Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 27.04.2005, 23:30
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

Bib insan cani almak icin suclu insan ve sucsuz insan diye ayirmak olmamali.

Insan cani almak temelde yanlistir, dince de yasaktir.

Hic bir insanin canini almak icin ayirim yapilmamalidir.

Her ne olursa olsun insan canini almak yalnizca cinayettir, yapanda canidir.
Alt 27.04.2005, 23:41
unknown

Standard Vallahi bak Enis biraz dozunu kacirir

ama bu forumda zaten, yigidin en güclüsü öfkesini yenendir degimi ile kiyaslarsak bile, bazen yenik düsebiliyor. O"nun imansiz oldugundan emin misin? Sende iman kantari mi var, Senin imanin kac kilo? Nereden biliyorsun böyle seyleri.....AMAM ALLAHIM BAGISLA BENI, BILEMEDIM GÖREMIDIM SENI, SEN KALU BELA"DA BIZLERIN RUHUNA ANT ICTIREN RÜVEYDASIN BIZLERIN YARADANISIN...SEN KULLARININ IMANINI BILMEZ ISEN KIM BILEBILIR YA RABBIM! ENIS IMAMA GEL YARADANIN BÖYLE EMREDIYOR..... HA$A TÖVEBESTAGFRULLAH!!!!

SIZLER ADAMI DINDEN IMANDAN CIKARIRSANIZ ISTE O"DA IMANSIZ OLUR!!

BELKI BÖYLESIDE EN IYISI

DINSIZIN HAKKINDAN IMANSIZ GELIRMIS NE OLSA!!!

Saka bir yanada, Sen Allah"in muhasebecisi misin? Senden mi sorulur kullarin imani? Bu adam Kuran"a bi"at ediyor ve dolayisi ile Islam"in sartlarini kabul ediyor? Senin derdin ne?
Alt 27.04.2005, 23:47
unknown

Standard kendin tiklasana!

Eger o kadar okunmasini istiyorsan al eline Tastatur"yi ve bas tuslarina. Burada bir kermanji olarak Sana ne Tahtacilardan mahtacilardan, Sen önce kapinin önündeki said-i kurdi irkcisinin din kilifi arkasinda yaptigi pislik ile ilgilen.
Alt 27.04.2005, 23:55
unknown

Standard Bir dschigarra yak uzununndann!

Ucusalim uzaklaraaaaaa ;--)))))
Alt 27.04.2005, 23:57
ruveyda30

Standard evet dedigimin altiNi ciziyorum!!!

EGER BIR INSAN KURANI KERIMIN BIR KELIMESINI DAHI INKAR ETSE IMANDAN CIKAR kafir olur...

KARDESIM SEN NE DIYORSUN YETER ARTIK ENIS VE ONU GIBILERIN SACMALIKLARINDAN BIKTIK...HERSEYE SUSUYORUZ YAZDIKLARI OKUNMUYOR ZAN ETMESIN!kör degiliz cahil degiliz biz....resmen islamiyet ile ve onun degerleri ile dalga gecen insan benim gözümde imansizin taaaaaaa kendisi, ben ALLAHtan baskasindan korkmuyorum...

BU INSAN CIZGIYI ASTI...TARTISMAYSA TARTISMA...
beyin yikamadan baska birsey degil yaptigi...
-MEZHEPLERI INKAR EDEN

-Peygamber efendimizin sünnetlerini inkar eden

-hadisi serifeleri inkar eden

-kurani kerimdeki ayetleri istedigi-kolayina, isine geldigi gibi yorumlayan onlarla adeta dalga gecen.....

