| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() ben meshepleri dinmi diyorum ?
Meshep bir yoldur. Yolun dogru veya yanlis oldugunu sadece Allah bilir. Biz mesheplerin kurana uyanlari tasvif ediyoruz. Sapik meshepleri veya sapik hadisleri kabul etmiyoruz zaten. Siz bizim zaten inanmadigimiz seylere bize bir seyleri isabaat etmeye calisiyorsunuz. Ben görüsüm su. Su yasarci sihniyette bir meshep. Hadis düsmanligi meshepi bana göre. Ve yine bana göre sapik bir mesheptir. |
|
||||
![]() Tüm semavi derken ne demek istiyorsun? Sadece allaha iman eden tabiiki cennete girer. Biz su anki hiristiyanliktan musevilikten bahsediyoruz. Onlar Allahi ne kadar biliyorlar? Madem onlarin yaptiklari dogru idide niye peygamber efendimizi gönderdi Allah resul olarak biraz düsün yazmadan!
Yasar efendi Allaha iman ediyorsa. Ve kurani kendi cikarlarina göre yorumlamiyorsa. Tabiiki müslümandir. Ama gercekler bunun böyle her zaman böyle olmadigini gösteriyor. Türkiye nezlinde uzman olmasi benim icin önemli degil. Onun avukatligini benimsemissin. Mahserdede insallah yaparsin avukatligini! |
|
||||
![]() Tüm semavi derken ne demek istiyorsun? Sadece allaha iman eden tabiiki cennete girer. Biz su anki hiristiyanliktan musevilikten bahsediyoruz. Onlar Allahi ne kadar biliyorlar? Madem onlarin yaptiklari dogru idide niye peygamber efendimizi gönderdi Allah resul olarak biraz düsün yazmadan!
Yasar efendi Allaha iman ediyorsa. Ve kurani kendi cikarlarina göre yorumlamiyorsa. Tabiiki müslümandir. Ama gercekler bunun böyle her zaman böyle olmadigini gösteriyor. Türkiye nezlinde uzman olmasi benim icin önemli degil. Onun avukatligini benimsemissin. Mahserdede insallah yaparsin avukatligini! |
|
|||
![]() Soru: Abdest alırken ayağımıza mest veya herhangi bir şey giymeden ya da çoraplı olduğumuz zaman yıkamadan mesh etmekle yetinebilir miyiz? (Naip Doğan / Kayseri)
Cevap: Kur"ân-ı Kerim, yüzün ve dirseklere kadar kolların yıkanmasını, başın ve aşıklara kadar ayakların mesh edilmesini emretmiştir. Baş ve ayaklar mesih organlarıdır. Mesih organlarının doğrudan kendi üzerlerine ıslak elle mesh edilebileceği gibi şayet üstlerinde bir giysi varsa onların üzerine de mesh edilebilir. Başa dolanmış sarık üzerine ve ayaklara giyilmiş olan çoraplar üzerine mesh edilebilir. Bundan önceki yazılarımda bu konuyu ayrıntılarıyla açıklamıştım. Daha geniş bilgi için "Soru ve Cevaplarla İslâm" adlı eseri okuyunuz. LINK <a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29</a> |
|
|||
![]() hespi icin Allahin oglu degil...
Dedim ya... Allahi bilen düya üzerinden eksik olamayacak |
|
|||
![]() stilin remsen CIFTE SATNDARDLI
|