| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() nerden cikardin bunu.....
Sistem ve mekanizma icerisinde davranan insan otomatikmen Allahin Rahmetine kavusur |
|
|||
![]() lerin nede kaldi.... ????
Yazmayacakmisin kavram hakkindaki kendi algilayislarini ?????? artik birazda sizler üretin düsünceyi... durmadan baskalarinkine Muhalefet yaptiniz.... Simdi ise daha iyisini kediniz üratein ve bilmek istedigim kavramlarin karsiliklarini yazin... Ha gayret |
|
||||
![]() Autor: eniskaya
Datum: (20/03/2005 - 11:08) Forum: Religion & Glauben Wertung bisher: Ihre Wertung: genial sehr gut gut keine mittel schlecht unserioes Bende benzeri düsünüyorum Ama sartl olarak Bakara 62, Maide 69 kosuyorum.. tabi bu benim görüsüm,... mukafat alacaklar bellidir.. din gözetmeksizin "SALIH AMEL" yani iyilik yapan Cennetin kapisina varacaktir.... Ama Cehemmen serüveninden tüm insanlik yani Resüllerde dahil gececektir.... ben böyle tahmin ediyorum, cünkü cehennem öyle saslik yada insan döneri kizartma yeri degildir.. bunlar mecaz anlamda anlatilan seylerdir.. sadece bir azabin varligi kesindir... ama nasil bir azap ve süresi ne kadar olur bilemeyiz.. 7 tane azap merkezi hazirlanmistir veya haziorlanacaktir... kalite kalite Gefängniss gibi bir sey.... Ve ben bir nokta daha ileri giderek... belki sonunda tüm insanligin kurtulacagini tahmin ediyorum... zaten Kuranin inme nedenide bu olsa gerek.. yoksa ceza icin Kurana ihtiyac yok.. ben Kuransizda yalanin veya insan öldürmenin kötü bir sey oldugunu biliyordum.. cünkü bu gibi seler insanin Genetiginde vardir... Bakarmisin.. Resuller dahi cehenneme girecektir diyorsun? also auch hz. Muhammed s.a.v.s. ???? tum insanlik kurtulacak usw..? hristiyanlik anlaiyisi? ve bu arada.. daha guzel bir beitragin vardi ama silinmis.. yani sayfa 27 de bitiyor yazilar.. ![]() |
|
||||
![]() ediyorum, cünkü o kendi hatalarinda direnmeye gidiyor.. Allahim insallah bu hatami bagislar.
Arada bir yazip, onlarin bilgilerinin olmadigini göstermek lagzim diye düsünüyordum. hani benim bilgimde cok az, ama ben laf cambazligi yapmaktan sakiniyorum en azindan. kuranda hem laf cambazlarindan söz ediliyor hemde münafiklardan. o konulari ama sen biliyorsundur. Yazilanlara bak, ve gözün acilmamissa acilir insaallah. |
|
|||
![]() du solltest am besten viele richtungen untersuchen u. dann den richtigen wählen...nicht von kindheit dir eins erzwungenes glauben ;p
sure 4 vers. 16 "Und diejenigen, die es von euch begehen, strafet beide. Und so sie bereuen und sich bessern, so lasset ab von ihnen. Siehe, Gott ist vergebend und barmherzig" bzgl. homosexualität |
|
|||
![]() "ich möchte mich korrigieren! ich habe die 3 weltreligionen gemeint, die an Gott glauben..."
Kannst du Gott an einzelnen Religionen festlegen? Lese mal über deine Religion u. lese mal über das "Nicht-Dasein" euer Gottes! |
|
||||
![]() sadece görmek istediklerini görüyorsun! ne yapalim, senin huyun bu! sen kuranin dediklerini uyguluyormusunki? sanami kaldi müslümanlari aydinlatmak. ögrenmek isteyen bir kere senin gibilerin yazilarina fazla deger vermez ;O)
|
|
|||
![]() yazmisim... kendi yazimi okumak güzelmis....
Elbet tüm insanlik Cehennem serüveninden gececek.... Cesit cesit Cehennemler var... ve cesit cesit Cennetler var... kademe kademe ceza kademe kademe mükafat.... Kuranda Ayet var.... """kim zerre kadar iyilik aparsa karsiligini görür, kim zerre kadar ser yaparsa karsiligini görür"""" Yani es wird alles gewertet im Leben... Mit Wörtern alleine hat man es schwer und belügt sich nur selber..... Bakara 62, Maide 69.... acikca söylüyor.... Hiritiyanlarin ve diger dine mensup olanlarin arasindada Allahi taniyan ve Mümin olna vardir..... Ali-imran 113-115 bunu söylüyor.... Mülümanlarin arasindada Müminler vardir..... Öyle her Müslüman Kuran anlamiyla Mümin degildirki...... Belki ben bile tam anlamyila Mümin degilim... vielleicht ein Mümin anwärter.... AMa gide gide Form tutuyorum, belki günün birinde tam anlamiyla Allahi kavrama imkanina sahip olurum.... Demek istedigim cok acik... bir takim kaliplarla kelimelerle Müslüman olunmuyor...... Islam, Müslüman, DIN.... ve nezeri kelimeler birar isimdir.... önemli olan anlamlarini kavramak ve dinlerin ruhunu anlamaktir |