-tek bir evliyalara dil uzatmadigi kalmisti onuda bu aksam basardi..

kusura bakmayin bu duruma seyirci olacagimi zan etmeyin, benim icin ENIS ve onun zihniyetini tasiyanlar imansiz bir münafikdir!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alt 28.04.2005, 00:01
unknown

Standard Enis"cigim herkeze ciddi yazilar yazma

kapastelerini zorlaybilirsin. Sen Bagdat diyorsun onlar baktat anliyor, Sen Cankkale bogazi diyorsun onlar yandi g...tümün agzi diyorlar. Ama Sen NUH diyorsun onlar peygamber demiyorlar, inat ya iste...Milliyetcilerine Atatürk"ü soruyorsun dinsiz diyorlar, cünkü uyguladiklari hic bir seyde derinine bilgi sahibi degiller. Hadi Atatürk"ü bilmezden geliyor, onlara Turan"i sorsan akillarina Bakkal"in oglu gelir. Türettikleri milliyetciliklerinden bile haberleri yoktur. Sen niye fazla kendi yoruyorsun. Burada bir elin parmaklari ile sayilacak kadar bilgi sahibi arkdaslar var, onlarin yazilarini ciddiye al. Yoksa bunlara ne laf yeter ne güc yeter, Allah kalplerini mühürledikten sonra
Alt 28.04.2005, 00:04
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard Kuranin acik emirleri var..

peygamberimize mesela helal veya haram et meselesinde acik bir yetki verirken sen onu inkarami kalkacaksin?
Alt 28.04.2005, 02:05
Benutzerbild von cimbomyilmaz
cimbomyilmaz cimbomyilmaz ist offline
Neuer Benutzer

Standard Religiöser Fanatismus und Demokratie?

Hi liebe User,

wisst ihr was ich interessant finde? Immer, wenn ich mit irgendwelchen Pseudo-religiösen Menschen rede, die glauben, dass der Islam darin bestehen würde einen langen Bart zu haben und ein Kopftuch zu tragen fällt mir eines auf.

Gestern gab es wieder Pro-Kopftuch Demos in der Türkei, die von einigen politisch-islamistischen Frauen gehalten wurde. Diese Menschen reden von Freiheit und Demokratie aber sehen nur ihre eigene Freiheit. Sprich Freiheit für das Kopftuch "ja" aber Alkoholverbot in der Türkei. Sie verlangen individuelle Freiheiten aber versuchen hinterrücks die individuellen Freiheiten Andersdenkender einzuschränken.

Islamisten benutzen die Demokratie als Fahrzeug nicht als Ziel. Die Demokratie hat dort ihre Grenzen, wo der eine versucht die Freiheit des anderen einzuschränken, deshalb können Islamisten keine Demokraten sein. Sie können auch keine Türken sein, da sie sich mit irgendwelchen Scheichs in anderen Ländern mehr indentifizieren als mit unsere Flagge und Nation. Die Islamisten möchten überall frei sein aber zur Ramazan Zeit schlagen und verfolgen sie Menschen, die nicht fasten. Man sollte sich nicht wundern, wenn in der Türkei viele Menschen dem Islam den Rücken kehren.

Wenn der Islam darin besteht Frauen zu unterdrücken, Alkohol staatlich zu verbieten, Frauen, die kurze Röcke tragen als "Huren" zu bezeichnen, Andersdenkende zu verbrennen (Sivas), gegen die laizistische Republik zu sein und überall Moscheen statt Schulen zu bauen, dann meine Lieben brauchen wir uns nicht wundern, wenn in der Türkei gesellschaftliche Gruppen dem Islam den Rücken kehren.

Ach Noch was: Die Türkei wird niemals ein islamischer Staat werden. Sie wird immer eine laizistische Republik auf der Basis des Türkischen Nationalismus sein. Wer meint, die türkische Frau ist verdorben und verwestlicht sollte sich aus der Türkei scheren und in den Iran gehen, dort fühlt er/sie sich sicher besser.

Im Moment "herrscht" in der Türkei eine islamistische Partei und ich frage euch: Wenn, dass wirklich Muslime sind warum forcieren sie dann den Ausverkauf unseres Landes und treiben unser Land in die Knechtschaft des Westens? Diese Menschen sind keine Muslime, sondern Lügner und Kapitalisten.

Tanri Türkü Korusun ve Yüceltsin
Alt 28.04.2005, 03:01
eniskaya

Standard Simdi arkadasim... Münafik damgasini

sen degil... Hak ancak verir... ve ayni sekilde gercek Mümini ancak yine Allah damgalar....

