Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 25.04.2005, 14:11
unknown

Standard kücümsemeyin....

kimin ne bildigini .. ne kadar bilidigini ve sizinde dogru bildiginizi KIM BILEBILIR.. dinimizi öyle bir yaptikki ... heh sen su kadar biliyorsun ve yanlis biliyorsun bilmem ne .. nereden arastiralim.. neyi nasil arastiralim... eyerki sizin bunu tam olarak dogru bildiginize kanat getirebilsem diyecemki ne olursunuz beni aydinlatin..
biribirimizi kücümseyerek din ögretilmez!!! kabul etmem bunu... beitag larinizi okurken kirildim... kalp kirmanin ne demek oldugunu biliyorsunuz deyilmi.. cünki KÜCÜMSENDIM... bende yillarca camiye gittim.. elimden geldigi kadar BÜYÜK ASKile ögrendim.. sizin beitraglarina göre bosa gitmisim anlasilan.. NE OLURSUNUZ ILK ÖNCE KARSIDAKI INSANA SAYGI DUYARAK YAZIN... bilgi yaristirmayin..
Alt 25.04.2005, 14:12
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard ne kadarda bos konusuyorsun

kibir ve riyakarligin ne kadar da öne cikiyor.

akli selim bir insan birseyin dogrulugunun farkli oldugunu biliyor lakin "yanlis" bir uygulamaya tabii oluyor? bu senin gibi bilgin bir insana yakismaz.

eger 4 rekat ve diger vakit namazlarda da genel cemaatin uygulamasina uyuyor isen buda tezat teskil eder.

öglen namazini dört rekat kilman sunu da gösterir, peygamberin sünneti kabullenmis olman ve uygulamis olman. eger ali velinin rivayetlerine inanmiyor isen ki bu da rivayete pratikte uygulanan bir rivayete dayaniyor kendi düsündüklerini kendi inandiklarini inkar etmis oluyorsun.

bu böyle olmaz.
Alt 25.04.2005, 14:12
Benutzerbild von xp0mpalanejatx
xp0mpalanejatx xp0mpalanejatx ist offline
Neuer Benutzer

Standard sen istesen kurana uygun hadis uyduramaz

misin ? kurani bilen bir yahudi isterse binlerce kurana uygun hadis sünnet uydurabilir ? buharali yahudi buharinin yaptigi gibi...
en güzel hadis kurandir..
Alt 25.04.2005, 14:15
Neuer Benutzer

Standard sen masal efsane hikaye dinine inan

bizde kurana ..
kurani okusaydin hadislerin hikayelerin uydurma masallarin din diye yutturulmasinin nasil elestirildigini bilirdin
kuran okumayip atalarinin dininin nasil elestirildigini okumadigin ve körükörüne bu dine uydugun icin ...
senin dinin sana bizim dinimiz bize...
Alt 25.04.2005, 14:18
unknown

Standard en güzel hadiskurandir dogru!

ya hadisler kisa ve özdür.. kurani anlatir.. güzel seylerdir.. oturun ve okuyun.. seytan yazmadiya bunlari ..
"bana inanmaniz icin evreni yarattim" bunun neresi kötü .. anlami ispat aramayin.. ben heryerdeyim.. belki bir hadisi serif yada kutsi bir insana imana getirmistir.. o inanin imana gelmesi simdi caiz deyilmidir?
Alt 25.04.2005, 14:22
unknown

Standard ayip!!!!!! sizin icin GÜNAH...

burada nasip olmayacak.. ama ahiret millet ahiret.. o kadar kirdinizki biribirnizi hanginiz ne yapip nasil affettirecek kendisini.. eyerki o süphesiz böyle inaniyorsa.. ve sende süphesiz böyle inaniyorsan.. sorun nerede.. ? neredeyse cihad cikacak... cihad ama ayni dinin mensuplari.. hepimiz ELHAMDÜLILLAH diyenlerdeniz ....
Alt 25.04.2005, 14:22
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard kücümsemek sence ne?

Insan bilgisini bilinecek herseyle karsilastirsa hic bir sey bilmedigini anlar.

Ama Müslümanlari birbirine düsürmek isteyen, önce Peygamberimize laf atan, o araptir diye ondan uzaklasan, onun örnek hareket ve sözlerini yalanlayan ardindan cikipta biz tükrlerin bir tanrisina inaniriz diyenler dogrumu diyor? Bu neyetli insanlarin kaynak olarak kullandiklari insanlarin aralarinda Allahi bile inkar edenler varken, onlari bir sey biliyormus gibi kabul etmek hic ama hic olamaz. Bu bunu göstermek isteyenlerin kendilerinin her seyi bildigi anlamina gelmez.
en dogrusunu allah (c.c.) bilir.
Alt 25.04.2005, 14:30
Neuer Benutzer

Standard kuran sana yetmiyormu ?

"Insanlardan oyleleri vardir ki, Allah yolunda bilgisizce saptirmak ve o yolu oyalanma araci yapmak icin HADIS eglencesini satin alirlar. Iste boylelerine rezil edici bir azap vardir" (Kuran, 31:6)

"Hal boyle iken Allah"tan ve onun ayetlerinden baska hangi HADISE inaniyorlar? !" (45:6)
mantiga sigmiyan ..celiskilerle dolu ....güvenirligi sifir olan....tutarsiz hikayeleri masallari rivayetleri efsaneleri din diye millete yutturup kurana kuma getirmenin kime ne faydasi var anlamiyorum ?
önce kuran oku sonra sacma sapan masal dinle...
Resulullah aleyhissalatu vesselam"in ayakta isedi...tirmizi...
Resulullah aleyhissalatu vesselam"in oturarak isedi....buhari.. hangisine inanalim ? peygamberin isemesinin sana ne kari var ?
amin....
Alt 25.04.2005, 14:33
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard ben sadece ekledim yorum

kelimem yanlisti.. aman neyse ihr wisst alles besser.. forumu alin da basiniza caliin misali..
Alt 25.04.2005, 14:34
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard kurani inkar etmek

vs vs.. cok buyuk konusuyorsun?! kennst du mich??
Antwort