Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 19.04.2005, 13:56
eniskaya

Standard Öyle bir Ihtimal yokki

nerden cikardin bunu.....

Sistem ve mekanizma icerisinde davranan insan otomatikmen Allahin Rahmetine kavusur
Alt 19.04.2005, 13:58
eniskaya

Standard Kaldiki kavramlar hakkindaki düsünce

lerin nede kaldi.... ????

Yazmayacakmisin kavram hakkindaki kendi algilayislarini ??????

artik birazda sizler üretin düsünceyi... durmadan baskalarinkine Muhalefet yaptiniz....

Simdi ise daha iyisini kediniz üratein ve bilmek istedigim kavramlarin karsiliklarini yazin...

Ha gayret
Alt 19.04.2005, 13:59
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard hepsinin hikmeti var..

ama sen bunu anlamak istemiyorsan sana ne yazsam bosuna!
bunlar öncedende cevaplanmis konular. yanlis hatirlamiyorsam bende yazdim buraya bir kac kelime bu konuda.
sen önce peygamberimizin neden o kadar kadinla eveldigini bir arastirsan?!? ve bu kadinlarin durumunuda unutma. peygamberimiz zevki icin evlendi deyip milleti galyana getirmek isteyenlerden allahim müslümanlari korusun.

sana bir misal. sarap icilmemesine dair bir ayet inesiye kadar sahabaler icmisler. ama gel görkü, o ayet geldigi an.. bardaginda sarapp olanlar bardaklarini bosaltmis, agzinda olan sarabi tükürmüs.. evlerinde bol bol sarap bulunduran sahabeler onlari dökmüstür.

bugünde öyle degilmidir.. bir konuda bir kanun yoksa.. o seyi yapan yaptigi icin cezalandirilamazki.

bir baska konu ise peygamberimize farz olupta diger insanlara farz olmayan (mesela) gece ibadetleri vardir, yanlis hatirlamiyorsam. herseyin hikmetini allahu teala bilir. sen ben belki anlayamayabiliriz.. ama imanin gerektirdigi.. anlamadigi halde emirlere itaat etmek.. bir gün gelecek acik olan konularda anlasilacak!

sunu unutmaki, peygamberimiz hatice validemizle baya bir süre(23 sene olmasi lagzim) evli kalmis. onun vefatindan sonrada bir süre evlenmemis. 55 yasindan sonra diger evlilikleri olmus..

Cesitli yasta ve kisiliklere sahip hanimlari olmasi, müslümanlar icin cok önemli. Cami, sohbetlerde disaridaki hayattaki konulari sahabelerin cogu görebiliyorlardi. Ama aile icindeki konulari onun hanimlari görebiliyorlardi. Hangi durumda nasil hareket etmemiz gerektigini anlayabilmemiz gerekiyordu. Peygamberimize zevk icin evlendi deyenlere allahim akil fikir versin. Bu konuda, kuran konusunda oldugu gibi, sadece cimbizla bir seyler secip islama saldirmak isteyenler kayip edenlerdendir! Bunun faydasini göremiyecekler! Ama azaptanda kacamiyacaklar! Zamanim olunca kaynaklarinda alip buraya yazabilecegim uzun ve detayli bir konu. Ama bu forumda yazilmis bir konu.

Insallah baska kardeslerimiz yazabilir. Benim yazmam belki uzun sürebilir.
Alt 19.04.2005, 14:02
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard teilweise gefunden!

Autor: eniskaya
Datum: (20/03/2005 - 11:08)
Forum: Religion & Glauben

Wertung bisher:
Ihre Wertung: genial sehr gut gut keine mittel schlecht unserioes

Bende benzeri düsünüyorum

Ama sartl olarak Bakara 62, Maide 69 kosuyorum.. tabi bu benim görüsüm,... mukafat alacaklar bellidir.. din gözetmeksizin "SALIH AMEL" yani iyilik yapan Cennetin kapisina varacaktir....

Ama Cehemmen serüveninden tüm insanlik yani Resüllerde dahil gececektir.... ben böyle tahmin ediyorum, cünkü cehennem öyle saslik yada insan döneri kizartma yeri degildir.. bunlar mecaz anlamda anlatilan seylerdir.. sadece bir azabin varligi kesindir... ama nasil bir azap ve süresi ne kadar olur bilemeyiz.. 7 tane azap merkezi hazirlanmistir veya haziorlanacaktir... kalite kalite Gefängniss gibi bir sey....