Yani sen degil.....

Bende zamaninda sizler gibiydim... Hadis madis Hurafe ve safsatayla yetistim...

Kurani hatim ettim... Yasinden alda tüm Sureleri ezberledim.... ve günün birindede Allah nasip etti ve Uniye gittim....

Simdi Unide dersler Almanca veriliyor... ve ben dersleri basarili bir sekilde Almancayla bitirdim... yani anladigin lisandi.....

Bizim insaatta benim Hocamin yazdigi bir kitap vardir... adina espiri olsun diye BIBEL DES BAUINGENUERS deriz.... önemli oldugu icin... yani onsuz Tabellasiz formülsüz biz zerre kadar is yapamayiz......

Simdi biraz söyle uzaktan baktim... yahu ben Uniyi bitirdim uzman oldum.... ve bunu kisa sürede yaptim..

Simdi yillardan beri Kurn okumus sayiyorsum kendimi... ama baktimki OKUMAMISIM.... OKUMUS ZANNETMISIM......

Yani Müslüman saymisim kendimi ama degilmisim....

Yani ben Mümin ve Müslüman olmadigimi kavradim...

Cümkü 20 yila yakin analamdaigim bir dili harfleri birbirine katarak... dedim ya keskin bir ezberimde var, Yasini bile ezberledim....

AMA anlamiyordum.... VALLAHI BILLAHI nalamiyordum....

Eger ben Unide bir seyi anlamamis olsaydim wäre ich durchgefallen...

SOMIT WAR ICH IN SACHEN GOTT UND DIE WELT, ALSO IN SACHEN RELIGION DURCHGEFALLEN.....

Yani tam anlamiyla Allahsizdim... haaaa namaz kiliyordum, ama wozu für wem... benim icinmi Allah icinmi... ve kimdi bu Muhammedin Allahi ??????

Annem babama sorsam kafir diyorlar... dayim Hafiz ona sorsam, oda kendini yarim Alim zannediyor......

Baktimki arkadas bu is böyle olmayacak....
Nasil ben Plan Projeyi Unide ögrendiysem.,.. ayni kalitedeki insanlar sayesinde ben DINIMI... yani Kurandaki gercek dini ögrenirim diye...

Haaaaaa Allaha inaniyordum... ama tabiki kafamdaki Allah kavrami o zaman baskaydi... su ankine yani Kurandakine uymuyordu.....

Ve ben Yasar Nuri Hoca olsun, Süleyman Hoca olsun, Hüseyin Atay veya Salih Akdemir... yada Hasan Elik.. und auch zum Teil Bayraktar Bayrakli sayesinde....... tüm ön yargimdan siyrildim.... ve saaaadece Kurandaki dini tanimaya basladim....

Ve birde ne göreyim... yahu Safsataymis tüm simdiye kadar yasadigim din....

Allah ile benim arama Hadisler girmis... olmayan sonradan uydurma Sünnetler girmis.... hele hele MEVLID ve MEZHEP gibi Hurafeler girmis...

Yani kisacasi... kilisenin kopyasi haline gelmis olan bu Mezhepcilik.... yani IMAMI AZAM bilir... sen daha iyimi bileceksin gibisinden... kaldiki Diyanet isleri Baskanlaigi tamamiyle bir din sapikligi icerisinde sayilir... cünkü Kuran yerine Mezheplerden fetva veriyor.....

Bu vesileylede ben Hiristiyan dinini, Musevi dinini tanimaya basladim.... kavramlari tanimaya basladim....
DIN, ISLAM, KURAN, HADIS, SÜNNET.... ve benzeri hayati kavramlari tanimaya basladim....

Ve yillar sonra arastirdiktan ve okuduktan sonra sunu fark ettim....

DIN TEKTIR.... Allah katindaki DIN degismez... yani Sünnetullah kavrami var... yani Allahin yarattigi sistem... bu sisteme göre yasamasini bieln Allahi kavrar ve ruhunu tedavi eder....

