| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() Bakin arkadaslar...... artik LAGA LUGAYI biraklaim tamammi......
Burada bilen ve bilmeyen bagirip cagiriyor..... Akif ne diyor.. --------------------------- "Hiç bilenle bilmeyen bir olurmu? " (Kuran-ı Kerim) Olmaz ya... Tabii... Biri insan, biri hayvan! Öyleyse <> denilen yüz karasından --------------------------- O yüzden ilk önce kavramlari anlamamiz ve o kavramlarda anlastiktan sonra dinden sohbet edelim.... Bazilari burada anne babalarinin dinini anlatiyorlar..... yahu banane birnin öbürünün dininden.... ben Muhammediyim Resül Muhammedin dinindenim ve tüm dinler Teolojisini kabul eden birisiyim...... Gelelim kavramlara...... 1.) DIN NEDIR ? 2.) KURAN NEDIR ? 3.) SÜNNET NEDIR ? 4.) MEZHEP NEDIR ? 5.) HADIS NEDIR ? 6.) DEMOKRASI NEDIR ? 7.) DIN KIMLER ICINDIR ? 8.) RIVAYET NEDIR ? 9.) LAIKLIK NEDIR ? 10.)PUT NEDIR ? 11.)HEYKEL NEDIR ? 12.)HEYKEL PUT ILE SEITSE NEDEN AYRI AYRI KELIMELER ÜRETILMIS ? Herkesten lütfen ama lütfen kimsenin yazisina bakmadan bu kavramlari nasil ALGILADIGINI mesele DIN NEDIR ? = söyle böyle seklinde yazsin.... AMA RICA EDIYORUM HERKES AYNI SEKILDE KENDI KAFASINDAKI KAVRAMLARI BIR YAZSIN YAW...... Ve bu kavramlarin anlamini cözdükten sonra din tartismasi yapalim..... Alles andere bringt nichts... nicht das geringste... cünkü ben ASLA bir kisinin din algilayisini ne DIN nede baskalarini baglayici olarak kabul ederim.... Selamlar, Sevgiler ENis |
|
|||
![]() zaten benden baskasi yine bunlari cevaplamayacak yine üzerine cullanacaklar... bence Oezsu bunlari cevaplar, ama ne yazikki yeterince Foruma katiliyor... hakta vermiyor degilim... Foumda din tartismasi yerine Hurafe tartismasi yapiliyor...
Ama yinede 3 tanesini ben cevaplayayim dedim.... "umulurki sakinirsiniz" 1.) DIN NEDIR ? DIN, Allah’ın ezelde yaratmis oldugu bir düzendir veya DIN, her akli olan insana Allah Rasulü tarafindan yapilmis olan bir teklif ve uyaridir. 3.) SÜNNET NEDIR ? HERKES İcİN TEK BİR SÜNNET VARDIR ODA “ALLAH SÜNNETİ”! "VELEN TECİDE Lİ SÜNNETALLAHİ TEBDİLA"... "ALLAH`IN SÜNNETİNDE ASLA YENİLENME (değisiklik) OLMAZ"! Falanca icin "SÜNNET" baska türlü, filanca icin "SÜNNET" baska türlü, fismekanca icin "SÜNNET" baska türlü olmaz.. Herkes icin gecerli tek bir "SÜNNET" vardır! ODA "ALLAH SÜNNETİ"! YANI SÜNNETULLAH 4.) MEZHEP NEDIR ? ÖLÜM ÖTESİNDE, MEZHEBDEN SUAL OLMAYACAK! Mezhep ise bir zatin kisisel kapasitesine göre Kurani Kerim yorumudur Bende olabilirim, sizde olabilrisiniz En azindan bir iki tanesinide sizler cevaplayin bari... ama Lütfen küfür etmeden |
|
|||
![]() 3.) SÜNNET NEDIR ?
HERKES İcİN TEK BİR SÜNNET VARDIR ODA “ALLAH SÜNNETİ”! "VELEN TECİDE Lİ SÜNNETALLAHİ TEBDİLA"... "ALLAH`IN SÜNNETİNDE ASLA YENİLENME (değisiklik) OLMAZ"! Falanca icin "SÜNNET" baska türlü, filanca icin "SÜNNET" baska türlü, fismekanca icin "SÜNNET" baska türlü olmaz.. Herkes icin gecerli tek bir "SÜNNET" vardır! ODA "ALLAH SÜNNETİ"! YANI SÜNNETULLAH --------------------------------------- Bu olay Fetih Suresi 23 Ayetinde anlatiliyor aciklaniyor..... Neredeyse tüm Meallerde "VELEN TECİDE Lİ SÜNNETALLAHİ TEBDİLA"... "ALLAH`IN SÜNNETİNDE ASLA YENİLENME (değisiklik) OLMAZ"! IN YERINE..... Allah"ın o kanununda asla bir değişiklik de bulamazsın....... yada Allah"ın o kanununda asla bir değişiklik de bulamazsın...... diye Meal edildigini görürsünüz.... Birincisi Elmalili Hamdi Yazirin Meali digeri ise Yasar Hocanin Meali.... Yani her ikiside Sünettulah kavramini kullanmamislar.... oysa Arapca metini aynen VELEN TECİDE Lİ SÜNNETALLAHİ TEBDİLA söylüyor.... O yüzden karaborsa anlamadanda Kuran harflerini birbirine baglayip/katip sese cikarmasini becerenler bir göz atsinlar FETIH SRUESI 23 AYETIN SON SATIRINA....... ISTE KURANDAKI SÜNNET KAVRAMI ORADA YAZIYOR..... Selamlar ENIS |
|
|||
![]() Senin kapasiten ve anlayisina göre DIN nedir ???
Ondan sonra geliriz Kemale yada bana |
|
|||
![]() DIN ne demektir.... anlamini sordum.... Islam Din degildir Islamin kavrami baska....
Tekrar soruyorum... DIN nedir ??? Senin icin ne ifade ediyor ??? |
|
|||
![]() ma ancak nefsini yenmis olan bir ruh bunu kabullenir ve huzura erer
|
|
|||
![]() was ist mit Hinduismus, Buddhismus, Taoismus und Konfuzianismus?
du redest wie ein unwissender geblendeter.. |
|
|||
![]() seit wann darfst du das wort "falsch" definieren?
Dein Glaube, Deine Richtung ist die richtige, erlösende Richtung? Glauben heißt nicht wissen wollen was wahr ist! |