları) zaman" (Tekvîr: 5) ayeti de bunu belirtiyor. Ebûzer (r.a.) diyor ki: "Biz Allah"ın Elçisi (s.a.v.)"nin huzurunda idik. İki keçi birbirine tos vurdu. Allah"ın Elçisi, "Niçin dövüştüklerini biliyor musunuz?" diye sordu. "Hayır" dedik. "Fakat Allah biliyor ve aralarında hüküm verecektir" buyurdu" (İbn Hanbel, Müsned: 5/162, 173). Ebû Hüreyre"den rivayet edilen bir hadiste Allah"ın Elçisi (s.a.v), "Kıyamet gününde boynuzsuz hayvan, (kendisine tos vuran) boynuzlu hayvandan hakkını alacaktır" buyurmuştur. (Devam edecek) ------------------------------------ Ben hayvalarin bile ölümün ne oldugunu bildiklerini sölemistim... hatta insanin onlarila beraber tütredigini cgu kez anlatmistim... yani insanin bir evrenden gelmi soldugu bir yaratigin oldugunu söylemistim.... Beyinsel olarak en kalitelisi..... cünkü diger hayvalkarindan yapisallari nedesye insanlarinkine kompatibel... koku almak yemek yemek göremek yeni yapisi einfach alles ist in einer 100 % tigen Symbiose vereint.... Dies ist das System was man SÜNNETULLAH nennt... yani mekanizma... yartilma usw... Bunlari ben degil... Kuran söylüyor.... ISTE DININ ASLI BUDUR..... BUNLARI BILEN BIR AYDIN INSAN KESINLIKLE MÜSLÜMAN OLUR....... Bunlari bilen ve okumus aydin kimseler... mutlaka Kurandaki DIN anlayisina döner.... Benim gibi SAFSTALARi birekir ve LANET eder... oserefsiz bizleri CAHILKOLIK yetistirmek isteyen mahlukatlara..... CÜNKÜ ONLARIN MÜRIDLERIDE ONLAR GIBIDIR...... Sizler kesinlikle hayatinizda böyle bir sey duymadiniz.... cünkü elinize ne bir Ansiklopedi ne bir Tefsir nede baska bir sey aldiniz ve okudunuz..... DIN CAHILLIGINIZDEN SAAAADECE SIZLER SORUMLUSUNUZ... Link <a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29 " target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29 </a> |
|
|||
![]() edeyim... git bak senin asil devletin Iranda kurulmustur....
Sen Humeyniden akillimisin simdi??? |
|
|||
![]() bana anlatirmisin sen nasil bu kadar DIN CAHILI olmussun ????
Yani Kuran yerine hangi DINE ibadet ediyorsun anlamis degilim.... Cünkü en assagilik Mahlukat bile sorgulayicidir ki sen düpedüz MÜRIDLESMIS bir halin var.... Yani seni yetistiren Hocanin adini rica edelim senden bakalim kariyeri nedir asaleti nedir.... ÜNVANI nedir.... ???? Neden bu adami kimse tanimiyor... neden magrasindan disari cikmiyor..... Bunlar hep cevap bekleyen sorularki.... senin kaliteni burada anlamis olalim |
|
|||
![]() silahli saldiriya gec... devletimize karsi....
Zaten son zamanda antremansiz kaldik... faydan dokunmus olur.... Cünkü beyin kapasiten devleti yönetecek kalitede olmadigi icin ancak Teröristlige calisir.... Dedim ya... aydin insan yada kamil insan ancak 40 yilda yetisir... Terörist ise 2 yilda... Siehe HZ. BIN Ladens Schüler |
|
|||
![]() SEN MÜSLÜMAN DEGILSIN.... yani KURANDAKI DINE TABI DEGILSIN.....
O yüzden benim gibi aydin insanlara laga luga yapamazsin... beni kandiramazsiniz... ancak CAHIL mahlukat insanlarin aklini celersiniz.... SIZE CAHIL MÜRID LAGZIM..... Hadi Tayip Erdogaon orada... gidin ondan Termin alin ve ona Demokrasi yada DIN dersi verin..... Ihr seid ein Nichts |