Kaldiki ibadet ve benzeri dualari Allah icin yapmiyoruz... kendimiz icin yapiyoruz... Allahin bize ihtiyaci yok....

Tefsirler okudum.... Tefsirde Mümin... yani iman edenlerden bahsedildigini anladim... yani Tefsir sayesinde Kuranin ruhunu anlamaya basladim..... ve bakara 62. Maide 69 gibi Ayetlerin Kuranin ruhu veya Ayetel Kürsi gibi Ayaetlerin Sefaat acsindan hayati funksiyonlari oldugunu anladim...

Ve Türkce Malden Ayetler ezberledim... ve Türkce namaz kilmaya basladimgim an, gördümki ben anladigim zaman baska Allaha ibadet ediyormusumda farkinda degilmisim.....

Allah diyordum, amma su anki Allahim degil... yani Kurandaki Allah ibadet etmiyormusum....

Bu kadari yeter.....
Ben sanirim yolumu buldum... ve yaklasik 15 yil sonra tam anlamiyla bir Mümin ve Müslüman olabilirim.....

Inan bana... Müslümanlik sadece bir kelimedir.... onun anlamini kanaatimce 100 de 10 insanlik bile bilmiyor
Alt 28.04.2005, 03:11
eniskaya

Standard Beni taniyin ondan sonra bagirin cagirin

Simdi arkadaslar... Bana Münafik damgasini sizler degil... Hak ancak verir... ve ayni sekilde gercek Mümini ancak yine Allah damgalar....

Yani sizler degil.....

Bende zamaninda sizler gibiydim... Hadis madis Hurafe ve safsatayla yetistim...

Kurani hatim ettim... Yasinden alda tüm Sureleri ezberledim.... ve günün birindede Allah nasip etti ve Uniyede gittim....

Simdi Unide dersler Almanca veriliyor... ve ben dersleri basarili bir sekilde Almancayla bitirdim... yani anladigin lisandi.....

Bizim insaatta benim Hocamin yazdigi bir kitap vardir... adina espiri olsun diye BIBEL DES BAUINGENIUERS deriz.... önemli oldugu icin... yani onsuz Tabellasiz formülsüz biz zerre kadar is yapamayiz......

Simdi biraz söyle uzaktan baktim... yahu ben Uniyi bitirdim uzman oldum.... ve bunu kisa sürede yaptim..

Simdi yillardan beri Kuran okumus sayiyordum kendimi... ama baktimki OKUMAMISIM.... OKUMUS ZANNETMISIM......

Yani Müslüman saymisim kendimi ama degilmisim....

Yani ben Mümin ve Müslüman olmadigimi kavradim...

Cümkü 20 yila yakin anlamdaigim bir dilin harfleri birbirine katarak... dedim ya keskin bir ezberimde var, Yasini bile ezberledim....

AMA anlamiyordum.... VALLAHI BILLAHI anlamiyordum....

Eger ben Unide bir seyi anlamamis olsaydim wäre ich durchgefallen...

SOMIT WAR ICH IN SACHEN GOTT UND DIE WELT, ALSO IN SACHEN RELIGION DURCHGEFALLEN..... AUF VOLLER LINIE WaR ICH KEIN MOSLEM ODER MÜMIN.... nur ein Voll Idiot, der in Sachen Religion wie ein KUH oder ein Schaf dem Ideiten von Hoca im MOSCHEE gefolgt ist

Yani tam anlamiyla Allahsizdim... haaaa namaz kiliyordum, ama wozu für wem... benim icinmi Allah icinmi...
ve kimdi bu Muhammedin Allahi ??????

Annem babama sorsam kafir diyorlar... dayim Hafiz ona sorsam, oda kendini yarim Alim zannediyor......

Baktimki arkadas bu is böyle olmayacak....
Nasil ben Plan Projeyi Unide ögrendiysem.,.. ayni kalitedeki insanlar sayesinde ben DINIMI... yani Kurandaki gercek dini ögrenirim dedim...

Haaaaaa Allaha inaniyordum... ama tabiki kafamdaki Allah kavrami o zaman baskaydi... su ankine yani Kurandakine uymuyordu.....