Ve ben bir nokta daha ileri giderek... belki sonunda tüm insanligin kurtulacagini tahmin ediyorum... zaten Kuranin inme nedenide bu olsa gerek.. yoksa ceza icin Kurana ihtiyac yok.. ben Kuransizda yalanin veya insan öldürmenin kötü bir sey oldugunu biliyordum.. cünkü bu gibi seler insanin Genetiginde vardir...

Bakarmisin.. Resuller dahi cehenneme girecektir diyorsun? also auch hz. Muhammed s.a.v.s. ???? tum insanlik kurtulacak usw..? hristiyanlik anlaiyisi? ve bu arada.. daha guzel bir beitragin vardi ama silinmis.. yani sayfa 27 de bitiyor yazilar.. ama bu yazinla da cok sey soyluyorsun.. yani anlamasi zor seyler..
Alt 19.04.2005, 14:04
Neuer Benutzer

Standard ona cevap vermekle aslinda büyük hata

ediyorum, cünkü o kendi hatalarinda direnmeye gidiyor.. Allahim insallah bu hatami bagislar.
Arada bir yazip, onlarin bilgilerinin olmadigini göstermek lagzim diye düsünüyordum. hani benim bilgimde cok az, ama ben laf cambazligi yapmaktan sakiniyorum en azindan. kuranda hem laf cambazlarindan söz ediliyor hemde münafiklardan. o konulari ama sen biliyorsundur. Yazilanlara bak, ve gözün acilmamissa acilir insaallah.
Alt 19.04.2005, 14:05
unknown

Standard o.T.

du solltest am besten viele richtungen untersuchen u. dann den richtigen wählen...nicht von kindheit dir eins erzwungenes glauben ;p

sure 4 vers. 16
"Und diejenigen, die es von euch begehen, strafet beide. Und so sie bereuen und sich bessern, so lasset ab von ihnen. Siehe, Gott ist vergebend und barmherzig"
bzgl. homosexualität
Alt 19.04.2005, 14:08
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard sence

ama her gun yuce Allahin adini anan ve dogrulari bulma pesinde olan bir insan ..gunahkar , laf cambazi veya munafik midir? bence arastiran, sorgulayan insanlar hep dogrularin pesindedir.. oder nicht?
Alt 19.04.2005, 14:08
unknown

Standard zitat..

"ich möchte mich korrigieren! ich habe die 3 weltreligionen gemeint, die an Gott glauben..."

Kannst du Gott an einzelnen Religionen festlegen?
Lese mal über deine Religion u. lese mal über das "Nicht-Dasein" euer Gottes!
Alt 19.04.2005, 14:14
Neuer Benutzer

Standard sonra yazacagimi yazmistim, ama yine

sadece görmek istediklerini görüyorsun! ne yapalim, senin huyun bu! sen kuranin dediklerini uyguluyormusunki? sanami kaldi müslümanlari aydinlatmak. ögrenmek isteyen bir kere senin gibilerin yazilarina fazla deger vermez ;O)
Alt 19.04.2005, 14:17
eniskaya

Standard Evet arkasindayim... hemde Cool

yazmisim... kendi yazimi okumak güzelmis....

Elbet tüm insanlik Cehennem serüveninden gececek....

Cesit cesit Cehennemler var... ve cesit cesit Cennetler var...

kademe kademe ceza kademe kademe mükafat....

Kuranda Ayet var.... """kim zerre kadar iyilik aparsa karsiligini görür, kim zerre kadar ser yaparsa karsiligini görür""""

Yani es wird alles gewertet im Leben...

Mit Wörtern alleine hat man es schwer und belügt sich nur selber.....

Bakara 62, Maide 69.... acikca söylüyor....

Hiritiyanlarin ve diger dine mensup olanlarin arasindada Allahi taniyan ve Mümin olna vardir.....

Ali-imran 113-115 bunu söylüyor....

Mülümanlarin arasindada Müminler vardir.....

Öyle her Müslüman Kuran anlamiyla Mümin degildirki......

Belki ben bile tam anlamyila Mümin degilim... vielleicht ein Mümin anwärter....

AMa gide gide Form tutuyorum, belki günün birinde tam anlamiyla Allahi kavrama imkanina sahip olurum....

Demek istedigim cok acik... bir takim kaliplarla kelimelerle Müslüman olunmuyor......

Islam, Müslüman, DIN.... ve nezeri kelimeler birar isimdir.... önemli olan anlamlarini kavramak ve dinlerin ruhunu anlamaktir
Antwort