Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 25.04.2005, 14:41
unknown

Standard senden farkli pek birsey savunmuyorum..

ohne Text
Alt 25.04.2005, 15:26
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard yorum war yazdim ayrica..!

das ich nur zu deinem beitrag noch eine kleine Randbemerkung hinzufügen möchte.. bilmeden Enise cevap verir gibi yazdigim icin.. senin yazina ekledigimi berlirtmek istemistim..
Alt 25.04.2005, 15:49
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard Laf cambazlarin FAYDALARI..

Ben sadece bir kac sey vurgulamak istemedim ;O)
Burada bilgisi az olanlar, ve bunun bilincinde olupta, bilgisi cok olanlardan yazi kopyaliyip bize sunan arkadaslari elestirip.. ben en dogrusunu bilirim diyenler var.. bunuda unutmamak lagzim.
Kurani hic bir tarih, sahabe bilgisi olmadan, arapcasi olmayan veya kitaplarda istedikleri tercümleri cikartmaya calisanlar var. Onlari kaynak olarak kullanip, onlarin allahi inkar ettigini bile bile, ben daha iyi bilirim diyenler var. Bunlar kendilerince alaymi ediyorlar yoksa? Kurani Kerimde Peygamberimiz ve Kuranla alay edenlerin durumlarinin ne olacagida bildirilmistir.

Ama onlarin benim icin iyi etkileride oluyor.. dinimi daha iyi ögrenmek icin gercek âlimlerin yazilarini okumaya baslatiyorlar. Bunu istemiyebilirler, ama bunu diger arkadaslarda yapiyordur..
Bosnak kardeslerimizin savastan sonra dinlerine daha cok sarilmalari gibi bir sey :O)
Alt 25.04.2005, 15:52
unknown

Standard o.T.

ohne Text
Alt 25.04.2005, 15:52
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard sen kuranin neresine inaniyorsun ?

Ibadet ediyormusun ?

Ibadeti nasil yapiyorsun ?

ONU ANLAT

Senin masal dediklerini müslümanlarin yüzde 99,9 kabul ediyor. Azinlik senin düsüncelerine sahip olanlardir. Asil sen böyle masallarla Peygamberimizin sünnetini kaldiramazsin.

Yani demek istedegim, burada propagandayla hic bir sey isbaat edemezsin. Kendin icin konusursun. Islam icin degil.
Alt 25.04.2005, 15:53
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard en güzeli hic yazmayacaksin dimi :) o.T.

ohne Text
Alt 25.04.2005, 15:55
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard O diyorlari diyen kim ??

Yani o hadisleri kim seciyor efendi !

Yasarci sihniyet disinda hadislere karsi cikanmi var. Insafli ol bakalim. Sen YASARIN ANLADIKLARINI misyon edinmissin. Kurani anlayan sadece siz degilsiniz okmi !
Alt 25.04.2005, 15:57
Neuer Benutzer

Standard 31-:6-10 bir bakalim

6-10- Laf eğlencesi: Eğlence söz; insanı oyalayan, işinden alakoyan sözler, asılsız hikâyeler, masallar, romanlar ve tarih kılıklı efsaneler, güldürücü lâkırdılar, gevezelikler, nağmeler gibi eğlendirici sesler. Bu âyetin iniş sebebinde deniliyor ki: Nadr b. Hâris ticaretle Faris"e (İran"a) gidiyor. Acemlerin hikâyelerini, efsane kitaplarını getiriyor ve bunları Kureyşe okuyarak: "Muhammed, size Âd ve Semûd hikâyeleri söylüyor gelin ben size Rüstem"in, İsfendiyar"ın, Kisraların hikâyelerini anlatayım." diyor ve bu şekilde birçoklarının Kur"ân dinlemesine engel oluyordu. Bundan başka güzel bir şarkıcı câriye almış, birinin müslüman olacağını işittiği zaman onu alıp câriyesine: "Haydi buna yedir, içir, söyleyiver." der, böylece eğlendirip: "Gördün ya bu, Muhammed"in çağırdığından, namazdan, oruçtan, onun önünde çarpışmaktan daha iyi değil mi?" dermiş. İbnü Hatal da bir câriye almış, sövüp saymayı şarkı olarak söylermiş. Âyetin sonunda "İşte onlar için..." diye çoğul kipi getirilmesine bakılırsa, bunların hepsinin de âyetin iniş sebebinde dahil olması gerekir. Tefsircilerin çoğu bunu şarkı ile tefsir etmişlerse de muhakkik âlimlerin tercihi, açık şekliyle genel olmasıdır. Bununla birlikte burada asıl kötülemenin hikmeti şununla anlatılmıştır: Bilmeyerek, Allah yolundan sapıtmak; yani saptırdığını hissettirmeden, yaptığı işin sonunu sezdirmeden dini, ahlâkı bozmak ve onu, yani Allah yolunu, hak dinini eğlence yerine tutmak için. Hafs, Hamza, Kisâî, Yakub kırâetlerinde nasb ile (son harekesi üstün olarak), diğerlerinde ref" ile (son harekesi ötre olarak) okunur. Bu durumda "bilmeyerek" ifadesi "satın alır" kısmına bağlanabilirse de nasb kırâetinde dalâlin (sapıtma) kaydı olması gerekir.

Ra"d Sûresi"nde "Allah O"dur ki, gökleri gördüğünüz (şekilde) direksiz olarak yükseltti." (Ra"d, 13/2) âyetinin tefsirine bakınız. Bu âyet, Allah Teâlâ"nın kuvvet ve hikmetini zihinlere yerleştirmek suretiyle tevhidi hazırlıyor. Ve onun için "indirdik" ile "verdik" ifadelerinde gaibden (üçüncü şahıstan) mütekellime (birinci şahısa) iltifat buyuruluyor (dönülüyor).

---------------------------------------------

cikipta burdan peygamberimizin söyledikleri sözler icin inmis gibi göstermek isteyenler yanilgida olduklarini Allahu Teâla"ya hesap verecekleri gün görecekler. Gec olmadan bir daha düsünün.
Alt 25.04.2005, 15:59
Neuer Benutzer

Standard bu da bir fikir.. :O) o.T.

ohne Text
Alt 25.04.2005, 16:00
Neuer Benutzer

Standard Enis, Kurandan namazin nasil kilindigini

bir ayetleri ile gösteriversene lütfen :O)
Simdiden tesekkür ederim :O)
Antwort