Ve ben Yasar Nuri Hoca olsun, Süleyman Hoca olsun, Hüseyin Atay veya Salih Akdemir... yada Hasan Elik.. und auch zum Teil Bayraktar Bayrakli sayesinde....... tüm ön yargimdan siyrildim.... ve saaaadece Kurandaki dini tanimaya basladim....

Ve birde ne göreyim... yahu Safsataymis tüm simdiye kadar yasadigim din....

Allah ile benim arama Hadisler girmis... olmayan sonradan uydurma Sünnetler girmis.... hele hele MEVLID ve MEZHEP gibi Hurafeler girmis...

Yani kisacasi... kilisenin kopyasi haline gelmis olan bu Mezhepcilik.... yani IMAMI AZAM bilir... sen daha iyimi bileceksin gibisinden... kaldiki Diyanet isleri Baskanlaigi tamamiyle bir din sapikligi icerisinde sayilir... cünkü Kuran yerine Mezheplerden fetva veriyor.....

Bu vesileylede ben Hiristiyan dinini, Musevi dinini tanimaya basladim.... kavramlari tanimaya basladim....
DIN, ISLAM, KURAN, HADIS, SÜNNET.... ve benzeri hayati kavramlari tanimaya basladim....

Ve yillar sonra arastirdiktan ve okuduktan sonra sunu fark ettim....

DIN TEKTIR.... Allah katindaki DIN degismez... yani Sünnetullah kavrami var... yani Allahin yarattigi sistem... bu sisteme göre yasamasini bieln Allahi kavrar ve ruhunu tedavi eder....

Kaldiki ibadet ve benzeri dualari Allah icin yapmiyoruz... kendimiz icin yapiyoruz... Allahin bize ihtiyaci yok....

Tefsirler okudum.... Tefsirde Mümin... yani iman edenlerden bahsedildigini anladim... yani Tefsir sayesinde Kuranin ruhunu anlamaya basladim..... ve bakara 62. Maide 69 gibi Ayetlerin Kuranin ruhu veya Ayetel Kürsi gibi Ayaetlerin Sefaat acsindan hayati funksiyonlari oldugunu anladim...

Ve Türkce Malden Ayetler ezberledim... ve Türkce namaz kilmaya basladimgim an, gördümki ben anladigim zaman baska Allaha ibadet ediyormusumda farkinda degilmisim.....

Allah diyordum, amma su anki Allahim degil... yani Kurandaki Allah ibadet etmiyormusum....

Bu kadari yeter.....
Ben sanirim yolumu buldum... ve yaklasik 15 yil sonra tam anlamiyla bir Mümin ve Müslüman olabilirim.....

Inanin bana... Müslümanlik sadece bir kelimedir.... onun anlamini kanaatimce 100 de 10 insanlik bile bilmiyor.....

HERSEYDEN EVVEL AKIL GELIR..... CÜNKÜ AKLI OLAN DINI ANLAYABILIR......

Akli olmayanin ve akli geri itip Safsataya inananlarin yolu acik olsun diyorum.....

Ben su anki halimle eskisinden daha huzurluysam.... daha cok dini arastiriyorsam ve daha cok zikrediyorsam..... bu sizlerin degil.... bu uzmanlarin hakkidir... ve ben ayni sekilde Dipl.-Ing. olmussam buda yine uzamnlarin hakkidir......

Insanligin en büyük zaafi.... bilenle bilmeyeni ayni tutmalaridir...

Yahu Kuran diyor... BILENLE BILMEYEN BIR OLMAZ......

Bunun erdemine varmis olan Sayin Üstadlarimizdan Akif Ersoy ne diyor....
Biri insan biri hayvan....

O yüzden ben sadece sunu ilave ediyorum....

Muhammedin Allahi herkese hayatinda bir Tefsir okumak nasip eylesin... ger ertesi günü gidip Camiideki Hocayi dövemzseniz bana ne derseniz deyin....

Selamlar, Saygilar
ENis
Antwort